-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πάντως Bagus, κρίνοντας αυτοκινητιστικά, ούτε εγώ μπορώ να φανταστώ που πλεονεκτεί το Α3 έναντι του RS. Εάν όμως βάλεις στην εξίσωση παράγοντες ανάλογους με αυτούς που οδηγούν σε αγορά σαλονοτραπεζαρίας, κάτι μπορώ να σκεφτώ...!
Ενταξει ουτε εγω θα αγοραζα το Α3 1.6 αλλα εχει και καποια σημεια υπεροχης... χωροι, ποιοτητα κατασκευης, ποιοτητα κυλισης, παθητικη ασφαλεια...
μπορει αυτα να μην ενδιαφερουν τοσο πολυ καποιους, αλλα για αλλους μπορει να εχουν καποια βαρυτητα.
επαναλαμβανω οτι ουτε εγω θα το αγοραζα.-
Να δεχτω τους χωρους,αντε και την ποιοτητα κατασκευης(αν κ για τα Rs δεν ακουγεται τιποτα μιας κ προερχονται ολα απο αλλη γραμμη παραγωγης στο εργοστασιο της Rsport στη Διεππη)...Παθητικη ασφαλεια δεν νομιζω να υπερεχει το a3 καθοτι η Ρενω διακρινεται ιδιαιτερα σε αυτον τον τομεα...
Σπυρο οταν λες ποιοτητα κυλισης τι εννοεις? -
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Πάντως Bagus, κρίνοντας αυτοκινητιστικά, ούτε εγώ μπορώ να φανταστώ που πλεονεκτεί το Α3 έναντι του RS. Εάν όμως βάλεις στην εξίσωση παράγοντες ανάλογους με αυτούς που οδηγούν σε αγορά σαλονοτραπεζαρίας, κάτι μπορώ να σκεφτώ...!
Ενταξει ουτε εγω θα αγοραζα το Α3 1.6 αλλα εχει και καποια σημεια υπεροχης... χωροι, ποιοτητα κατασκευης, ποιοτητα κυλισης, παθητικη ασφαλεια...
μπορει αυτα να μην ενδιαφερουν τοσο πολυ καποιους, αλλα για αλλους μπορει να εχουν καποια βαρυτητα.
επαναλαμβανω οτι ουτε εγω θα το αγοραζα.-
Να δεχτω τους χωρους,αντε και την ποιοτητα κατασκευης(αν κ για τα Rs δεν ακουγεται τιποτα μιας κ προερχονται ολα απο αλλη γραμμη παραγωγης στο εργοστασιο της Rsport στη Διεππη)...Παθητικη ασφαλεια δεν νομιζω να υπερεχει το a3 καθοτι η Ρενω διακρινεται ιδιαιτερα σε αυτον τον τομεα...
Σπυρο οταν λες ποιοτητα κυλισης τι εννοεις?βρε μη με πειραζεις, θα σε βαλω στο ιμπιζα και το μετανιωσεις!!!
-
Σπυρο σοβαρα μιλαω
Πως οριζεται η ποιοτητα κυλισης?Απο την αισθηση που σου δινει?Απο το οτι βγαινεις «ατσαλακωτος» απο το αμαξι μετα απο αρκετα χλμ?Απο το οτι δεν ακουγεται τιποτα?Με το να ειναι/δειχνει «στιβαρο»?
Γιατι δεν νομιζω το 1,6 Α3(το 1,6 ξαναλεω) να κανει κατι καλυτερα σε αυτα τα παραπανω απο ενα Rs...
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:

Σπυρο σοβαρα μιλαω
Πως οριζεται η ποιοτητα κυλισης?Απο την αισθηση που σου δινει?Απο το οτι βγαινεις «ατσαλακωτος» απο το αμαξι μετα απο αρκετα χλμ?Απο το οτι δεν ακουγεται τιποτα?Με το να ειναι/δειχνει «στιβαρο»?
Γιατι δεν νομιζω το 1,6 Α3(το 1,6 ξαναλεω) να κανει κατι καλυτερα σε αυτα τα παραπανω απο ενα Rs...
