-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Σεισμικ, στην Lyoness εχεις γραφτει?Όχι φίλε μου... δεν ξέρω καν τι είναι?
-
Αν πακτώσουμε σε επιμέρους σημεία το έδαφος με την βάση ενός τοιχίου σταματάμε την ανύψωση της βάσης του, αλλά όχι και την καμπυλότητα των τοιχίων του φέροντα. Απλά την περιορίζουμε πάρα πολύ.
Αν όμως πάρουμε μία πάκτωση από το έδαφος και την μεταφέρουμε πάνω από το δώμα (επιτυγχάνοντας αυτό με την βοήθεια ενός τένοντα και μιας σωλήνας που διαπερνά ελεύθερα το τοιχίο χωρίς να υπάρχει συνάφεια σκυροδέματος χάλυβα ) για να παρεμποδίσουμε την άνοδό του, τότε μπορούμε να ελέγξουμε 100% το πλάτος ταλάντωσης του δώματος, αλλά και την καθ ύψος καμπυλότητα των υποστυλωμάτων.
Ακόμα και αν τα υποστυλώματα είναι μικρής διατομής.
Αν το υποστύλωμα είναι ελαστικό, κατά την άνοδο του δώματος, οι θλιπτικές τάσεις που δημιουργούνται από την παρεμπόδιση της ανύψωσής του από τον μηχανισμό στο δώμα δημιουργούν τάσεις καμπυλότητας στον κορμό του.
Όμως ο τένοντας αντιδρά σε αυτές τις τάσεις καμπυλότητας διότι δεν μπορεί να αλλάξει το μήκος του, συνθλίβοντας περαιτέρω το δώμα.
Οπότε το υποστύλωμα βρίσκοντας πάνω στον τένοντα αδυνατεί να καμπυλώσει.
Δεν συμβαίνει το ίδιο με τον γραμμικό οπλισμό, για τον λόγο αυτό και δεν μπορεί να σταματήσει την ταλάντωση 100%
Ακόμα αν δεν θέλουμε να ανασηκωθεί η βάση, πακτώνουμε βάση με έδαφος.
Αν όμως θέλουμε να σταματήσουμε και το ανασήκωμα του δώματος του υποστυλώματος που προέρχεται από το ανασήκωμα της βάσης αλλά και από την ελαστικότητά του, τότε το καλύτερο σημείο για την επιβολή αντίθετων τάσεων είναι το δώμα. Αυτή η αντίθετη τάση στο δώμα πρέπει να προέρχεται από μία εξωτερική πηγή, και όχι από τον ίδιο τον φέροντα.
Αυτή η εξωτερική πηγή είναι το έδαφος κάτω από την βάση.
Σε αυτό το έδαφος ανοίγουμε μια γεώτρηση, πακτώνουμε με την βοήθεια μιας άγκυρας στα πρανή της, και με την βοήθεια ένός τένοντα που περνά ελεύθερος μέσα από μία σωλήνα το υποστύλωμα, μεταφέρουμε αυτήν την τάση πάνω από το δώμα.
Εκεί πάνω από το δώμα τοποθετούμε ένα στοπ με μία βίδα, για να σταματά όποτε χρειαστεί την άνοδο του δώματος των επιμήκη υποστυλωμάτων.
Με αυτόν τον τρόπο ελέγχουμε την ταλάντωση όλης την κατασκευής.
Δηλαδή την παραμόρφωση που προκαλεί την αστοχία.
Κατ αυτόν τον τρόπο δεν έχουμε αλλαγές της ιδιομορφίας του φέροντα, κατά τις διάφορες διευθύνσεων μετατοπίσεις του σεισμού, διότι διατηρεί την ίδια μορφή που έχει πριν από τον σεισμό, και κατά τον σεισμό. -
OK.
Sent from Corsair's brick
-
-
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Ένας σκελετός μιας οικοδομής αποτελείτε από τα υποστυλώματα ( κάθετα στοιχεία ) και τις δοκούς και πλάκες ( οριζόντια στοιχεία )
Οι δοκοί τα υποστυλώματα και οι πλάκες ενώνονται στους κόμβους.
