-
Στον Αυτοινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως, αν θέλω να βγω για Κουταλά (ή Χιλιομόδι) ώστε να βρεθώ έπειτα στο Αγιονόρι, θα πρέπει να βγώ στα διόδια στο Σπαθοβούνι; Πληρώνω εκεί για να βγώ;
-
Ο χρήστης georgeafe έγραψε:
ερωτηση κρισεως η ειδικη Αγιος Ιωαννης με την ειδικη Αγιονωρι συνδεονται ευκολα δηλαδη μπορεις να πας απο την μια στην αλλη να την ιδια ωρα;Στην προσβαση 3 και των δυο ειδικων, ειναι μικρη η αποσταση.
Πρέπει να είναι καμιά 15-αριά χλμ σύμφωνα με τα road books, δε νομίζω να προλαβαίνει... (ίσως να προλάβει αν έχει μηχανή)
Ο δρόμος είναι χώμα ή άσφαλτος; -
Ο χρήστης logist έγραψε:
Στον Αυτοινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως, αν θέλω να βγω για Κουταλά (ή Χιλιομόδι) ώστε να βρεθώ έπειτα στο Αγιονόρι, θα πρέπει να βγώ στα διόδια στο Σπαθοβούνι; Πληρώνω εκεί για να βγώ;Ακριβώς, πρώτα πληρώνεις και μετά βγαίνεις από τον αυτοκινητόδρομο. Προσοχή, η έξοδος είναι ακριβώς μετά τα διόδια.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
ερωτηση κρισεως η ειδικη Αγιος Ιωαννης με την ειδικη Αγιονωρι συνδεονται ευκολα δηλαδη μπορεις να πας απο την μια στην αλλη να την ιδια ωρα;
Στην προσβαση 3 και των δυο ειδικων, ειναι μικρη η αποσταση.
Πρέπει να είναι καμιά 15-αριά χλμ σύμφωνα με τα road books, δε νομίζω να προλαβαίνει... (ίσως να προλάβει αν έχει μηχανή)
Ο δρόμος είναι χώμα ή άσφαλτος;Αν δει τους πρωτους 10 και φυγει προλαβαινει πιστευω, οριακα. εξαρταται που θα παρκαρει, ποσο ευκολο ειναι να φυγει και που θα βρει παρκινγκ στην αλλη ειδικη.
Αλλα στην τελικη τι νοημα εχει αυτο?
-
Ο χρήστης georgeafe έγραψε:
ερωτηση κρισεως η ειδικη Αγιος Ιωαννης με την ειδικη Αγιονωρι συνδεονται ευκολα δηλαδη μπορεις να πας απο την μια στην αλλη να την ιδια ωρα;Στην προσβαση 3 και των δυο ειδικων, ειναι μικρη η αποσταση.
Ο δρόμος είναι χώμα ή άσφαλτος;Αν δει τους πρωτους 10 και φυγει προλαβαινει πιστευω, οριακα. εξαρταται που θα παρκαρει, ποσο ευκολο ειναι να φυγει και που θα βρει παρκινγκ στην αλλη ειδικη.
Αλλα στην τελικη τι νοημα εχει αυτο?
Τι νόημα έχει το αν είναι άσφαλτος ή όχι; Ή τι νόημα έχει το που θα παρκάρει ή αν θα προλάβει; Μπερδεύτηκα...
Πολύ σωστά έγραψες ότι έχει να κάνει με το αν μπορεί να φύγει από την 1η και που θα παρκάρει στη 2η (και φυσικά το δρόμο και ίσως την κίνηση που θα πετύχει στο δρόμο μεταξύ των δύο προσβάσεων)...
Το συζητάμε μιας και ρώτησε αν μπορεί να πάει από τη μία στην άλλη την ίδια ώρα (μάλλον για να δει δύο περάσματα) και μου φαίνεται ότι δε γίνεται να προλάβει, δεδομένου και του ωραρίου...
(παρεμπιπτόντως, από το χάρτη του google earth - ή google maps - φαίνεται ότι μπορεί να πάει και στο χωριό Αγιονόρι)...
-
Αν ξεκίναγαν ανά λεπτό ίσως είχε νόημα να δεις καμιά δεκαριά+ ώστε να προλάβαινες με την 'ψυχή στο στόμα' και στο πρώτο σημείο που θα σε έβγαζε ο δρόμος.
