-
Απο οδηγικη ασφαλεια και εγκληματικοτητα στους δρομους τι παιζει;
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αν δεν έχεις αυτοκίνητο πολυτελείας και δεν κυκλοφορείς στολισμένος με χρυσά , μεσ τη νύχτα.
Και αυτοκίνητο πολυτελειας να έχεις πάλι δεν κινδυνεύεις τη νύχτα γιατί το πιθανότερο είναι να σε περάσουν για μαφιόζο(την πρώτη φορά).
Θυμάμαι είχα πάρει ένα δύσκολο μάθημα και από τη χαρά μου πήρα το αμάξι και έκανα σβούρες σε μια κυκλική διασταύρωση χωρίς να ξέρω οτι 200m πιο κάτω είχε μπλόκο η τροχαία. Όταν λίγο αργότερα πέρασα από μπροστά τους κάνανε την παλαβή κοιτώντας αδιάφορα προς την αντίθετη κατεύθυνση...με είχανε περάσει για μαφιόζο(σκούρα λιμουζίνα) και δε θέλανε να μπλέξουνε σε φασαρίες.
Τώρα για να σοβαρευτούμε..αν και έχω χρόνια να πάω φαντάζομαι οτι δεν έχουν αλλάξει πολλά. Μπλόκα είχε κάθε 100Km κυρίως μέσα σε χωριά. Αν τρέχεις λίγο παραπάνω θα φας πρόστιμο που πρέπει να πληρωθεί cash αλλά η υπόθεση σηκώνει παζάρια ακριβώς όπως το περιγράφει στους 4Τ ο Στάθης όταν ταξίδευε στην τουρκία.
Τα πράγματα στους δρόμους είναι ασφαλή .Πρόβλημα υπάρχει με τη βραδινή στάθμευση.Τα αμάξια είναι αρκετά ασφαλή στα πάρκινγκ των καλών ξενοδοχείων αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Καλό είναι να πουλάς και λίγη τρέλα , να δείχνεις έλληνας μαφιόζος -
Ο χρήστης greo έγραψε:
- Για ασφαλεια στους δρομους της Βουλγαριας τελικα θα απαντησει κανεις ή θα θυμαστε κοπριτες τα κοπροσκυλιασματα σας (μας) .
Λοιπον επειδη εχω ταξιδεψει παρα πολλες φορες βουλγαρια να σας πω τα εξης:Πλεον δεν συντρεχει σοβαρος κινδυνος στους βουλγαρικους δρομους,ιδιαιτερα οταν ταξιδευεις μερα στην υποτιθεμενη εθνικη τους οδο,αλλα και βραδυ προσωπικα δεν μου εχει συμβει ποτε κατι.αν μεινετε σε μεγαλη πολη πχ στη σοφια προτιμηστε να παρκαρετε το αυτ-το στο κεμπινσκι η στο σερατον με φτηνο κοστος,ποτε στον δρομο(θα γινει καπνος).τωρα ενας αλλο ωραιο μερος στη βουλγαρια ειναι το παραδοσιακο χωριο κοπριβτσιτσα κοντα στο πλοβντιβ,το ριλσκι μοναστιρ,και την παλαια πρωτευουσα τους το βελικο τουρνοβο με το υπεροχο καστρο και την ρυμοτομια που διαφερει απο ολες τις υπολοιπες πολεις με τα μπλοκ.οποιος θελει μπορω να τον ενημερωσω που εχει μπλοκα η αστυνομια τους απο τα κουλατα μεχρι την σοφια(τοσες φορες που εχω παει τα ιδια ειναι) γι αυτο και τα εχω μαθει
-
ωραια μουσατε,γραφαμε παραλληλα και γραψαμε σκεδον τα ιδια
-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Δεν μου φτάνουν τα χιλιόμετρα πού κάνω με τη δουλειά , κάνω κιάλλα για original βόλτες. Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. ........
..............................................................Δεν τα λένε αυτά εδώ φίλε μου... Τα λένε στο θέμα Συνάντηση Θεσσαλονίκης/Εμείς και τα παΐδάκια
Ζημιά μας έκανες μεσημεριάτικα...
