-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
ναι αλλα για τα bridzestone εχω ακουσει παρα πολλυ ασχημα λογια για το πελμα τουσ και τα φοβηθηκα να τα βαλω μην το μετανιωσω εγω προσωπικά. μαλλον για uniroyal θα παω εγω
Υπερβολές του 'κίτρινου' τύπου....Θα ακούς πάντα κάποιον που τα έχει δοκιμάσει(και ακόμη καλύτερα σε ίδιο αμάξι),όχι 'γνωστός'...'ξάδερφος'...'του φίλου μου'...κλπ..!!
Σωστά για τις...φήμες αλλά τα Bridgestone Turanza T001 δεν βγαίνουν για την διάσταση πού ψάχνει ο φίλος (185/60/14)
-
Διάβασα όσο μπορούσα μερικές σελίδες αλλά θα χρειαστώ την πολύτιμη βοήθειά σας:
κάνω συχνά την 1 ώρα διαδρομή Θεσσαλονίκη Σέρρες, όπου η ΕΟ περνά από τα βουνά του Λαχανά, που το χειμώνα βγάζουν χαμηλές θερμοκρασίες, ομίχλη, παγετό, πάγο και χιονίζει κάποιες φορές...
Θεωρείτε σωστό τώρα που έχω να κάνω αλλαγή ελαστικών (σε focus II 2006 έχω Conti Premiumcontact5 205 55 16 από Φεβρ.2013 με 42.500 χλμ.) να κοιτάξω για χειμερινά ελαστικά;
επειδή δεν ξέρω περί χειμερινών, με 130 χλμ. μπορείς να πας στην Εθνική;
αν βρεις χιόνι πας κανονικά με χαμηλές ταχύτητες χωρίς να βάλεις αλυσίδες;; (έχω κάτι ειδικά πανιά αντί για αλυσίδες πάντως..)
σε τι θερμοκρασίες λειτουργούν και από πόσους βαθμούς και πάνω χαλάνε και πρέπει να τα βγάλεις;; τα φοράμε συνεχώς Δεκέμβρη ως Μάρτη;
τι διαφορές έχουν σε συμπεριφορά (πχ φρενάρισμα) από τα θερινά που φορούσα;
ποια μάρκα είναι η κορυφαία ανεξαρτήτως τιμής; καμιά σκανδιναβική ή μπορώ να δω τις γνωστές μάρκες;;
Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια... -
Καλησπέρα από μένα, θα σου πω κάποια πράγματα που γνωρίζω από άρθρα που διαβάζω κατά καιρούς σε περιοδικά και site, αν και δεν είμαι ειδικός στο θέμα αυτό. Οι εμπειρότεροι και γνώστες ας με διορθώσουν. Φορώντας χειμερινά ελαστικά μπορείς να κινηθείς χωρίς αλυσίδες ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, η συμπεριφορά τους στο χιόνι, είτε μιλάμε για φρενάρισμα, είτε για κύλιση γενικότερα είναι απείρως ανώτερη από αυτή των θερινών. Μπορείς να κινηθείς άνετα με την ταχύτητα που αναφέρεις, σχεδόν όλες οι εταιρίες διαθέτουν αξιόλογα μοντέλα, άλλωστε οι περισσότερες είναι ''πολυεθνικές'', κατασκευάζουν ελαστικά σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο. Όσον αφορά το ερώτημα για θερμοκρασία λειτουργίας νομίζω ότι τα φοράς συνεχώς τους μήνες που αναφέρεις. Γνώμη μου είναι αν αντέχεις (οικονομικά), μιας και διανύεις πολλά χιλιόμετρα, την αγορά δύο σετ ελαστικών, τότε βάλε τα με κλειστά μάτια, αφού πρώτα ενημερωθείς λεπτομερώς για τιμές και αποδόσεις.
-
@JOPAR
Σου προτείνω στην κατηγορία M+S τα Vredestein Quatrac 3, (205/55 R16 91H: έως ταχύτητες 210 km/h), ελαστικά για όλες τις εποχές. Περιγραφή στην σελίδα της Vredestein
http://www.vredestein.com/autobanden/nieuws/89/vredestein-quatrac-3-best-among-all-season-tyres
Τιμή στην διάσταση που θέλεις ~340€, υπάρχουν διαθέσιμα (θεσ/νίκη), κάνε μια ερώτηση
http://www.tire-shop.gr/index.php?dispatch=pages.view&page_id=1 -
Τα χειμερινά ελαστικά, λόγω κατασκευής αλλά και μαλακότερης γόμας, είναι καλύτερα για χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω από 7 Κελσίου αναφέρουν οι κατασκευαστές), τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο. Επίσης είναι απείρως καλύτερα σε χιόνι και πάγο. Οπότε μπορείς να τα χρησιμοποιείς όταν βλέπεις πως πέφτουμε κάτω από 10 βαθμούς. Δεν θα πάθουν τίποτα και σε λίγο υψηλότερες θερμοκρασίες αλλά θα χάσεις σε κράτημα και αίσθηση σε σχέση με ένα θερινό λάστιχο. Φυσικά σε καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα έχεις πρόβλημα καθώς θα γλιστράνε και θα φθείρονται υπέρμετρα.
Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές ελαστικών βγάζουν καλά χειμερινά (όπως και θερινά άλλωστε). Πολύ καλά λόγια έχω διαβάσει για τα Michelin Alpine και τα Pirelli Sotozero.
-
Πρόταση για καλό.και.οικονομικό μεχρι 350 400€ σε διάσταση 205 45 17; Σε corolla 1.6
-
Ο χρήστης christosjr1 έγραψε:
Πρόταση για καλό.και.οικονομικό μεχρι 350 400€ σε διάσταση 205 45 17; Σε corolla 1.6barum
-
Ο χρήστης boonaros έγραψε:
ναι αλλα για τα bridzestone εχω ακουσει παρα πολλυ ασχημα λογια για το πελμα τουσ και τα φοβηθηκα να τα βαλω μην το μετανιωσω εγω προσωπικά. μαλλον για uniroyal θα παω εγωπαλιοτερα ειχαν πολυ σκληρη γομα και σε χαλαρη οδηγηση δεν επιαναν θερμοκρασια αποδοσης. ειχα potenza σε rallye 1.6 16v και το μετανιωσα. την εποχη που ολα τα περιοδικα το εβγαζαν κορυφαιο. βεβαια τα περιοδικα τα δοκιμαζαν σε πιστα, που μετα απο δυο γρηγορους γυρους το λαστιχο ειχα πιασει θερμοκρασια και βεντουζαριζε. στους δρομους γυαλι της αθηνας δεν ζεσταινοταν ποτε και γλιστραγε συνεχεια.
βεβαια τωρα εχω turanza ER300 και στης συζυγου (leon 1.8 tsi, απ το εργοστασιο) και στο δικο μου (mitsubishi colt 1.6, τα βρηκα πολυ φθηνα) και σιγουρα δεν εχουν καμια σχεση με το (προ δεκαετιας και βαλε) potenza. υποθετω οτι εφτιαξαν αρκετα πιο μαλακες γομες. σιγουρα τα bridgestone βγαζουν περισσοτερα χλμ ζωης.
παρολα αυτα τωρα που ειναι καιρος για αλλαγη και στα δυο αυτοκινητα λεω να παω σε κατι αλλο.
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Πρόταση για καλό.και.οικονομικό μεχρι 350 400€ σε διάσταση 205 45 17; Σε corolla 1.6
barum
Καλυτερα Hankook.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης kpetsas έγραψε:
ναι αλλα για τα bridzestone εχω ακουσει παρα πολλυ ασχημα λογια για το πελμα τουσ και τα φοβηθηκα να τα βαλω μην το μετανιωσω εγω προσωπικά. μαλλον για uniroyal θα παω εγω
παλιοτερα ειχαν πολυ σκληρη γομα και σε χαλαρη οδηγηση δεν επιαναν θερμοκρασια αποδοσης. ειχα potenza σε rallye 1.6 16v και το μετανιωσα. την εποχη που ολα τα περιοδικα το εβγαζαν κορυφαιο. βεβαια τα περιοδικα τα δοκιμαζαν σε πιστα, που μετα απο δυο γρηγορους γυρους το λαστιχο ειχα πιασει θερμοκρασια και βεντουζαριζε. στους δρομους γυαλι της αθηνας δεν ζεσταινοταν ποτε και γλιστραγε συνεχεια.
βεβαια τωρα εχω turanza ER300 και στης συζυγου (leon 1.8 tsi, απ το εργοστασιο) και στο δικο μου (mitsubishi colt 1.6, τα βρηκα πολυ φθηνα) και σιγουρα δεν εχουν καμια σχεση με το (προ δεκαετιας και βαλε) potenza. υποθετω οτι εφτιαξαν αρκετα πιο μαλακες γομες. σιγουρα τα bridgestone βγαζουν περισσοτερα χλμ ζωης.
παρολα αυτα τωρα που ειναι καιρος για αλλαγη και στα δυο αυτοκινητα λεω να παω σε κατι αλλο.
Ειναι και θεμα αυτοκινητου.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
παλιοτερα ειχαν πολυ σκληρη γομα και σε χαλαρη οδηγηση δεν επιαναν θερμοκρασια αποδοσης. ειχα potenza σε rallye 1.6 16v και το μετανιωσα. την εποχη που ολα τα περιοδικα το εβγαζαν κορυφαιο. βεβαια τα περιοδικα τα δοκιμαζαν σε πιστα, που μετα απο δυο γρηγορους γυρους το λαστιχο ειχα πιασει θερμοκρασια και βεντουζαριζε. στους δρομους γυαλι της αθηνας δεν ζεσταινοταν ποτε και γλιστραγε συνεχεια.
potenza.......ποιά;
-
Για τα 720 λογικά θα λέει...
