Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    2013 - Airtel Indian Grand Prix
    1. Home
    2. Formula 1
    3. 2013 - Airtel Indian Grand Prix
    • 1
    • 2
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 9 / 9
    Formula 1
    38
    171
    485
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      ckastam last edited by

      Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
      Το σημερινό του Μίμη είναι ξεκάθαρο fail ότι μαλακία και αν έκανε η Lotus.

      Η κίνηση του θα είχε νόημα αν έμενε ένας γύρος για το τέλος.
      Με 10 γύρους και τελειωμένα λάστιχα απλά κάνεις στην άκρη το συντομότερο δυνατό για να προστατεύσεις και τα λάστιχα σου και να μη χάσεις τόσες θέσεις.

      Επιμένω να πιστεύω βέβαια ότι το έκανε και εν είδει γούτσου-γούτσου προς τον Alonso...

      Σίγουρα θα πρεπε η Lotus να τον έχει τραβήξει στους 10-12 γύρους πριν το τέλος για flying laps με άδειο μονοθέσιο.

      ckastam διαβάζω και ξαναδιαβάζω τα περί κομπλεξισμού αλλά ειδικά δεν μπορώ να καταλάβω που κολάει το σχόλιο σου...
      Σου πέρασε από το μυαλό μήπως τέλειωσαν τα λάστιχα του και τον έβαλαν μέσα μόνο και μόνο για να τερματίσει;

      αυτο ακριβως
      τα λαστιχα του είχαν τελειωσει 10-12 γύρους πριν το τέλος - εξακολουθεις να τα πιέζεις προσπαθείς να ρίξεις τον ομοσταβλο σου εκτος πίστας σε μια κίνηση απελπισίας ενω ξερεις πως είναι θεμα χρόνου να σε προσπεράσει κ μετά ξεφουσκώνεις εντελώς - σε προσπερνάνε άλλα 2-3 μονοθέσια και ΞΑΦΝΙΚΑ μπαίνεις στον τελευταίο γύρο (εδω θα σημειωσω πως μπορει να ήταν κ εντολή της Ρενω αλλά ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, η οποιαδήποτε εντολή χρειάζεται κ την έγκριση του Κίμι) αλλάζεις λάστιχα δε σε απασχολεί σε ποια θέση τελικά θα τερματίσεις διοτι έχεις ήδη υπογράψει το καινουριο σου παχουλο συμβόλαιο κ πετας ένα fastest lap απο το πουθενα έτσι για να βγάλεις τον κομπλεξισμό σου...

      Ειλικρινα δεν θα σχολιάζα τίποτις αν τον fastest lap τον είχε πετύχει μονο κ μόνο επειδή ήταν ελαφρύτερος απο καύσιμα (όπως κάποτε ο Σουτιλ ή ο Πετροφ κτλπ) κ απλά δεν μπορούσε ο ρυθμός του να είναι πιο αργος
      Ωστόσο ακομα κ έτσι απο την στιγμή που δεν υπαρχει ενδιαφερον για κάποια θέση στην κατάταξη δεν απειλεις ή δεν απειλέισαι δεν υπάρχει λόγος να ζορίζεις το μνοθέσιο σου χωρις λόγο για ενα ανούσιο fastest lap μπαίνεις σε safe mode να μη ζορίσεις κανα κιβώτιο ή κινητήρα κ εκτεθει η ομάδα...κ τερματίζεις.
      Πραγματικά δεν έχεις τίποτα να αποδειξεις σε κανεναν εκτός απο τον κομπλεξισμο σου

      Υ.Γ. Αμα δεν είναι team-game όπως ο Μάσσα, θα έχουνε πρόβλημα του χρόνου στο μαρανέλλο

      1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • K
        kantoniou last edited by

        Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
        Σχετικά με το αν η Lotus έκανε λάθος με τον Kimi να πω απλά ότι η ομάδα ουσιαστικά έβαλε και τους δυο οδηγούς στην ίδια extreme λογική. Η διαφορά ήταν ότι ο Gro έβγαλε σχεδόν τους διπλάσιους γύρους με τα μαλακά που θεωρητικά βάση θέσης εκκίνησης και συνεπακόλουθα traffic δε θα έπρεπε να κάνει για κανένα λόγο. Το έκανε όμως και πήρε το βάθρο εν μέρει γιατί για διάφορους λόγους πολλοί έφυγαν από μπροστά του χωρίς πολλά πολλά. Το πραγματικό θέμα είναι για τον Kimi από την στιγμή που έκανε λίγους γύρους με τα μαλακά αν θα έπρεπε να αλλάξει στρατηγική και αν εν τέλει θα κέρδιζε κάτι αν έμπαινε για φρέσκο σετ αμέσως μόλις αισθάνονταν ότι έχανε το δεύτερο σετ. Λογικά θα έπρεπε να το είχαν συζητήσει αλλά έτσι όπως είναι οι σχέσεις τους τώρα που το πόδι του Φιλανδού είναι στο άλλο παπούτσι προφανώς κανένας δεν έκανε τον κόπο. Κρίμα γιατί οι βαθμοί ίσως τους στοιχίσουν κάτι καλύτερο από την 4η θέση.

