Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ποια είναι η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία?
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Ποια είναι η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία?
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 6 / 8
    Περί αυτοκίνησης
    40
    147
    549
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • F
      funkyreverend last edited by

Για μένα το κύρος και η επίδειξη δεν έχουν ουσία καθόλου. Δεν με ενδιαφέρει να με κοιτάνε, με ενδιαφέρει να περνάω εγώ καλά και να τα έχω καλά με τον εαυτό μου. Ήμουν πολύ συμφιλιωμένος με αυτήν την ιδέα εδώ και πολλά χρόνια, και δεν βλέπω λόγο για να σταματήσω.

Αυτός ήταν ο πρόλογός μου.

Κυρίως θέμα: Αν ήμουν ο τυχερός που θα μαζεύατε λεφτά για να μου τα δώσετε, αν έδινε ο καθένας από 5-6 Ευρώ, θα διάλεγα το 350Ζ. Αν δίνατε παραπάνω, θα διάλεγα και μια Junior. Αν δίνατε λίγα ακόμα, θα έπαιρνα και μια Φούλβια. Αν μου δίνατε κι άλλα, θα έπαιρνα και ένα Υ με σειριακό και ηλιοροφή. Αν μου δίνατε και λίγα ακόμα, θα έπαιρνα και μια Πριμέρα GT '90. Αν...Αν...Αν...

Επίλογος: Δεν νομίζω ότι είμαι ακομπλεξάριστος. Μάλλον αυτοκινητόκαυλος θα ήταν ο χαρακτηρισμός μου...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        thymios last edited by

Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
        Για μένα το κύρος και η επίδειξη δεν έχουν ουσία καθόλου. Δεν με ενδιαφέρει να με κοιτάνε, με ενδιαφέρει να περνάω εγώ καλά και να τα έχω καλά με τον εαυτό μου. Ήμουν πολύ συμφιλιωμένος με αυτήν την ιδέα εδώ και πολλά χρόνια, και δεν βλέπω λόγο για να σταματήσω.

Αυτός ήταν ο πρόλογός μου.

Κυρίως θέμα: Αν ήμουν ο τυχερός που θα μαζεύατε λεφτά για να μου τα δώσετε, αν έδινε ο καθένας από 5-6 Ευρώ, θα διάλεγα το 350Ζ. Αν δίνατε παραπάνω, θα διάλεγα και μια Junior. Αν δίνατε λίγα ακόμα, θα έπαιρνα και μια Φούλβια. Αν μου δίνατε κι άλλα, θα έπαιρνα και ένα Υ με σειριακό και ηλιοροφή. Αν μου δίνατε και λίγα ακόμα, θα έπαιρνα και μια Πριμέρα GT '90. Αν...Αν...Αν...

Επίλογος: Δεν νομίζω ότι είμαι ακομπλεξάριστος. Μάλλον αυτοκινητόκαυλος θα ήταν ο χαρακτηρισμός μου...

Καλά φοβερή δημοσίευση!το μόνο κακό είναι οτι κάμποσοι θα σε έβλεπαν μες στο 350Ζ και θα έλεγαν 'το μαλάκα πήρε Νισάν (άρα φθηνό) και πουλάει μούρη' (προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Εγώ δεν ανήκω σε αυτούς!!!)
        Τότε είναι που δείχνεις πόσο τους γράφεις στα π@π@ρι@ σου και κάνεις το κεφι σου...

• T
          technik last edited by

Ο χρήστης lkar έγραψε:

Άραγε οι επικριτές των BMW-MERCEDES που από ότι νομίζω είναι οπαδοί TOYOTA-HONDA-MAZDA ... όταν η HYUNDAI-DAEWOO-KIA ανεβάσουν τα στάνταρτς και φτιάξουν έξίσου καλά αμάξια θα πάψουν να αγοράζουν TOYOTA?

Πάντως θα δυσκολευτώ πολύ να πιστεψω πως αν σε κάποιον εδώ μέσα του χαρίζαμε πχ 1 εκατομμύριο ευρώ θα πήγαινέ να πάρει το 350Ζ και το EVO και όχι μια SLK ή boxter

και 60Κ αρκούν

εξαρτάται σε ποιον εδώ μέσα

Με το ζόρι αρκούν

• B
            babbis last edited by

Παίδιά άσχετο .

Το 1 εκατομμύριο

• B
              babbis last edited by

Επίσης το να σου δώσουν 60000

• elteo
                elteo last edited by

Μπάμπη γιατί δεν γράφεις όλες τις σκέψεις σε ΕΝΑ ποστ και γράφεις τόσα συνεχόμενα ποστς...;

Απλή απορία

• B
                  babbis last edited by

όταν βλέπω μεγάλα posts κουράζομαι και νομίζω πως και οι άλλοι θα κουραζόταν με την πολυλογία μου σε ένα ποστ