Όταν ο σκελετός είναι σε κατάσταση ηρεμίας, όλες οι φορτίσεις είναι κατακόρυφες.
Όταν γίνεται σεισμός δημιουργούνται πρόσθετες οριζόντιες φορτίσεις στον σκελετό.
Η συνισταμένες των οριζόντιων και κατακόρυφων φορτίσεων καταπονούν τους κόμβους, διότι αλλάζουν τις μοίρες των, δημιουργώντας πότε ανοικτές και πότε κλειστές γωνίες.
Οι κατακόρυφες στατικές φορτίσεις ισορροπούν με την αντίδραση του εδάφους.
Οι οριζόντιες φορτίσεις του σεισμού, λόγο ανασήκωσης που υφίστανται οι βάσεις των υποστυλωμάτων, και λόγο της ελαστικότητας που έχει ο κορμός τους, μετατοπίζουν τις καθ ύψος πλάκες με διαφορετικό πλάτος ταλάντωσης, και διαφορά φάσης.
Δηλαδή οι πάνω πλάκες μετατοπίζονται περισσότερο από τις κάτω.
Αυτές οι ιδιομορφές που παίρνει ο σκελετός είναι πάρα πολλές, τόσες όσες και οι διαφόρων κατευθύνσεων μετατοπίσεις του σεισμού οι οποίες παραμορφώνουν τον σκελετό, και αστοχεί.
Το ιδανικό θα ήταν αν μπορούσαμε να κατασκευάσουμε έναν σκελετό οικοδομής ο οποίος κατά την διάρκεια του σεισμού να μετατοπίζει όλες του τις πλάκες με το ίδιο πλάτος ταλάντωσης που έχει το έδαφος, χωρίς διαφορά φάσης, διατηρώντας την ίδια μορφή κατά την διέγερση του σεισμού. Κατ αυτόν τον τρόπο δεν θα είχαμε καμία παραμόρφωση του σκελετού, οπότε καμία αστοχία.
Η έρευνα που κάνω πάνω στον αντισεισμικό σχεδιασμό των κατασκευών αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό.
Αυτό το πέτυχα κατασκευάζοντας μεγάλα επιμήκη άκαμπτα υποστυλώματα με σχήμα κάτοψης, - , + , Γ , ή Τ στα οποία εφαρμόζω μία δύναμη σε όλα τα άκρατους στο δώμα, ( ώστε να δουλεύει όλη η διατομή σε αμφίπλευρες καταπονήσεις ) προερχόμενη από το έδαφος.
Αυτή η δύναμη αποσκοπεί στο να σταματήσει αμφίπλευρα την στροφή των υποστυλωμάτων και την καμπυλότητα που δημιουργείται στον κορμό τους, οπότε και την παραμόρφωση που δημιουργεί την αστοχία σε όλο τον φέροντα.
Στον σεισμό τα υποστυλώματα χάνουν την εκκεντρότητα ανασηκώνοντας την βάση τους, δημιουργώντας στροφές σε όλους στους κόμβους της κατασκευής.
Για αυτό υπάρχει όριο εκκεντρότητας, δηλαδή όριο περιοχής της βάσης που ανασηκώνεται από την ροπή ανατροπής.Για να περιορίσουμε τις στροφές στη βάση βάζουμε ισχυρές πεδιλοδοκούς στα υποστυλώματα.
Στα μεγάλα επιμήκη υποστυλώματα, (τοιχία) λόγω των μεγάλων ροπών που κατεβάζουν είναι πρακτικά αδύνατη η παρεμπόδιση της στροφής με τον κλασικό τρόπο κατασκευής των πεδιλοδοκών.
Αυτό το ανασήκωμα της βάσης σε συνδυασμό με την ελαστικότητα έχει σαν αποτέλεσμα όταν το ένα υποστύλωμα του πλαισίου σηκώνει προς τα επάνω το ένα άκρο της δοκού, την ίδια στιγμή το άλλο υποστύλωμα στο άλλο άκρο της το κατεβάζει βίαια προς τα κάτω.
