-
Παιδια, ειμαι τελιως ασχετος απο Car audio.
Ξερεται περιπου ποσο κοστιζει να βαλω ενα 12αρη ηχειο στο πορτμπαγκαζ σε ενα μερος που εχει μια θεση για αυτον τον λογο??
Εχω ενα audi a4 1.8tfsi 2009. Ναι ξερω θα πειτε τι θες το ηχειο με τετοιο αμαξι αλλα οκ καμια φορα ειναι ωραιο να ακους λιγο δυνατα. Περισσοτερο το θελω να χω πιο ωραια μπασα... -
Αμα εχει θεση για subwoofer, τοτε λογικα θα χρειαστεις και ενισχυτη για να παιξει.
-
Αν είσαι τυχερός μπορεί να έχει καλωδιώσεις αλλιώς θα πρέπει να περνάς καλώδια από πίσω από το ταμπλώ μέχρι το χώρο αποσκευών συν ρεύμα....
-
Ναι οτι εκανα εγω για να βαλω ενισχυτη.
Να ρωτησω απο μαμα πηγη χωρις rca υπαρχουν κατι βλακιουλες που μετατρεπουν το αναλογικο σημα σε ψηφιακο. Υπαρχει καποιο λινκ να τα δω? Προσωπικα 2 ηχεια θελω να τρεξω απο τη μαμα πηγη μιας και λεφτα για νεα πηγη δεν υπαρχουν αυτη τη στιγμη.
-
Ποιο αναλογικό και γιατί σε ψηφιακό;;
Μήπως εννοείς να πάρει σήμα από την έξοδο των ηχείων και να το βγάλει σε RCA; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ποιο αναλογικό και γιατί σε ψηφιακό;;
Μήπως εννοείς να πάρει σήμα από την έξοδο των ηχείων και να το βγάλει σε RCA;Ναι ναι αυτο!
-
Αφού θες να παίξουν με τη πηγή, δεν χρειάζεσαι μετατροπέα.
Εκτός αν εννοείς με ενισχυτή.
Αλλά θα μειονεκτεί ο ήχος, σε γενικές γραμμές. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Αφού θες να παίξουν με τη πηγή, δεν χρειάζεσαι μετατροπέα.
Εκτός αν εννοείς με ενισχυτή.
Αλλά θα μειονεκτεί ο ήχος, σε γενικές γραμμές.Ναι εχω εναν ενισχυτακο, και ηθελα πολυ να βαλω τον ενισχυτη μωρε και για την ασφαλεια των ηχειων μου τουλαχιστον!
-
Αυτά τα High-low level converters εισάγουν παραμόρφωση, οπότε η ασφάλεια που επικαλείσαι, ίσως να μην ισχύει...
Όλα αυτά βέβαια, είναι σχετικά (τι μεγάφωνα, τι ενισχυτής, τι μουσική και πως την ακούς κλπ κλπ..) -
Αυτά τα High-low level converters εισάγουν παραμόρφωση, οπότε η ασφάλεια που επικαλείσαι, ίσως να μην ισχύει...
Όλα αυτά βέβαια, είναι σχετικά (τι μεγάφωνα, τι ενισχυτής, τι μουσική και πως την ακούς κλπ κλπ..)Θα σου πω.
Εχω ενα ζευγαρι διδρομα της helix, b62c που αυτα ειναι τα μεσαια μου. Tweeter εχω απο το σετ των Rockford Fosgate P-1652-S tweeter , και ενισχυτη εχω τον Lightning Audio B4.250.2. Αυτα ειχα στο αμαξι μου και τα οδηγουσα παλια απο την JVC exad kd-avx1 η οποια μου βγηκα αχρηστη (χαλασε η προσοψη). Ο ενισχυτης απο οτι ξερω δεν ειναι μεγαλος.
-
Αυτός έχει τέτοιο converter, οπότε άδικα ψάχνεις κάτι ξεχωριστό.