Τα χωρίζω σε μικρότερες αυτοτελείς ενότητες

Καμια φορά ξεχνάω να πω κάτι

Για να διατηρώ το topic ψηλά στον κατάλογο

Υπάρχει νέα δημοσίευση καθώς ακόμη απαντάω σε προηγούμενη

• S
                    strassenmeister last edited by

Φιλε babbi με μπερδεψες.Συμφωνω πως ολοι λιγο-πολυ θελουμε να 'δειχτουμε' μεσω του αυτοκινητου μας και οτι αυτο ειναι εως ενα σημειο θεμιτο.Υπαρχει ομως και μια μικρη λεπτομερεια.Το ιδιο (ακριβο και καλο) αυτοκινητο μπορει να το παρει καποιος επειδη ξερει απλα τι αντιπροσοπευει το αυτοκινητο και γουσταρει αυτο ακριβως, κι ενας απλα επειδη εχει λεφτα και το αμαξι ειναι εντυπωσιακο.Ποτε καταλαβαινουμε τη διαφορα?Δυσκολο λιγο.Επισης θα σου πω κατι αλλο.Εγω προτιμω να καταλαβαινουν αυτοι που ξερουν, και οσο το δυνατον, κι αυτοι που δε ξερουν.Και θα πω ενα παραδειγμα.Το 1ο μου καλο αυτοκινητο ηταν ενα IBIZA CUPRA ενω με τα ιδια λεφτα μπορουσα να παρω ενα ΜΧ-5 με περισσοτερο πουλ-μουρ,τωρα παρηγγειλα το GTI ενω με τα ιδια λεφτα αγοραζα μια ALFA GT ή ενα RX-8,παλι πουλ-μουρ.Μ'αρεσει να κοιτανε και να θαυμαζουν το αυτοκινητο μου αλλα πρωτα θελω να το γουσταρω εγω.Και νομιζω οτι υπαρχουν αρκετοι σαν κι εμενα.

• B
                      babbis last edited by

Αγαπητέ strassenmeister:

Μακάρι να υπήρχαν πολλοί σαν κι εσένα, τότε θα ήταν πιο ενδιαφέροντες οι δρόμοι μας!!

Όμως όπως βλέπεις στους δρόμους τα περισσότερα αμάξια είναι 316-318-C180 και όχι δυνατότερα και με καλύτερα κρατήματα αυτοκίνητα μη 'μουράτου' κατασκευαστή!

Από εκεί και πέρα νομίζω ότι στην συζήτηση εώς τώρα έχουν γίνει κάποιες παραδοχές οι οποίες είναι λίγο τραβηγμένες!!

Για παράδειγμα το EVO-WRX-350Z κλπ είναι σίγουρα εργαλεία και ονειρικά αμάξια.
                      Όμως δεν νομίζω ότι η διαφορά σε συγκινήσεις που προσφέρουν είναι τόσο μεγάλη από μία 330 ή μία 156GTA ή ένα SAAB 93 AERO Performancce 240PS.

Nομίζω ότι αντιμετωπίζουμε καταπλήκτικά αυτοκίνητα σαν 'κουβάδες' στην προσπάθειά μας να περάσουμε τις απόψεις μας!

Συμφωνώ ότι σε μια πίστα θα υπάρχουν διαφορές δευτερολέπτων, αλλά ποιός τρέχει σε πίστα κάθε μέρα και ποιός από μας μπορέι να φτάσει στα όρια αυτά τα αμάξια.

Νομίζω πως για τον μέσο οδηγό (εσείς που γράφεται εδώ μπορεί να είστε χεράδες δεν διαφωνώ) αλλά ο απλός κόσμος τον οποίο και κριτικάρουμε σε αυτήν την συζήτηση ουδέποτε θα χρειαστεί το κάτι παραπάνω που θα του δώσει το EVO έναντι της GT3.2

**Άρα ο απλός κόσμος έχει να διαλέξει μεταξύ δύο πολύ καλών αυτοκινήτων οδηγικά, όπου το ένα του παρέχει λίγη τεχνολογία παραπάνω που ποτέ δεν θα χρειαστεί ενώ το άλλο του παρέχει κύρος που θα το γεύεται κάθε μέρα!!!
                      **

Χώρια η αίσθηση 'κυρίλας' και χλιδής που επίσης γεύεσαι κάθε μέρα αλλά και ο κάτι παραπάνω εξοπλισμός που δίνουν αυτά τα αμάξια.

Για να κάνω ένα παραλληλισμό με τον χώρο των υπολογιστών, σκεφετίτε ότι το UNIX-LINUX είναι πολύ ανώτερο τεχνολογικά από τα WINDOWS.
                      Αυτά που προσφέρει όμως απαιτούν πολύ εκπαιδευμένο χρήστη και τα features που προσφέρει θα χρησιμοποιηθούν ελάχιστα.

Αντίθετα τα WINDOWS έχουν εξελιχθεί τόσο ώστε και ο απλός χρήστης να μπορεί να κάνει παπάδες κάθε μέρα!!

όσο για το Golf GTI που αγόρασες σου εύχομαι καλοτάξιδο και να το χαρείς όσο μπορείς!!

Όμως δεν νομίζω ότι είναι τόσο πιο καλό οδηγικά από το RX-8 που αναφέρεις . Εγώ θα τα έβαζα στο ίδιο επίπεδο δηλαδή 10 και 9 και αντίστροφα. όμως το Περιστροφικό υπερέχει ξεκάθαρα σε εμφάνιση! Δηλαδή ξέχνα τις γκόμενες και του γύρω σου, και σκέψου να είσαι στην βεράντα και να το χαζέυεις!!

Βέβαια δεν θα αγόραζα ποτέ το ΡΧ λόγω των μηχανικών του ιδιαιτεροτήτων(διαδικασία σε εκκίνηση-σταμάτημα, Λάδια, κατανάλωση, άγνωστη αξιοπιστία κλπ_ τα οποία μπορεί και να είναι μύθος (μη με φάτε μαζτνάκιδες ) αλλά δεν θα το ρίσκαρα

Όσο για την GT αυτή απευθύνεται σε άλλο κοινό!! και έχει άλλο target group. Πάντως επειδή τυχαίνει να είμαι κάτοχος μιας, σου αναφέρω ότι πραγματικά είναι απολαυστική σε στροφές και όταν φτάνω μετά από ταξίδι στον προορισμό μου στεναχωριέμαι που κατεβαίνω!!) Και όλα αυτά χωρίς να οδηγώ στο όριο! Είτε πάρω με λίγα είτε με πολλά μια στροφή η κατεθυντικότητα είναι απίστευτη.

