-
Ο ήχος ακούγεται μόνο όταν το αυτοκίνητο κινείται, μετά από έκθεση στον ήλιο και όταν περνάω από ανωμαλίες του δρόμου όπως χαραγμένη άσφαλτος ή εκείνα τα μικρά καρφωμένα φωτάκια στην άσφαλτο πάνω στις διαχωριστικές γραμμές. Σήμερα το πρωί όμως στις 7.30 και ενώ ξεκίνησα από σκιερό πάρκινγκ, ακούστηκε ελάχιστα και μετά από λίγο σταμάτησε. Δεν ακούγεται το βράδυ ή με συννεφιά ή σε ομαλό οδόστρωμα. Αν ο ήχος προερχόταν από τα ηχεία δεν θα υπήρχε παραμόρφωση της μουσικής ; Δεν παρατήρησα τίποτα τέτοιο. Έβαλα στο ελάχιστο τον ήχο και το τσιτσίρισμα εξακολουθούσε. Με ανεβασμένη την ένταση έτσι κι αλλιώς η μουσική καλύπτει τον τριγμό.
Θα πάω τη Δευτέρα για ετήσιο σέρβις του κλιματιστικού και με την ευκαιρία θα πω στον ηλεκτρολόγο να δει τα πίσω ηχεία και τις καλωδιώσεις. -
Θέλει ψάξιμο το θέμα.
Θυμάμαι στο Peugeot 207GT που είχα, το πρώτο διάστημα που το είχα πάρει και ήταν και καινούριο, είχε βγάλει ένα τέτοιο θόρυβο 'τσιτσιρίσματος' σαν αυτό που περιγράφεις.
Είχα φάει ώρες ατελείωτες για να βρω από που έρχεται. Το μόνο που είχα σίγουρο ήταν ότι ο θόρυβος ερχόταν από πίσω.Μετά από πολύ ψάξιμο διαπίστωσα ότι ο θόρυβος ήταν κάτω από το σασί στο πίσω μέρος. Οι Γάλλοι είχαν βάλει κάτι πάρα πολύ λεπτά φύλλα τσίγκινα (σαν αλουμινόχαρτα) για να καλύψουν ευαίσθητα σημεία (ρεζερβουάρ, σωλήνες εξάτμισης) τα οποία στηριζόντουσαν σε μεταλλικά κλιπάκια που ήταν πάνω στο σασί. Αυτά τα φύλλα με τη ζέστη κουνιόντουσαν στα μεταλλικά κλιπάκια και ο ήχος ήταν πολύ σπαστικός.
Επίσης είχε και άλλους τριγμούς από κάτω και στο συνεργείο μου έβαζαν δεματικά σε κάποια σημεία της ανάρτησης, γιατί είχε βγάλει η Peugeot οδηγίες για αυτά τα προβλήματα.
-
Πέρασα όλο το πρωινό κάνοντας βόλτες στην πόλη με το γυιό μου. Κάθισα στο πίσω κάθισμα και τελικά κατέληξα ότι το 'τσιτσίρισμα' προέρχεται από το πάνω μέρος του πίσω τζαμιού και προς τη μεριά του οδηγού. Στο σημείο που ενώνεται το πίσω τζάμι με την οροφή. Το επιβεβαίωσε και ο γυιός μου που κάθισε μετά και εκείνος στο πίσω κάθισμα. Επίσης ένας παρόμοιος ήχος σε πολύ μικρότερη όμως ένταση και λιγότερες φορές ακούστηκε από το πάνω μέρος του μπροστινού τζαμιού προς τη μεριά του συνοδηγού. Έβαλα το χέρι μου στο τζάμι αλλά δεν σταμάτησε το τρίξιμο. Κάτι μέσα από την ταπετσαρία της οροφής ίσως προκαλεί το πρόβλημα. Τελικά δεν πρέπει να είναι ούτε τα ηλεκτρικά, ούτε τα ηχεία. Τώρα που ξέρω από πού προέρχεται ο ήχος, λέω να πάω σε φανοποιείο να τους πω να το κοιτάξουν.
-
Αυτό να κάνεις γιατί πιθανά θα θέλει ξήλωμα η ταπετσαρία. Ελπίζω να μην εντοπίσουν κάτι περίεργο.
-
τό αμάξι πού αγοράστηκε μετ/νο μήπως ειχε τρακάρει στό πίσω μέρος κ αλλάχθηκε τό πίσω τζάμι κ δέν μπήκε σωστά ?
