-
Κουτιά, μπάρες, σκοινιά, kettlebells και φτου κι απ την αρχή. Πολύ έντονη προπόνηση που δεν ξέρω κατά πόσο ωφελεί παρά καταπονεί το σώμα. Καλύτερα να κάνεις 10 συνεδρίες personal στο γυμναστήριό σου και να σου πει ο γυμναστής τι λειτουργεί στο σώμα σου ή να βρεις από ένα αξιόπιστο site ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης. Άσε που χρεώνουν τα μαλλιά της κεφαλής τους (κάτι 65άρια€/μήνα έχει) τουλάχιστον εδώ Θεσσαλονίκη, συν οι εγγραφές, συν τα μαθήματα κινησιολογίας στην αρχή
-
αμα δίνουν μπλουζάκι με v και γυαλιά aviator καθρέφτη στο τέλος του προγράμματος καλά είναι τα λεφτά.
-
Οντως πολυ τσιμπημενα ειναι..
-
Ανάλογα για τι είδους cross fit μιλάμε....
αν είναι καμιά χαρντκοριά με μπάρες-πολλά κιλά, μυστήριες έλξεις κλπ μην το δοκιμάσεις αν δεν είσαι ήδη σε πολύ καλό επίπεδο όχι μόνο εκγλυμνασης αλλά και τεχνικής.
Αν μιλάμε για ποιο νορμάλ με ιμάντες TRX, μπάλες γυμναστικής, άλματα κλπ τότε είναι καλό γιατί γυμνάζει όλο το σώμα σε κάθε προπόνηση +ότι οι σφυγμοί κρατιούνται ψηλά στην διάρκεια της.Εγώ κάνω κάτι μεταξύ πρώτου και δεύτερου 3 φορές την εβδομάδα μαζί με την σύζυγο, το οποίο είναι στα πλαίσια του muay thai που κάνω τις υπόλοιπες 3 μέρες, δηλαδή οι ασκήσεις είναι προσαρμοσμένες για ενδυνάμωση κορμού και ποδιών και για αύξηση της ταχύτητας και της εκρηκτικότητας. Η αλήθεια είναι ότι κάθε πρώτη προπόνηση του μήνα που αλλάζουν οι ασκήσεις είναι τρελό ζόρι αλλά 2 βδομάδες μετά την ξεπετάς.
-
Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά τέτοιο κάνει η δικια μου τους τελευταίους 2 μήνες έχοντας ξεκινήσει από μηδενική φυσική κατάσταση,μην πω αρνητική...προς το παρόν της αρέσει πολύ,οι χρόνοι είναι συγκεκριμενοι και τα αποτελέσματα της άσκησης απτά! Επίσης,τουλάχιστον εκεί δεν έχει μόνο μικρές ηλικίες αλλά και πιο μεγάλες
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
-
CrossFit πρακτικα ειναι η κυκλικη προπονηση.
Μπορει να ειναι σαν βολτα στο παρκο,μπορει να ειναι και εξαντλητικο,αναλογως το επιπεδο που ειναι καποιος, και το προγραμμα.
Γενικα ειναι μια καλη λυση για κατι καινουριο αν καποιος εχει σκυλοβαρεθει με τα βαρη και τον διαδρομο.
Αν καποιος αναζητει την μεγιστη μυικη αναπτυξη,δεν ειναι ιδανικο. -
Πήγα τώρα τελευταία σε δυο γυμναστήρια να ρωτήσω τα σχετικά, καθότι έχουν γίνει πολύ οικονομικά (139 ευρώ το χρόνο, σε λίγο θα σε πληρώνουν κιόλας να πας ).
Αλλά δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα ή ότι οι χώροι εμπνέουν για γυμναστική...
Ούτε ότι οι γυμναστές έχουν κάτι ιδιαίτερο από σώμα...
Ούτε οι γυμναζόμενοι είχαν κάτι που να δείχνει ότι πιάνουν τόπο οι προσπάθειες...
