-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν ειπα οτι εχω 'δικαιωμα' να τους παραβιαζω, αυτο που ειπα ειναι οτι αν ενα νομο η συντριπτικη πλειοψηφια τον γραφει στα @@ της, τοτε μαλλον ειναι λαθος και αυτος ειναι και ο πιο ευκολος τροπος να αλλαξει ο νομος (το να τον γραφουν ολοι στα @@ τους).
Αυτό ακριβώς είναι και το επιχείρημα όσων παρκάρουν στα πεζοδρόμια, όσων μηχανόβιων οδηγούν πάνω στους πεζόδρομους και όσων κλείνουν τις διαβάσεις πεζών. Εφόσον το κάνουν όλοι λοιπόν είναι σωστό.
Η Α.Ο. είναι οδός ταχείας κυκλοφορίας, έχει τις ανάλογες προδιαγραφές και σήμανση και δεν στέκεται ανάμεσα στην πόλη και στην θάλασσα. Υπάρχει διαφορά ξέρεις.
Στεκεται αναμεσα στη πολη και στο βουνο. Πιο σημαντικη ειναι η θαλασσα απο το βουνο? Πριτς. Γιατι? Επειδη εσενα σου αρεσει περισσοτερο? Ή επειδη τυγχανει ΕΣΥ να μενεις ΕΚΕΙ? Αντε γιατι ολο το πανηγυρι ειναι ακριβως για αυτο το λογο, 'μακρυα απο το κωλο μου και οπου θελει ας μπει'. Ακου εκει να εμποδιζουμε τα οχηματα στη παραλιακη. Αντε πια με τις βλακειες.
Οσο για το 'Ταχειας κυκλοφοριας', βαλε και το φορτο οχηματων στην εξισωση και ποσους ανθρωπους εξυπηρετει αυτος ο δρομος που εσυ λες οτι πρεπει να κανεις ποδηλαταδα, και μετα τα ξαναλεμε.
Κάθε πόλη έχει από ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, και στις περισσότερες φορές τον έχει δημιουργήσει ακριβώς για να επιτρέψει στον κόσμο να μην μπαίνει στο κέντρο με το ΙΧ του. Η Α.Ο. φτιάχτηκε με περιορισμένη πρόσβαση, δεν επιτρέπει την κίνηση πεζών και ποδηλάτων, έχει την ανάλογη σήμανση, αλλά και την επιμέλεια που θα εξασφαλίσει ότι οι υψηλές ταχύτητες των αυτοκινήτων δεν θα συνεπάγονται ατυχήματα.
Το ποια σχέση έχει αυτό με την Λ. Ποσειδώνος που τέμνεται με καμιά 100 στενάκια, που έχει φανάρια κάθε 200 μέτρα, που είναι τίγκα στους πεζούς και που στέκεται ανάμεσα στην πόλη και την θάλασσα της, αυτό φαντάζομαι μόνο εσύ μπορείς να το εξηγήσεις.
Εν πάσει περιπτώσει, ο νόμος είναι όπως ξέρεις, ο κόσμος θα κάνει ποδήλατο εκεί, κάνε ότι σε φωτίσει το μυαλό σου.
Mad Max, όταν δημιουργήθηκε η Α.Ο. υπήρξαν πολλές αντιδράσεις ακριβώς για αυτό που λες. Να υποθέσω ότι θεωρείς λογικό μια που χάσαμε το βουνό, να χάσουμε και την θάλασσα; Τι όμορφη πόλη που θα είναι η Αθήνα.
-
δεν σε βλεπω να κοπτεσαι για την ΑΟ και κατεχακη οπως κοπτεσαι για την ποσειδωνος...και η μια και η αλλη περιοριζουν την προσβαση...η μια προς το βουνο και η αλλη προς την θαλασσα και ενω η μια εχει αφησει απειρα σημεια να περασουν με καθε μεσο οι ανθρωποι....αυτοκινητα ποδηλατα ποδια....η αλλη εχει ΕΛΑΧΙΣΤΑ (και αυτα στο κομματι της κατεχακη)
οπως ειπε ο KACEY αυτο που μου δειχνεις ξεκαθαρα ειναι οτι: 'μακρυα απο το κωλο μου και οπου θελει ας μπει'. οπως επισης το γεγονος οτι τα οφελη μου ειναι εκει στην παραλιακη...θα εχω περισσοτερη ησυχια...θα αυξηθει η τιμη του ακινητου μου....θα θα θα ...