Αυτό καταπονεί την δοκό με τάσεις στροφών διαφορετικής κατεύθυνσης στα δύο άκρα, παραμορφώνοντας τον κορμό της σε σχήμα S
Την ίδια παραμόρφωση στον κορμό του υφίσταται και το υποστύλωμα, λόγο των στροφών στους κόμβους, και την διαφορά φάσης μετατόπισης των καθ ύψος πλακών.
Για να σταματήσουμε τo ανασήκωμα της βάσης πακτώνουμε με τον μηχανισμό της ευρεσιτεχνίας την βάση με το έδαφος.
Αν όμως θέλουμε να σταματήσουμε και το ολικό ανασήκωμα του δώματος του υποστυλώματος που προέρχεται από το ανασήκωμα της βάσης αλλά και από την ελαστικότητα του κορμού του, τότε το καλύτερο σημείο για την επιβολή αντίθετων τάσεων ισορροπίας είναι το δώμα. Αυτή η αντίθετη τάση στο δώμα πρέπει να προέρχεται από μία εξωτερική πηγή, και όχι εφαρμοζόμενη από τον ίδιο τον φέροντα.
Αυτή η εξωτερική πηγή είναι το έδαφος κάτω από την βάση.
Από εκεί αντλώ αυτήν την εξωτερική δύναμη
Στο έδαφος κάτω από την βάση ανοίγουμε μια γεώτρηση, και πακτώνουμε ( με την βοήθεια της άγκυρας του μηχανισμού της ευρεσιτεχνίας ) στα πρανή της, και με την βοήθεια ενός τένοντα που περνά ελεύθερος μέσα από μία σωλήνα το υποστύλωμα, μεταφέρουμε αυτήν την δύναμη που πήραμε από το έδαφος, πάνω από το δώμα.
Εκεί πάνω από το δώμα τοποθετούμε ένα στοπ με μία βίδα, για να σταματήσουμε την άνοδο του δώματος των επιμήκη υποστυλωμάτων, η οποία υφίσταται κατά τον σεισμό, και παραμορφώνει όλες τις πλάκες.
Με αυτόν τον τρόπο ελέγχουμε την ταλάντωση όλης την κατασκευής.
Δηλαδή την παραμόρφωση που προκαλεί την αστοχία.
Κατ αυτόν τον τρόπο δεν έχουμε αλλαγές στην ιδιομορφία του φέροντα, διότι διατηρεί την ίδια μορφή που έχει πριν από τον σεισμό, και κατά τον σεισμό.
Η αντίδραση του μηχανισμού στην άνοδο του δώματος των επιμήκη υποστυλωμάτων και η άλλη αντίδραση στο αντικριστό κάτω μέρος της βάσης των εκτρέπουν την πλάγια φόρτιση του σεισμού στην κατακόρυφη τομή των η οποία είναι μεγάλη και ισχυρή.
Με αυτήν την εκτροπή της πλάγιας φόρτισης του σεισμού στην κατακόρυφη τομή των υποστυλωμάτων, καταργούνται οι στροφές στους κόμβους διότι τις πλάγιες φορτίσεις του σεισμού τις αναλαμβάνουν 100% τα επιμήκη υποστυλώματα, διότι αδυνατούν να στρέψουν τον κορμό τους.
Στα πειράματα που έκανα σε πραγματικής κλίμακας επιτάχυνσης σεισμού εντάσεως 1,77g και πλάτος ταλάντωσης 0,11 m πάνω σε διώροφο μοντέλο υπό κλίμακα 1 προς 7,14 φαίνεται η διαφορά της απόκρισης του μοντέλου, με και χωρίς την ευρεσιτεχνία.