Μπορεί και να 'τυχε, μπορεί να 'χω και υπερβολικές απαιτήσεις, ίσως τα ακριβά να 'ναι αυτό που θα 'θελα, πάντως δεν με ενέπνευσαν να γραφτώ κι αν γραφόμουνα σίγουρα θα βαριόμουνα πολύ γρήγορα, τελικά προτιμώ τρέξιμο σε πάρκα, ποδήλατο και βάρη σπίτι. -
Σε ποια περιοχή πήγες;
Τα γυμναστήρια αναζητούν φράγκα μπας και επιβιώσουν και πολύ δύσκολα θα βρεις κάποιο που να συντηρείται σωστά και να έχει ηλεκτρονικά όργανα σε καλή κατάσταση. Είμαι γραμμένος σε δύο γυμναστήρια στο Μαρούσι και έχω πάει σε 3 ακόμη κοντά στην περιοχή. Πραγματικός μαρασμός, παρακμή. Ούτε τις καμένες λάμπες δεν αλλάζουν. Παρατημένα εντελώς και πολύ βρώμικα. Μιλάμε για πολύ βρώμα.
Ωστόσο κόσμο μαζεύουν και μάλιστα πολύ. Τώρα αν κάνουν πραγματική γυμναστική όλοι αυτοί, είναι απορίας άξιο.
Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι κοροϊδεύω τον εαυτό μου, ειδικά από την ώρα που αποφάσισα να κάνω μόνο διάδρομο γιατί τα υπόλοιπα είναι 'κλάφτα χαράλαμπε' ... -
Αν καταλαβαίνω σωστά 139 ευρώ --> yava.
Στα καταστήματα τουλάχιστον που πηγαίνω (Μαρούσι-Αγ. Παρασκευή) μπορεί να μην είναι κάτι φοβερό (της Αγ. Παρασκευής σαφώς καλύτερο) αλλά τη δουλειά σου την κάνεις με μόνο αρνητικό το να πέσεις σε φοβερή κίνηση και να μην μπορείς να κάνεις άνετα το πρόγραμμα σου.
Αυτά πάντα αν θέλεις κάποιο χώρο για να γυμναστείς.
Αν θέλεις χώρο κυριλούμπα και οφθαλμόλουτρο υπάρχουν άλλα μαγαζιά. -
Πήγα Java Πετρούπολη και Joe Weider Ν. Φιλαδέλφεια.
Όχι δεν είναι το θέμα μου το οφθαλμόλουτρο.
Τέσπα μπορεί να 'ναι και εντύπωσή μου. -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Ειναι ενα κοντα στο σπιτι μου , λεωφ.Αμφιθεας. Οποτε περναω το χαζευω , οντως ιδιαιτερη γυμναστικη..
Kovathe ακουει;;;;Crossfit
κλπ
Νταξ’ εχει και καποια 'θετικα' υποθετω, ειδικα για καποιον που δεν εχει γυμναστει ποτε... αλλα εγω θα εμενα οσο πιο μακρια γινεται.
Ενα αρθρακι με το οποιο συμφωνω:
http://www.t-nation.com/training/crossf ... d-the-ugly -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αν καταλαβαίνω σωστά 139 ευρώ --> yava.Στα καταστήματα τουλάχιστον που πηγαίνω (Μαρούσι-Αγ. Παρασκευή) μπορεί να μην είναι κάτι φοβερό (της Αγ. Παρασκευής σαφώς καλύτερο) αλλά τη δουλειά σου την κάνεις με μόνο αρνητικό το να πέσεις σε φοβερή κίνηση και να μην μπορείς να κάνεις άνετα το πρόγραμμα σου.
Αυτά πάντα αν θέλεις κάποιο χώρο για να γυμναστείς.
Αν θέλεις χώρο κυριλούμπα και οφθαλμόλουτρο υπάρχουν άλλα μαγαζιά.Ναι είμαι γραμμένος και στο Yava και μάλιστα έκανα την μαλ@κια και πήρα το ετήσιο. Πεταμένα χρήματα. Επιεικώς απαράδεκτο.
Έχω πάει κάποιες φορές και έχω φύγει απογοητευμένος. Χάλι εντελώς.