Προσοχή δεν λέω ότι είναι πιο απολαυστική από το GOLF(αυτό θα μας το πουν αυτοί που οδηγήσανε και τα δύο) αλλά απλά ότι τα λεφτά που έδωσα με κάκανε να απολαμβάνω οδήγηση.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                      • B
                        babbis last edited by

Επειδή έχουμε ξεφύγει από το θέμα, προσωπική μου γνώμη είναι πως η καλύτερη βιομηχανία πρέπει να έχει όσο πιο πολλά από τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Α.Μοντέλα

1. Παραγωγή απολαυστικών οδηγικά μοντέλων με αξιοπρεπή ποιότητα-συναρμογή (όχι απαραίτητα άριστες) και ξεχωριστή εμφάνιση(υψηλός δείκτης κεφαλογυρίσματος)

• Απολαυστικά οδηγικά σημαίνει να έχουν και επιδόσεις αλλά και κρατήματα αλλά γενικά να μη θες να βγεις από μέσα

2. Τα παραπάνω μοντέλα να έχουν και από μια σουπερ έκδοση όπου ως σούπερ έκδοση θεωρώ οτιδήποτε πάνω από 200 άλογα, η οποία όμως να συνοδεύεται από αντίστοιχα κιβώτια-αναρτήσεις-διαφορικά ώστε όλο το αυτοκίνητο να είναι ξεχωριστό

πχ. Golf GTI DSG, A3 3.2 DSG Quattro, 147-156GTA, GT3.2, BMW M3 SMG/ CSL, 350Z, RX8 . To Megane με ημιάκαμπτο άξονα ή το astra 2.0 Turbo δεν θεωρώ ότι είναι σούπερ έκδοση

**3. Όμοιομορφία στην γκάμα! **
                        πχ Στην Alfa Romeo όλα τα μοντέλα είναι απολαυστικά και έχουν και μία ή περισσότερες σούπερ εκδόσεις ενώ η τεχνολογία σε μηχανικά μέρη είναι διαθέσιμη σε όλες τις εκδόσεις και σε όλα τα μοντέλα

πχ Τιμόνια από 1.7-2.2 στροφών, Διπλά ψαλίδια, selespeed κιβώτια, Κινητήρες άμεσου ψεκασμού κλπ κάτι που δεν συμβάνει στην Nissan-MAZDA-TOYOTA-HONDA-PEUGEOT και άλλους γενικούς κατασκευαστές (πχ τι σχέση έχει το mazda 3 με το rx8, το yaris με την celica/eclipse , το jazz & accord με το s2000 κλπ)

4. Δυνατούς κινητήρες
                        Δεν μου λέει κάτι να βγάζω το VTEC/VVTI/RENESIS και να το δίνω σε ένα μοντέλο μόνο!! ενώ οι άλλοι κινητήρες να είναι συμβατικοί

Η Alfa για παράδειγμα με βάση έρευνα που έκανα στους πίνακες των 4Τροχών όπου έγραψα τα χαρακτηριστικά όλων των κινητήρων όλων των εταιριών έχει:

Κυβισμός Άλογα ALFA Μέσος όρος ιπποδύναμης λοιπών
                        1600cc 120ps 107
                        1800cc 140ps 122
                        2000cc 150/165ps 143

3000cc 240/250ps 210-230ps

Kαι όλα αυτά ατμοσφαιρικά το οποίο σημαίνει επένδυση σε χρόνο και χρήμα!!ούτε κομπρέσσορες ούτε τούρμπο!!

Μπορεί να μην έχει τον εκπληκτικό Renesis ή τον 2λιτρο του type-r/s2000 με τα 200/240 άλογα αλλά είναι 10-20 άλογα παραπάνω από τον ανταγωνισμό έχοντας ακόμα twin spark κινητήρες τεχνολογίας 1990-1995!!! και διαθέσιμους από τις βασικές εκδόσεις των 147/156 που είναι τα mainstream μοντέλα!!!

5. Επένδυση σε μεγάλου κυβισμού κινητήρες

Σέβομαι πιο πολύ το Α3 3.2 , την 130, 147GTA , το 350Ζ που έχουν 6κύλινδρους 3λιτρούς παρά τα GTI-MEGANE TURBO-ASTRA TURBO και λοιπές βολίδες με απλά τουρμπισμένους κοινούς δίλιτρους

6. Κατηγορίες μοντέλων

Δεν μπορείς να λες πως είσαι κορυφαίος όταν έχεις μοντέλα στο segment A,B και γενικότερα όταν η πλειοψηφία των οχημάτων σου είναι μικρομεσαία!!! Η Alfa-BMW-AUDI-SAAB-VOLVO-LEXUS-MERCEDES ξεκινάνε από segment C/D και μάλιστα ακριβά σε τιμή!!

Μικρά μοντέλα σημαίνει φτηνά μοντελα-χαμηλού κυβισμού σημαίνει πολλές πωλήσεις σε χαμηλά εισοδήματα σημαίνει χάσιμο αίγλης σημαίνει απομάκρυνση υψηλών εισοδημάτων σημαίνει όχι επενδύσεις για καλά μοντέλα σε μεγάλες κατηγορίες σημαίνει όχι Κορυφαίος κατασκευαστής

Β.Ιστορια

1. Ηλικία- Κλασσικά Μοντέλα- Αξία σε συλλέκτες και σε πλειστηριασμούς

πχ Η Alfa πριν τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο η ήταν ότι είναι σήμερα η Ferrari. Super Cars για high society, παράγοντας αμάξια από το 1910!! Προπολεμικά οι σειρές 6c1500, 6c1750, 6c2300, 6c2500, και φυσικά 8c2900 !! No 1 σε δημοπρασίες. Μεταπολεμικά 1900, Gulia, Giuletta, Montreal, Tipo 33 Stradale ,SZ, TZ2 GTV, Spider και όλα αυτά σε διάφορες εκδόσεις (Sprint, GTA, GTAm) από διάφορους οίκους. Κυριαρχεί σε πληστηριασμούς, με μεγάλο αριθμό πωλήσεων άνω του 1εκατομμυρίου $ και 3 μοντέλα στα πρώτα 10!!

