-
Ο χρήστης cdro έγραψε:
θα ήθελα και εγώ να κάνω μερικές ερωτήσεις για την Κυριακή και πιο συγκεκριμένα για τη τελευταία ειδική (Περιβόλι).-
Οι δύο πρώτες από τις επίσημες προσβάσεις (1α & 1β) ξεκινάνε από το χωρίο Περιβόλι. Φτάνει κανείς εκεί εύκολα (άσφαλτος) από Μακρακώμη-Σπερχειάδα;
-
Η πρόσβαση Νο. 2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την προσέγγιση του τερματισμού της ειδικής; και αν ναι, σε τι κατάσταση είναι ο δρόμος από το σημείο που αφήνουμε την επίσημη πρόσβαση μέχρι το τερματισμό;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ :
Ναί, όλο άσφαλτος. Μακρακώμη-Σπερχειάδα-πρίν τον Αγιο Σώστη στη διασταύρωση δεξιά πρός Δίλοφο & Περιβόλι-Περιβόλι-Νικολίτσι.
1α) Στην έξοδο απ το Νικολίτσι πρός Κυριακοχώρι, δεξιά στο χωματόδρομο. Το σημείο που φτάνεις είναι μέσα στα δέντρα (άρα σκόνη) και βλέπεις την έξοδο απο μία μέτρια δεξιά 100 σε μέτρια αριστερή σε πατημένη δεξιά.
1β) Συνεχίζεις απο Νικολίτσι πρός Γαρδίκι, στην έξοδο του Γαρδικίου δεξιά στα δύο εικονοστάσια και περίπου 7χλμ μέσα συναντάς την ειδικη σε πολύ καλό σημείο.Αν μετά το πέρασμα του ουραγού θελήσεις να κατεβείς μεσα απο την ειδική, να ξέρεις οτι το τελευταίο αυτό κομμάτι είναι κατηφορικό με μεγάλες κροκάλες (αρα αν είσαι με ασφάλτινο αυτοκίνητο, να περιμένεις να ακούσεις διάφορους θορύβους απο κάτω...)
Αν πάλι γυρίσεις ανάποδα την κοπάνα, στο σημείο που ξαναβρίσκεις την άσφαλτο πρίν το Γαρδίκι, κάνεις δεξιά και κατεβαίνεις Κανάλια-Λευκάδα και πρίν τα Κάτω Καμπιά είναι ο τερματισμός αρκετά μέσα απο τη δημοσιά -
-
Εγώ σκοπεύω να παω το Σάββατο και να επισκευθώ 2 ειδικές διαδρομές (Κουμαρίτσι1 - Παύλιανη2 ή Παύλιανη1 - Άμφισσα2....). Αλλά χρειάζομαι τις συμβουλές κάποιων πιο έμπειρων...
- Ποιόν συνδιασμό ειδικών προτείνετε???
- Σε ποιές ειδικές είναι πιο εύκολη η πρόσβαση (με ένα fiesta)?
- Και αν γνωρίζετε κάποιο καλό σημείο παρακολούθησης για τις ειδικές της δεύτερης ημέρας, θα με διευκολύνατε αρκετά...
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Εγώ σκοπεύω να παω το Σάββατο και να επισκευθώ 2 ειδικές διαδρομές (Κουμαρίτσι1 - Παύλιανη2 ή Παύλιανη1 - Άμφισσα2....). Αλλά χρειάζομαι τις συμβουλές κάποιων πιο έμπειρων...- Ποιόν συνδιασμό ειδικών προτείνετε???
- Σε ποιές ειδικές είναι πιο εύκολη η πρόσβαση (με ένα fiesta)?
- Και αν γνωρίζετε κάποιο καλό σημείο παρακολούθησης για τις ειδικές της δεύτερης ημέρας, θα με διευκολύνατε αρκετά...
Για το Κουμαρίτσι δές απάντησή μου παραπάνω. Αν πάς θα κλειστείς και θα χάσεις τη μισή σου μέρα.
Συνδυασμός προτεινόμενος :
ΠΑΥΛΙΑΝΗ 1 ( 09:39΄) Στον Τερματισμό στο χωριό Μαυρολιθάρι (περπατάς μέσα 1000 μέτρα). Το Fiesta σου δέν θα πατήσει χώμα καθόλου...