Αν όμως δεν έχεις sub, και τα παίζεις full range, θα πρέπει να δείχνεις εγκράτεια με τη ροδέλα... -
Τι τετοιο converter δηλαδη? Απλα παιρνω τα καλωδια του ηχου κατευθειαν απο τη πηγη σοτν ενισχυτη και θα δουλεψει? Ε ενταξει τη ροδελα δε τη τερματιζα ποτε... Φαντασου με το μαμα συνολο στο 17 μου εφτανε ο ηχος που εβγαζε. Τωρα λογικα θα παιζει παραπανω στο 17 απο οτι μαμα.
-
Αν είναι το ίδιο μοντέλο με αυτό που είδα στο googlάρισμα, ναι.
Εκεί που γράφει 'HI INPUT'. -
Ναι αλλα αυτο ειναι βισματακι τι βισματακι μπαινει εκει?
-
Πρέπει να το είχε μαζί ο ενισχυτής.
Αλλά δεν είναι κάτι σπουδαίο να το φτιάξεις ή να το βρεις.
Ενδεικτικά:
http://www.ebay.com/itm/Kenwood-KAC-KAC ... 1213447893 -
Πρέπει να το είχε μαζί ο ενισχυτής.
Αλλά δεν είναι κάτι σπουδαίο να το φτιάξεις ή να το βρεις.
Ενδεικτικά:
http://www.ebay.com/itm/Kenwood-KAC-KAC ... 1213447893Τον ενισχυτη τον εχω αγορασει μεταχειρισμενο, απο ατομο το οποιο δουλευε σε εκεινο το μαγαζι και ξεμεινε αυτο και του το εδωσαν τσαμπα! Ευχαριστω για το λινκ. Νομιζω αμα γινει αυτη η συνδεση θα παιζει ποιο καθαρα απο οτι να αγορασω τα converter στο ebay. Επισης για να γεφυρωσω τα ηχεια να φτασω τα 250 watt στο ενα καναλι, πρεπει να βαλω το τερμα αριστερα + και το τερμα δεξια - ετσι? Αλλα θα δουλευουν και τα δυο ηχεια στα 250 η το καθενα στα 125 watt?
Και το site με τα χαρακτηριστικα.
http://www.sonicelectronix.com/item_880 ... 250.2.html
Και αν μπορεις η εχεις ενα τετοιο καλωδιακι και δε το χρειαζεσαι στειλε μου ενα πμ αμα ειναι να το στειλεις το πατερα μου φυσικα εναντι αντιτιμου ετσι!
-
Η γεφύρωση μετατρέπει τον ενισχυτή σε μονοκάναλο, άρα δεν κάνει για τη δουλειά που θες.
Converter θα αγόραζες, αν δεν είχε είσοδο 'HI INPUT'.Καλώδιο τέτοιο μάλλον δεν έχω (θα ψάξω μπας και...)
Μπες σε κάποιο carstereάδικο και ζήτα.
Αυτά τα πετάνε συνήθως όταν τοποθετούν ενισχυτές. -
Α οκ καταλαβα οταν βαζεις ενα subwoofer ας πουμε κανεις αυτη τη δουλεια.
Θα πω στον πατερα μου να ψαξει αυτο το πραγμα που ειναι κατω Ελλαδα. Απλα ελεγα λογικα αν δε χρησιμοποιησεις φτηνο converter απο ebay, θα εχεις καλυτερη ποιοτητα ηχου. Αν εχεις κατι πες μου θελω να τον στησω τον ηχο παλι στο αμαξι! Επισης το μεσαιο απο το 5pin ειναι το σημα για να ανοιξει η πηγη ετσι? Αν κρατησω το παλιο καλωδιο που εχω απο το rca για το σημα θα αναβει ο ενισχυτης?
-
Tο μεσαίο είναι γείωση.
Το remote θα το αφήσεις ως έχει. -
Tο μεσαίο είναι γείωση.
Το remote θα το αφήσεις ως έχει.Ωραιος! Το θεμα ειναι να βρω το pin τωρα...
Car audio [#2]