-
Παντως , νομιζω οτι γενικα κακως αναβοσβηνουμε τα φωτα για να προιδοποιησουμε τους οδηγους του αντιθετου ρευματος αφου (μην με φατε , ξερω οτι θα πεσετε ολοι πανω μου αλλα ... ) :
καποιος που οδηγει επικινδυνα μολις του αναβοσβησω τα φωτα θα κοψει τις μαλακιες (ή την υπερβολικη ταχυτητα) και μολις περασει το μπλοκο θα ξαναρχισει τα 'δικα του' και ισως ( λεω ισως ) προκαλεσει και ατυχημα . Αυτο το λεω και απο προσωπικης πειρας καθως προ 2ετιας περιπου προειδοποιουσα αρκετα αυτοκινητα (μεταξυ τους και ενα λευκό skoda forman και το θυμομουνα επειδη τετοιο οδηγουσα και εγω) στο δρομο Πλαταμωνα - Λαρισα , για καποιο μπλοκο που ειχα περασει λιγο πριν μπω στα Τεμπη . Την επομενη μερα εμαθα οτι προκαλεσε (ευτυχως οχι θανατηφορο ) ατυχημα και τραυματισε οδηγο απο διερχομενο οχημα καθως το λευκο skoda πραγματοποιουσε παρανομη προσπεραση .
Βεβαια στις περισσοτερες των περιπτωσεων οι μπατσοι σε γραφουνε για παραβασεις χωρις νοημα ( 60 χλμ οριο ταχυτητας σε εθνικη και αλλα λυπηρως γνωστα ) και για προσβλητικα για την νοημοσηνη μας ορια και απαγορευσεις . Για αυτο το λογο συνεχιζω να προηδοποιω ,για οποιο μπλοκο περναω, τους οδηγους του απεναντι ρευματος .
Παρενθεση , προ 30 ετιας ο πατερας μου (ως νταλικιερης τότε) εκανε το ιδιο συνιαλο σε ολα τα διερχομενα αυτοκινητα , καθως ειχε περασει απο μπλοκο πανω στην εθνικη ( δεν θυμαμε σε ποιο σημειο ) . Παρακατω τον περιμενε κι'αλλο μπλοκο , και οταν τον σταματησε ο τροχονομος το ρωτησε :
-Γιατι αναβοσβηνετε τα φωτα ;- Γιατι πιο πισω υπαρχει ακομη ενα μπλοκο και θελω να προειδοποιησω του διερχομενους οδηγους για να μην τους γραψετε .
Ο τροχονομος τα'παιξε , εχασε τα λογια του κλπ . Του 'κοψε βεβαια μια κληση , για αλλο λογο βεβαια . τεσπα
- Γιατι πιο πισω υπαρχει ακομη ενα μπλοκο και θελω να προειδοποιησω του διερχομενους οδηγους για να μην τους γραψετε .
-
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
Είναι γεγονός ότι κανένας Δημόσιος Υπάλληλος δεν δουλεύει.... απλά κάνει ότι δουλεύει και λέει ότι δουλεύει...και όποιος ισχυρίζεται ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι δουλεύουν, ή είναι ο ίδιος δημόσιος υπάλληλος ή εθελοτυφλεί, ή δεν έχει καμμία επαφή με δημόσιες υπηρεσίες.
Εσυ δεν μας είπες όμως, τι επαφή έχεις με δημόσιες υπηρεσίες;
Εγώ πάντως δημόσιος υπάλληλος δεν είμαι και έχω καθημερινό νταλαβέρι με πολλές δημόσιες υπηρεσίες και η δικιά μου εμπειρία μου λέει για δ.υ. που δεν δουλεύουν όλοι το ίδιο και για αρκετούς που δουλεύουν πολύ περισσότερο από τους περισσότερους επικριτές τους. Μάλλον θα εθελοτυφλώ...
-
Καθημερινή επαφή με εφορείες , Πολεοδομία (Η κορυφή τι να πει κανένας για αυτήν την υπηρεσία), Δήμους (εξυπηρετικοτάτοι αλλά αραχτοί και light), Νομαρχία, Περιφέρεια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ και ότι άλλο αντιπαραγωγικό μπορείς να φανταστείς ααααα και μιά φορά για μία υπόθεση με το Μηχανολογικό (μάλλον είναι πάνω από την πολεοδομία)
Φυσικά και έχω και εγώ στην οικογένεια Δημ. Υπαλλήλους (Γυναίκα, πεθερό, μάνα και πολλούς φίλους), αλλά η γνώμη μου για το πόσο δουλεύουν δεν θα αλλάξει από αυτό. Ίσα ισα έχουμε και παράδειγμα να βλέπουμε.
