-
Εχω βαλει ελατηρια χαμηλωματος και εχω αφησει τα μαμα αμορτισερ.
Εκανα μ........α γιατι με χτυπανε τα πισω ελατηρια (οι σπιρες).
Υπαρχουν αμορτισερ για ελατηρια χαμηλωματος?
Για τα bilstein τα μαυρα?
Βασιλης -
Βασιλης -
Βασιλης -
Ο χρήστης oxt έγραψε:
ΒασιληςΤα μαύρα είναι ότι πιο κοντά στα εργοστασιακά.
Αφού το χαμήλωσες, πάρε τα κίτρινα sprint. -
Δεν καταλαβα τι εννοεις για τα μαυρα τα αμορτισερ. Με εχεις μπερδεψει λιγο. Τελικα εγω καταλαβα με αυτα που με εγραψες οτι τα μαυρα τα bilstein ειναι λιγο ποιο κοντα απο τα εργοστασιακα.Εαν κανω λαθος διορθωσεμε.
Περιμενω απαντηση gvala.
Basιλης. -
Τα μαύρα, είναι η προσιτή λύση αντικατάστασης των εργοστασιακών αμορτισέρ του αυτοκινήτου, στην περίπτωση της Bilstein, και σαν τέτοια, ,εχουν το ίδιο μήκος-ύψος με τα 'μαμίσια'. Αφού έχεις βάλει πιό κοντά ελατήρια, τα αντίστοιχα αμορτισέρ είναι τα sprint της Bilstein.
Ψάξε πληροφορíες και στο Ευρετήριο Τεχνικών θεμάτων, στην κορυφή αυτής της σελίδας.
-
Ο χρήστης oxt έγραψε:
Δεν καταλαβα τι εννοεις για τα μαυρα τα αμορτισερ. Με εχεις μπερδεψει λιγο. Τελικα εγω καταλαβα με αυτα που με εγραψες οτι τα μαυρα τα bilstein ειναι λιγο ποιο κοντα απο τα εργοστασιακα.Εαν κανω λαθος διορθωσεμε.
Περιμενω απαντηση gvala.
Basιλης.Sorry!
Τα μαύρα της Bilstein είναι εξίσου μαλακά με τα μαμίσια. (Αυτό ήθελα να πώ). Προτείνονται για αντικατάσταση των εργοστασιακών και συνδυάζονται με τα κανονικά ελατήρια.
Αφού όμως χαμήλωσες του αυτοκίνητο, φαντάζομαι ότι ενδιαφέρεσαι για καλύτερο στήσιμο. Επομένως επιλογή σου σε bilstein πρέπει να είναι τα κίτρινα και ειδικά τα sprint που είναι για χαμηλωμένα αυτοκίνητα. Υπάρχουν και τα κίτρινα sport, που είναι τα ίδια με τα sprint, αλλά για αυτοκίνητα με εργοστασιακά ελατήρια. -
Ευχαριστω εκ των πρωτερον Θα γινω παλι κουραστικος.
Λοιπον....... Στα ελατηρια τα πισω βρισκουν οι μεσαιες οι σπιρες ακουμπανε με λιγα λογια,ειτε ειναι φορτομενο το αυτοκινητο ειτε οχι.Οσο για θορυβο δεν το συζητω. .Μου ειπε ο μηχανικος να τυληξω τα ελατηρια με λαστιχο και ετσι θα αποφυγω τον θορυβο.Ολα καλα μεχρι εδω.Με την πολυκαιρια δεν θα φθαρει το λαστιχο?Θα πρεπει παλι να ξαναβαλω καινουριο?Αμα ειναι ετσι καλυτερα να βαλω παλι τα μαμμισια ελατηρια.ΣΩΣΤΟΣ?
Το λαστιχο που λεω να βαλω ειναι λαστιχο βρυσης.
Στο ιδιο αυτοκινητο που εβαλε και ενας αλλος μονο ελατηρια αλλης μαρκας βεββαιας δεν χτυπυσανε καθολου.
Sorry εαν σας κουρασα.
Βασιλης. -
Ευχαριστω εκ των πρωτερον Θα γινω παλι κουραστικος.
Λοιπον....... Στα ελατηρια τα πισω βρισκουν οι μεσαιες οι σπιρες ακουμπανε με λιγα λογια,ειτε ειναι φορτομενο το αυτοκινητο ειτε οχι.Οσο για θορυβο δεν το συζητω. .Μου ειπε ο μηχανικος να τυληξω τα ελατηρια με λαστιχο και ετσι θα αποφυγω τον θορυβο.Ολα καλα μεχρι εδω.Με την πολυκαιρια δεν θα φθαρει το λαστιχο?Θα πρεπει παλι να ξαναβαλω καινουριο?Αμα ειναι ετσι καλυτερα να βαλω παλι τα μαμμισια ελατηρια.ΣΩΣΤΟΣ?
