-
Eπίσης στο Βόλο άρχισαν απ' οτι φαίνεται να μοιράζουν τσίγκο.
ΒΟΤ 14## ΒΟΤ 16##
Η πλάκα είναι οτι τα προηγούμενα νούμερα είναι ακόμα σε χαρτί
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ειδα επισης και ενα ΚΤΕΛ αλεκουπολης με ΑΗΖ 64.
Εκει μαλλον θα ειμαι το τριημερο των Φωτων στην Αλεκούπολη
-
Ο χρήστης barout έγραψε:
Η πλάκα είναι οτι τα προηγούμενα νούμερα είναι ακόμα σε χαρτί
Προφανως δεν τους ειδοποιησαν ακομη να παρουν τους τσιγκους
-
Kαι στις σερρες εφτασε ο τσιγκος με ΕΡΜ 42(παρα 1) Και εδω ειδα ενα ΒΟΤ 14.
-
Κάποια ιστορικά στοιχεία για το έτος 1989:
Τον Απρίλη του '89 ξεκίνησε η χορήγηση των κόκκινων πινακίδων (ΑΜΟ, ΑΜΡ, ΑΜΤ, ΑΜΥ). Την ίδια χρονιά παρουσιάστηκε πρόβλημα έλλειψης πινακίδων [ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ!!]. Τα 'χαρτιά' έκαναν την εμφάνισή τους...
Τα ταξί είχαν ΗΔΗ κόκκινες πινακίδες. Σχεδιαζόταν η τοποθέτηση ειδικού τύπου πινακίδων στα λεωφορεία δημόσιας χρήσης [η οποία, φυσικά, ουδέποτε έγινε πραγματικότητα!].
Πηγή: φύλλα εφημερίδας 'ΤΟ ΒΗΜΑ' του έτους 1989.
-
Ο χρήστης Giorgos Kollias έγραψε:
Κάποια ιστορικά στοιχεία για το έτος 1989:Τον Απρίλη του '89 ξεκίνησε η χορήγηση των κόκκινων πινακίδων (ΑΜΟ**, ΑΜΡ, ΑΜΤ, ΑΜΥ**). Την ίδια χρονιά παρουσιάστηκε πρόβλημα έλλειψης πινακίδων [ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ!!]. Τα 'χαρτιά' έκαναν την εμφάνισή τους... ....
Πηγή: φύλλα εφημερίδας 'ΤΟ ΒΗΜΑ' του έτους 1989.Ναι, ήταν η χρονιά που ο πατέρας μου διαπίστωσε οτι ο γείτονας-τεμπελάκος αγόρασε την ίδια 520....αλλά στην μισή τιμή - ΑΜΟ με την ευγενική χορηγεία μετανάστη ...
-
Οι νεες μου πινακιδες:
ΙΒΕ ****
τσιγκος δυστυχως και οχι χαρτι
-
Φαινεται ξεκινησε να υπαρχει ελλειψη σε χαρτια και δινουν τσιγκινες
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Φαινεται ξεκινησε να υπαρχει ελλειψη σε χαρτια και δινουν τσιγκινεςΑπαραδεκτοι
-
AKZ 58, ΖΥΧ 27, ΥΝΖ 48, ΙΡΤ 17, ΙΕΝ 39
πόλεμος
-
NHZ 29!!! Πρωτοχρονια εξω απο τις αντιπροσωπειες εκαναν ολοι;
-
Καλή χρονιά!
Θυμάμαι μικρότερος ότι στα ταξίδια προσπαθούσα να βρω από πού είναι κάθε αυτοκίνητο βάσει της πινακίδας του. Από προσωπικές παρατηρήσεις (και λογικά συμπεράσματα), συζητήσεις σε άλλα fora (myphone: Νέα πλαστικά διπλώματα οδήγησης και Νέες πινακίδες) και διάφορες πηγές στο Διαδίκτυο είχα αρχίσει να βρίσκω μια άκρη. Πρόσφατα ανακάλυψα και αυτήν τη συζήτηση που την παρακολουθώ, αλλά δεν είχα γράψει μέχρι στιγμής. Εδώ έχουν λυθεί οι περισσότερες απορίες μου.