-
Κωστακη δε θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου!
Δε λεω, ο Θωμας ειναι πολυ καλη ταβερνα αλλα δε θα τον ελεγα 'το κατι αλλο'.
Συμφωνω για τα πλεονεκτηματα του (τοποθεσια, ξενωνας απεναντι).
Το περιβαλλον παρα πολυ προσεγμενο, αλλα εμενα οι καρεκλες με ψηλη πλατη μου τη σπανε καπως. Οι τουαλετες διαστημα.
Στο ζουμι ομως. Μου θυμισε πολυ γερμανικο εστιατοριο. Συνταγες που σε μεγαλη τους πλειοψηφια καταληγανε στο κλισε 'ζαμπον-κασερι-κρεμα και λιωμενο τυρι' Σαν υλικα πιτσας με το εκαστοτε κρεατικο ή μπινελικι να αντικαθιστα τη ζυμη.
Χωρις αυτο να σημαινει οτι ποσοτητα και ποιοτητα δεν ειναι οπως τα λες.
Ξεχωριστη μνεια στα κρασια. Απλά ο καλυτερος σε ολη την Ελλαδα στο θεμα κρασι (εμφιαλωμενο).Οποιος παει προς τα κεινα τα μερη, ας κανει τον κοπο να μπει στο Ξινο Νερο. Μπαινοντας στο χωριο δεξια. Πατε και τα λεμε
Τι ειμαι ο που$της! Μεσα σε τρεις σελιδες εχω αποψη περι φαγητου στους νομους Φλωρινας, Κιλκις, Ξανθης και Δραμας. Και που εισαι ακομα...
ΥΓ Το ανακοινωσεις/εκδηλωσεις δεν το παρακολουθω; Επειδη βαριεμαι να διαβαζω 32 σελιδες πεφτει φαϊ; Γιατι τωρα που ειδα λιγο για καρτ διαβασα και ως γνωστον δεν τρωγονται
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τι ειμαι ο που$της! Μεσα σε τρεις σελιδες εχω αποψη περι φαγητου στους νομους Φλωρινας, Κιλκις, Ξανθης και Δραμας. Και που εισαι ακομα...
Άξιο μέλος του 4TF!!!!!
ΥΓ Το ανακοινωσεις/εκδηλωσεις δεν το παρακολουθω; Επειδη βαριεμαι να διαβαζω 32 σελιδες πεφτει φαϊ; Γιατι τωρα που ειδα λιγο για καρτ διαβασα και ως γνωστον δεν τρωγονται
Καλά... ερωτήσεις είναι αυτές;;;; Έχει και πιο υγιεινά σπορ, όπως πίστες, ράλυ, καφέδες... Δεν χρειάζεται να διαβάσεις και τις 32 σελίδες, απλά έχε το νου σου για νέες δημοσιεύσεις...
-
ΠΑΡΤΕ ΦΟΡΑ !! μέρες πού είναι, ΓΡΕΒΕΝΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ κατηφορικό ,αλλά και ανάποδα , 70 χμ στροφιλίκι και σωστή άσφαλτος και εξαιρετική θέα και σ όλο το δρόμο ταβέρνες. Άμα λάχει κάνε και μιά στάση στο Βενέτικο ποταμό για κανένα ράφτιγκ. Και Θεσσαλονίκη Γρεβενά σφαίρα , ακόμα χωρίς διόδια . Απο τον Ιούνιο πού θα μπούν διόδια και θα περνούν απο κει και τα φορτηγά , Η ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!!!!
-
ετσι, ετσι...
-
Ξέρει κανείς απο Σμίξη ,Πάδες για Βρυσοχώρι, Ηλιοχώρι ένα μικρό κομμάτι στο χάρτη είναι άσφαλτος?
-
Η προηγούμενη ερώτηση ήταν για να πάω απο Γρεβενά Ζαγοροχώρια .μέσα απο τα βουνά . Μάλλον κανείς δεν ξέρει.