Ιστοσελίδα πειραμάτων. https://www.youtube.com/user/TheLymperis2/videos
Ο Κύριος Π. Καρύδης και είναι Καθηγητής αντισεισμικής τεχνολογίας επί 30 χρόνια διευθυντής στην σεισμική βάση στο Μετσόβιο.
Κάντε κλικ στο AUDIO. Θα διαπιστώσετε ότι επιστημονικά δικαιώθηκα από τα πιο έγκριτα χείλη.
http://www.zougla.gr/greece/article/erg ... resitexnia -
Δώσε πάρπα έρχονται επιδοτήσεις
-
mod material
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
mod material- 2 mil
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
mod materialΤι εννοείς φίλε μου?
-
-
Ανάρτηση από το φόρουμ e michanikos.gr
Τι νέο διαπίστωσα πάνω στα πειράματα που έκανα.- Κατά την διάρκεια του σεισμού δύο είναι οι κύριες φορτίσεις που επηρεάζουν την στατικότητα του κτηρίου.
α) Οι οριζόντιες φορτίσεις του σεισμού, β) οι κάθετες συνιστώσες των στατικών φορτίων του κτηρίου.
Με τον σημερινό αντισεισμικό σχεδιασμό, αυτές οι συνισταμένες φορτίσεις συνεργάζονται άψογα για να διατελέσουν το καταστροφικό τους έργο.
Η πλάγια φόρτιση ανασηκώνει την βάση του τοιχίου και λυγίζει τον κορμό του.
Το τοιχίο αφού χάσει την εκκεντρότητα λόγο της ταλάντωσης, ανασηκώνει, ή κατεβάζει βίαια την δοκό.
Σε αυτή την φάση όταν η δοκός σηκώνεται προς τα επάνω στο ένα της άκρο, τα στατικά φορτία έρχονται σε αντίθεση με αυτήν την άνοδο και δημιουργούν μία καμπυλότητα στον κορμό της.
Το άλλο άκρο της δοκού σπρώχνεται βίαια προς τα κάτω από το άλλο τοιχίο το οποίο έχει χάσει την εκκεντρότητα.
Διαπίστωσα ότι.
Αν το τοιχία χάσουν την εκκεντρότητα ( είτε λόγο του ότι ανασηκώνουν την βάση τους, είτε λόγο του ότι καμπυλώνεται ο κορμός τους ) τότε μόνο έρχονται σε αντίθεση με τα στατικά φορτία του κτηρίου, και μόνο τότε αυτή η αντίθεση των φορτίσεων δημιουργεί ροπές στους κόμβους.
Συμπέρασμα
Την μεγαλύτερη καταστροφή δεν την κάνουν οι πλάγιες φορτίσεις του σεισμού, αλλά η αδυναμία των κόμβων να έλθουν σε αντίθεση με τα στατικά φορτία.
Αυτό πρέπει να το σταματήσουμε. Πρέπει να σταματήσουν αυτές οι ροπές στους κόμβους. Θα το φωνάζω όσο ζω.
Αυτές οι ροπές δημιουργούν τις τέμνουσες, την καμπυλότητα στον κορμό των υποστυλωμάτων και των δοκών.
Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα που δεν θέλετε να καταλάβετε.
Εφαρμόζοντας την μέθοδο της ευρεσιτεχνίας, καταργούνται οι στατικές αντίθετες φορτίσεις που δημιουργούν το μισό πρόβλημα, διότι το τοιχίο φορώντας την ευρεσιτεχνία δεν χάνει την εκκεντρότητα, και δεν καμπυλώνει τον κορμό του, οπότε δεν έρχεται σε αντίθεση με τα στατικά φορτία, διότι καταργεί την ροπή στους κόμβους.
Και μόνο με αυτό, έχουμε μειώσει τις φορτίσεις του σεισμού στο μισό, διότι δεν υφίστανται πλέων οι στατικές φορτίσεις που αυτές δημιουργούν τις ροπές και τέμνουσες στα κάθετα και οριζόντια στοιχεία. - Και οι πλάγιες φορτίσεις του σεισμού που τις οδηγούμε?