Τώρα με το δίλεπτο για πέντε-έξι αυτοκίνητα μάλλον δεν αξίζει την τρεχάλα.
-
Ο χρήστης GF έγραψε:
Αν ξεκίναγαν ανά λεπτό ίσως είχε νόημα να δεις καμιά δεκαριά+ ώστε να προλάβαινες με την 'ψυχή στο στόμα' και στο πρώτο σημείο που θα σε έβγαζε ο δρόμος.Τώρα με το δίλεπτο για πέντε-έξι αυτοκίνητα μάλλον δεν αξίζει την τρεχάλα.
Η εμπειρία δεν κρύβεται...
-
Ο χρήστης tan έγραψε:
Στον Αυτοινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως, αν θέλω να βγω για Κουταλά (ή Χιλιομόδι) ώστε να βρεθώ έπειτα στο Αγιονόρι, θα πρέπει να βγώ στα διόδια στο Σπαθοβούνι; Πληρώνω εκεί για να βγώ;
Ακριβώς, πρώτα πληρώνεις και μετά βγαίνεις από τον αυτοκινητόδρομο. Προσοχή, η έξοδος είναι ακριβώς μετά τα διόδια.
Αν έχεις χρόνο και θέλεις να γλυτώσεις τα διόδια δεν πας για Τρίπολη, συνεχίζεις για Πάτρα και βγαίνεις στην πρώτη έξοδο για Αρχαία Κόρινθο και Αργος (από τον παλιό δρόμο), που περνάει από Σολωμό και πάει Χιλιομόδι.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ακριβώς, πρώτα πληρώνεις και μετά βγαίνεις από τον αυτοκινητόδρομο. Προσοχή, η έξοδος είναι ακριβώς μετά τα διόδια.
Αν έχεις χρόνο και θέλεις να γλυτώσεις τα διόδια δεν πας για Τρίπολη, συνεχίζεις για Πάτρα και βγαίνεις στην πρώτη έξοδο για Αρχαία Κόρινθο και Αργος (από τον παλιό δρόμο), που περνάει από Σολωμό και πάει Χιλιομόδι.
Η έξοδος προς Αρχαία Κόρινθο είναι ΚΛΕΙΣΤΗ λόγω έργων.
Έχει πινακίδες που σε καθοδηγούν προς την Αρχαία Κόρινθο, αλλά δεν έχω περάσει για να πω εάν βολεύει ή όχι. -
Ο χρήστης pienaf1 έγραψε:
Έχει πινακίδες που σε καθοδηγούν προς την Αρχαία Κόρινθο, αλλά δεν έχω περάσει για να πω εάν βολεύει ή όχι.Όπως λέει και ο pienaf η γέφυρα αυτή είναι κλειστή. Η παράκαμψη σε γυρνάει στον παράλληλο της εθνικής με κατεύθυνση προς τα πίσω, κατόπιν περνάς από κάτω στον δρόμο που πάει για τα Εξαμίλια και βγαίνεις στο φανάρι της Αρχ.Κορίνθου όπου πλέον πας αριστερά για Σολωμό.
-
gf έγραψε:
pienaf1 έγραψε:
nass έγραψε:
tan έγραψε:
logist έγραψε:
Στον Αυτοινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως, αν θέλω να βγω για Κουταλά (ή Χιλιομόδι) ώστε να βρεθώ έπειτα στο Αγιονόρι, θα πρέπει να βγώ στα διόδια στο Σπαθοβούνι; Πληρώνω εκεί για να βγώ;Ακριβώς, πρώτα πληρώνεις και μετά βγαίνεις από τον αυτοκινητόδρομο. Προσοχή, η έξοδος είναι ακριβώς μετά τα διόδια.
Έχει πινακίδες που σε καθοδηγούν προς την Αρχαία Κόρινθο, αλλά δεν έχω περάσει για να πω εάν βολεύει ή όχι.Όπως λέει και ο pienaf η γέφυρα αυτή είναι κλειστή. Η παράκαμψη σε γυρνάει στον παράλληλο της εθνικής με κατεύθυνση προς τα πίσω, κατόπιν περνάς από κάτω στον δρόμο που πάει για τα Εξαμίλια και βγαίνεις στο φανάρι της Αρχ.Κορίνθου όπου πλέον πας αριστερά για Σολωμό.