ΛΑΜΙΑ SERVICE D ( 13:24' )
ΑΜΦΙΣΣΑ 2 ( 16:55΄) Στον Τερματισμό (και περπάτημα μέσα 800 μέτρα η και περισσότερο αν δεν βαρυέσαι) απο την άσφαλτο που ανεβαίνει απο Αμφισσα πρός Προσήλιο. -
Να ρωτήσω και εγώ κάτι..
Υπάρχει περίπτωση να προλάβω Άμφισσα 1 -> Παύλιανη 2?
Ή να προτιμήσω το πιο σίγουρο Παύλιανη 1 -> Άμφισσα 2? Σε αυτό πόση ώρα υπολογίζετε ότι χρειάζεται από Αθήνα προς Παύλιανη ? -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Τελικά θα πάω να κλειστώ στην Άμφισσα (και δε θα πάω Παύλιανη).
Θα προσπαθήσω να φτάσω στα κατηφορικά σημεία μετά το μέσον της ειδικής αυτής.Μπορεί κάποιος να μου πει αν η πρόσβαση στο σημείο αυτό (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ) είναι εύκολη για νορμάλ ΙΧ ή αντί της ειδικής να προτιμήσω την πρόσβαση από το Λιδωρίκι;
Υπάρχει χώρος για πάρκινκ στο σημείο εκείνο έτσι ώστε να μη δημιουργήσω πρόβλημα;
Αν πας για να κλειστεις και θες να κατσεις στα 'γρηγορα' κομματια, εγω αντι να κανεις κατι απο τα δυο, θα σου προτεινα να πας απο Αμφισσα για Προσηλιο (Σιγδιτσα αν θες να ρωτησεις καποιον) και να την πας κοντρα απο τον τερματισμο. Ειναι πολυ καλο οδοστρωμα.
Επειδη γενικοτερα βλεπω ενδιαφερον για την αφετηρια της Αμφισσας, να σας πληροφορησω οτι υπαρχει κοπανα που ξεκιναει απο τις εργατικες στην περιοχη Χαρμαινα (ταμπακικα) της Αμφισσας και καταληγει περιπου στο 2-3 χλμ της ειδικης σε ενα εσακι. Πριν φτασετε στο καστρο αριστερα, στα 50 μετρα δεξια οπου αρχιζει η κοπανα. Εχει δυο διασταυρωσεις που κανεις και στις 2 δεξια, αλλα για το τελευταιο δεν ειμαι σιγουρος. Και οταν μαθω δε θα μπορω να βοηθησω. Ρωτηστε ομως, ξερει ο κοσμος
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Λοιπον δυο ερωτησεις και ακολουθουν και αλλες.Στο Ελευθεροχωρι οι προσβασεις 2 και 3 οπως αναφερονται απο το επισημο site ειναι βατες(εκει λεει 4χ4 εσεις?) για κανονικο ομως νοικιασμενο αυτοκινητο ...Η 3 απο οτι ειδα σε εναν παλιο οδηγο των 4τ βγαινει κοντα σε μια 'λιμνη' λεει τιποτα το σημειο?Η 2 ειναι καλη?Η προσβαση απο το Ζελι ειναι 2 χιλ βγαινει σε καλο σημειο η θα περπτησουμε αλλα 2...!
Ρωτας για Ελευθεροχωρι και το Ζελι δεν χωραει.
Απο το Ζελι πας στην ειδικη της Ελατειας και βλεπεις ....αναλογα που θα καθησεις μιας και θα'χει μπολικο κοσμο.Στα αριστερα περιπου στα 1000 μ.(?) ειχε περισυ ασφαλτινο κομματι,στα δεξια φυτεμενη πετρα.Προσωπικα δεν το βρηκα και πολυ ενδιαφερον σημειο και ετσι δεν το ξαναεπισκεφτηκα.Απλα δεν το διατυπωσα σωστα ξερρω οτι το Ζελι ειναι στην ΕΔ Ελατια!Παντως ευχαριστω!