2. Αγωνιστική ιστορία

3.Ιστορία σε Έμβλημα, Σχήμα Μάσκας, Χρώματος

Σημαντικό για μία εταιρία να έχει ένα ιστορικό σύμβολο, χρώμα που την χαρακτηρίζει αλλά και ένα θυρεό που είναι διαχρονικός
                        Alfa χρώμα->κόκκινο , σήμα->Φίδι με Σταυρό, μάσκα->Τριγωνική
                        Ferrari χρώμα->κόκκινο σήμα->Αλογάκι
                        Μercedes χρώμα->ασημί σήμα->αστέρι
                        BMW σήμα->Προπέλα , μάσκα->νεφρά

1. Ύπαρξη Target Group
                          Οι εταιρίες πρεπει να έχουν ξεκαθαρισμένο προσανατολισμό στα προιόντα τους πχ Mercedes στην πολυτέλεια, Η ALFA-BMW στην οδιγική απόλαυση, η VOLVO-PEUGEOT-CITROEN στην άνεση κλπ, ώστε να δημιουργούν φήμη γύρω από τα προιόντα τους

Γενική Εντύπωση Ποιότητας-Αντοχή

πχ να βλεπεις ένα μοντέλο 10-15 χρόνων και να το καμαρώνεις σαν καινούριο. πχ όλες οι BMW που έχω δει από το 1990 θα τις αγόραζα άνετα ως μεταχειρισμένες γιατι ακομη και σήμερα μοιάζουν καινούριες.

• B
                          babbis last edited by

Με βάση αυτά τα κριτίρια oi βιομηχανίες σε

Luxury

Ferrari
                          Maserati
                          Rolls Royce
                          Bentley
                          Bugatti
                          Aston Martin
                          Lamborghini
                          Maybach

Premium

Alfa Romeo
                          Audi
                          BMW
                          Porsche
                          Jaguar
                          Mercedes Benz
                          Lancia
                          Saab
                          Cadillac
                          Lexus
                          Volvo
                          etc.

niche

Morgan
                          TVR
                          Lotus
                          Caterham
                          Land Rover
                          GMC
                          Jeep
                          Hummer
                          Smart
                          Mini
                          etc.

Γενικοί

Fiat
                          VW
                          Chevrolet
                          Chrysler
                          Toyota
                          Nissan
                          Renault
                          Opel
                          Vauxhall
                          Honda
                          Pontiac
                          Dodge
                          Subaru

και επίσης με βάση αυτά μπορεί ο καθένας σε κάθε κατηγορία να βρεί τον κορυφαίο!!

• T
                            technik last edited by

Φίλε Babbis,

ανάλογα με τα κριτιρια με τα οποία χωρίζεις τις εταιρείες

• B
                              babbis last edited by

technik δεν διεκδικώ το αλάθητο , απλά λέω την οπτική γωνία με την οποία βλέπω τα πράγματα. εδώ εκφράζουμε την γνώμη μας.

Αντί για το χαμόγελο θα προτιμούσα μία λίστα με δικά σου κριτήρια και μία δική σου κατηγοριοποίηση, την οποία μπορώ να δεκτώ ή να απορρίψω αλλά με τίποτε να ειρωνευτώ βάζοντας χαμόγελα

Χωρίς παρεξήγηση !!

Παιδια σας αφήνω και πάλι, καλό Σαββατοκύριακο!!

• S
                                solar_energy last edited by

Ο χρήστης Babbis έγραψε:
                                ×ùñßò íá åßìáé éóôïñéêüò , äéáâÜæïíôáò ôï óõëëåêôéêü ôåý÷ïò ôùí 35 ÷ñüíùí 4Ô åßäá üôé üëåò ïé åôáéñßåò Ý÷ïõí íá åðåéäåßîïõí ôå÷íïëïãéêÝò êáéíïôïìßåò áëëåò ëßãï ðåñéóüôåñåò Üëëåò ëßãï ëéãüôåñåò. ¶ñá ðéóôåýù üôé üëïé ìáæß ÷áñÜóïõí ôï äñüìï áðëÜ åíáëëÜóóåôáé áõôüò ðïõ êÜíåé ôï ðñþôï âÞìá

ÅîáñôÜôáé ðþò ôï âëÝðåéò.Áð ôïí 19 áéþíá ðïõ åìöáíßóôçêå ï âåíæéíïêéíçôÞñáò åßìáóôå áêüìç óôçí åðï÷Þ ôïõ íåñïõëÜ...

ÅðéôñÝðåôáé íá ðçãáßíåéò óôï âåíæéíÜäéêï ãéá íá ôï ðïôßæåéò âåíæßíç; ×Üèçêáí ôá Super Market;Íá öïõëÜñåéò ôï ñåæåñâïõÜñ ìå âåíæßíç óå óõóêåõáóßá 500 ml!!!

• F
                                  funkyreverend last edited by

Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
                                  Καλά φοβερή δημοσίευση!το μόνο κακό είναι οτι κάμποσοι θα σε έβλεπαν μες στο 350Ζ και θα έλεγαν 'το μαλάκα πήρε Νισάν (άρα φθηνό) και πουλάει μούρη' (προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Εγώ δεν ανήκω σε αυτούς!!!)
                                  Τότε είναι που δείχνεις πόσο τους γράφεις στα π@π@ρι@ σου και κάνεις το κεφι σου...