-
Ποιο είναι το όριο στην Ποσειδώνος;
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
δεν σε βλεπω να κοπτεσαι για την ΑΟ και κατεχακη οπως κοπτεσαι για την ποσειδωνος...και η μια και η αλλη περιοριζουν την προσβαση...η μια προς το βουνο και η αλλη προς την θαλασσα και ενω η μια εχει αφησει απειρα σημεια να περασουν με καθε μεσο οι ανθρωποι....αυτοκινητα ποδηλατα ποδια....η αλλη εχει ΕΛΑΧΙΣΤΑ (και αυτα στο κομματι της κατεχακη)οπως ειπε ο KACEY αυτο που μου δειχνεις ξεκαθαρα ειναι οτι: 'μακρυα απο το κωλο μου και οπου θελει ας μπει'. οπως επισης το γεγονος οτι τα οφελη μου ειναι εκει στην παραλιακη...θα εχω περισσοτερη ησυχια...θα αυξηθει η τιμη του ακινητου μου....θα θα θα ...
η ΑΟ ειναι αυτοκινητοδρομος κλειστος,που δεν εχει ουτε διαβασεις ουτε φαναρια.δεν περνανε πεζοι καθετα το οδοστρωμα.
οσοι θελουν να την διασχισουν περνανε απο γεφυρες. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ποιο είναι το όριο στην Ποσειδώνος;Sent from Corsair's brick
Δεν υπαρχουν ορια....εσυ και το παιδι σου με τα ποδηλατα με 30χαω και εγω με το τζιπ να κανω σφηνες αναμεσα σας με 120χαω.
-
Ο χρήστης AndreasDim έγραψε:
Δεν υπαρχουν ορια....εσυ και το παιδι σου με τα ποδηλατα με 30χαω και εγω με το τζιπ να κανω σφηνες αναμεσα σας με 120χαω.
Σιγα μην κανει το τζιπ σφηνες με 120, στην δευτερη εφερε τουμπες
-
Αμα είσαι κρετίνος άνετα κάνεις σφήνες με το τζιπ με 120. Μπορείς, απλά γιατί το έχεις μεγάλο (το τζίπ ντε...)!
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Σιγα μην κανει το τζιπ σφηνες με 120, στην δευτερη εφερε τουμπες
Τουμπες θα φερει ο ποδηλατης οταν θα πεσω πανω του με 100 εγω δεν θα παθω τιποτα....αυτο δεν καταλαβαινουν καποιοι..Εδω και τοσες σελιδες τους εξηγουμε την επικινδυνοτητα του ποδηλατου σε δρομους τυπου παραλιακης χωρια το κυκλοφοριακο που προκαλουν (βλεπε kasey) αλλα αυτοι οτι τους φωτισει το μυαλο τους...
-
Το όριο ποσο είναι ρε παίδες;
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
**δεν σε βλεπω να κοπτεσαι για την ΑΟ και κατεχακη οπως κοπτεσαι για την ποσειδωνος...και η μια και η αλλη περιοριζουν την προσβαση...η μια προς το βουνο και η αλλη προς την θαλασσα και ενω η μια εχει αφησει απειρα σημεια να περασουν με καθε μεσο οι ανθρωποι....αυτοκινητα ποδηλατα ποδια....η αλλη εχει ΕΛΑΧΙΣΤΑ (και αυτα στο κομματι της κατεχακη) **
οπως ειπε ο KACEY αυτο που μου δειχνεις ξεκαθαρα ειναι οτι: 'μακρυα απο το κωλο μου και οπου θελει ας μπει'. οπως επισης το γεγονος οτι τα οφελη μου ειναι εκει στην παραλιακη...θα εχω περισσοτερη ησυχια...θα αυξηθει η τιμη του ακινητου μου....θα θα θα ...η ΑΟ ειναι αυτοκινητοδρομος κλειστος,που δεν εχει ουτε διαβασεις ουτε φαναρια.δεν περνανε πεζοι καθετα το οδοστρωμα.
οσοι θελουν να την διασχισουν περνανε απο γεφυρες.ειπαμε οταν τρολλαρεις μαθε να το κανεις...
μεταξεταστεος οπως και στο σχολιο παλι εμεινεςby the way σε ποιο σημειο της αττικης οδου στον υμμητο (απο τα διοδια κατεχακη μεχρι την διχαλα?) υπαρχει γεφυρα για να την διασχισουν οι πεζοι και να περασουν στο δασος του υμμητου?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ποιο είναι το όριο στην Ποσειδώνος;Sent from Corsair's brick
To ελάχιστο όριο στην Ποσειδώνος (πχ στο Π. Φάληρο) είναι 70, ενώ υπάρχουν μπόλικα σημεία που έχει όριο 90.