Βαγγελη το Α3 ειναι πιο στοιβαρο σαν κατασκευη και ειναι λογικο αυτο. Μη ξεχνας οτι το πλαισιο αυτο χρησιμοποιειται και για πολυ ισχυροτερες εκδοσεις. Το αυτοκινητο οντως δειχνει να ειναι ενα κομματι.
Η ποιοτητα κυλισης ειναι πανω κατω αυτα που αναφερεις.
μη με βαζεις να κανω το συνηγορο του διαβολου!
-
Θα τα πουμε απο κοντα σε καποια φορουμοσυναντηση Σπυρο
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Θα τα πουμε απο κοντα σε καποια φορουμοσυναντηση Σπυροτο μονο σιγουρο!
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Θα τα πουμε απο κοντα σε καποια φορουμοσυναντηση Σπυροβαγγε πρεπει να τον πας μια βολτα τον σπυρο...απο αυτα που εγραψε και μενα με ξενισε η ποιοτητα κυλισης και δε καταλαβα τι ακριβως εννοουσε! μια δοκιμη θα τον πεισει....
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
παιδια ετσι οπως τιθεται το θεμα στα τελευταια posts αντικατοπτριζει την νοοτροπια του ελληνα. Συγκεκριμενα ο ξαδελφος μου εχει TT cabrio 180ps και νομιζει οτι οδηγει την f40...Δεν λεω καλο κ αγιο το ττ αλλα το type r του κολλητου μου αλλη φαση...Δυστυχως ο ξαδελφος δεν πειθεται κ μου αναφερει μαλακα πλαστικα ποιοτητα κατασκευης κλπ....καθως επισης κ αναγνωριση απο το ασθενες φυλλο που φυσικα δεν γνωριζει.Ε γω απλα του λεω φερε ενα clio sport σε πιστα με το ττ να δουμε την audi , γιατι με το ταπερακι ειναι σαν να κλεβεις εκκλησια.......για κατι τετοιες νοοτροπιες μπαινει το ερωτημα...θες να χεις Αυτοκινητο? σταματα να διαλεγεις αυτοκινητο απο το status, το nitro κτλ κτλ....
αφου τα δινεις που τα δινεις τα λεφτα..........
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Θα τα πουμε απο κοντα σε καποια φορουμοσυναντηση Σπυρο
βαγγε πρεπει να τον πας μια βολτα τον σπυρο...απο αυτα που εγραψε και μενα με ξενισε η ποιοτητα κυλισης και δε καταλαβα τι ακριβως εννοουσε! μια δοκιμη θα τον πεισει....
οοουπς φαουλ!
ο Σπυρος πηγε ηδη βολτα και ειδε τα πραγματα απο μεσα...
-
ωωωωωωωωωω!!!
τοτε οφσαιντ! με α3 η με κλιο σπορ??? αν ειναι και με τα δυο πες τι εννοεις με τη ποιοτητα κυλισης....
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ωωωωωωωωωω!!!τοτε οφσαιντ! με α3 η με κλιο σπορ??? αν ειναι και με τα δυο πες τι εννοεις με τη ποιοτητα κυλισης....
με το κλιο βρε, τι να κανω στη πιστα με Α3 1.6???
τα αλλα απο κοντα...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ωωωωωωωωωω!!!
τοτε οφσαιντ! με α3 η με κλιο σπορ??? αν ειναι και με τα δυο πες τι εννοεις με τη ποιοτητα κυλισης....
με το κλιο βρε, τι να κανω στη πιστα με Α3 1.6???
τα αλλα απο κοντα...
ελα ντε τι να κανεις..... κατι εννοεις που δε το πιανω αυτη τη στιγμη αλλα, τεσπα, δε θα χαλασουμε τις καρδιες μας!