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ξέρεις, που με είπες 'μαλάκα', ότι πουλάω μούρη κλπ.!

Σε ευχαριστώ επίσης για τηn άμεση βοήθεια στο άλλο θέμα ('Carspotting').

Σκέψου όμως και την ικανοποίηση ότι οι γνώστες θα σεληνιαστούν! Εγώ άνετα θα στεκόμουν έξω από ένα τέτοιο γκαράζ, για να χαζεύω! Και πολλοί από μας, φαντάζομαι. Τώρα, για το τι λένε άνθρωποι που το αυτοκίνητο το θεωρούν κάτι ανάλογο με τα τεκμήρια στη φορολογία, λίγο με ενδιαφέρει...Και εκπλήσσομαι που βλέπω από νέους, (κάπως καλλιεργημένους) ανθρώπους να τους ενδιαφέρει. Τόσο πια έλλειψη προσωπικότητας; Τόση ματαιοδοξία;

Και κάτι άλλο...Αν περίμενα να ριξω γυναίκα με το αυτοκίνητό μου... Πάλι μπακούρι θα ήμουν!!!

• M
                                    migf1 last edited by

Βρε σεις, τόσες σελίδες για ένα τόσο απλό ερώτημα;

Η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που καλύπτει σφαιρικότερα τους περισσότερους τομείς αυτοκίνησης από τη γέννηση του αυτοκινήτου μέχρι σήμερα είναι η Μερσέντες-Μπενζ (κι ας προέκυψε με συγχώνευση).

Καμία άλλη δεν έχει τόσο μεγάλο και ταυτόχρονα τόσο διαχρονικό εύρος δραστηριοτήτων στην αυτοκίνηση!

Απλό δεν ήταν;

• G
                                      gskarmou last edited by

Ο χρήστης Babbis έγραψε:
                                      ÅðåéäÞ Ý÷ïõìå îåöýãåé áðü ôï èÝìá, ðñïóùðéêÞ ìïõ ãíþìç åßíáé ðùò ç êáëýôåñç âéïìç÷áíßá ðñÝðåé íá Ý÷åé üóï ðéï ðïëëÜ áðü ôá ðáñáêÜôù ÷áñáêôçñéóôéêÜ:

Á.ÌïíôÝëá

1. ÐáñáãùãÞ áðïëáõóôéêþí ïäçãéêÜ ìïíôÝëùí ìå áîéïðñåðÞ ðïéüôçôá-óõíáñìïãÞ (ü÷é áðáñáßôçôá Üñéóôåò) êáé îå÷ùñéóôÞ åìöÜíéóç(õøçëüò äåßêôçò êåöáëïãõñßóìáôïò)

• ÁðïëáõóôéêÜ ïäçãéêÜ óçìáßíåé íá Ý÷ïõí êáé åðéäüóåéò áëëÜ êáé êñáôÞìáôá áëëÜ ãåíéêÜ íá ìç èåò íá âãåéò áðü ìÝóá

2. Ôá ðáñáðÜíù ìïíôÝëá íá Ý÷ïõí êáé áðü ìéá óïõðåñ Ýêäïóç üðïõ ùò óïýðåñ Ýêäïóç èåùñþ ïôéäÞðïôå ðÜíù áðü 200 Üëïãá, ç ïðïßá üìùò íá óõíïäåýåôáé áðü áíôßóôïé÷á êéâþôéá-áíáñôÞóåéò-äéáöïñéêÜ þóôå üëï ôï áõôïêßíçôï íá åßíáé îå÷ùñéóôü

ð÷. Golf GTI DSG, A3 3.2 DSG Quattro, 147-156GTA, GT3.2, BMW M3 SMG/ CSL, 350Z, RX8 . To Megane ìå çìéÜêáìðôï Üîïíá Þ ôï astra 2.0 Turbo äåí èåùñþ üôé åßíáé óïýðåñ Ýêäïóç

Ãéá ôï ÌåãêÜí Ý÷åé áêñéâþò ôá ÷áñáêôçñéóôéêÜ ïìïéïìïñößáò ðïõ áíáöÝñåéò ðéï êÜôù êáé äéáèÝôåé ìéá Ýêäïóç Üíù ôùí 200ßððùí ìå éäáßôåñá ÷áñáêôçñéóôéêÜ êáé áíáìÝíåôáé êáé äÝõôåñç áðï Ñåíþ Óðïñ .Ï çìéÜêáìðôïò êáé ïé ñÜâäïé óôñÝøçò üðùò áõôïß ïñßæïíôáé áðï ôïõò ÃÜëëïõò êáôáóêåõáóôÝò åßíáé ôï óçìåßï ðïõ ëáôñÝøáíå êáé Ýäùóå óõãêåêñéìÝíï ïäçãéêü ÷áñáêôçñéóôéêü(óÞêùìá ðßóù ñüäáò) ìå óõíäõáóìü êïñõöáßáò Üíåóçò

**3. ¼ìïéïìïñößá óôçí ãêÜìá! **
                                      ð÷ Óôçí Alfa Romeo üëá ôá ìïíôÝëá åßíáé áðïëáõóôéêÜ êáé Ý÷ïõí êáé ìßá Þ ðåñéóóüôåñåò óïýðåñ åêäüóåéò åíþ ç ôå÷íïëïãßá óå ìç÷áíéêÜ ìÝñç åßíáé äéáèÝóéìç óå üëåò ôéò åêäüóåéò êáé óå üëá ôá ìïíôÝëá

