-
μιας και δεν βλεπω να πεφτει ερωτηση (και βαριεμαι τωρα ) και μιας και αναφερθηκε ο Nigel Mansell, ας βαλω μια ερωτηση: Ποσες νικες ειχε στην F1 και που και ποτε εκανε την πρωτη του?
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
μιας και δεν βλεπω να πεφτει ερωτηση (και βαριεμαι τωρα ) και μιας και αναφερθηκε ο Nigel Mansell, ας βαλω μια ερωτηση: Ποσες νικες ειχε στην F1 και που και ποτε εκανε την πρωτη του?31 νικες συνολο με 1η στο Brands Hatch το '85...
Υ.Γ Εγω αυτη την στιγμη βαριεμαι καν να σκεφτω για ερωτηση...
-
Σωστα κυριε τεμπελη! Αντε βαλε καμια ερωτηση που βαριεσαι!!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Σωστα κυριε τεμπελη! Αντε βαλε καμια ερωτηση που βαριεσαι!!Κοιτα ποια μιλαει...!
-
Ο χρήστης Fanis F1 έγραψε:
Σωστα κυριε τεμπελη! Αντε βαλε καμια ερωτηση που βαριεσαι!!
Κοιτα ποια μιλαει...!
-
Έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στην ιστορία της F1 ο αριθμός 13;
-
Νομιζω οτι το νουμερο 13 αποφευγουν να το χρησιμοποιουν στον μηχανοκινητο αθλητισμο μετα το ατυχημα του Giulio Masetti που οδηγουσε αυτοκινητο με το νουμερο 13 το 1926 (Targa Florio). [ως γρουσουζικο μαλλον]
Eχει χρησιμοποιηθει ομως 2 φορες στην f1, Moises Solana με BRM P57 το 1963 (Mexican Grand Prix) και το 1976 (British Grand Prix) Divina Galica με Surtees-Cosworth TS16.
E?
-
Άψογη
-
Ευχαριστω!
Λοιπον, μιας και μπλεξαμε με αριρθμους, γιατι η Williams του Damon Hill το 1993 ειχε το νουμερο 0?
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Λοιπον, μιας και μπλεξαμε με αριρθμους, γιατι η Williams του Damon Hill το 1993 ειχε το νουμερο 0?Επειδή ο πρωταθλητής του 1992 Μάνσελλ δεν έτρεχε στην F1, και δεν θα ήταν σωστό να του δώσουν το νούμερο 1.
-
Ακριβως! Ο Μανσελ εφυγε για Cart μερια και προκειμενου να δωσουν το 1 σε καποιον που δεν εχει κερδισει τον τιτλο, του εδωσαν το 0.
-
Χώνομαι λοιπόν...
Πόσο είναι το ρεκόρ συμμετοχών ομάδων σε μια χρονιά και ποιά είναι η χρονιά αυτή;
Ελπίζω να έχω την σωστή απάντηση...
-
1989, 20 ομάδες;
-
Ο χρήστης morbid death έγραψε:
1989, 20 ομάδες;Υπομονή λίγα λεπτά...
-
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
1989, 20 ομάδες;
Υπομονή λίγα λεπτά...
Λοιπόοον...
Σύμφωνα με το επίσημο site formula1.com, η απάντηση του morbid και η πληροφορία μου βγαίνει διαφορετική. Ο morbid λέει το 1989 με 20 ομάδες ενώ εγώ νόμιζα πως ήταν το 1991 με 18 ομάδες.
Το επίσημο site λέει άλλα όμως...
20 ομάδες - 1952
19 ομάδες - 1976, 1983
18 ομάδες - 1950, 1960, 1975, 1982, 1988
Η πληροφορία που είχα και η απάντηση του morbid είναι 1991 - 17 ομάδες και 1989 - 17 ομάδες αντίστοιχα.Οπότε έχουμε διαφορετικά νούμερα και δεν ξέρω αν θα βρούμε το σωστό ρεκόρ-συμμετοχών των ομάδων.
Neeext... -
Δεν ξέρω γιατί δεν το αναφέρει το επίσημο site αλλά είναι σίγουρο ότι υπήρχαν 20 ομάδες το 1989:
McLaren
Tyrrell
Williams
Brabham
Arrows
Lotus
Leyton House
Osella
Benetton
Scuderia Italia
Minardi
Ligier
Ferrari
Larrousse
Coloni
EuroBrun
Zakspeed
Onyx
Rial
AGSκαι 18 ομάδες το 1991:
McLaren
Tyrrell
Williams
Brabham
Footwork
Lotus
Fondmetal
Leyton House
AGS
Benetton
Scuderia Italia
Minardi
Ligier
Ferrari
Larrousse
Coloni
Jordan
ModenaΤο f1.com μάλλον δε συμπεριλαμβάνει τις ομάδες που δεν κατάφεραν να κάνουν qualify σε κανένα αγώνα...
Για το 1952, σίγουρα υπήρχαν πολλές ομάδες που χρησιμοποιούσαν μονοθέσια άλλων κατασκευαστών ενώ το 1989 όλες οι ομάδες κατασκεύαζαν το δικό τους μονοθέσιο...
-
Οπότε ας κατοχυρώσουμε εμείς 'ανεπίσημα' το 1989.
Μπορείς να βάλεις ερώτημα... -
Λοιπόν... Ψάχνουμε για οδηγό ο οποίος έχασε τη ζωή του στο Spa προσπαθώντας να προσπεράσει από την εξωτερρική στην Eau Rouge τον Jacky Ickx στα 1000 χιλιόμετρα του Spa το 1985 και ο οποίος ίσως και να νικούσε το GP του Μονακό το 1984 αν δεν είχε διακόψει τον αγώνα ο αλητάρχης (δηλαδή ο... Jacky Ickx!)
-
stefan bellof
-
Quiz F1!