Έκανα μια βόλτα όνειρο. Τρίκαλα Περτούλι Γαρδίκι Πολυθέα Χαλίκι ελπίζοντας να έχει ασφαλτοστρωθεί το κομμάτι Χαλίκι Μέτσοβο , αλλά δεν. Το κομμάτι αυτό το έκανα πριν απο καμμιά 20αριά χρόνια με τα πόδια , με διανυκτέρευση στο δάσος με υπνόσακο. Συνέχισα Κρανιά Αμάραντος Μουργκάνι Γρεβενά Θεσσαλονίκη , σύνολο 400 χλμ . Η διαδρομή είναι γεμάτη στροφές, ταβέρνες, ξενώνες. Το φυσικό τοπίο απαράμιλλο , για πολλή ώρα ταξιδεύεις δίπλα απο τον Αχελώο , ο οποίος κοντά στις πηγές του ονομάζεται Ασπροπόταμος επειδή το χρώμα του είναι σαν της καλοκαιρινής θάλασσας που απο κάτω έχει άμμο. Έκανε κανείς ράφτιγκ? Ενδιαφέρομαι -
Επειδη πολλοι οι γνωστες οπως βλεπω των Βουλγαρικων δρομων με των Βουλγαρικων γυναικων ξερει κανεις κατι; Που θα παμε ( θελουμε και καζινο!) που θα πιουμε που και με ποιες θα κοιμηθουμε; Και ποσα θα πληρωσουμε; Ελπιζω να εγινα κατανοητος!
-
Περτούλι Χαλίκι Μέτσοβο το έχω κάνει με τη μηχανή, το 2000
ήμουν στην Πανελλήνια Enduro συνάντηση και πήγαμε Μέτσοβο για φαιγητό και επιστροφή.. ..ωραίες μέρες -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Κωστακη δε θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου!
Δε λεω, ο Θωμας ειναι πολυ καλη ταβερνα αλλα δε θα τον ελεγα 'το κατι αλλο'.
Συμφωνω για τα πλεονεκτηματα του (τοποθεσια, ξενωνας απεναντι).
Το περιβαλλον παρα πολυ προσεγμενο, αλλα εμενα οι καρεκλες με ψηλη πλατη μου τη σπανε καπως. Οι τουαλετες διαστημα.
Στο ζουμι ομως. Μου θυμισε πολυ γερμανικο εστιατοριο. Συνταγες που σε μεγαλη τους πλειοψηφια καταληγανε στο κλισε 'ζαμπον-κασερι-κρεμα και λιωμενο τυρι' Σαν υλικα πιτσας με το εκαστοτε κρεατικο ή μπινελικι να αντικαθιστα τη ζυμη.
Χωρις αυτο να σημαινει οτι ποσοτητα και ποιοτητα δεν ειναι οπως τα λες.
Ξεχωριστη μνεια στα κρασια. Απλά ο καλυτερος σε ολη την Ελλαδα στο θεμα κρασι (εμφιαλωμενο).Οποιος παει προς τα κεινα τα μερη, ας κανει τον κοπο να μπει στο Ξινο Νερο. Μπαινοντας στο χωριο δεξια. Πατε και τα λεμε
Καλά τώρα . Με σένα γιατί δεν βρεθήκαμε ποτέ στη σχολή ; Τόσο ίδια γούστα πια; Όσο για την ταβέρνα του Θωμά στο Σκλήθρο αν πάτε ζητήστε από τον ίδιο ( Νίκος λέγεται ) να σας προτείνει ο ίδιος πιάτο . Δεν θα χάσετε.
-
Βιαστηκες να τελειωσεις φαινεται
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
Περτούλι Χαλίκι Μέτσοβο το έχω κάνει με τη μηχανή, το 2000
ήμουν στην Πανελλήνια Enduro συνάντηση και πήγαμε Μέτσοβο για φαιγητό και επιστροφή.. ..ωραίες μέρεςΣωστός!!!!