-
Ο χρήστης chatasos έγραψε:
Να ρωτήσω και εγώ κάτι..Υπάρχει περίπτωση να προλάβω Άμφισσα 1 -> Παύλιανη 2?
Ή να προτιμήσω το πιο σίγουρο Παύλιανη 1 -> Άμφισσα 2? Σε αυτό πόση ώρα υπολογίζετε ότι χρειάζεται από Αθήνα προς Παύλιανη ?Το πρωτο μην το σκεφτεσαι!ΤΟ δευτερο ειναι εφικτο μονο να ξερεις απο ποια κοπανα θα μπεις!Για Πυλιανη αν δεν κανω λαθος ειναι γυρω στις 2,5 ωρες!Ετσι νομιζω τουλαχιστον!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τελικά θα πάω να κλειστώ στην Άμφισσα (και δε θα πάω Παύλιανη).
Θα προσπαθήσω να φτάσω στα κατηφορικά σημεία μετά το μέσον της ειδικής αυτής.Μπορεί κάποιος να μου πει αν η πρόσβαση στο σημείο αυτό (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ) είναι εύκολη για νορμάλ ΙΧ ή αντί της ειδικής να προτιμήσω την πρόσβαση από το Λιδωρίκι;
Υπάρχει χώρος για πάρκινκ στο σημείο εκείνο έτσι ώστε να μη δημιουργήσω πρόβλημα;
Αν πας .... και να την πας κοντρα απο τον τερματισμο. Ειναι πολυ καλο οδοστρωμα.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ Α Σ Τ Ε Ι Ε Υ Ε Σ Α Ι !!!!!!!
ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΠΛΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ORGANISATION !!!
ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ Δ Ε Ν ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ.
Αν λοιπόν πάει απο τερματισμό μεριά, τό ΜΟΝΟ σίγουρο είναι οτι θα περπατήσει αρκετά για τα καλά κομμάτια. -
greo & sdpap ευχαριστώ για τις υποδείξεις.
Και εγώ έχω την άποψη ότι δεν θα επιτρέψουν την είσοδο στην ειδική με αντίθετη φορά γι'αυτό και ρώτησα αν η πρόσβαση στα σημεία μετά το μέσον της ειδικής είναι εύκολη για νορμάλ ΙΧ το οποίο θα μπει στην ειδική από την αφετηρία...
Επίσης, σε όλους τους οδηγούς διαβάζω ότι ο ασφάλτινος δρόμος από Άμφισσα προς Προσήλιο θα είναι κλειστός...
Τι λέτε λοιπόν, αν ξεκινήσω να μπω στην ειδική από την αφετηρία θα καταφέρω να φτάσω στο σημείο μετά το μέσον ή θα μου μείνει καμια εξάτμιση στα χέρια; Και φυσικά το πλέον σημαντικό, θα βρω μέρος να σταθμεύσω το αυτοκίνητο έτσι ώστε να μην εμποδίζω;
Αν και με βλέπω να μπαίνω στην ειδική να φτάσω σε σημείο όπου δε θα μπορώ να συνεχίσω, να κάνω όπισθεν μέχρι να βρω ασφαλές σημείο στάθμευσης και να το πάρω ποδαράτο...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
greo & sdpap ευχαριστώ για τις υποδείξεις.Και εγώ έχω την άποψη ότι δεν θα επιτρέψουν την είσοδο στην ειδική με αντίθετη φορά γι'αυτό και ρώτησα αν η πρόσβαση στα σημεία μετά το μέσον της ειδικής είναι εύκολη για νορμάλ ΙΧ το οποίο θα μπει στην ειδική από την αφετηρία...
Επίσης, σε όλους τους οδηγούς διαβάζω ότι ο ασφάλτινος δρόμος από Άμφισσα προς Προσήλιο θα είναι κλειστός...
Τι λέτε λοιπόν, αν ξεκινήσω να μπω στην ειδική από την αφετηρία θα καταφέρω να φτάσω στο σημείο μετά το μέσον ή θα μου μείνει καμια εξάτμιση στα χέρια; Και φυσικά το πλέον σημαντικό, θα βρω μέρος να σταθμεύσω το αυτοκίνητο έτσι ώστε να μην εμποδίζω;
Αν και με βλέπω να μπαίνω στην ειδική να φτάσω σε σημείο όπου δε θα μπορώ να συνεχίσω, να κάνω όπισθεν μέχρι να βρω ασφαλές σημείο στάθμευσης και να το πάρω ποδαράτο...
