-
** Καλησπέρα σε όλους !!
Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με την έρευνα αγοράς που κάνω για μεταχειρισμένο ή καινούργιο αυτοκίνητο.
Καταρχιν να σας πω ότι διαθέτω το πολύ 12000 Ευρώ.
Απ ότι έχω δει με αυτά τα χρήματα έχω αρκετές επιλογές όσον αφορά το μεταχειρισμένο.Opel Astra του 2003 με full εξοπλισμό 1400cc γύρω στα 9500 Ευρώ.
Αυτό με συγκινεί περισσότερο.Το κύριο ερώτημα μου όμως είναι το εξής. Η peugot έχει ρίξει την τιμή του 206 κατα 2000 Euros και το 5θυρο με full εξοπλισμό στοιχείζει 11500.
Ποιά η γνώμη σας για το 206? Ποια η γνώμη σας για την αντιπροσωπεία?
Για μεταχειρισμένο το Opel Astra του 2003 με 45,000 χλμ είναι καλή επιλογή?
Παρακαλώ βοηθήστε διότι είμαι εντελώς άσχετος με αυτοκίνητα(μηχανόβιος είμαι) , ότι μαθαίνω το μαθαίνω τώρα λόγω αγοράς.
Να σημειώσω ότι στην οικογένεια δεν υπάρχει τώρα αυτοκίνητο, και αυτό που θα αγοράσουμε θα το χρησιμοποιούν όλοι.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας !!!**
-
** Καλησπέρα σε όλους !!
Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με την έρευνα αγοράς που κάνω για μεταχειρισμένο ή καινούργιο αυτοκίνητο.
Απ ότι έχω δει με αυτά τα χρήματα έχω αρκετές επιλογές όσον αφορά το μεταχειρισμένο.Opel Astra του 2003 με full εξοπλισμό 1400cc γύρω στα 9500 Ευρώ.
Αυτό με συγκινεί περισσότερο.Το κύριο ερώτημα μου όμως είναι το εξής. Η peugot έχει ρίξει την τιμή του 206 κατα 2000 Euros και το 5θυρο με full εξοπλισμό στοιχείζει 11500.
Παρακαλώ βοηθήστε διότι είμαι εντελώς άσχετος με αυτοκίνητα(μηχανόβιος είμαι) , ότι μαθαίνω το μαθαίνω τώρα λόγω αγοράς.
Να σημειώσω ότι στην οικογένεια δεν υπάρχει τώρα αυτοκίνητο, και αυτό που θα αγοράσουμε θα το χρησιμοποιούν όλοι.
-
** Καλησπέρα σε όλους !!
-
φιλε λευτερη ενας φιλος μου αυτη περιοδο εκανε περιπου την ιδια σκεψη με σενα...
πηγε και ειδε το 206 1.4 στα 75 αλογα και του βγαλαν τιμη κοντα στα 12000ευρω...καταρχας με 1000 ευρω επιπλεον αποτι μου ειπε διοτι δε θυμαμαι τις τιμες, παιρνει το 1400 με 90 ιππους 16βαλβιδο...ευθυς εξαρχης δηλαδη λαθος τουλαχιστον για μενα η επιλογη...το επιπλεον ποσο δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλο για τη διαφορα που θα χει το αμαξι στο δρομο...
επισης ειχα την εντυπωση οτι το δινουν με ατοκες δοσεις...δε ξερω γιατι αλλα ο φιλος μου θα τους δωσει τα μισα λεφτα μπροστα και τα αλλα μισα με δοσεις στις οποιες υπαρχει επιτοκιο...
το 206 ειναι καλο αυτοκινητο αλλα θελει να χει δυναμη, μειον του οτι ειναι παλιο πελον...θετικο ειναι οτι η πεζω θα το διατηρησει για μερικα χρονια επιπλεον οταν βγει το 207 που θα πωλειται απο το καλοκαιρι...
η λυση του μεταχειρισμενου εχει κινδυνους και η αγορα θελει ψαξιμο... -
Κάτι άλλο που ξέχασα να σημειώσω πρίν είναι και μιά άλλη επιλογή που έχω.