-
Για βολτίτσα.Χθές βράδυ πήγα στον Πολύγυρο για μια εκδήλωση στο δημοτικό θέατρο για τον Καββαδία. Αυτό απο μόνο του άξιζε , αλλά υπήρχε και συνέχεια στο ουζερί της Μαριγούλας πού είναι ακριβώς απέναντι απο την είσοδο της Νομαρχίας. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ. Απο που να αρχίσω και που να τελειώσω. Φρυγανισμένο ψωμί με ελαιόλαδο και ρίγανη συνοδευόμενο απο είδος πάστας για ορεκτικό , Σαρδέλλα παντρεμένη , δηλ. κομμένη στη μέση και γεμισμένη με κόκκινη πιπεριά μάραθο και σκόρδο στη σχάρα . Στη σχάρα επίσης ήταν και το σκουμπρί, με κρεμμυδάκι. Χταπόδι λιαστό και μανιτάρια σχάρας . Για ποτό το τοπικό κούμαρο , πού όπως λέει και το όνομά του γίνεται απο τα κούμαρα. Εγώ φυσικά μόνο μια γουλιά λόγω πηδαλίων. Τρία είδη γλυκών για το τέλος , χαλβάς σιμιγδαλένιος , προφιτερόλ και ένα κρεμοειδές. Όλα με καλαίσθητες γαρνιτούρες γιατί όπως λέει και ο γυιός της Μαριγούλας συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις . Αυτά αντιπροσώπευαν μόνο ένα μέρος της λίστας των ψαρικών και εκτός απο αυτή υπάρχει και ή λίστα των κρεατικών. Είναι οπωσδήποτε για επανάληψη. Εκεί είναι για να μείνεις καμμιά εβδομάδα για φαγητό και τζόκινγκ, να χωνεύεις να ξανατρώς και τανάπαλιν. Ώρα 1 για αναχώρηση και.... πόσο καιρό έχετε να οδηγήσετε βράδυ σε επαρχιακούς δρόμους μόνοι σας? Μεγάλη σκάλα και σ΄όλο το δρόμο συναντήσαμε τρία αυτοκίνητα, κιένα φεγγάρι να μας γνέφει απο πάνω. ΑΕΙΝΤΕ.
-
Για βολτίτσα.Χθές βράδυ πήγα στον Πολύγυρο για μια εκδήλωση στο δημοτικό θέατρο για τον Καββαδία. Αυτό απο μόνο του άξιζε , αλλά υπήρχε και συνέχεια στο ουζερί της Μαριγούλας πού είναι ακριβώς απέναντι απο την είσοδο της Νομαρχίας. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ. Απο που να αρχίσω και που να τελειώσω. Φρυγανισμένο ψωμί με ελαιόλαδο και ρίγανη συνοδευόμενο απο είδος πάστας για ορεκτικό , Σαρδέλλα παντρεμένη , δηλ. κομμένη στη μέση και γεμισμένη με κόκκινη πιπεριά μάραθο και σκόρδο στη σχάρα . Στη σχάρα επίσης ήταν και το σκουμπρί, με κρεμμυδάκι. Χταπόδι λιαστό και μανιτάρια σχάρας . Για ποτό το τοπικό κούμαρο , πού όπως λέει και το όνομά του γίνεται απο τα κούμαρα. Εγώ φυσικά μόνο μια γουλιά λόγω πηδαλίων. Τρία είδη γλυκών για το τέλος , χαλβάς σιμιγδαλένιος , προφιτερόλ και ένα κρεμοειδές. Όλα με καλαίσθητες γαρνιτούρες γιατί όπως λέει και ο γυιός της Μαριγούλας συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις . Αυτά αντιπροσώπευαν μόνο ένα μέρος της λίστας των ψαρικών και εκτός απο αυτή υπάρχει και ή λίστα των κρεατικών. Είναι οπωσδήποτε για επανάληψη. Εκεί είναι για να μείνεις καμμιά εβδομάδα για φαγητό και τζόκινγκ, να χωνεύεις να ξανατρώς και τανάπαλιν. Ώρα 1 για αναχώρηση και.... πόσο καιρό έχετε να οδηγήσετε βράδυ σε επαρχιακούς δρόμους μόνοι σας? Μεγάλη σκάλα και σ΄όλο το δρόμο συναντήσαμε τρία αυτοκίνητα, κιένα φεγγάρι να μας γνέφει απο πάνω. ΑΕΙΝΤΕ. Εκεί μούπανε και για το Βάβδο ότι αξίζει μεσημέρι με απίθανη θέα και μετά κατηφόρα για αρχαία Όλυνθο για νερό απο την πηγή της
-
Χμμμμμ..............