Ο χρήστης ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
[...]
...και ένα δωράκι: παραθέτω όλους τους συνδυασμούς με δύο γράμματα,
και πού έχουν δοθεί:. . . . . . . . . .
Όταν θα ξαναέχω λίγο χρόνο θα γράψω τα αντίστοιχα για τα τρία
γράμματα.( http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 331#214331 )
Τους διγράμματους συνδυασμούς τους έψαχνα από καιρό!
Λείπουν οι εξής:
• ΗΤ-5 .. 6
• ΧΤ-1 .. 3 (νομός Ηλείας; ) -
Οι παρατηρήσεις μου, όλες πριν το νέο έτος (ίσως κάποιες να έχουν αναφερθεί στις 100 (!) σελίδες):
ΑΙΚ-793*
ΑΡΚ-379* χ
ΑΧΟ-823*
ΖΑΕ-909*
ΗΑΚ-676*
ΚΧΒ-978*
ΜΗΑ-715* π
ΡΖΗ-220*
ΤΡΕ-700*
ΥΝΖ-414*
ΥΡΤ-190*
(π = παλαιού τύπου, χ = χαρτί)Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
[...]
4. Ολοκαίνουργιο ΙΖΑ-50 την Παρασκευή. Λίγο μετά όμως στην εθνική,
ΙΖΑ-9911, μαντέψτε τι μάρκα ήταν... Πάντως το ΙΖΒ εκτός απροόπτου δε
θα εμφανιστεί πριν το νέο χρόνο. Φυσικά τα απρόοπτα καραδοκούν.
[...]( http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 933#449933 )
Το ΙΖΑ-9911 το πέτυχα κι εγώ στο Νέο Ψυχικό.
Επίσης ΖΜΥ-6666 χ σε μαύρο Audi TT στην Κηπούπολη λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Ο συνδυασμός ΖΜΥ δεν έχει δοθεί παλιότερα;
Και... δοκιμαστικές νέου τύπου! ΔΟΚ-4404 σε Mercedes στην Πετρούπολη!
Από ξένες, πέτυχα την πιο σπάνια στο Γαλάτσι, πάλι λίγο πριν τα Χριστούγεννα: L820 μπλε χρώματος από το πριγκηπάτο του Μονακό.
-
Μπορεί το θέμα να τιτλοφορείται Car Plate Spotting (#), ωστόσο μια και κάνουμε και... moto plate spotting, θα γράψω εδώ τις τελευταίες μου παρατηρήσεις από πινακίδες μηχανών:
ΑΖΙ 67* π ΑΖΚ-23* [χ] ΑΖΤ π
ΑΙΡ 6* π
ΑΚΜ 3* π
ΑΜΜ 12* ΑΜΧ π
ΑΝΜ 888 π
ΑΟΕ 84* π
ΒΕΝ-85* χ
ΒΙΧ 98* π
ΕΗΖ 82* π
ΕΤΕ 87* π
ΖΤΡ-21*
ΖΧΟ-54*
ΗΑΝ 56* π ΗΑΡ-64*
ΗΝΥ 38* π
ΙΥΗ-39* ΙΥΚ-3* χ ΙΥΤ-81*
ΚΕΟ 50* π ΚΕΥ 89* π
ΚΗΙ 97* π ΚΗΥ 53* π ΚΗΥ 72* π
ΚΟΟ 49* π
ΚΡΙ 8.. π ΚΡΧ 462 π
ΚΧΝ 83* π
ΜΕΚ 91* π
ΜΗΟ 7.. π ΜΗΥ 15 ή 85 π
ΜΥΙ-71*
ΟΡΟ 91* π
ΡΑΕ 47* π ΡΑΥ 36* π
ΡΕΤ 46* π
ΡΖΗ 37* π
ΡΜΚ 62* π
ΡΟΟ 43* π ΡΟΧ 24* π
ΧΑΧ 10* π
ΧΒΕ 50* π; ΧΒΙ-62*
ΧΕΑ-7* ΧΕΝ-7..