Το λαστιχο που λεω να βαλω ειναι λαστιχο βρυσης.
Στο ιδιο αυτοκινητο που εβαλε και ενας αλλος μονο ελατηρια αλλης μαρκας βεββαιας δεν χτυπυσανε καθολου.
Sorry εαν σας κουρασα.
Βασιλης. -
Η λυση με το λαστιχο ειναι καλη (δε χαλαει με τον καιρο καθως δεν το βλεπει ο ηλιος)...
Μηπως ομως θα ηταν καλυτερα να δωσεις πισω τα ελατηρια που εχεις και χτυπανε και να βαλεις τα ιδια με του γνωστου σου που δεν εχουν τετοιο προβλημα? -
Τα μαύρα bilstein είναι πολύ μαλακά σε σχέση με αυτό που χρειάζεσαι. Τα χαμηλώματα απαιτούν πιο σκληρά αμορτισέρ, για να μην τερματίζουν κοπανώντας εσένα και το αμάξι. Έτσι σύντομα θα αρχίσουν οι τριγμοί στο εσωτερικό, ειδικά αν οι δρόμοι στην περιοχή σου έχουν αρκετές ανωμαλίες. Καλύτερα να βάλεις πιο σκληρά αμορτισέρ. Θα χάσεις βέβαια σε άνεση (όχι πολύ, αλλά θα χάσεις), θα γλιτώσεις όμως το τράνταγμα και τα επακόλουθά του.
-
Οπως λεει και ο συμπατριωτισου ο Θεοφραστου (επι τροχων) Θααααα Τοοοο Σκεφτω
Υ.Γ.Δεν το θυμαμαι καλα το ονομα του παρουσιαστη της εκπομπης (επι τροχων)
Βασιλης.
-
Βασιλη (oxt) αν βαλεις λαστιχο βαλε διαφανο αλφαδολαστιχο.
-
Ποια ελατήρια έχεις βάλει φίλε oxt?
-
To αλφαδολαστιχο πως ακριβως ειναι?
Τετοια ορολογια εχει? -
Επειδη το αυτοκινητο που εχω ειναι αρκετα παλιο και ειπα να μην το βαλω επωνυμα ελατηρια π.χ Η&R η Εibach βρηκα κατι σουισικα μαρκας Κilein 3.5 ποντους.
Για το αν ειναι καλα αυτο θα το δω στην πορεια.
Βασιλης. -
Ο χρήστης oxt έγραψε:
To αλφαδολαστιχο πως ακριβως ειναι?
Τετοια ορολογια εχει?Ετσι ξερω οτι λεγεται.Το εχουν σε ειδη οικοδομων,χρησιμοποιηται απο τους οικοδομους για να ελενχουν το ισο υψος αναμεσα σε τοιχους κλπ.Ειναι διαφανο σε διαφορες διατομες ,καλο ειναι να παρεις ενα ελατηριο και να δοκιμασεις ποιο ταιριαζει.
-
Ετσι ξερω οτι λεγεται.Το εχουν σε ειδη οικοδομων,χρησιμοποιηται απο τους οικοδομους για να ελενχουν το ισο υψος αναμεσα σε τοιχους κλπ.Ειναι διαφανο σε διαφορες διατομες ,καλο ειναι να παρεις ενα ελατηριο και να δοκιμασεις ποιο ταιριαζει.
Μου ειπανε να βαλω και λιγο γρασσο για να το περασω.Εχεις κανει και εσυ τετοια πατεντα?
Βασιλης. -
Ο χρήστης oxt έγραψε:
Μου ειπανε να βαλω και λιγο γρασσο για να το περασω.Εχεις κανει και εσυ τετοια πατεντα?
Βασιλης.Το ειχα κανει στην 33.Εγω εβαλα λιγο WD-40 και περασε ευκολα.
-
Οταν λες στην 33 τι εννοεις?
Και το WD-40 κωδικος γρασσου?
Ο θορυβος εξαληφθηκε?
Σε εχω κουρασει το καταλαβαινω αλλα θελω να κανω σωστη δουλεια.
Θα μου πεις η σωστοτερη θα ητανε να εβαζα και αμορτισερ αλλα λογο παλιοτητας αυτοκινητου λεω αστο καλυτερα.Βασιλης.
ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΧΑΜΗΛΩΜΑΤΟΣ