Οι διάδρομοι με σοβαρά τεχνικά προβλήματα ή δεν δουλεύουν καθόλου, ο χώρος για τα βάρη χάλι εντελώς, τίγκα στο κόσμο συνέχεια, τα όργανα καθόλου συντηρημένα, τα αποδυτήρια στο υπόγειο υπό κατάρρευση (σπασμένα ντουλάπια, βρύσες χαλασμένες και η βρώμα παντού).
Πέτυχα την μετανάστρια καθαρίστρια που σφουγγάριζε με νερό μαύρο από τη βρώμα, τις ντουζιέρες. Παραλίγο να πάθω εγκεφαλικό.Αν στα παραπάνω βάλεις και τον ελλειπή εξαερισμό άστα, βράστα. Αυτά δεν είναι γυμναστήρια. Αυτά είναι μπουντρούμια για να πάθεις καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό.
Και η πλάκα είναι ότι πάω και σε άλλο γυμναστήριο.
Μία από τα ίδια. Κατάσταση αλλαλούμ μπουντρούμ... -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Τέσπα μπορεί να 'ναι και εντύπωσή μου.Πριν κάνεις κανά λάθος, πήγαινε και στα δύο και ζήτα 2-3 ΔΩΡΕΑΝ επισκέψεις για να τα ψάξεις καλά τα γυμναστήρια.
Με αυτό το τρόπο θα ελέγξεις όλα τα όργανα (ηλεκτρικά και μη) καθώς και όλους τους χώρους και τα υπόλοιπα που παίζουν μεγάλο ρόλο!!!
Μην πας στα κουτουρού... !!!!! -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ναι είμαι γραμμένος και στο Yava και μάλιστα έκανα την μαλ@κια και πήρα το ετήσιο. Πεταμένα χρήματα. Επιεικώς απαράδεκτο.
Οι διάδρομοι με σοβαρά τεχνικά προβλήματα ή δεν δουλεύουν καθόλου, ο χώρος για τα βάρη χάλι εντελώς, τίγκα στο κόσμο συνέχεια, τα όργανα καθόλου συντηρημένα, τα αποδυτήρια στο υπόγειο υπό κατάρρευση (σπασμένα ντουλάπια, βρύσες χαλασμένες και η βρώμα παντού).
Πέτυχα την μετανάστρια καθαρίστρια που σφουγγάριζε με νερό μαύρο από τη βρώμα, τις ντουζιέρες. Παραλίγο να πάθω εγκεφαλικό.Αν στα παραπάνω βάλεις και τον ελλειπή εξαερισμό άστα, βράστα. Αυτά δεν είναι γυμναστήρια. Αυτά είναι μπουντρούμια για να πάθεις καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό.
Μία από τα ίδια. Κατάσταση αλλαλούμ μπουντρούμ...Έτσι όπως τα παρουσιάζεις, είναι λες και βρίσκεσαι σε κανά καταγώγι του Bronx 3 γυμναστήρια στην Ελευσίνα, είναι παλάτια μπροστά σε αυτά που περιγράφεις.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τέσπα μπορεί να 'ναι και εντύπωσή μου.Πριν κάνεις κανά λάθος, πήγαινε και στα δύο και ζήτα 2-3 ΔΩΡΕΑΝ επισκέψεις για να τα ψάξεις καλά τα γυμναστήρια.
Με αυτό το τρόπο θα ελέγξεις όλα τα όργανα (ηλεκτρικά και μη) καθώς και όλους τους χώρους και τα υπόλοιπα που παίζουν μεγάλο ρόλο!!!
Μην πας στα κουτουρού... !!!!!Μπα δεν θα πάω σε κανένα, έχω συνηθίσει να γυμνάζομαι σε πάρκα μες στο πράσινο και στα δέντρα με τα σκιουράκια .
Και βάρη στο σπίτι.
Ο,τιδήποτε άλλο μου φαίνεται ψυχοπλάκωμα. -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Ναι είμαι γραμμένος και στο Yava και μάλιστα έκανα την μαλ@κια και πήρα το ετήσιο. Πεταμένα χρήματα. Επιεικώς απαράδεκτο.