Ευχαριστώ πολύ όλους σας (αν και καθυστερημένα)
Κατατοπιστικότατοι -
logist έγραψε:
Στον Αυτοινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως, αν θέλω να βγω για Κουταλά (ή Χιλιομόδι) ώστε να βρεθώ έπειτα στο Αγιονόρι, θα πρέπει να βγώ στα διόδια στο Σπαθοβούνι; Πληρώνω εκεί για να βγώ;tan έγραψε:
Ακριβώς, πρώτα πληρώνεις και μετά βγαίνεις από τον αυτοκινητόδρομο. Προσοχή, η έξοδος είναι ακριβώς μετά τα διόδια.nass έγραψε:
Αν έχεις χρόνο και θέλεις να γλυτώσεις τα διόδια δεν πας για Τρίπολη, συνεχίζεις για Πάτρα και βγαίνεις στην πρώτη έξοδο για Αρχαία Κόρινθο και Αργος (από τον παλιό δρόμο), που περνάει από Σολωμό και πάει Χιλιομόδι.pienaf1 έγραψε:
Έχει πινακίδες που σε καθοδηγούν προς την Αρχαία Κόρινθο, αλλά δεν έχω περάσει για να πω εάν βολεύει ή όχι.gf έγραψε:
Όπως λέει και ο pienaf η γέφυρα αυτή είναι κλειστή. Η παράκαμψη σε γυρνάει στον παράλληλο της εθνικής με κατεύθυνση προς τα πίσω, κατόπιν περνάς από κάτω στον δρόμο που πάει για τα Εξαμίλια και βγαίνεις στο φανάρι της Αρχ.Κορίνθου όπου πλέον πας αριστερά για Σολωμό.Ο χρήστης logist έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ όλους σας (αν και καθυστερημένα)
ΚατατοπιστικότατοιΝα προσθέσω:
Η γέφυρα της Αρχαίας Κορίνθου (που θα απλοποιούσε πολύ την πρόσβαση στο Χιλιομόδι χωρίς τα περιττά διόδια στο Σπαθοβούνι), είναι κλειστή. Εναλλακτικά μπορείς να ακολουθήσεις τη διαδρομή που σου προτείνω:
(Πανεύκολη και στο σημείο που σταματάει είτε συνεχίζεις ίσια για Κλένιες/Κλένια και την ειδική Αγιονόρι σε φουρκέτα είτε στρίβεις αριστερά για την προσβαση 1 της ίδιας ειδικής στην περιοχή του μοναστηριού της Φανερωμένης (περιοχή Καμαρέτα)
-
Ο χρήστης logist έγραψε:
Στον Αυτοινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως, αν θέλω να βγω για Κουταλά (ή Χιλιομόδι) ώστε να βρεθώ έπειτα στο Αγιονόρι, θα πρέπει να βγώ στα διόδια στο Σπαθοβούνι; Πληρώνω εκεί για να βγώ;Κατευθυνεσαι προς ΤΡΙΠΟΛΗ. Μετα τα διοδια ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ βγαινεις στον κομβο ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και συνεχιζεις για ΚΛΕΝΙΑ.
Τηλεφωνησε στην εταιρια που διαχειριζεται την εθνικη οδο ΜΩΡΕΑΣ Α.Ε. και θα σου πουν.
http://www.moreas.com.gr/ -
δυστυχως πληρωνεις φιλε στο λεω απο πειρα
-
Θυμαμαι οτι ακριβως στα διοδια του Σπαθοβουνιου και πριν φτασεις στα κουβουκλια ειχε ενα ανοιγμα ΔΕΞΙΑ απο οπου κανοντας δεξια και κατω απο την Εθνικη πηγαιναμε στον Λαμπη..Αν περασουμε τον Λαμπη και παμε ισια δεν μας βγαζει στο Χιλιομοδι;
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Θυμαμαι οτι ακριβως στα διοδια του Σπαθοβουνιου και πριν φτασεις στα κουβουκλια ειχε ενα ανοιγμα ΔΕΞΙΑΠατέρα, έκλεισε το άνοιγμα και μεταφέρθηκε ΜΕΤΑ τα διόδια.