η κάτι εκαναν λάθος οι φανοποιοί οταν τό εφτιαξαν? τό ηλεγξες εστω μέσω ασφαλ/κής εταιρίας αν τό αμάξι ειχε εμπλακεί σέ ατύχημα προτού τό αγοράσεις? κάτι παρόμοιο ειχε συμβεί σέ φίλο μου κ ηταν πίσω τρακ/μένο τό αμάξι ενώ ο ιδιώτης πωλητής (κ 2ος ξάδελφος της γυναίκας του ) ορκιζόταν σε ολους τούς αγίους πού υπάρχουν ακόμη κ στά παιδιά του...οτι ηταν εντελώς μά εντελώς ατρακάριστο κ μάλιστα ο μηχανικός πού τό ελεγξε συμφωνούσε κ αυτός... οταν ομως ρώτησε για τό ιστορικό σέ ατύχημα ...στην ασφαλ/κή του εταιρία αρχεισε τά μού σού τού ο πωλητής ....κ αυτός ακουγε θόρυβο στο πίσω μέρος... -
Χθες το πρωί έβαλα το μάστορα στο πίσω κάθισμα και τον έκανα βόλτες. Δεν ακούστηκε το παραμικρό . Ούτε και σήμερα το πρωί. Ίσως γιατί δεν έμεινε αρκετά το αυτοκίνητο στον ήλιο. Πάντως ο ήχος δεν προέρχεται από τα πλαστικά, τα ηλεκτρικά, τα καθίσματα ή τα τζάμια. Ούτε από τρακάρισμα γιατί το αυτοκίνητο δεν είχε τρακάρει στο παρελθόν και οι ήχοι από τρακάρισμα δεν είναι 'τσιτσιρίσματα' όπως μου είπε ο μάστορας. Θα συνεχίσω να το παρακολουθώ και θα ενημερώνω το φόρουμ... Ίσως κάτι να υπάρχει που τρίζει όταν ζεσταίνεται μεταξύ ταπετσαρίας και μεταλλικής οροφής προς το πίσω μέρος.
-
Σήμερα το μεσημέρι κατά τις 2.00 ήταν το αυτοκίνητο στον ήλιο. Μόλις ξεκίνησα και πέρασα από ανωμαλίες της ασφάλτου, μετά από λίγο άρχισε το σπαστικό τσιτσίρισμα . Τρέχω στο φανοποιείο βάζω το μάστορα μέσα και πήγαμε βόλτα . Πράγματι εντόπισε το θόρυβο στο πάνω μέρος του πίσω τζαμιού κάπου μέσα στην ταπετσαρία της οροφής μεταξύ πλαστικού και μετάλλου. Έβαλε τα δάκτυλά του ανάμεσα στην ταπετσαρία και την οροφή και τράβηξε το πλαστικό προς τα κάτω και ο ήχος σταμάτησε. Μετά πήρε τα δάκτυλά του και ο ήχος ξανάρχισε Μου είπε ότι πρέπει να ξηλωθεί όλη η ταπετσαρία για να εντοπιστεί το πρόβλημα και όταν αντέδρασα είπε ότι θα προσπαθήσει να βάλει κάτι σαν σφουγγαράκι μεταξύ ταπετσαρίας και μεταλλικής οροφής για να σταματήσει ο ήχος Αυτά όλα βέβαια μετά το Πάσχα . Οπότε θα περιμένω...
-
και γιατί δεν δοκιμάζεις μόνος σου να βάλεις κάτι εκεί;Πόσο δύσκολο να είναι;
-
Σήμερα το πρωί πήρα ένα σφουγγάρι, το έκοψα σε μακρόστενα κομμάτια και τα σφήνωσα μεταξύ ταπετσαρίας και οροφής, όσο γινόταν βέβαια . Θα δούμε το αποτέλεσμα ...
-
Χθες το μεσημέρι το τσιτσίρισμα έγινε σε μικρότερο ποσοστό και μόνο όταν έπεφτε ο ήλιος κατευθείαν πάνω . Σήμερα δεν το έκανε καθόλου...
-
Δυστυχώς, το τσιτσίρισμα παραμένει παρόλο που έβαλα τα σφουγγαράκια . Το ενδιαφέρον είναι ότι όταν ο ήλιος είναι κόντρα και πέφτει κυρίως στο μπροστινό παρμπρίζ, δεν ακούγεται τίποτα. Όταν το αυτοκίνητο στραφεί στο αντίθετο ρεύμα και ο ήλιος πέφτει στο πίσω τζάμι, τότε αρχίζει το τσιτσίρισμα . Μάλλον πάω για ξήλωμα ταπετσαρίας...
-
Βρε λες να είναι πλαστικό κλιπάκι με μεταλλικά ελάσματα που κουμπώνει την ταπετσαρία στην οροφή;...
Ο μάστορας δεν κατάλαβε αν έχει ξαναβγεί η ταπετσαρία; Κάτι μου λέει ότι έχει ξαναβγεί...
-
Χημικέ συμβιβασου με τους θορύβους που ακούς , με αυτούς θα συμβιώσεις μέχρι να το αλλάξεις, άμα πας σε συνεργείο,και πεις ακούω τριγμούς ?.... την ήπιες, χωρίς νόημα !
-
Μα οι τριγμοί, που δεν είναι ακριβώς τριγμοί, προέρχονται από συγκεκριμένο σημείο... Δεν καταλαβαίνω ammophila τι εννοείς ...
-
Και μια ωραία πρωία, τα τσιτσιρίσματα σταμάτησαν ! Μάλλον προσαρμόστηκε ο σκελετός του αυτοκινήτου στη ζέστη των ημερών ; Τέλος πάντων, παρόλο που εξακολουθεί να πέφτει ο ήλιος στο σημείο των τριγμών, δεν ακούγονται αυτοί πλέον. Οπότε θα περιμένω κι εγώ και θα αποφύγω τα ξηλώματα προς το παρόν ...
τρίξιμο πλαστικών λόγω ζέστης