ΧΖΕ-76* χ
ΧΙΤ 17* π
(π = παλαιού τύπου, χ = χαρτί)Παρατήρησα ότι πολλοί συνδυασμοί μηχανών φτάνουν στο τέλος τους (**Υ, **Ι, **Ο, **Χ): ΑΜΧ, ΒΙΧ, ΗΝΥ, ΚΕΥ, ΚΗΙ, ΚΗΥ, ΚΡΙ, ΚΡΧ ΜΗΟ, ΜΗΥ, ΜΥΙ, ΟΡΟ, ΡΑΥ, ΡΟΟ, ΡΟΧ, ΧΑΧ.
Ξέρουμε ποιοι είναι οι νέοι συνδυασμοί για μηχανές ή μήπως αυτά τα **Υ και **Χ δίνονται με άλλη σειρά;
Ο κανόνας με τα **Ι, **Ο, **Χ ισχύει και για τις μηχανές;Επίσης έχω δει σε μηχανές 3 φορές τον συνδυασμό ΕΗΖ (ΕΗΖ 4.. π, ΕΗΖ-65* νέου τύπου, ΕΗΖ 82* π). Από ποια περιοχή είναι αυτός ο συνδυασμός;
(#) Παρεμπιπτόντως σε ελληνικό φόρουμ δε βρισκόμαστε; Προς τι η αγγλικούρα; Καλό θα ήταν να αλλάξει ο τίτλος.
Αυτά για σήμερα!
-
Ειδα ΗΖΕ σε μηχανακι.
Ειδα επισης πινακιδα 'Η ΚΡΗΤΗ 3' σε πινακιδα Grand Cherokee, η οποια ενω ηταν τσιγγος δεν ειχε κανενα αλλο διακριτικο απο ποια χωρα προερχοταν. Ηταν ακριβως οπως οι προηγουμενου τυπου πινακιδες που ειχαμε στην Ελλαδα αλλα χωρις καποιο αλλα διακριτικο. -
Καλως ηρθες guru στο τοπικ (τωρα εχουμε 2 γκουρου εδω )
Δελτιο τσιγκου: ΡΑΕ 50, ΡΜΝ 288*, ΧΚΗ 80
Δελτιο χαρτιου: ΙΝΡ 40.Σχόλια και ανακεφαλαιωση 2005 Δευτερα ή Τριτη.
-
Δεν ξέρω αν βοηθάει την έρευνά σας, αλλά προ ολίγων ημερών στην Έδεσσα δίναν πινακίδες ΕΕΜ-37ΧΧ. Σε τσιγκάκι, φυσικά!
-
ΝΖΗ 30--
μεταλλικές
-
Δεν ξέρω αν έχει άμμεση σχέση με το θέμα αλλά αυτό με τις χάρτινες πινακίδες σαν να έχει παραπάει. Ο κάθε π@π@ρας βάζει ό,τι θέλει...
Ειδικά όσοι μένουν Θεσσαλονίκη ξέρουν ότι αυτές οι πινακίδες απλά δεν υπάρχουν(τώρα είμαστε κάπου στο ΝΗΕ νομίζω). Όχι και ΝΥΖ - ... Βλάκα!!!
Συγγνώμη αν είμαι εκτός θέματος
-
Νεότερα από την Μαγνησία. Είδα ΒΟΤ-14** σε χαρτί, δεν είδα κανένα ΒΟΤ-15**, αλλά χθες εμφανίστηκε ΒΟΤ-160* με κανονικές πινακίδες!
Car Plate Spotting!!!