Τέλως πάντων ξεφύγαμε από το θέμα παίξιμο φώτων.......
Εγώ έχω σώσει πολλούς και έχω σωθεί πολλές φορές από το παίξιμο φώτων οπότε δεν θα το σταματήσω ΠΟΤΕ.Φυσικά ΑΝ με πιάσουν θα πληρώσω.
-
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
Η λύση είναι μία , τους γράφετε στα @@ σας και αν έχετε κάποιο μέσο τους στέλνετε εκεί που πρέπει (στον ώμο τους έχουν ένα μαγικό νουμεράκι, το γράφετε και το δίνετε στον κατάλληλο άνθρωπο).Πρέπει πάντα να ξέρετε ότι ο Δημόσιος Υπάλληλος φοβάτε τον Προιστάμενο και ειδικά αν ο προιστάμενος είναι πολιτικό πρόσωπο.
Ξέχασες να γράψεις τη κλασικκή φράση που θα του πούμε 'ξέρεις ποιός είμαι εγώ' (το 'ρε' είναι προαιρετικό).
Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι πιστεύω λάθος και πρωσωπικά με γυρνά πολλά χρόνια πριν από το 2005.
-
εγω θα κανω μια ερωτηση και αν μπορεσει καποιος ασ μου απαντησει...αν αναβοσβησω φωτα σε καποιον και οντος υπαρχουν στρουμφακια κρυφα εκει και με σταματησουν τι θα μου πουν δηλαδη??γιατι επαιξα τα φωτα μου??και αν το παιξω τρελος και και του πω ποιος εγω??θα με γραψει??δεν υπογραφω καμια κληση παω δικαστικα παιρνω και τα στοιχεια του και οτι γινει εγινε εγω παντως τετοια κληση δεν υπογραφω..θα το παιξω τρελος..και αν θελει ας αποδειξη το αντιθετο..οτι αναβοσβησα φωτα δηλαδη..
-
Ο λόγος σου εναντίον του δικού του.
Κοινώς, πλέρωνε! -
'Μα κύριε δικαστά, το αυτοκίνητό μου έχει αισθητήρες φώτων, είχαν χαλάσει κι έπαιζαν μόνα τους, ορίστε και το τιμολόγιο επισκευής'
-
Δηλαδη αν πω οτι τα επαιξα για να χαιρετισω το φιλο μου το μητσαρα η για να ειδοποιησω για ενα καφασι που hταν στη μεση του δρομου τι θα μου πει??
-
Rallye 106 με αισθητήρες φώτων; Εδώ δεν έχει το κυριλέ Passat μου! Περάστε από το ταμείο κύριε!!!
-
εγω βαζω στοιχημα οτι οι περισσοτερες πιθανοτητες ειναι να με αφησει να φυγω μετα απο ελεγχο εννοειται...και αν μου τυχει θα το παιξω τρελος...
-
Μα κυριε δικαστα δεν ηταν ασκοπη η χρηση των φωτων!!Ενημερωνα τους απεναντι οτι υπαρχει μπλοκο της τροχαιας!!!Το εκανα σκοπιμα
-
Ο χρήστης eker123 έγραψε:
Δηλαδη αν πω οτι τα επαιξα για να χαιρετισω το φιλο μου το μητσαρα η για να ειδοποιησω για ενα καφασι που hταν στη μεση του δρομου τι θα μου πει??Οτι στους δρομους δεν παιζουμε
-
Miα διευκρίνηση (.....ρώτησα γνωστό μου δικαστή......)
Το να μην υπογράψεις την όποια κλήση γενικά προδιαθέτει αρνητικά το δικαστήριο και μειώνει δραματικά τις πιθανότητες αθώωσης.
Σύσταση δική του είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις να την υπογράφουμε αλλα να γράφουμε απο κάτω 'με κάθε επιφύλαξη των νόμιμων δικαιωμάτων μου ' και να ζητάμε απο το 'όργανο' να αναγράψει στην κλήση την ημερομηνία της δικασιμου ενημερώνοντας τον ότι δεν έχουμε σκοπό να την πληρώσουμε.