Ενας συνάδελφος πουλάει renault clio mk2 phase1 2000 μοντέλο, 1400cc, 98hp, με κίτρινα koni αμορτισέρ , στα 50000 χλμ.
Πουλιέτε 6500 Ευρώ , και το αυτοκίνητο είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Για αυτό τι λέτε?? Αξίζει η αγορά του?
-
Τις τιμές των μεταχειρισμένων που ανέφερες τις θεωρώ τίμιες και θα προτιμούσα κάποιο από αυτά παρά το peugeot.
-
επεσες στη περιπτωση...εχω το κλιο οπως το λες χωρις τα αμορτισερ που αναφερεις...ειναι παρα πολυ καλο αυτοκινητο και η τιμη που το δινει ειναι καλη!
αλλα....θα πρεπει να υπολογιζεις οτι σε 10000χλμ θα κανεις το μεγαλο σερβις των 60χιλ χλμ που δεν προκειται να πεσει κατω απο τα 450 ευρω λογαριασμο γιατι αλλαζουν ιμαντα χρονισμου κτλ κτλ....ειναι τσουχτερο! συν του οτι δε ξερω πως του φερθηκε του κλιο ο συναδελφος σου....
για μενα ειναι καλυτερο απο το 206 αλλα το 206 σου θα ειναι καινουριο... -
Εχω κλεισει ενα 206 1.4 90ΗΡ(πιστευω οτι αν παρεις 206 πρεπει να παρεις οπωσδηποτε το 16ν!!!) πηγε 11800 με το κλειδι στο χερι, και ειναι αρκετα φουλ... του λειπουν μονο οι ζαντες... (εχει Ηλ παραθυρα, τηλεχειρισμο, Υπολ ταξιδιου, ΑΒΣ 2 αεροσακους , ραδιοσιντι, αιρ κοντισιον) και θεωρω οτι ειναι καλυτερη επιλογη απο ενα αμφιβολου καταστασης μεταχειρισμενο...
αν ομως εισαι σιγουρος για την κατασταση του μεταχειρισμενου σκεψου το.... -
καραμπουζουκλη τα δινεις ολα μαζι η με δοσεις?
ο φιλος μου πως τα καταφερε να παρει το 75αρη με τα ιδια λεφτα?
-
Τοις μετρητοις...
παντως δεν αξιζει το 75αρι για 1000 ευρω διαφορα, νομιζω πρεπει να πας στο 90αρι...
ειναι +15 αλογα, εχει υπολογιστη ταξιδιου, ππροβ.ομιχλης και διαιρουμενο πισω καθισμα... -
μεταχειρισμενο και οπελ???? ΜΜΜΜΠΠΠΠΠΠΠΡΡΡΡΡ.....
-
Ο χρήστης ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ έγραψε:
Tοχει η κοπελα μου, είναι μοντελλο του 2000 και έχει γράψει περι τα 100.000
Ενα αυτοκινητο σίγουρα μικρο αλλά και μέγαλο για την κατηγορία του.
Μας έχει πάει σε όλες τις δυσβατές παραλίες των νησιών, έχει φάει πολλές λακούβες και πεζοδρόμια λόγο...γυναίκας οδηγού, μας έχει παει σε μεγαλά ταξίδια Ξάνθη και πίσω Αθήνα σε 2 μέρες άνετα 4 άτομα.Ποιότητα ταπετσαρίας, χρώματος, πολυ καλή για 5 χρόνια.
Μόνο το τιμόνι έχει φθαρεί αλλά και αυτό ειναι λογικό.
Από τριξίματα έχει αρκετά από τον πίσω χώρο, εταζερά κλπ αλλά όχι περισσότερα από αλλά της κατηγορίας του.Από κόστος συντήρησης θα έλεγα πολύ μικρό.
Αμορτισέρ αλλάξα τώρα για πρώτη φορά, και τα αναλώσιμα του μου φαίνοντε αρκετά φτηνά. Βέβαια στην αντιπροσωπεια τα πληρώνεις ακριβότερα αλλά γενικά το αμάξι ΔΕΝ είναι ζημιάρικο.Οδηγική συμπεριφορά, Γαλλικού με καλά κρατήματα αλλά και μεγάλες κλίσεις. Ωστόσο σε διασκεδάζει αν θες να παίξεις.