        Με τη διαφορα οτι ο Grosjean προφανως ειχε καινουρια μαλακα, ο Κιμι πατημενα (=τελειωμενα). Ο Γκροζαν εκανε καταπληκτικη διαχειριση σε ολο τον αγωνα και εβγαλε αψογα μια στρατηγικη που συνηθως ακολουθει ο Ραϊκονεν.
        Τωρα, εκ των υστερων, φαινεται οτι με τον Κιμι εκαναν μαλακια και θα επρεπε να μπει για αλλαγη, αλλα οπως και στην Κινα περυσι, αυτο ειναι για μενα ενα αποδεκτο ρισκο, αρκει να το δικαιολογουν τα data και να μην παιζεις Λοτο αν θα σου βγει.

        Τέλος, γιατί η ειρωνεία για το ρυθμό του Alonso, ο άνθρωπος αμέσως μετά την αλλαγή πτέρυγας ειδοποίησε την ομάδα ότι κάτι πέρα από την πτέρυγα δεν πάει καλά. Λέτε να ψάχνονταν για δικαιολογίες στον 3ο γύρο;

        Νομιζω οτι ακομα και για τον πιο κακοπροαιρετο ηταν ολοφανερο οτι ο Αλονσο ειχε προβλημα απο την αρχη. Το αυτοκινητο, αν ηταν ενταξει, θα ηταν αξιοπρεπες. Ο Μασσα κοντεψε να ανεβει στο βαθρο.

        @ckastam
        Ρε συ, ο Κιμι μπηκε για αλλαγη οταν τον περασαν ολοι και δεν ειχε πλεον να χασει καμια θεση λογω μεγαλου gap απο τον επομενο (οπως και δεν εχασε). Στο sky σχολιαζαν συνεχεια οτι επρεπε να μπει μολις μπηκε ο Χουλκενμπεργκ, ωστε να προλαβει να κερδισει (ισως) καποιες απο τις χαμενες θεσεις. Δεν μπηκε για το FL, ημαρτον.

        1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • K
          kantoniou last edited by

          Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
          (κεκτημένη ταχύτητα και αηδίες) χρεωκοπημένη ομάδα στο βάθρο: πολλοστή επανάληψη. Απορία το έχω τόσους αγώνες και απάντηση δεν βρίσκω: πώς γένεν αυτό; Φοβούμαι μη δούμε και το σενάριο χρεωκοπημένη ομάδα τερματίζει 2η στο πρωτάθλημα.

          Jarno, δεν βλεπω την αντιφαση. Ειχαν μια πολυ καλη βαση απο την αρχη, και (κατα τη γνωμη μου) εχουν πετυχει να εχουν μια πιο ρυθμισιμη-ελεγχομενη συμπεριφορα των ελαστικων σε σχεση με τους αλλους. Οταν ολοι εχουν σταματησει την εξελιξη, το status quo (Φερραρι-Μερκ-Λοτους = περιπου στα ιδια, αναλογα με την πιστα, τις γομες και τη θερμοκρασια) παραμενει. Εξ ου και τα βαθρα.
          Οτι ειναι χρεωκοπημενοι δεν ειναι ψεμα. Δεν εχουν να πληρωσουν τον Ραϊκονεν και δεν υπογραφουν τον Χουλκενμπεργκ, επειδη δεν ξερουν τι τους ξημερωνει αυριο. Θεωρειται δε πιθανο να καταληξουν στον Μαντολατο ή αλλον οδηγο με χορηγια λογω αφραγκιας. Οι ιδιοι τα λενε, δεν τα φανταζομαστε εμεις.