Οταν δούλευε το ρημάδι όμως ηταν κορυφή!!! Και όταν πλεον έχανε πρόσφυση δεν προειδοποιουσε σχεδόν καθόλου...Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
μαλλον το 720 ηταν.
και την πατησα κιολας γιατι πιστεψα οτι ειχα κανει την αγορα του αιωνα αφου το πηρα σχεδον 30% φθηνοτερα απ οπουδηποτε αλλου (τα ειχα βαλει καπου στην ηρακλειου ψηλα, στο νεο ηρακλειο) αλλα μετα πηρα γραμμη οτι το λαστιχο ειχε κατασκευαστει τρια χρονια πριν. μαλλον του ειχε μεινει του μαστορα και ξεστοκαριζε. -
καλησπέρα παίδες και από μενα...
ειμαι στην ευχαριστη θεση να αλλαξω λάστιχα...
ναι ναι καλα διαβασατε ευχαριστη γιατι θα μου κοστισει κανα 200αρι μονο...(διαστασεις 175/70/13)
φοράω χρόνια τα michelin energy....κι ελεγα να πάω σε pirelli ή σε bridgestone...
έχει κανενας αποψη/εμεπιρια απο αυτα η καποιο άλλο ελαστικο σε αυτες τις διαστασεις???
Αν και απο τεχνικες συγκρίσεις καταλήγω σε αυτό...
Goodyear Efficient Grip Compact -
μαλλον το 720 ηταν.Για τα 720 λογικά θα λέει...
-
παιδια τελικα εβαλα αυτα τα ελαστικα
http://www.elastika-online.gr/cgi-bin/rshop.pl?dsco=137&cart_id=75390544.137.10756&sowigan=So&Breite=185&Quer=60&Felge=14&Speed=&kategorie=6&Marke=Yokohama&ranzahl=4&tyre_for=&x_tyre_for=&Herst=Yokohama&rsmFahrzeugart=ALL&search_tool=standard&details=Ordern&typ=D-113417
ελπιζω να μεινω ευχαριστημενος και θελω να ακουσω γνωμες -
@ boonaros
Πολύ καλή επιλογή, καλοφόρετα -
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
@JOPAR
Σου προτείνω στην κατηγορία M+S τα Vredestein Quatrac 3, (205/55 R16 91H: έως ταχύτητες 210 km/h), ελαστικά για όλες τις εποχές. Περιγραφή στην σελίδα της Vredestein
http://www.vredestein.com/autobanden/nieuws/89/vredestein-quatrac-3-best-among-all-season-tyres
Τιμή στην διάσταση που θέλεις ~340€, υπάρχουν διαθέσιμα (θεσ/νίκη), κάνε μια ερώτηση
http://www.tire-shop.gr/index.php?dispatch=pages.view&page_id=1OK μ αρέσει η πρόταση, αλλά αυτά δεν είναι χειμερινά είναι all weather, τα οποία κάνα δυο λαστιχάδες που ρώτησα είπαν με τίποτα άστα δεν κάνουν...
τελικά, αυτά τα cuatrac για τι θερμοκρασίες κάνουν;; το καλοκαίρι τα all weather αντέχουν ή πρέπει να αλλαχθούν;;
και σε αυτή την περίπτωση δεν είναι καλύτερα αφού θα πάρω 2 τετράδες, η μία να είναι χειμερινά;;μπερδεύτηκα, για πείτε γνώμες... κι ευχαριστώ
-
@JOPAR
Καλά πολλοί είναι αυτοί που θάβουν τα Vredestein! Απλά για την χρήση που τα χρειάζεσαι θα κοιτούσα για “βόρεια” ελαστικά πχ. Nokian, Gislaved (έστω θερινά) λόγω DNA. Επίσης τα Uniroyal είναι πολύ μαλακά σχεδόν σαν χειμερινά.
Η γνώμη μου είναι ότι μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με μία τετράδα λάστιχα. -
Τα all weather είναι μια 'χρυσή μετριότητα'. Απέφυγέ τα. Καλύτερα μια τετράδα καλοκαιρινά και μια χειμερινά, κατά προτίμηση σε μικρότερες σιδερένιες ζάντες που μπορείς να βρεις φτηνά. Επίσης το 'προτίμησε λάστιχα βόρειων κατασκευαστών' φυσικά και δεν ισχύει. Όλοι οι κατασκευαστές έχουν κέντρα δοκιμών και δοκιμάζουν τα λάστιχά τους από την Αφρική μέχρι την Σιβηρία. Όπως είναι προφανές, οι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν και περισσότερες τεχνικές δυνατότητες.
Ο χρήστης boonaros έγραψε:
παιδια τελικα εβαλα αυτα τα ελαστικα
http://www.elastika-online.gr/cgi-bin/r ... p=D-113417
ελπιζω να μεινω ευχαριστημενος και θελω να ακουσω γνωμεςΘα τα ευχαριστηθείς. Τρία σετ C.Drive (1&2) σε δύο διαφορετικά αυτοκίνητα άλλαξα. Τόσο πολύ μου άρεσαν.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]