Η ειδική είνα 'αεροδρόμιο'. Ισως η πιό βατή ειδική του ακρόπολις για ΙΧΕ.
Να μπείς απο την αφετηρία (3+ τουλάχιστον ώρες πρίν τον πρώτο) και να την περπατήσεις μέχρι το σημείο που θα σου αρέσει καλύτερα.
Χώρος πάρκινγ υπάρχει σε πολλά σημεία και μάλιστα αρκετός.
Ειδικά στο μέσο περίπου της ειδικής, μετά την παράγκα του δασαρχείου, τα περισότερα πρανή είναι λιβάδια και το αυτοκίνητο ανεβαίνει στο πλάι πανεύκολα. Αλλωστε εκεί μετά την παράγκα του δασαρχείου είναι και τα πολύ γρήγορα και τεχνικά κομμάτια με εγγυημένο θέαμα. -
Τρεις ωρες πριν απο το πρωτο περασμα δεν πιστευω ο δρομος για Σιγδιτσα να ειναι κλειστος. Οπως και να εχει για τα καλα κομματια ειδικα αν θες να πας στην Αμφισσα 2, θα σου συνιστουσα να το συνδυασεις με Παυλιανη 1 (Πυρα) και μετα κατευθυνσου προς Λιδωρικι-Καρουτες. Θα βρεις την ειδικη στην παλαι-ποτε διασημη φουρκετα. Απο κει τα γρηγορα ισιαδια ειναι περι τη μιση ωρα ποδαροδρομος το πολυ.
Εντιτ: Ουπς αλλος ειχε ρωτησει για συνδυασμο Αμφισσας-Παυλιανης
-
να'στε καλά με γλυτώσατε από πολύ άγχος...
σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο! -
Ο χρήστης sdpap έγραψε:
Αν πάλι γυρίσεις ανάποδα την κοπάνα, στο σημείο που ξαναβρίσκεις την άσφαλτο πρίν το Γαρδίκι, κάνεις δεξιά και κατεβαίνεις Κανάλια-Λευκάδα και πρίν τα Κάτω Καμπιά είναι ο τερματισμός αρκετά μέσα απο τη δημοσιά
Κατ' αρχήν ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Εγώ αυτό που σκεφτόμονα είναι να προσεγγίσω τον τερματισμό της ειδικής από Κ. Καμπιά. Μιας και είσαι άψογα ενημερωμένος, όπως διαπιστώνω, μήπως έχεις άποψη (α) για το θέαμα εκεί και (β) για την απόσταση από Κ. Καμπία (χωματόδρομος προσβάσιμος; περπάτημα; ).
-
θελω να κανω μια ερωτηση..Υπολογιζω το σαββατο να δω το 1ο Κουμαριτσι (τερματισμο) για περιπου 40-50 λεπτα και μετα να φυγω και να δω την 1η Αμφισσα..Θα υπαρχει προβλημα να φυγω μεσω παυλιανης για αμφισσα?Θα προλαβω?
-
Ο χρήστης cdro έγραψε:
Αν πάλι γυρίσεις ανάποδα την κοπάνα, στο σημείο που ξαναβρίσκεις την άσφαλτο πρίν το Γαρδίκι, κάνεις δεξιά και κατεβαίνεις Κανάλια-Λευκάδα και πρίν τα Κάτω Καμπιά είναι ο τερματισμός αρκετά μέσα απο τη δημοσιά
Κατ' αρχήν ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Εγώ αυτό που σκεφτόμονα είναι να προσεγγίσω τον τερματισμό της ειδικής από Κ. Καμπιά. Μιας και είσαι άψογα ενημερωμένος, όπως διαπιστώνω, μήπως έχεις άποψη (α) για το θέαμα εκεί και (β) για την απόσταση από Κ. Καμπία (χωματόδρομος προσβάσιμος; περπάτημα; ).