Ειδικά σε περίπτωση παιξίματος των φώτων μου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν θυμάται να έχει δικάσει ποτε παρόμοια περίπτωση .... αρα είναι προφανές ότι πρόκειται για καινιύργιο φρούτο εκφοβισμού......
-
εδώ ας το διευκρινήσουμε λίγο.... εγώ είχα την εντύπωση πως αν την υπογράψεις είναι σα να τη δέχεσαι και να πας να την πληρώνεις.
και αν δεν την δέχεσαι τότε δεν την υπογράφεις !
αλλά έχω ακούσει και αυτό με το να γράφω από κάτω 'με κάθε επιφύλαξη'
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
εδώ ας το διευκρινήσουμε λίγο.... εγώ είχα την εντύπωση πως αν την υπογράψεις είναι σα να τη δέχεσαι και να πας να την πληρώνεις.και αν δεν την δέχεσαι τότε δεν την υπογράφεις !
αλλά έχω ακούσει και αυτό με το να γράφω από κάτω 'με κάθε επιφύλαξη'
Αυτό το 'με κάθε επιφύλαξη...' καλό είναι να το έχει σε μια άκρη του μυαλού του κάποιος που ταξιδεύει στο εξωτερικό για την περίπτωση που βρεθεί μπλεγμένος σε κάποιο ατύχημα και η τροχαία τον υποχρεώσει να υπογράψει κάποιο ξενόγλωσσο έγγραφο.
-
Αυτο δεν το ηξερα..δηλαδη την υπογραφεις απλα ενημερωνεις οτι δεν θα την πληρωσεις??ναι αλλα αν δεν την πληρωσεις δεν θα ερθει στην εφορια αφου την αποδεχεσαι σαν κληση..??και το οργανο(μπουζουκι ας πουμε)που θα ξερει την μερα που θα εκδικαστη η υποθεση???αν ας πουμε την υπογραψω και παω δικαστικα τι διαφορα εχει απο το να μην την υπογραψω και να παω δικαστικα??με βλεπουν με αλλο ματι τα μπουζουκια της ταξεως και οι δικαστες??
-
Η υπογραφη σημαινει πολυ απλα οτι την ελαβες στο χερι και ελαβες γνωση του τι κατηγορησαι και ποτε ειναι η δικασιμος, καμμια σχεση με το αν την δεχεσαι η οχι την κατηγορια (που με την σειρα του δεν εχει καμμια σημασια).
-
Δηλαδη πολυ απλα υπογραφης και του λες οτι δεν την αποδεχομαι και τον υποχρεωνεις να σου ορισει ημερομηνια εκδικασης??
-
οχι, δικασιμο γραφει πανω η κληση ετσι και αλλιως. Απλα για να σιγουρευτεις τον ρωτας κιολας, παντως σε καθε περιπτωση στην κληση γραφει την δικασιμο που μπορεις να πας ωστε να υπερασπιστεις την θεση σου.
-
Ο χρήστης miatagreece έγραψε:
- Κατά τη διάρκεια της νύκτας ο οδηγός υποχρεούται να έχει τα φώτα
του οχήματός του αναμμένα και να τα χρησιμοποιεί όπως πιο κότω:
α) Τα φώτα πορείας απαγορεύεται να είναι αναμμένα, όταν το οδόστρωμα
φωτίζεται, αρκετά μεν μέσα στις κατοικημένες περιοχές, αρκετά δε και
συνεχώς εκτός κατοικημένων περιοχών, ώστε ο οδηγός να μπορεί να βλέπει
ευκρινώς από απόσταση τουλάχιστον εκατό (100) μέτρων καθώς και όταν το
όχημα βρίσκεται σε στάση ή στάθμευση.**β) Τα φώτα πορείας πρέπει, στις ακόλουθες περιπτώσεις, να μην είναι
αναμμένα ή, όταν είναι αναμμένα, η λειτουργία τους να ρυθμίζεται κατά
τρόπον ώστε να αποτρέπεται η θάμβωση:αα) Οταν ο οδηγός πρόκειται να συναντηθεί με όχημα που έρχεται
αντίθετα, τα τυχόν αναμμένα φώτα πορείας πρέπει να σβήνουν ή η
λειτουργία τους να ρυθμίζεται κατά τρόπον ώστε να αποτρέπεται η θάμβωση
για αρκετό διάστημα και αντ' αυτών να είναι αναμμένα τα φώτα
διασταύρωσης, για να μπορεί ο οδηγός του άλλου οχήματος να προσχωρήσει