Μία από τα ίδια. Κατάσταση αλλαλούμ μπουντρούμ...Έτσι όπως τα παρουσιάζεις, είναι λες και βρίσκεσαι σε κανά καταγώγι του Bronx 3 γυμναστήρια στην Ελευσίνα, είναι παλάτια μπροστά σε αυτά που περιγράφεις.
Μπουντρούμια και λίγα λέω.
Αν είχα χώρο στο σπίτι θα αγόραζα ένα διάδρομο σούπερ σπέσιαλ και θα τους γείωνα όλους αυτούς και τα μπουντρούμια τους...
-
Μπα δεν θα πάω σε κανένα, έχω συνηθίσει να γυμνάζομαι σε πάρκα μες στο πράσινο και στα δέντρα με τα σκιουράκια .
Και βάρη στο σπίτι.
Ο,τιδήποτε άλλο μου φαίνεται ψυχοπλάκωμα.Τρέξιμο σαν αυτό που περιγράφεις έκανα στο Μαϊάμι και στη Γερμανία, γύρω-γύρω σε λίμνες με σκιουράκια, πουλιά, δέντρα και σε φοβερά ασφαλτοστρωμένα οδοστρώματα που ποτέ δεν ανησυχούσες για αυτοκίνητα ή τρελούς με δίτροχα ή ποδήλατα.
Στη Γερμανία πολλές φορές είτε χιόνιζε είτε έβρεχε (όχι λάσπη αλλά καθαρή βροχή!!!!!!)
Ίσως κάποια στιγμή ανεβάσω και μερικές φωτογραφίες από τις περιοχές που έτρεχα.Δεν νομίζω να ξαναζήσω ποτέ τέτοιες εμπειρίες...
-
Πήγα τώρα τελευταία σε δυο γυμναστήρια να ρωτήσω τα σχετικά, καθότι έχουν γίνει πολύ οικονομικά (139 ευρώ το χρόνο, σε λίγο θα σε πληρώνουν κιόλας να πας ).
Αλλά δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα ή ότι οι χώροι εμπνέουν για γυμναστική...
Ούτε ότι οι γυμναστές έχουν κάτι ιδιαίτερο από σώμα...
Ούτε οι γυμναζόμενοι είχαν κάτι που να δείχνει ότι πιάνουν τόπο οι προσπάθειες...
Μπορεί και να 'τυχε, μπορεί να 'χω και υπερβολικές απαιτήσεις, ίσως τα ακριβά να 'ναι αυτό που θα 'θελα, πάντως δεν με ενέπνευσαν να γραφτώ κι αν γραφόμουνα σίγουρα θα βαριόμουνα πολύ γρήγορα, τελικά προτιμώ τρέξιμο σε πάρκα, ποδήλατο και βάρη σπίτι.Δε βρίσκω κάτι παράξενο σ΄αυτά που λέτε εσυ κι ο Storm . Οι συνθήκες είναι σε απόλυτη αντιστοιχία με τις τιμές (κάτι που ΔΕΝ ίσχυε προ κρίσης και σε άλλους τομείς, οχι μόνο στα γυμναστήρια).
-
Ρε σεις, ποιος τον γαμει το διαδρομο;
Στο γυμναστηριο πατε για να τρεχετε στο διαδρομο;!
Τρεξτε σε κανα παρκο. Βρειτε καμια ωραια ανηφορα για σπριντ. Δεν υπαρχει καλυτερη αεροβια-αναεροβια.
Ομοιως και για τα οργανα. Σχεδον ολα αχρηστα..
Το Νο1 βασικοτερο ειναι να εχει squat rack:
ή κανα κλουβι ακομα καλυτερα:
και πολλα ελευθερα βαρη και μπαρες.
Πας, κανεις το προγραμμα σου για μια ωριτσα-τα δινεις ολα και εφυγες. -
Τα εχω τερματισει αυτα τα 2
Note 3 and Tapatalk
Γυμναστήρια και άλλα