Τα φροντίζει όλα ο κυρ Γιώργος!
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
logist έγραψε:
Στον Αυτοινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως, αν θέλω να βγω για Κουταλά (ή Χιλιομόδι) ώστε να βρεθώ έπειτα στο Αγιονόρι, θα πρέπει να βγώ στα διόδια στο Σπαθοβούνι; Πληρώνω εκεί για να βγώ;tan έγραψε:
Ακριβώς, πρώτα πληρώνεις και μετά βγαίνεις από τον αυτοκινητόδρομο. Προσοχή, η έξοδος είναι ακριβώς μετά τα διόδια.nass έγραψε:
Αν έχεις χρόνο και θέλεις να γλυτώσεις τα διόδια δεν πας για Τρίπολη, συνεχίζεις για Πάτρα και βγαίνεις στην πρώτη έξοδο για Αρχαία Κόρινθο και Αργος (από τον παλιό δρόμο), που περνάει από Σολωμό και πάει Χιλιομόδι.pienaf1 έγραψε:
Έχει πινακίδες που σε καθοδηγούν προς την Αρχαία Κόρινθο, αλλά δεν έχω περάσει για να πω εάν βολεύει ή όχι.gf έγραψε:
Όπως λέει και ο pienaf η γέφυρα αυτή είναι κλειστή. Η παράκαμψη σε γυρνάει στον παράλληλο της εθνικής με κατεύθυνση προς τα πίσω, κατόπιν περνάς από κάτω στον δρόμο που πάει για τα Εξαμίλια και βγαίνεις στο φανάρι της Αρχ.Κορίνθου όπου πλέον πας αριστερά για Σολωμό.Ευχαριστώ πολύ όλους σας (αν και καθυστερημένα)
ΚατατοπιστικότατοιΝα προσθέσω:
Η γέφυρα της Αρχαίας Κορίνθου (που θα απλοποιούσε πολύ την πρόσβαση στο Χιλιομόδι χωρίς τα περιττά διόδια στο Σπαθοβούνι), είναι κλειστή. Εναλλακτικά μπορείς να ακολουθήσεις τη διαδρομή που σου προτείνω:
(Πανεύκολη και στο σημείο που σταματάει είτε συνεχίζεις ίσια για Κλένιες/Κλένια και την ειδική Αγιονόρι σε φουρκέτα είτε στρίβεις αριστερά για την προσβαση 1 της ίδιας ειδικής στην περιοχή του μοναστηριού της Φανερωμένης (περιοχή Καμαρέτα)
kubiak,στον χάρτη που έχεις υπάρχει ένα λάθος,μετά την έξοδο απο την έθνική κάνεις δεξιά και όχι ευθεία. Φτάνεις στο σημείο που γράφει στον χάρτη Καραντάνης, που είναι εργοστάσιο μαρμάρων και κάνεις αριστερά προς τον σταθμό του προαστιακού.Πρίν μπείς στο πάρκιν του προαστιακού, δεξιά οπως δείχνουν τα βελάκια στον χάρτη και πας παράλληλα με τον προαστιακό.Μόλις περάσεις στο δεξί σου χέρι την ΤΟΥΟΤΑ εν συνεχεία την AVIN,αριστερά στην διασταύρωση D,που είναι για Σολωμό,Χιλιομόδι.Το σημείο Β στον χάρτη είναι μέσα στον προαστιακό με βουνά απο χαλίκια,γραμμές και στρωτήρες και δεν επιτρέπεται η είσοδος Αν κάποιος θέλει να πάει απο την εθνική, πληρώνει 2,50 ευρώ στον κύριο μπόμπολα και βγαίνει στα 5 μέτρα δεξιά απο το σημείο πληρωμής προς Χιλιομόδι ή παει μερικά χλμ ποιο πάνω και βγαίνει στην έξοδο για Αγ. Βασίλειο,Αρχ. Κλεωνές.Η γέφυρα για Αρχ. Κόρινθο είναι όντως κλειστή,η έξοδος προς Κόρινθο και η είσοδος προς Πάτρα είναι κανονικά ανοικτές.