Σχεδιάση - διαχρονικόΤΑΤΗ!!!
Του δικού μας του λείπουν τα 25 άλογα πουχει το νέο 16V 1.4 206.
-
Καταρχίν να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας.
Με διαφώτησαν αρκετά.
Το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι το Peugot μάλλον είναι καλύτερη επιλογή.
Το επόμενο βήμα είναι τώρα το πρωί να κατέβω στην Λ.Συγγρού στην Lion να ρωτήσω τις λεπτομέρειες. Θα σας γράψω την προσφορά που θα μου δώσουν για το 16V - 90hp για να μου πείτε την γνώμη σας.
Ευχαριστώ και πάλι.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
επεσες στη περιπτωση...εχω το κλιο οπως το λες χωρις τα αμορτισερ που αναφερεις...ειναι παρα πολυ καλο αυτοκινητο και η τιμη που το δινει ειναι καλη!
αλλα....θα πρεπει να υπολογιζεις οτι σε 10000χλμ θα κανεις το μεγαλο σερβις των 60χιλ χλμ που δεν προκειται να πεσει κατω απο τα 450 ευρω λογαριασμο γιατι αλλαζουν ιμαντα χρονισμου κτλ κτλ....ειναι τσουχτερο! συν του οτι δε ξερω πως του φερθηκε του κλιο ο συναδελφος σου....
για μενα ειναι καλυτερο απο το 206 αλλα το 206 σου θα ειναι καινουριο...Το πιο λογικο ειναι να εχει κανει το σερβις καθοτι εχει περασει η 4ετια(το βιβλιο κατασκευαστη λεει 60.000χλμ ή 4 χρονια)
Ομως απο καθε αποψη το καινουργιο αυτοκινητο ειναι καλυτερο συνεπως πηγαινε για το 206
-
Λοιπόν παιδιά πήγα στην Peugot και πληροφορήθηκα ότι 206 θα παραλαβουν τέλος μαρτίου. Πήρα και μια προσφορά για το νέο 307 αλλά πάει πολύ για μένα.
Είδα και μεταχειρισμένο 307 του 2002 ,full εξοπλισμός, 1600cc, 16v ,115hp, 44.000xlm
το δίνει 12,000 euro.Θα κοιτάξω κι άλλα 307 μεταχειρισμένα να δω τι γίνετε , μου άρεσε σαν αυτοκίνητο.
Αλλιώς με βλέπω για κανα Opel Astra , το οποίο είναι το αμέσως επόμενο που με ενδιαφέρει.
Εσείς συμφωνείτε ή έχετε να προτείνετε κάτι άλλο.
Επίσης αν ξέρετε κάποιο link απο μεταχειρισμενα ή μαντρα κλπ plz ενημερώστε με.
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης ËÅÕÔÅÑÇÓ ÓÊÏÕËÁÓ έγραψε:
Ëïéðüí ðáéäéÜ ðÞãá óôçí Peugot êáé ðëçñïöïñÞèçêá üôé 206 èá ðáñáëáâïõí ôÝëïò ìáñôßïõ. ÐÞñá êáé ìéá ðñïóöïñÜ ãéá ôï íÝï 307 áëëÜ ðÜåé ðïëý ãéá ìÝíá.Åßäá êáé ìåôá÷åéñéóìÝíï 307 ôïõ 2002 ,full åîïðëéóìüò, 1600cc, 16v ,115hp, 44.000xlm
ôï äßíåé 12,000 euro.Èá êïéôÜîù êé Üëëá 307 ìåôá÷åéñéóìÝíá íá äù ôé ãßíåôå , ìïõ Üñåóå óáí áõôïêßíçôï.
Áëëéþò ìå âëÝðù ãéá êáíá Opel Astra , ôï ïðïßï åßíáé ôï áìÝóùò åðüìåíï ðïõ ìå åíäéáöÝñåé.
Åóåßò óõìöùíåßôå Þ Ý÷åôå íá ðñïôåßíåôå êÜôé Üëëï.