ð÷ Ôéìüíéá áðü 1.7-2.2 óôñïöþí, ÄéðëÜ øáëßäéá, selespeed êéâþôéá, ÊéíçôÞñåò Üìåóïõ øåêáóìïý êëð êÜôé ðïõ äåí óõìâÜíåé óôçí Nissan-MAZDA-TOYOTA-HONDA-PEUGEOT êáé Üëëïõò ãåíéêïýò êáôáóêåõáóôÝò (ð÷ ôé ó÷Ýóç Ý÷åé ôï mazda 3 ìå ôï rx8, ôï yaris ìå ôçí celica/eclipse , ôï jazz & accord ìå ôï s2000 êëð)

õðï áõôÞ ôçí ëïãéêÞ ïé ìüíåò åôáéñßåò ðïõ äéêáéïýíôáé ôï ÷áñáêôçñéóìü åßíáé ç êÜôåñ÷áì êáé ç Óïõìðáñïý ëüãù ôçò ïìïéïìïñößáò êéíçôÞñùí êáé áíáñôÞóåùí .Ïëïé ïé õðüëïéðïé åßíáé ðïëõóõëëåêôéêïß äéüôé ÷ñçóéìïðïéïýí äáéöïñåôéêÝò áíáñôÞóåéò óå ìïíôÝëá ôïõò êáé äéáöïñåôéêïýò êéíçôÞñåò êáé óçìåßï ôïðïèÝôçóçò .

4. Äõíáôïýò êéíçôÞñåò
                                      Äåí ìïõ ëÝåé êÜôé íá âãÜæù ôï VTEC/VVTI/RENESIS êáé íá ôï äßíù óå Ýíá ìïíôÝëï ìüíï!! åíþ ïé Üëëïé êéíçôÞñåò íá åßíáé óõìâáôéêïß

Ç Alfa ãéá ðáñÜäåéãìá ìå âÜóç Ýñåõíá ðïõ Ýêáíá óôïõò ðßíáêåò ôùí 4Ôñï÷þí üðïõ Ýãñáøá ôá ÷áñáêôçñéóôéêÜ üëùí ôùí êéíçôÞñùí üëùí ôùí åôáéñéþí Ý÷åé:

Êõâéóìüò ¶ëïãá ALFA ÌÝóïò üñïò éððïäýíáìçò ëïéðþí
                                      1600cc 120ps 107
                                      1800cc 140ps 122
                                      2000cc 150/165ps 143

3000cc 240/250ps 210-230ps

Káé üëá áõôÜ áôìïóöáéñéêÜ ôï ïðïßï óçìáßíåé åðÝíäõóç óå ÷ñüíï êáé ÷ñÞìá!!ïýôå êïìðñÝóóïñåò ïýôå ôïýñìðï!!

Ìðïñåß íá ìçí Ý÷åé ôïí åêðëçêôéêü Renesis Þ ôïí 2ëéôñï ôïõ type-r/s2000 ìå ôá 200/240 Üëïãá áëëÜ åßíáé 10-20 Üëïãá ðáñáðÜíù áðü ôïí áíôáãùíéóìü Ý÷ïíôáò áêüìá twin spark êéíçôÞñåò ôå÷íïëïãßáò 1990-1995!!! êáé äéáèÝóéìïõò áðü ôéò âáóéêÝò åêäüóåéò ôùí 147/156 ðïõ åßíáé ôá mainstream ìïíôÝëá!!!

Êáé ðéï áêñéâÞ óõíôÞñçóç ãéáôé Üëëï 4 ìðïõæß Üëëï 8 ...êáé ôï ñáëëý Ý÷åé ìüíï 122 áëëÜ Ý÷åé êáé 950 êéëÜ âÜñïò ,åíþ ç ÅëéæÝ 120 ìå êéíçôÞñá Ñïâåñ ãéá ìüíï 700 .Ïðüôå åßíáé ðïëý ìåãÜëï ôï èÝìá áõôï ãéá íá ôï êëåßóïõìå ìüíï óôçí áðüäïóç ôïõ êéíçôÞñá [/quote]

5. ÅðÝíäõóç óå ìåãÜëïõ êõâéóìïý êéíçôÞñåò

ÓÝâïìáé ðéï ðïëý ôï Á3 3.2 , ôçí 130, 147GTA , ôï 350Æ ðïõ Ý÷ïõí 6êýëéíäñïõò 3ëéôñïýò ðáñÜ ôá GTI-MEGANE TURBO-ASTRA TURBO êáé ëïéðÝò âïëßäåò ìå áðëÜ ôïõñìðéóìÝíïõò êïéíïýò äßëéôñïõò

6. Êáôçãïñßåò ìïíôÝëùí

Äåí ìðïñåßò íá ëåò ðùò åßóáé êïñõöáßïò üôáí Ý÷åéò ìïíôÝëá óôï segment A,B êáé ãåíéêüôåñá üôáí ç ðëåéïøçößá ôùí ï÷çìÜôùí óïõ åßíáé ìéêñïìåóáßá!!! Ç Alfa-BMW-AUDI-SAAB-VOLVO-LEXUS-MERCEDES îåêéíÜíå áðü segment C/D êáé ìÜëéóôá áêñéâÜ óå ôéìÞ!!