Κάτι μου λέει πως βρήκα που θα πάω στην πρώτη εκδρομή του καλοκαιριού... Μαριγούλα είπαμε, έτσι;;;
-
Κωστακη εχεις ταλεντο. Μου τρεχουν τα σαλια ηδη
-
Στα αναστενάρια ήθελα να πάω εδώ και πολλά χρόνια, αλλά επειδή πάντα συνέπιπταν με την γιορτή μου μονίμως μου ξέφευγαν. Μία χρονιά πού έμενα στον Λαγκαδά , ο αξιότιμος μητροπολίτης θεώρησε ότι είναι ειδωλολατρικό έθιμο και το απαγόρευσε. Είναι ένα έθιμο πού αντί να θεωρείται παγκοσμίου ενδιαφέροντος και να καταστήσει τον Λαγκαδά τουριστικό επίκεντρο ,τον έχει αφήσει έρμαιο της κοντόφθαλμης πολιτικής των 'αρμοδίων'. Έχω την εντύπωση ότι ακούγονται τελείως λαικίστικα αυτά πού γράφω αλλά είναι ότι λιγότερο θα μπορούσα να γράψω σχετικά μ¨αυτό. Τελείως αντικειμενικά ο Λαγκαδάς με το τριήμερο πού κρατάει το έθιμο αυτό , θα μπορούσε να ζει πλουσιοπάροχα για όλο το χρόνο. Απο εκεί πού το έθιμο γινότανε σε μία αλάνα με καθίσματα και με ελάχιστη πληρωμή , τώρα γίνεται σε ένα δρόμο πλάτους 5 μέτρων όπου όλοι είναι πατείς με πατώ σε ,μπροστά απο το σπίτι του αρχιαναστενάρη η αλλοιώς το κονάκι όπως λέγεται . Χάρις στην παρατηρητικότητα της κόρης μου βρεθήκαμε στο πίσω παράθυρο του κονακίου , όπου είδαμε την διαδικασία προετοιμασίας για τον χορό. Υπο τον συνεχή ήχο της γκάιντας της λύρας και του ταμπούρλου , οι αναστενάρηδες περιέρχονται σε κατάσταση έκστασης, και ύστερα βγαίνουν και περνούν πάνω απο τα αναμμένα κάρβουνα μέχρι να σβήσουν. Ο εντυπωσιακότερος ήταν ένας γέρος πού περνούσε αργά αργά απο τη θράκα πάλι και πάλι. Ο κόσμος πού παρακολουθεί παθαίνει πλάκα. Θα μπορούσε κάλλιστα η εκκλησία να το θεωρεί ως θαύμα και να συγκεντρώνεται άπειρος κόσμος ,απο το να θεωρεί ως τέτοιο κάτι υποτιθέμενα πρόσωπα και χέρια σε τζάμια και κουρτίνες σπιτιών . Η κοντοφθαλμιά σε όλο της το μεγαλείο. Για περισσότερες πληροφορίες http://1lyk-dramas.dra.sch.gr/activitie ... enaria.htm
Eκτός απο τον Λαγκαδά γίνεται και στην Αγία Ελένη Σερρών στην Μελίκη Ημαθίας και στην Μαυρολεύκη Δράμας . Γίνεται ακόμη και αύριο περίπου στίς δέκα το βράδυ , αλλοιώς πρέπει να περιμενετε ως του χρόνου.
Βορειοελλαδίτικα στροφιλίκια+ιστορία+φαγητό+Τεχνες