Åðßóçò áí îÝñåôå êÜðïéï link áðï ìåôá÷åéñéóìåíá Þ ìáíôñá êëð plz åíçìåñþóôå ìå.
Åõ÷áñéóôþ
307
ôåñÜóôéïé ÷þñïé éäáßôåñá óôï åóùôåñéêü ðïëý êáëÜ öñÝíá (ìå óýóôçìá bas -áõîÜíåé ôçí ðßåóç óôá öñÝíá óå öñÝíá ðáíéêïý) åðßäüóåéò ðÜíù êÜôù óôï ìÝóï üñï ãéá 1600 êáé óõìðåñéöïñÜ ðïõ äåí ÷ñåéÜæåôáé éäáßôåñåò ãíþóåéò êáé åßíáé áñêåôÜ ðñïâëÝøéìï -åßíáé êáôá êýñéï ëüãï õðïóôñïöéêü -ðåôÜåé ìïýôñá äëä- ðñÜãìá ðïõ ìåôñéÜæåôáé áíÜëïãá åëáóôéêþí êáé áìïñôéóÝñ.Áí åßíáé ðñþôï ìÝëçìá ïé ÷þñïé êáé ç 'öéëéêüôçôá' áíôéäñÜóåùí åßíáé áñêåôÜ êáëÞ åðéëïãç´.Ðïëý êáëü üôáí äåí øÜ÷íåóáé óôï êÜôé ðáñáðÜíù ãéá ôï 'óôñßâåéí'
206
ïé ÷þñïé åßíáé áñêåôÜ ðéï ðåñéïñéóìÝíïé óå ó÷Ýóç ìå ôï 307 áíôßóôïé÷á êáëÜ öñÝíá éäáßôåñá óôá 16âÜëâéäá 1400 êáé 1600.Ðïëý êáëÞ Üíåóç êëßóåéò êáé ïðïóäÞðïôå áñêåôÜ öèçíü óå ÷ñÞóç áíôáëëáêôéêÜ.Áí êéíåßôáé óâÝëôá üðïéïò ôï ïäçãåß êáëü èá åßíáé íá ôï Ý÷åé ìÜèåé ãéáôß äåí ðÜåé ìüíï ôïõ ,ôï ìéêñü ìåôáîüíéï êáé ç ðéï 'ðáé÷íéäéÜñá' ïõñÜ ôïõ èÝëïõí ðñïóï÷Þ êáé ôï esp äåí õðÜñ÷åé ðáñá ìüíï óôá 1600 (gti)êáé 2000 ê.åê.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Óôá ìåôá÷åéñéóìÝíá ïé ôéìÝò åßíáé ðÜíù êÜôù ïé ßäéåò ãéá 2-3åôßáò 307 áëëÜ íá Ý÷åéò ôï íïý óïõ ãéá ôï âéâëßï óÝñâéò êáé åéäéêüôåñá óôá çëåêôñéêÜ /çëåêôñïëïãéêÜ ðáñïõóßáæáí óõ÷íÝò âëÜâåò óå ìï÷ëïäéáêüðôåò öëÜò êáé ïèüíåò ðïëëáðëþí åíäåßîåùí.Áí Ý÷åé äå÷ôåß êÜðïéåò åðåìâÜóåéò óå áõôÜ éäáßôåñá êáé áðï åî.óõíåñãåßï ìå ìÝôñéåò åðéäüóåéò óôïí åðáããåëìáôéóìü ßóùò íá áðïäåé÷èåß ìåãÜëïò ðïíïêÝöáëïò . Ôï 206 êáéíïýñãéï Ý÷åé åããýçóç ïðüôå êáëýðôåóáé óå áñêåôÜ.Ãéá áõôÜ îåñù åëðßæù íá âïÞèçóá ....ôþñá åîáñôÜôáé êáé áðï åóÝíá ,ôéò áíÜãêåò ðïõ Ý÷åéò ãéá ÷þñïõò ,ðáñêéíãê êáé ôçí ÷ñÞóç ðïõ èá ôïõ êÜíåéò .Áí åßíáé ìüíï ãéá ðüëç ,ìïéñáóìÝíï ìå ÷éëéüìåôñá ãéá ôáîßäéá.
Peugot 206