Στην ουσία, επειδή ο δρόμος έχει μπόλικο φόρτο κάποιες ώρες, βρίσκεσαι να πας σημειωτόν, ενώ κάποιες άλλες πας με 100+.
Γενικώς, επειδή την διαβαίνω καθημερινά:
-ΔΕΝ είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας, είναι δρόμος με ΠΟΛΛΗ κυκλοφορία, ειδικά πρωινές και απογευματινές ώρες.
-Έχω βρει ποδηλάτες πολύ συχνά και προφανώς εμποδίζουν, αλλά έχουν θεωρώ δικαίωμα να χρησιμοποιούν το δρόμο. Βέβαια, σχεδόν σε όλο το κομμάτι, μπορούν να πάνε από δίπλα, όπως κάνουν πάρα πολλοί, αλλά δεν νομίζω πως μπορεί κάποιος να τους υποχρεώσει.
-Επίσης εμποδίζουν όλοι αυτοί που πάνε με 30 ακόμη και με άδειο δρόμο εμπρός τους, μην τυχόν και κάψουν στάλα βενζίνη παραπάνω. Αυτοί, όπως και οι ποδηλάτες, είναι προϊόντα της κρίσης.
-Θεωρώ αυτοκτονικό το ποδήλατο σε τέτοιους δρόμους, και μιλώ ως οδηγός Ducati Multistrada 1000, άρα τα ρίσκα μου τα παίρνω κι εγώ. Αν εγώ ρισκάρω 1 φορά, ο ποδηλάτης ρισκάρει 10 και λέω και λίγες μάλλον... Για τον ίδιο λόγο που εγώ δεν πάω από στενάκια, μην τυχόν και σφάξει κανένας κανένα STOP, κοινώς προσέχω τον κώλο μου όσο μπορώ, για τον ίδιο λόγο θα περίμενα και οι ποδηλάτες να μην επιλέγουν την Ποσειδώνος και να βλέπουν να τους προσπερνούν 100άδες αυτοκίνητα σε μια απλή βόλτα... Αλλά ο καθένας παίρνει τα ρίσκα του...
-Ο Λάππας και ο κάθε Λάππας, έχει δικαίωμα να κάνει ποδηλατάδα εκεί, να ξέρει πάντως πως βάζει τον εαυτό του αναίτια σε κίνδυνο. Αυτό, ο καθένας το κρίνει για τον εαυτό του, να ξέρει πάντως πως το parapente μπροστά σ' αυτό, είναι σαν να βλέπεις τηλεόραση στον καναπέ... Υπάρχουν καταλληλότεροι δρόμοι για ποδήλατο, αλλά ο καθένας ας αποφασίσει τι θέλει... Τον νόμο, ως γνωστόν όλοι τον επικαλούμαστε όταν μας συμφέρει... -
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Αμα είσαι κρετίνος άνετα κάνεις σφήνες με το τζιπ με 120. Μπορείς, απλά γιατί το έχεις μεγάλο (το τζίπ ντε...)!Εχω το land cruiser το μακρυ (και το αλλο μακρυ ειναι..στα σοβαρα) εσυ στειλε το παιδι σου αναμεσα μου με το ποδηλατο να παμε μαζι βολτα μεχρι τη γλυφαδα..
-
ΟΚ. Αρα εφόσον υπάρχει χώρος γιατί ο Λάππας και σια δεν ζητούν μια λωρίδα στο πεζοδρόμιο; Διότι ΟΚ μπορούν να πάνε στον δρόμο αλλά αφού υπάρχει δυνατότητα θα ηταν πιο λογικό να απαιτούν ποδηλατόδρομο στο πεζοδρόμιο.
-
Ο χρήστης AndreasDim έγραψε:
Τουμπες θα φερει ο ποδηλατης οταν θα πεσω πανω του με 100 εγω δεν θα παθω τιποτα....αυτο δεν καταλαβαινουν καποιοι..Εδω και τοσες σελιδες τους εξηγουμε την επικινδυνοτητα του ποδηλατου σε δρομους τυπου παραλιακης χωρια το κυκλοφοριακο που προκαλουν (βλεπε kasey) αλλα αυτοι οτι τους φωτισει το μυαλο τους...Τι άλλες 'γυμναστικές' θα κάνεις μετά στη στενή δεν μας λες όμως
-
Γιατι θελουν να γαμανε ολο το κοσμο, να το παιζουν μαγκες μετα, και να πουλανε 'οικολογια' και 'επανασταση'. Και ολα αυτα 'γιατι ειναι νομιμο δικαιωμα μου'. Τι δεν καταλαβαινεις?