          1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • R
            ripper last edited by

            Πάντως το λάθος στην στρατηγική του Raikkonen γίνεται πολλές φορές από τις ομάδες και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.
            Μετά από κάποιο σημείο είναι εμφανές από τους χρόνους (που ξέρεις ότι θα γίνονται συνεχώς χειρότεροι) ότι όσοι είναι σε απόσταση πιτ στοπ θα τον περάσουν καθότι έχει αρχίσει να χάνει πάνω από δυο sec τον γύρο. Αντί λοιπόν να κάνει πιτ στοπ και να επιτεθεί με τα φρέσκα λάστιχα μπας και περάσει κανέναν, προτιμούν το αργό βασανιστικό σύρσιμο στην πίστα που οδηγεί σε pit stop αφού τον περάσουν όλοι οι κοντά του και στο τέλος κάνουν τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. ΟΛΕ!

            1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • G
              greo last edited by

              Παντως αυτό με τους FL στον τελευταίο γύρο είναι πάγια τακτική του Κίμεως από εποχής Φερράρι να φαίνεται σε αγώνες που ήταν εξαφανισμένος ή δεν του πήγανε.

              1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • R
                ripper last edited by

                Γι αυτό και είναι πολύ ψηλά στην συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία.
                Το ίδιο φυσικά κάνει και ο Vettel. Του φωνάζουν από τη Red Bull να κόψει και αύτος πιέζει για να πάρει το FL.
                Για μένα πάντως αυτό είναι καλό. Δείχνει επιμονή και προσήλωση για να κερδίσεις και το τελευταίο κουκούτσι από το καρπούζι.

                1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • G
                  greo last edited by

                  Στα περισσότερα FL του Κίμι στη Φερράρι, το καρπούζι το είχαν φάει ο Χαμιλτον και ο Μάσσα και το μόνο που έμενε ήταν αυτό το κουκούτσι βέβαια.

                  1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • R
                    ripper last edited by

                    Δεν αντιλέγω.
                    Αλλά ότι (μπορείς να) πάρεις καλό είναι.

                    1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • J
                      jarnot last edited by

                      Ο χρήστης kantoniou έγραψε:

                      Οτι ειναι χρεωκοπημενοι δεν ειναι ψεμα. Δεν εχουν να πληρωσουν τον Ραϊκονεν και δεν υπογραφουν τον Χουλκενμπεργκ, επειδη δεν ξερουν τι τους ξημερωνει αυριο. Θεωρειται δε πιθανο να καταληξουν στον Μαντολατο ή αλλον οδηγο με χορηγια λογω αφραγκιας. Οι ιδιοι τα λενε, δεν τα φανταζομαστε εμεις.

                      Φυσικά και δεν αρνούμαι ότι έχουν οικονομικό πρόβλημα (δεν είναι οι μόνοι ούτως ή άλλως). Αυτό με το οποίο από την αρχή του καλοκαιριού δεν συμφωνώ (και ευτυχώς τα αποτελέσματα συμφωνούν με την αίσθησή μου) είναι ότι οι περισσότεροι (εδώ μέσα) ξέγραψαν τη Lotus από το όποιο evolution και από τη διεκδίκηση μιας καλύτερης θέσης στο πρωτάθλημα, γιατί έτσι μας αρέσει να λέμε 'είναι η πρώτη ομάδα που θα ξεφουσκώσει', 'α, δεν πληρώνει, άρα τέλειωσε', κλπ.
                      Αυτό κριτικάρω 'απορώντας' (ολίγον τι ειρωνικά) πώς τα καταφέρνει έτσι μια 'χρεωκοπημένη' ομάδα. Per me δεν περίμενα κάτι χειρότερο, περιμένω δε κάτι ακόμα καλύτερο στο finish. Το δυναμικό μιας ομάδας δεν είναι μόνο οικονομικό, πώς να το κάνουμε. Το ζήσαμε αυτό πολύ έντονα, άλλωστε, το 2005(+-) με τη Renault. Η ίδια ομάδα είναι.

                      1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • G
                        geo-f1 last edited by

                        Youtube Video

                        1 Reply Last reply Reply Quote 0
                        • A
                          arji78 last edited by

                          Ο χρήστης greo έγραψε:

                          Greo,
                          Καταρχήν, δεν δήλωσα κάτι, απλά ρώτησα γιατί δεν θυμάμαι να στενοχωριέσαι πριν το 2009 για το αλογάκι.
                          Δεύτερον, δεν θυμάμαι να αναφέρθηκα ποτέ σε αυτά που έγραψες με τέτοιο χαρακτηρισμό παρόλο που πολλές φορές αξίζανε πολύ χειρότερο.
                          Μπορείς να ζητήσεις συγνώμη και να συνεχίσουμε.