Ξέχνα την παρακολουθηση μπαίνοντας με τα πόδια απο τον τερματισμό στην Κ.Καμπιά.
Κατ αρχήν το stop της ειδικής είναι 1200 μέτρα μέσα απο τη δημοσιά (άσφαλτο).
Δεύτερον το τελευταίο κομμάτι της ειδικής (δηλαδή τα τελευταία 1300 μέτρα) είναι μιά κουτρουβάλα σε γαρμπιλόπετρες (σαν πέτρες απο ρεμματιά) που δέν κάνει νόημα...
Το καλό κομμάτι είναι η πρόσβαση 2 του επίσημου οδηγού παρακολούθησης της ειδικής, αλλά πρέπει να κάνεις όλη τη γύρα απο Λευκάδα-Κανάλια-σχεδόν Γαρδίκι και να μπείς στο χωματόδρομο 7χλμ περίπου για να το προσεγγίσεις (υπόψη οτι ο χάρτης που δημοσιεύθηκε έχει λάθος πλοτταρισμένη την κοπάνα). -
Ο χρήστης jap έγραψε:
θελω να κανω μια ερωτηση..Υπολογιζω το σαββατο να δω το 1ο Κουμαριτσι (τερματισμο) για περιπου 40-50 λεπτα και μετα να φυγω και να δω την 1η Αμφισσα..Θα υπαρχει προβλημα να φυγω μεσω παυλιανης για αμφισσα?Θα προλαβω?Ολα τα δύσκολα και ριψοκίνδυνα σκέφτεσαι...
Το πρόγραμμά σου ήταν κι απο μένα ζητούμενο... αλλά χλωμό το βλέπω για να μήν πώ ξέχνα το...
Κατ αρχήν, το χωριό άνω Παύλιανη στο οποίο τερματίζει η ειδική Κουμαρίτσι, εχει τόσο στενούς δρόμους, που για λόγους ασφαλείας, η τροχαία θα απαγορεύσει τη στάθμευση ακόμα και των ΙΧ των ντόπιων απο το πρροηγούμενο βράδυ (απο το stop της ειδικής μέχρι την έξοδο του χωριού, ΔΕΝ χωράνε να διασταυρωθούν 2 ΙΧ).
Αρα ακόμα κι άν πάς 4 ώρες νωρίτερα (πρίν δηλαδή κλείσει τελείως στην κυκλοφορία το κομμάτι Κάτω Παύλιανη - Ανω Παυλιανη) δεν θα βρείς να παρκάρεις ή θα βρείς προς το βουνό πιό πάνω απο το stop και θα μπλοκαριστείς εκεί μεχρι το απόγεμα...Πέρα απ αυτό, αν υποθέσουμε ότι κατορθώνεις και ξεγλυστράς και φεύγεις, δέν θα έχεις πρόβλημα να ανεβείς απο την Κάτω Παυλιανη πρός την αφετηρία της και μετα απο εκεί πρός Καλοσκοπή και '51', αλλά μή ξεχνάς ότι την ώρα που εσύ θα φεύγεις, ήδη θα τερματίζουν αγωνιζόμενοι την ειδική της Στρώμης (που το stop της είναι επάνω στην ασφαλτο απο Καλοσκοπή πρός '51') άρα ακόμα κι άν λέει η οργάνωση οτι ο δρόμος Καλοσκοπής - '51' δέν θα κλείσει στην κυκλοφορία, κανείς δε σου εγγυάται οτι για 'λόγους ασφαλείας και ανωτέρας βίας' δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.
Οι αποφάσεις και οι επιλογές ...δικές σου !
-
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μοιράστηκαν τις γνώσεις τους για την πρόσβαση των ειδικών (ειδικά στις ερωτήσεις που έκανα.)
Εξαιτίας σας πέρασα το πιο μαγευτικό Σάββατο σε Αcropolis τα τελευταία 5 χρόνια.
Να'μαστε καλά να τα συζητήσουμε πάλι εδώ σε κάτι λιγότερο από ένα χρόνο...
Σημεία πρόσβασης Ειδ.Διαδρομών 52ου