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
kubiak,στον χάρτη που έχεις υπάρχει ένα λάθος,μετά την έξοδο απο την έθνική κάνεις δεξιά και όχι ευθεία. Φτάνεις στο σημείο που γράφει στον χάρτη Καραντάνης, που είναι εργοστάσιο μαρμάρων και κάνεις αριστερά προς τον σταθμό του προαστιακού.Πρίν μπείς στο πάρκιν του προαστιακού, δεξιά οπως δείχνουν τα βελάκια στον χάρτη και πας παράλληλα με τον προαστιακό.Μόλις περάσεις στο δεξί σου χέρι την ΤΟΥΟΤΑ εν συνεχεία την AVIN,αριστερά στην διασταύρωση D,που είναι για Σολωμό,Χιλιομόδι.Το σημείο Β στον χάρτη είναι μέσα στον προαστιακό με βουνά απο χαλίκια,γραμμές και στρωτήρες και δεν επιτρέπεται η είσοδος Αν κάποιος θέλει να πάει απο την εθνική, πληρώνει 2,50 ευρώ στον κύριο μπόμπολα και βγαίνει στα 5 μέτρα δεξιά απο το σημείο πληρωμής προς Χιλιομόδι ή παει μερικά χλμ ποιο πάνω και βγαίνει στην έξοδο για Αγ. Βασίλειο,Αρχ. Κλεωνές.Η γέφυρα για Αρχ. Κόρινθο είναι όντως κλειστή,η έξοδος προς Κόρινθο και η είσοδος προς Πάτρα είναι κανονικά ανοικτές.Το κομμάτι που είναι από την έξοδο του αυτοκινητόδρομου μέχρι την Toyota θα επιβεβαιώσω σε λίγες ώρες πως είναι ώστε να ανανεώσω το χάρτη...
-
Ο χρήστης PyrgiotisRS έγραψε:
Επειδή δεν έχει τύχει να ξαναπαρακολουθήσω την Κλένια - Μυκήνες και εκεί λέω να πάω φέτος για πρώτη φορά, κάθε συμβουλή θα ήταν ευπρόσδεκτη.
ΥΓ. Η πρόσβαση δεν είναι πρόβλημα καθώς φέτος παίζει τζιπάκι.Εχω μπει σε όλες τις προσβάσεις, ιδανικότερη θεωρώ αυτή απο το χωριό Αγ. Βασίλειος.
Φτανεις κατευθειαν σε φουρκετα/αλλαγη πορείας.
Και εκεί να κάτσεις καλά ειναι, κάθεσαι στην εσωτερική και βλέπεις δεξια σε αριστερη, τη φουρκετα και το ξεκόλλημα.
Ενδιαφέρον εσάδι λίγο πιο πάνω στο παλιο γήπεδο (ιδανικό για κατασκήνωση τις παλιές καλοκαιρινές εποχές).
λίγο παραπάνω στην ευθεία ενα ελαφρυ αλματάκι, όχι ψηλό αλλα μένουν αρκετά μετρα στον αερα λογο ταχυτητας.
Βλέπεις και όλο το κομμάτι ανεβαίνοντας (απο μακρια βέβαια).
Αν εχεις λιγο παραπανω διάθεση για περπάτημα, καταληγεις στις κλασσικες ανηφορικές φουεκέτες που προσφερουν θεαση αρκετη ωρα και μαζευουν πολυ κοσμο.Ευχαριστώ πολύ, είναι και πρώτη ειδική της ημέρας και δεν θα υπάρχει πολύς χρόνος για αστοχίες!
-
Ο χρήστης mmarkom έγραψε:
Είμαστε ανάμεσα σε Άγιος Ιωάννη 1 - Αγιονώρι 2 ή Ψάρι 1- Αγιονώρι 2, τι προτείνετε σε συνδυασμό με ευκολία προσβάσεων ;
Υπάρχει κάποια πρόσβαση για τα τελειώματα στο Ψάρι που βάσει όσω λέει το site της οργάνωσης θα να είναι θεαματικά (?) ;http://goo.gl/maps/9jbpn
Εδώ είναι μια πρόσβαση που θα επιχειρήσω προσωπικά μιας και σκέφτομαι για το συνδυασμό Ψάρι 1- Αγιονώρι 2 και μάλλον σε βγάζει στο σημείο που βάζουν τις μπαριέρες στο video που κυκλοφορεί με το road book της ειδικής.
ERC Ακρόπολις 2014 - προσβάσεις θεατών