Η αντίδραση του μηχανισμού στην άνοδο του τοιχίου, και η άλλη αντίδραση στο Π της βάσης δημιουργεί αντίθετες δυνάμεις στην κατακόρυφη τομή του τοιχίου. Δηλαδή δημιουργεί τέμνουσες σε μία πάρα πολύ μεγάλη κατακόρυφη τομή. Αυτή η τομή το θέλετε ή όχι, είναι πολύ πιο ισχυρή από την μικρή οριζόντια τομή του τοιχίου.
Στην μικρή οριζόντια τομή του τοιχίου οδηγούνται σήμερα όλες οι φορτίσεις του σεισμού.
Αυτό είναι που θέλετε? Μα για αυτόν τον λόγο έχετε αστοχίες.
Αυτά προς απάντηση αυτών που διαφωνούν με αυτά που λέω.
Και αυτό που λέω είναι ότι σχεδιάζετε λάθος και πρέπει να προσθέσετε στον αντισεισμικό σχεδιασμό και την μέθοδο που σας λείπει και που σας προτείνω.
Σαν ένα πάντρεμα μαζί..
Όποιος έχει αντίρρηση με αυτά που λέω, δύο πράγματα μπορεί να κάνει.
Η να αντιπαρατεθεί με επιστημονικά στοιχεία μαζί μου, ή να δει όλα μου τα πειράματα, διότι....
People lie actions don't. https://www.youtube.com/user/TheLymperis2/videos
Κουράστηκα και σας κούρασα διότι θεωρώ ότι δεν έχω το δικαίωμα να σταματήσω να σας λέω πόσο λάθος είστε!
Θα γίνεται σεισμός μεγάλης κλίμακας, και δεν θα υπάρχει η παραμικρή αστοχία στον φέροντα οργανισμό.
Τα πειράματα που έκανα το αποδεικνύουν 100%
Τι άλλο θέλετε?
Πέστε μου τουλάχιστον που διαφωνείτε και ψηφίζετε αρνητικά, ή δεν ψηφίζετε καθόλου.
- Κατά την διάρκεια του σεισμού δύο είναι οι κύριες φορτίσεις που επηρεάζουν την στατικότητα του κτηρίου.
-
Πείρα το ΟΚ από το Τ.Ε.Ε να τοποθετώ την ευρεσιτεχνία στις κατασκευές.
-
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
:yahoo:Ευχαριστώ! Δεν το έχω πιστέψει ακόμα!
-
Πες ότι κατασκευάζεις μία ανεμογεννήτρια και για να μην την ανατρέψει ο αέρας, τοποθετής 400 κυβικά μπετό στην βάση.
Με τέσσερις άγκυρες της ευρεσιτεχνίας αξίας 2000 ευρώ και τέσσερις γεωτρήσεις αξίας 2000 ευρώ = 4000 ευρώ βιδώνεις μία βάση 100 μ3 στο έδαφος που κάνει την ίδια δουλειά με εκείνη των 400 μ3 και γλυτώνεις 300 κυβικά μπετό αξίας 45000 ευρώ + τις εκσκαφές της βάσης 10000 ευρώ = 55000 ευρώ.
Όφελος πάνω από 50000 ευρώ, και 300% μεγαλύτερη προστασία από τις πλάγιες φορτίσεις.
Αυτό ισχύει για όλες τις βάσεις των μεγάλων δομικών έργων π.χ βάσεις γεφυρών, φραγμάτων κ.λ.π
Δες εδώ τι άλλο λέω για την οικονομία των κατασκευών. https://www.youtube.com/watch?v=cUJkObz3nBQ
http://www.zougla.gr/greece/article/erg ... resitexnia
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες οι οποίοι συντελούν στην παραμόρφωση και κατάρρευση των κατασκευών, υπό την διέγερση ενός ισχυρού σεισμού.
α)Τα μαλακά εδάφη κατηγορίας ( Χ ) είναι ένας παράγοντας.