εύκολα και ακίνδυνα.ββ) Οταν ένα όχημα ακολουθεί πίσω και πλησίον άλλου, τα φώτα πορείας
μπορούν να χρησιμοποιούνται κατά τις διατάξεις της παραγράφου 4 του
άρθρου αυτού για να δοθεί προειδοποίηση για την πρόθεση προσπεράσματος
κατά το προβλεπόμενο από το άρθρο 37 του παρόντος Κώδικα.γγ) Σε κάθε άλλη περίπτωση κατά την οποία είναι αναγκαίο να
αποφευχ8εί η θάμβωση των όλλων που χρησιμοποιούν την αυτήν οδό, ή αυτών
που χρησιμοποιούν άλλη οδό ή υδάτινη οδό ή σιδηροδρομική γραμμή, οι
οποίες βαίνουν παράπλευρα αυτής.**
γ) Τα φώτα διασταύρωσης επιβάλλεται να ανάβουν μέσα και έξω από τις
κατοικημένες περιοχές όπου απαγορεύεται η χρήση των φώτων πορείας.δ) Τα φώτα θέσης επιβάλλεται να χρησιμοποιούνται εκτός των
περιπτώσεων του άρθρου 35 του παρόντος Κώδικα και με τα φώτα πορείας,
τα φώτα διασταύρωσης και τα φώτα ομίχλης. Σε περίπτωση στάσης ή
στάθμευσης μπορούν να ανάβουν τα φώτα θέσης ή τα φώτα στάθμευσης.-
Αν υπάρχουν φώτα ομίχλης, σύμφωνα με αυτά που ορίζονται στο άρθρο
69 του παρόντος Κώδικο, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε περίπτωση
ομίχλης, χιονόπτωσης ή καταρρακτώδους βροχής, μόνα τους ή μαζί με τα
φώτα διασταύρωσης. Τα φώτα αυτά επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε
στενούς ελικοειδείς οδούς και αν δεν συντρέχουν οι πιο πόνω
προϋποθέσεις. -
Με εξαίρεση τις περιπτώσεις του άρθρου 37 παρ. 3 του παρόντος
Κώδικα απαγορεύεται, κατό τη συνάντηση με όχημα που έρχεται αντίθετα,
το άναμμα και το σβήσιμο των φώτων ή η εναλλαγή της χρήσης τους κατό
μικρά χρονικά διαστήματα. -
Η κατά το άρθρο 37 παρ. 3 του παρόντος Κώδικα φωτεινή
προειδοποίηση είναι το άναμμα των φώτων διασταύρωσης, με διακοπές σε
μικρά χρονικό διαστήματα ή το άναμμα με διακοπές των φώτων πορείας ή η
εναλλαγή των φώτων διασταύρωσης και των φώτων πορείας με διακοπές
επίσης σε μικρά χρονικά διαστήματα. -
Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις της περίπτωσης β' της
παραγράφου 1 του άρθρου αυτού τιμωρείται με φυλόκιση μέχρι ενός (1)
έτους και με αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για χρονικό
διάστημα ενός (1) μήνα, η οποία επιβάλλεται υποχρεωτικά από το
δικαστήριο. Αυτός δε που παραβαίνει τις λοιπές διατάξεις του άρθρου
αυτού τιμωρείται με πρόστιμο είκοσι χιλιάδων (20.000) δραχμών.
Σημερα βρηκα χρονο και το μελετησα ενδελεχως το θεμα. Ως ενας ταπεινος παλιοδικηγορος επισημαινω σε ολους τους συντροφους συνφορουμιστες τα εξης:
Α) Αυτα που εχω βαλει σε bold ειναι αυτα που τιμωρούνται με φυλακιση μεχρις ενος ετους και αφαιρεση αδειας.
Β) Το αναβοσβησμα τιμωρειται με προστιμο εικοσι χιλιαδων δραχμων και τερμα. Οποτε μην μου σκατε και μην ψαρωνετε στην παραπληροφόρηση!!!Το επαναφερω, γιατι νομιζω οτι δεν το καταλαβαμε....
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΒΟΣΒΗΣΕ ΤΑ ΦΩΤΑ!
Το πολύ πολύ να πληρωσει προστιμο, κι αυτο στην τελικη παιζεται... - Κατά τη διάρκεια της νύκτας ο οδηγός υποχρεούται να έχει τα φώτα
Το «παίξιμο» των φώτων κυνηγαει να πατάξει η τροχαία