ÌéêñÜ ìïíôÝëá óçìáßíåé öôçíÜ ìïíôåëá-÷áìçëïý êõâéóìïý óçìáßíåé ðïëëÝò ðùëÞóåéò óå ÷áìçëÜ åéóïäÞìáôá óçìáßíåé ÷Üóéìï áßãëçò óçìáßíåé áðïìÜêñõíóç õøçëþí åéóïäçìÜôùí óçìáßíåé ü÷é åðåíäýóåéò ãéá êáëÜ ìïíôÝëá óå ìåãÜëåò êáôçãïñßåò óçìáßíåé ü÷é Êïñõöáßïò êáôáóêåõáóôÞò

Aëëï ôï Áêñéâüò êáôáóêåõáóôÞò Üëëï ôï Êïñõöáßïò
                                      Ãéá ôïõò êéíçôÞñåò ðÜóï ãïýóôá åßíáé áõôÜ ´
                                      õðÜñ÷ïõí êáé áñêåôÝò âïëßäåò ôóÝðçò ðïõ Ý÷ïõí ãéá ðñùéíü ôá ðåñéóóüôåñá ìåãÜëá C/D Áíôå ðåò óå áõôüí ðïõ ìå 3-4 åê êÜíåé ôçí äïõëåßá ôïõ êáé åßíáé êáé ðéï ãñÞãïñïò áðï üëïõò áõôïýò üôé åßíáé ôï áõôïêßíçôü ôïõ ÷åéñüôåñï áðï áõôÜ ãéáôß äåí åßíáé áêñéâü .

Â.Éóôïñéá
                                      1. Çëéêßá- ÊëáóóéêÜ ÌïíôÝëá- Áîßá óå óõëëÝêôåò êáé óå ðëåéóôçñéáóìïýò
                                      ð÷ Ç Alfa ðñéí ôïí 2ï Ðáãêüóìéï ðüëåìï ç Þôáí üôé åßíáé óÞìåñá ç Ferrari. Super Cars ãéá high society, ðáñÜãïíôáò áìÜîéá áðü ôï 1910!! ÐñïðïëåìéêÜ ïé óåéñÝò 6c1500, 6c1750, 6c2300, 6c2500, êáé öõóéêÜ 8c2900 !! No 1 óå äçìïðñáóßåò. ÌåôáðïëåìéêÜ 1900, Gulia, Giuletta, Montreal, Tipo 33 Stradale ,SZ, TZ2 GTV, Spider êáé üëá áõôÜ óå äéÜöïñåò åêäüóåéò (Sprint, GTA, GTAm) áðü äéÜöïñïõò ïßêïõò. Êõñéáñ÷åß óå ðëçóôçñéáóìïýò, ìå ìåãÜëï áñéèìü ðùëÞóåùí Üíù ôïõ 1åêáôïììõñßïõ $ êáé 3 ìïíôÝëá óôá ðñþôá 10!!

êáé ïé Ñïëò Ñïéò ÐáíÜêñéâåò åßíáé üðùò êáé ïé Âugatti áëëÜ ôþñá åßíáé ôï ÷üìðé ðïëõåèíéêþí ,ìåóáßùí êáôáóêåõáóôþí üðùò êáé ïé öåññÜñé ,ëáìðïñãêßíé êëð.
                                      Ãéá áãùíéóôéêÞ éóôïñßá åìâëçìáôá ðÜèç êáé üëá ôá õðüëïéðá üëïé Ý÷ïõí
                                      êáëü óáââáôïêýñéáêï êáé áðï ÄåõôÝñá ôá îáíáëåìå

• T
                                        thymios last edited by

Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ξέρεις, που με είπες 'μαλάκα', ότι πουλάω μούρη κλπ.!

Σε ευχαριστώ επίσης για τηn άμεση βοήθεια στο άλλο θέμα ('Carspotting').

Σκέψου όμως και την ικανοποίηση ότι οι γνώστες θα σεληνιαστούν! Εγώ άνετα θα στεκόμουν έξω από ένα τέτοιο γκαράζ, για να χαζεύω! Και πολλοί από μας, φαντάζομαι. Τώρα, για το τι λένε άνθρωποι που το αυτοκίνητο το θεωρούν κάτι ανάλογο με τα τεκμήρια στη φορολογία, λίγο με ενδιαφέρει...Και εκπλήσσομαι που βλέπω από νέους, (κάπως καλλιεργημένους) ανθρώπους να τους ενδιαφέρει. Τόσο πια έλλειψη προσωπικότητας; Τόση ματαιοδοξία;

Και κάτι άλλο...Αν περίμενα να ριξω γυναίκα με το αυτοκίνητό μου... Πάλι μπακούρι θα ήμουν!!!

Συμφωνώ μαζί σου!Όχι ρε δεν είσαι μαλάκας-οτι η ικανοποίηση είναι να έχεις και ΚΥΡΙΩΣ να χρησιμοποιείς κατάληλλα ένα τέτοιο αυτοκίνητο!Κι εγώ άλλωστε δεν κοιτάω τη μούρη.Σε 2 χρόνια (λέμε τώρα...) θα έχω μαζέψει γύρω στα 8000.Αντί για προκαταβολή για κάτι μούράτο και μοδάτο, θα ψάξω για Κλιο Γουίλλιαμς (άχτι το χω το άτιμο!), 306race, κτλΒλέποντάς με κάποιος άσχετος θα πει: 'μα καλά έδωσε τόσα χρήματα για μεταχειρισμένο ' Υπόψιν οτι έχω Κλιο Ι 1,4, άρα καταλαβαίνεις τι μπέρδεμα θα φάνε!Οτι ΄πούλησα το παλιό και πήρα ίδιο!
                                        Αλλά όπως έγραψα πριν, στα π@π@ρι@ μου!Η μαγκιά είναι να επιλέγεις αυτό που γουστάρεις και να ξέρεις τους λόγους!
                                        Σχετικά με ο 350Ζ φοβάμαι οτι πολλοί θα το αγοράσουν επειδή είναι ένα εντυπωσιακότατο και σχετικά προσιτό αυτοκίνητο...Αυτοί που θα χουν τα πίσω ελαστικά σε...άψογη κατάσταση!Αυτό είναι 'πουλ μουρ' ...