Η ανομοιόμορφη πυκνότητα του εδάφους θεμελίωσης συντελεί στην διαφορετική ικανότητα παραλαβής φορτίων των βάσεων
Η επιμέρους κατακόρυφη υποχώρηση ενός υποστυλώματος ( λόγο υποχώρησης του εδάφους θεμελίωσης ) παραμορφώνει τους κόμβους, και μεταβιβάζει τις φορτίσεις του σε άλλα στοιχεία της κατασκευής τα οποία δεν αντέχουν και αστοχούν.
Η υποχώρηση του εδάφους θεμελίωσης σταματά όταν οι κόκκοι του εδάφους συμπυκνωθούν από τα φορτία της δομής.
Τότε όμως είναι αργά διότι η παραμόρφωση έχει είδει επιτευχθεί.
Δύο είναι οι λύσεις- Ή να σκάψουμε να βρούμε στέρεο έδαφος
- Ή να τοποθετήσουμε πασσαλώσεις αιχμής ή τριβής.
Υπάρχει και μία τρίτη και καλύτερη μέθοδος...η συμπύκνωση του εδάφους πριν την κατασκευή.
Αυτό το επιτυγχάνει καλύτερα από τους πασσάλους ο μηχανισμός της ευρεσιτεχνίας.
Αυτό το πρόβλημα λύθηκε από την ευρεσιτεχνία.
β) Η ροπή ανατροπής ανασηκώνει τις βάσεις των υποστυλωμάτων και αυτό συντελεί στην παραμόρφωση όλων των κόμβων και των κορμών όλων των στοιχείων του φέροντα οργανισμού.
Σε αυτή την παραμόρφωση συντελεί και η ελαστικότητα του κορμού όλων των στοιχείων.
Η παρεμπόδιση ανόδου στο δώμα των επιμήκους υποστυλωμάτων από τον μηχανισμό της ευρεσιτεχνίας σταματά την παραμόρφωση όλου του φέροντα.
Οπότε αυτό που κατορθώνει η ευρεσιτεχνία και δεν το κατορθώνει η σημερινή αντισεισμική τεχνολογία των κατασκευών, είναι ότι σταματά την παραμόρφωση του φέροντα 100%, οπότε σταματά και την αστοχία.
Δεν υφίσταται πια διαφορά φάσης ταλάντωσης των καθ ύψος πλακών. Δεν υφίσταται πια διαφορετικό πλάτος ταλάντωσης του εδάφους από το πλάτος ταλάντωσης του δώματος ή της μεσαίας πλάκας.
Όλα κινούνται το ίδιο.
-
Xα Χα Χα!!! Το νέο μου πειραματικό μοντέλο.
Αυτό είναι πατέντα!
-
Ο Παναγιώτης Καρύδης, ομότιμος καθηγητής αντισεισμικής τεχνολογίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συναντήθηκε με τον Γιάννη Λυμπέρη και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το πείραμά του. «Πράγματι έχει απόδοση και μπορεί να βρει εφαρμογή σε πολλές κατασκευές για την προστασία από τους σεισμούς! Θα μπορούσε να ενσωματωθεί στις μελέτες. Αρκεί να γίνει αποδεκτό αυτό το σύστημα από την ευρύτερη επιστημονική κοινότητα», επισημαίνει , σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη πατέντα. «Το καλωσορίζω και εύχομαι να το δούμε και στην πράξη», καταλήγει… http://www.zougla.gr/greece/article/erg ... resitexnia
Αντί να το αγκαλιάσουν και να γίνει αποδεκτό το σύστημα, δέστε τι γίνετε?