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν ειπα οτι εχω 'δικαιωμα' να τους παραβιαζω, αυτο που ειπα ειναι οτι αν ενα νομο η συντριπτικη πλειοψηφια τον γραφει στα @@ της, τοτε μαλλον ειναι λαθος και αυτος ειναι και ο πιο ευκολος τροπος να αλλαξει ο νομος (το να τον γραφουν ολοι στα @@ τους).
Αυτό ακριβώς είναι και το επιχείρημα όσων παρκάρουν στα πεζοδρόμια, όσων μηχανόβιων οδηγούν πάνω στους πεζόδρομους και όσων κλείνουν τις διαβάσεις πεζών. Εφόσον το κάνουν όλοι λοιπόν είναι σωστό.
Εχμ, πραγματικα μου συγκρινεις τον αριθμο/ποσοστο οσων μηχανακηδων κινουνται στους πεζοδρομους, οσων οδηγων παρκαρουν στα πεζοδρομια, με πχ οσων οδηγων παραβιαζουν τα ορια ταχυτητας?
Το ποια σχέση έχει αυτό με την Λ. Ποσειδώνος που τέμνεται με καμιά 100 στενάκια, που έχει φανάρια κάθε 200 μέτρα, που είναι τίγκα στους πεζούς και που στέκεται ανάμεσα στην πόλη και την θάλασσα της, αυτό φαντάζομαι μόνο εσύ μπορείς να το εξηγήσεις.
Τι εχει η Ποσειδωνος στο κομματι απο Αλιμο μεχρι Γλυφαδα? Γιατι οσον αφορα τη παραλιακη, εγω για εκεινο το κομματι (που παραλληλα εχει και 5 μετρα πεζοδρομιο για να κανεις οτι γουσταρεις) εχω γαμηθει να λεω 'μη κατεβαινετε στο δρομο'.
Εν πάσει περιπτώσει, ο νόμος είναι όπως ξέρεις, ο κόσμος θα κάνει ποδήλατο εκεί, κάνε ότι σε φωτίσει το μυαλό σου.
Το μυαλο μου με φωτιζει να τους περναω απο οπου, οπως και με οσα χρειαζεται για να καθυστερω το δυνατον λιγοτερο. Και επειδη καπου πιο πριν ειπες 'ωραια κανε αυτο μεχρι να βρεθεις στη φυλακη και να σου γινει η κωλοτρυπα φρεατιο' ή κατι τετοιο, σου θυμιζω οτι ανθρωποκτονια εξ'αμελειας σε τροχαιο χωρις πχ να εισαι μεθυσμενος = ποινη με αναστολη. Οποτε συνεχισε και εσυ να κανεις ποδηλατο σε τετοιους δρομους.
Το όριο ποσο είναι ρε παίδες;
70 ηξερα εγω, 90 λεει ο Λαππας, οποτε ας συνεχισει να κανει ποδηλατο ενω εγω περναω απο διπλα του με οχημα με +60 χαω περιπου. Νομιμοτατα εννοω, εγω στη μεσαια λωριδα κλπ κλπ. Και ολο αυτο πχ επι 1000 (λεω ενα τυχαιο νουμερο ποσα οχηματα θα τον προσπερασουν σε μια βολτα). Μια χαρα.
Ο (καθε) Λαππας βαζει σε κινδυνο τη παρτη του οταν ποδηλατει εκει.
Και φαντασου οτι στο σημειο που λεω εγω εχει απεραντο πεζοδρομιο να κανεις οτι γουσταρεις...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
To ελάχιστο όριο στην Ποσειδώνος (πχ στο Π. Φάληρο) είναι 70, ενώ υπάρχουν μπόλικα σημεία που έχει όριο 90.
Στην ουσία, επειδή ο δρόμος έχει μπόλικο φόρτο κάποιες ώρες, βρίσκεσαι να πας σημειωτόν, ενώ κάποιες άλλες πας με 100+.
Γενικώς, επειδή την διαβαίνω καθημερινά:
-ΔΕΝ είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας, είναι δρόμος με ΠΟΛΛΗ κυκλοφορία, ειδικά πρωινές και απογευματινές ώρες.