ΥΓ Στις γκόμενες δε θες Big toutou, but big tsoutsou (κλεμμένο είναι από άλλο ποστ-δε θυμάμαι ποιό!sirbasil δικό σου είναι; )

• T
                                          technik last edited by

Ο χρήστης Babbis έγραψε:
                                          technik δεν διεκδικώ το αλάθητο , απλά λέω την οπτική γωνία με την οποία βλέπω τα πράγματα. εδώ εκφράζουμε την γνώμη μας.

Αντί για το χαμόγελο θα προτιμούσα μία λίστα με δικά σου κριτήρια και μία δική σου κατηγοριοποίηση, την οποία μπορώ να δεκτώ ή να απορρίψω αλλά με τίποτε να ειρωνευτώ βάζοντας χαμόγελα

Χωρίς παρεξήγηση !!

Παιδια σας αφήνω και πάλι, καλό Σαββατοκύριακο!!

Δεν ειρωνεύτηκα

Ποιά χαμόγελα ?

• B
                                            babbis last edited by

Φίλοι μου τελικά έγινε μια αλλαγή στα πλάνα μου και μάλλον θα είμαι και σήμερα on-line!!

**Ο funkyreverend έγραψε:
                                            Τώρα, για το τι λένε άνθρωποι που το αυτοκίνητο το θεωρούν κάτι ανάλογο με τα τεκμήρια στη φορολογία, λίγο με ενδιαφέρει...Και εκπλήσσομαι που βλέπω από νέους, (κάπως καλλιεργημένους) ανθρώπους να τους ενδιαφέρει. Τόσο πια έλλειψη προσωπικότητας; Τόση ματαιοδοξία;
                                            **
                                            Φίλε funkyreverend αν ανεφέρεσαι σε μένα πρέπει να σου πω πως με αδικείς γιατί με τα 33000 που έδωσα για την GT έπερνα : Merceded C180 Sportcoupe(143PS), BMW 318(143PS), VOLVO S60 2.0T(180PS), AUDI A4 2.0FSI(150PS) που θεωρούνται πολύ πιο μουράτα αμάξια!! Και πιο αναγνωρίσιμα σε γυναίκες!!!

Όμως εγώ αγόρασα με βάση αυτό που έλεγε η καρδιά μου και άρα δεν καταλαβαίνω που κολάει η ματαιοδοξία μου?!

Το ότι πιστεύω πως ο κόσμος πράτει με βάση κάποια κριτήρια και ότι τα δικαιολογώ δεν σημαίνει ότι τα αποδέχομαι και είμαι ματαιόδοξος!!

**Ο gskarmou έγραψε :
                                            υπο αυτή την λογική οι μόνες εταιρίες που δικαιούνται το χαρακτηρισμό είναι η κάτερχαμ και η Σουμπαρού λόγω της ομοιομορφίας κινητήρων και αναρτήσεων .Ολοι οι υπόλοιποι είναι πολυσυλλεκτικοί διότι χρησιμοποιούν δαιφορετικές αναρτήσεις σε μοντέλα τους και διαφορετικούς κινητήρες και σημείο τοποθέτησης . **

Φίλε gskarmou ωφείλω να σε ενημερώσω ότι δεν λέω όλα να είναι ίδια σε μία γκάμα αυτοκινήτων αλλά απλά ότι όλα τα μοντέλα να έχουν τον ίδιο προσανατολισμό!!

Παράδειγμα στην Alfa η 147-156-166 και φυσικά τα GT-GTV-SPIDER έχουν σπορ προσανατολισμό, σχεδίαση και είναι οδηγοκεντρικά!! Και φυσικά έχουν και παρόμοια οδηγική συμπεριφορά

Και αυτό το θεωρώ πλεονέκτημα αφού μπορεί κάποιος να αλλάζει μοντέλα και να ξέρει ότι σε ότι πάρει δεν θα έχει συμβιβαστεί σε αυτά που ζητάει!!

Ομοίως στην γκάμα πχ της Citroen –Mercedes-BMW VOLVO απλά αλλάζει το χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου(Πολυτέλεια-Άνεση-Απόλαυση πίσω κίνησης)

Αντίθετα πχ στην VW to Passat και το Phaeton ταιριάζουν και λιμουζινοφέρουν αλλά το Golf ξεφεύγει εντελώς!! Ο οδηγός του Golf αν πάρει Passat θα πρέπει να αλλάξει και στυλ οδήγησης αντίθετα με τον οδηγό της 147 που θα πάει στην 166

Ομοίως ο οδηγός της GT που αύριο θα πάρει 156 θα μπορεί να οδηγεί το ίδιο επιθετικά, όχι όμως και ο οηγός του 350Ζ που θα πάρει Primera

Όσο για τα μηχανικά μέρη όλες οι Alfa έχουν όπως είπα κοινή πλατφόρμα και σεταπ αναρτήσεων (διπλά ψαλίδια , τιμόνι δύο στροφών ...klp)

Όσο για τις βολίδες τσέπης , πρέπει να τονίσω ότι το αμάξι πρέπει να καλύπτει πολλούς τομεις.

Πρέπει να έχει ποιότητα, ασφάλεια, εξοπλισμό και γενικά να σε εμπνέει!! ΤΟ κυρίαρχο για μένα είναι να έχει καλές επιδόσεις και καλό στήσιμο-οδική συμπεριφορά-ενεργητική ασφάλεια αλλά θέλω και τα άλλα μέχρι καποιο βαθμό!!

Δηλαδή πρέπει να είναι ολοκληρωμένο. Αυτό όντως το παρέλειψα στο προηγούμενο ποστ!!

Αυτό είναι το δικό μου γούστο δεν λέω πως είναι το σωστό. Αυτά είναι υποκειμενικά!!

ΥΓ. Ξέρει κανείς πως κάνω παράθεση από άλλο ποστ ?

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 6 / 8