α! βρε Ελλάδα που τρως το παιδιά σου. Είμαστε ένα αξιοκρατικό Έθνος...Από φόρουμ φοιτητών... http://www.ecivil.gr/t344p45-topic
@Admin
ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, το επάγγελμα μας έχει γεμίσει μαστορέους με ΠΑΤΕΝΤΕΣ οι οποίοι πρωταρχικά μας υβρίζουν και μας λένε άσχετους, δεδομένου οτι αυτοί οι άνθρωποι συνήθως είναι επιπέδου άστα να πάνε και δεδομένου οτι εμείς είμαστε 'φλώροι' και συνήθως δεν απαντάμε σε τέτοια άτομα γιατί είμαστε 'υπεράνω' χάνουμε όχι μόνο σε κύρος αλλά και την αξία μας ώς επιστήμονες.Ε λοιπόν θα είμαι ο πρώτος που θα ρίξει μπουλο σε αυτόν , γιατί σε επίπεδο γουστάρω να γίνομαι χώμα και λάσπη, δεν είμαι υπεράνω και βαρέθηκα τα μη μου άπτου και τις φλωριές.
Έπονται και άλλες ιστοσελίδες κυρ.Γιάννη, το πρόβλημα ειναι ο χαρακτήρας σου.και εδώ το κλείδωσαν το θέμα μου. http://www.emichanikos.gr/showthread.php?880-
Στημένη η δουλειά.. -
Τα πειράματα που έκανα είχαν πάρα πολύ μεγάλη επιτάχυνση για το μέγεθος του μοντέλου.
Με τόσο μεγάλη επιτάχυνση και τόσο μεγάλο πλάτος ταλάντωσης πάνω σε τόσο μικρό μοντέλο δεν έχει ξαναγίνει
ποτέ τέτοιο πείραμα στον κόσμο.
Η μεγάλη επιτάχυνση του πειράματος αρχίζει στο 2.40 λεπτό αυτού του βίντεο.
https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy ... vEulYCex2A
Όταν αφαίρεσα την ευρεσιτεχνία από το ίδιο μοντέλο, με την μισή επιτάχυνση δέστε τι έπαθε.
https://www.youtube.com/watch?v=l-X4tF9 ... vEulYCex2A
Οι μηχανικοί σφυρίζουν αδιάφορα αγνοώντας ακόμα και τον Καθηγητή Αντισεισμικής τεχνολογίας Π. Καρύδη που έκανε χρόνια πειράματα στην σεισμική βάση στο Μετσόβιο, και αξιολόγησε τα πειράματά μου σαν άριστα.
http://www.zougla.gr/greece/article/erg ... resitexnia
Για μένα η στάση που κρατούν οι μηχανική απέναντί μου είναι το λιγότερο σκανδαλώδης.
Κανονικά έπρεπε να έχει γίνει μεγάλος πάταγος για την πατέντα.
Δεν είναι λίγο να έχεις την καλύτερη αντισεισμική τεχνολογία που έγινε ποτέ στον κόσμο, και να μου φέρονται έτσι.
Έχουν φθάσει στο σημείο να μου αρνούνται συστηματικά στην Ελλάδα να κάνουν πειράματα επί πληρωμή.
Αρνούνται ακόμα και όταν τους το ζήτησε ο ίδιος ο καθηγητής.
Κάποιο λάκκο έχει η φάβα και μου φέρονται έτσι! -
Πέρασα στον διαγωνισμό ιδεών
Dear Startup,
We are delighted to inform you that you have been chosen to compete in
the National Finals of the Cleantech Open Global Ideas competition that
will take place during Disrupt Startup ScaleUP on November 15th-16th at
Megaron Athens International Conference Centre.We will soon be in contact with you with all necessary information
regarding your participation in the National Finals.In the meantime, please find below a link to the announcement of your
participation in our Facebook page, to like and share with your
community:Kindly do confirm that you are accepting your nomination as a National
Finalist and will be able to attend and compete in the National Finals
by replying to this email.Congratulations!
Best Regards,
--
INDUSTRY DISRUPTORS β GAME CHANGERS
GREECE - CYPRUS
Facebook: ID-GC
Twitter: @ID_GC
LinkedIn: Industry Disruptors - Game Changers
www.industrydisruptors.org -
http://www.youtube.com/watch?v=qvjv_M5h ... vEulYCex2A
Ο seismic και το αντισεισμικό