-Έχω βρει ποδηλάτες πολύ συχνά και προφανώς εμποδίζουν, αλλά έχουν θεωρώ δικαίωμα να χρησιμοποιούν το δρόμο. Βέβαια, σχεδόν σε όλο το κομμάτι, μπορούν να πάνε από δίπλα, όπως κάνουν πάρα πολλοί, αλλά δεν νομίζω πως μπορεί κάποιος να τους υποχρεώσει.
-Επίσης εμποδίζουν όλοι αυτοί που πάνε με 30 ακόμη και με άδειο δρόμο εμπρός τους, μην τυχόν και κάψουν στάλα βενζίνη παραπάνω. Αυτοί, όπως και οι ποδηλάτες, είναι προϊόντα της κρίσης.
-Θεωρώ αυτοκτονικό το ποδήλατο σε τέτοιους δρόμους, και μιλώ ως οδηγός Ducati Multistrada 1000, άρα τα ρίσκα μου τα παίρνω κι εγώ. Αν εγώ ρισκάρω 1 φορά, ο ποδηλάτης ρισκάρει 10 και λέω και λίγες μάλλον... Για τον ίδιο λόγο που εγώ δεν πάω από στενάκια, μην τυχόν και σφάξει κανένας κανένα STOP, κοινώς προσέχω τον κώλο μου όσο μπορώ, για τον ίδιο λόγο θα περίμενα και οι ποδηλάτες να μην επιλέγουν την Ποσειδώνος και να βλέπουν να τους προσπερνούν 100άδες αυτοκίνητα σε μια απλή βόλτα... Αλλά ο καθένας παίρνει τα ρίσκα του...
-Ο Λάππας και ο κάθε Λάππας, έχει δικαίωμα να κάνει ποδηλατάδα εκεί, να ξέρει πάντως πως βάζει τον εαυτό του αναίτια σε κίνδυνο. Αυτό, ο καθένας το κρίνει για τον εαυτό του, να ξέρει πάντως πως το parapente μπροστά σ' αυτό, είναι σαν να βλέπεις τηλεόραση στον καναπέ... Υπάρχουν καταλληλότεροι δρόμοι για ποδήλατο, αλλά ο καθένας ας αποφασίσει τι θέλει... Τον νόμο, ως γνωστόν όλοι τον επικαλούμαστε όταν μας συμφέρει...+1 σε ολα.
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
**δεν σε βλεπω να κοπτεσαι για την ΑΟ και κατεχακη οπως κοπτεσαι για την ποσειδωνος...και η μια και η αλλη περιοριζουν την προσβαση...η μια προς το βουνο και η αλλη προς την θαλασσα και ενω η μια εχει αφησει απειρα σημεια να περασουν με καθε μεσο οι ανθρωποι....αυτοκινητα ποδηλατα ποδια....η αλλη εχει ΕΛΑΧΙΣΤΑ (και αυτα στο κομματι της κατεχακη) **
οπως ειπε ο KACEY αυτο που μου δειχνεις ξεκαθαρα ειναι οτι: 'μακρυα απο το κωλο μου και οπου θελει ας μπει'. οπως επισης το γεγονος οτι τα οφελη μου ειναι εκει στην παραλιακη...θα εχω περισσοτερη ησυχια...θα αυξηθει η τιμη του ακινητου μου....θα θα θα ...η ΑΟ ειναι αυτοκινητοδρομος κλειστος,που δεν εχει ουτε διαβασεις ουτε φαναρια.δεν περνανε πεζοι καθετα το οδοστρωμα.
οσοι θελουν να την διασχισουν περνανε απο γεφυρες.ειπαμε οταν τρολλαρεις μαθε να το κανεις...
μεταξεταστεος οπως και στο **σχολιο **παλι εμεινεςby the way σε ποιο σημειο της αττικης οδου στον υμμητο (απο τα διοδια κατεχακη μεχρι την διχαλα?) υπαρχει γεφυρα για να την διασχισουν οι πεζοι και να περασουν στο δασος του υμμητου?
μαθε πρωτα πως γραφεται το σχολειο που προφανως δε τελειωσες
και μετα τραβα ψαξε ποσες γεφυρες εχει για να περασουν αυτοκινητα και πεζοι καθετα στο οδοστρωμα. -
Σχόλιο, ηθελε να γραψει.
-
ναι ειμαι σιγουρος...
-
η σιγουρια σε εχει φαει...οσο περι ταμπακιερας φυσικα οπως παντα ουτε λεξη...
trolling is an art but you have transform it into a stimulation act
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]