-
Να ξεκαθαρισουμε κατι ρε παιδια?? Ολο ακουω ποιοτητα κυλισης ανεση κλπ. Ποιος ενδιαφερεται πραγματικα για αυτα η μαλλον για το θεσω καλυτερα ποιος θα θυσιαζε την απολυτη οδικη συμπεριφορα για ολα τα παραπανω (γιατι δεν μπορεις να εχεις ολα.) Εγω προσωπικα οχι, αν καποιος ενδιαφερεται για τετοιες παραμετρους στην οδηγηση ψαχνει (κατα την γνωμη μου ) για εναν ανθρωπομεταφορεα με λιγο show off κ τπτ παραπανω.
-
Καλά, εγώ μόλις τώρα πήρα χαμπάρι για το topic...!!
Ωραίο review Μάνο, πολύ ενδιαφέρον!!! Ανυπομονώ να με πάει βόλτα ο Βαγγέλης...!!! Το Megane είναι από τα λίγα απολαυστικά προσθιοκίνητα που έχω οδηγήσει, οπότε υποψιάζομαι το Clio έχει βελτιωμένη συνταγή
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Καλά, εγώ μόλις τώρα πήρα χαμπάρι για το topic...!!Ωραίο review Μάνο, πολύ ενδιαφέρον!!! Ανυπομονώ να με πάει βόλτα ο Βαγγέλης...!!! Το Megane είναι από τα λίγα απολαυστικά προσθιοκίνητα που έχω οδηγήσει, οπότε υποψιάζομαι το Clio έχει βελτιωμένη συνταγή
Ευχαριστώ Θέμη, θα ήθελα μόνο να προσθέσω μερικά πράγματα τα οποία μου ήρθαν σαν σκέψεις κατόπιν εορτής. Αναφέρω στις εντυπώσεις μου πως το Clio είναι πιο υπερστροφικό από το Megane, με το φαινόμενο να γίνεται πιο αισθητό κατά το φρενάρισμα. Με δεδομένο πως σε ένα προσθιοκίνητο το πρόβλημα είναι πως θα μείνει η μούρη μέσα στην είσοδο μιας στροφής, θεωρώ λογικό οι Γάλλοι τεχνικοί να επέλεξαν το δρόμο του ελαφρώς υπερστροφικού στησίματος για το Clio. Έχοντας σαν δεδομένη την ύπαρξη του ESP, σου λέει 'το ESP - το οποίο συμβουλεύουμε να το έχεις μόνιμα ανοιχτό - θα σε κρατήσει μακριά από μπελάδες, ενώ έχουμε εξαφανίσει την υποστροφή'. Επειδή εγώ οδήγησα με το ESP κλειστό, παρατήρησα αυτές τις τάσεις υπερστροφής σε κάποια σημεία της πίστας. Επειδή το Megane δεν έχει ηλεκτρονικά ελέγχου πρόσφυσης είναι πιο ουδέτερα στημένο, κάτι που σε ρυθμούς πίστας θα το κάνει πιο υποστροφικό στις κλειστές στροφές αλλά θα σε προφυλάξει από τις κακοτοπιές στις πιο ανοιχτές. Θέλω να καταλήξω στο ότι ίσως να μην έχει σχέση αυτό που είπα, ότι δηλαδή φταίει ο τύπος του πίσω άξονα του Clio, αλλά πιθανότατα ο ελαφρώς υπερστροφικός χαρακτήρας με το ESP off να είναι επιλογή των τεχνικών της RenaultSport.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Καλά, εγώ μόλις τώρα πήρα χαμπάρι για το topic...!!Ωραίο review Μάνο, πολύ ενδιαφέρον!!! Ανυπομονώ να με πάει βόλτα ο Βαγγέλης...!!! Το Megane είναι από τα λίγα απολαυστικά προσθιοκίνητα που έχω οδηγήσει, οπότε υποψιάζομαι το Clio έχει βελτιωμένη συνταγή
Θεμη εσυ εχεις αλλα κολπα τωρα
Εισαι δικαιολογημενος
Δεν χρειαζεται να πω αυτο που ειπα και στον driftsaba φυσικα..(θελω κ εγω βολτα )
Megane Coupe 16v vs Clio Sport 182(Sport Chassis) στα Μέγαρα