                          ΥΓ: Δε με ενδιαφέρει ούτε η ηλικία σου, ούτε ο αριθμός των δημοσιεύσεων σου.

                          1. Αν δε θυμασαι καλα μπορεις ειτε να κρατας σημειωσεις ειτε να τρως ψαρι.
                          2. Συγνωμη ζηταω για αδικους χαρακτηρισμους εναντιον προσωπων. Οχι εναντιον ποστ που το δικαιολογουσαν απολυτα. Το οτι δεν χαρακτηρισες ετσι ποστ μου που δικαιολογουσαν το ιδιο, δε φταιω γω.

                          @Δια
                          Οταν η ομαδα δινει την εντυπωση πως καθε της αποφαση τη φερνει σε χειροτερη θεση, οταν η ομαδα αφηνει να ανανεωσει το συμβολαιο του ο Φετελ και να μιλαει με τη Μακκα ο Νιουι, οταν σε περιοδο αλλαγης κανονων εχουμε αποδειξει πως ειμαστε οι χειροτεροι στην in season εξελιξη, οχι, δεν εχω τον παραμικρο λογο να ειμαι αισιοδοξος

                          Όταν χαρακτηρίζεις τα λεγόμενα κάποιου, στην ουσία χαρακτηρίζεις τον ίδιο.
                          Ψαράκι τρώω, όχι για να θυμάμαι (αυτό δεν διορθώνεται με τίποτα ), αλλά γιατί μ'αρέσει.. Στο συτήνω ανεπιφύλακτα, αν και από τα ποστ σου, βλέπω ότι οι γνώσεις σου, επί παντός επιστητού, δεν αμφισβητούνται, οπότε δεν χρειάζεσαι συστάσεις από εμένα.

                          Για την εξέλιξη της Φεράρι πάντως, συμφωνώ απόλυτα κι εγώ.

                          1 Reply Last reply Reply Quote 0
                          • G
                            greo last edited by

                            Eννοείται πως όχι. Μαλακίες λέμε όλοι μας, το να το επισημάνει κάποιος δεν είναι λόγος προσβολης, το αντίθετο μάλλον, μας δίνει την ευκαιρία να το διορθώσουμε. Δεν είχα ουδέποτε την παραμικρή πρόθεση ή διάθεση να σε προσβάλω ή σε χαρακτηρισω -το αντίθετο- , αυτό δεν κάνει λιγότερο μαλακία την εξυπνάδα που πήγες να πετάξεις. Εδω ο Εντης έχει κρατημενα τα ποστ που θεοποιούσα τον Κιμη για το πρωτάθλημα του 2007 και τα χρησιμοποιεί εις βάρος μου κατά το δοκούν.

                            Ψαρι τρωω τουλάχιστον δις εβδομαδιαίως, ευχαριστώ πάντως για τη συμβουλή

                            1 Reply Last reply Reply Quote 0
                            • First post
                              Last post
                            • 1
                            • 2
                            • 5
                            • 6
                            • 7
                            • 8
                            • 9
                            • 9 / 9
                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                              • ΕΛΛΑΔΑ
                              • ΚΟΣΜΟΣ
                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                              • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                              • TEST
                              • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                              • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
                              • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
                              • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
                              • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
                            • VIDEO
                              • 4TTV
                              • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
                              • ΑΓΩΝΕΣ
                              • CANDID CAMERA
                            • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                              • ΛΕΞΙΚΟ
                            • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
                              • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
                            • ΑΓΩΝΕΣ
                              • FORMULA 1
                              • WRC
                              • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
                              • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
                            • ΤΙΜΕΣ
                            • 4T CLASSIC
                              • ΜΟΝΤΕΛΑ
                              • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
                              • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
                              • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
                            • ΑΓΟΡΑ
                              • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
                              • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
                              • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
                            • 2ΤΡΟΧΟΙ
                              • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
                              • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                              • ΑΓΩΝΕΣ
                              • CLASSIC
                            • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
                            • MENU
                            • ΤΙΜΕΣ
                            • 4ΤΡΟΧΟΙ
                            • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
                            • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
                            • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
                            • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
                            • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
                            • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
                            • ΚΟΚ

                            logo footer

                            coty











                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                            • ΑΓΩΝΕΣ
                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                            • CLASSIC
                            • ΤΙΜΕΣ
                            • VIDEO
                            • FORUM
                            4T FORUM
                            4T LIBRARY
                            • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
                            • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
                            • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
                            • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
                            Powered by nxcode.gr