-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
εχασα πασα ιδεα για τον Βασιλη παντως... -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Και το λάδι που λαδώνει το παιδί μας στην βάφτιση του, είναι ελαιόλαδο για εσένα Βασίλη μου?.
Και στον γάμο μας που πίνουμε καπιες γουλίτσες , κρασάκι είναι για εσένα φίλε μου?.
Τότε και ο αγιασμός είναι νεράκι της βρύσης και μόνον…….
Α.Ακριβως αυτα ειναι μαστορα...Τα οποια τα πηρε ενα ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ο παπας), εκανε κατι περιεργες χειρονομιες κ εψαλε κατι περιεργα απο πανω τους, κ ξαφνικα τι? Αλλαξε το γεγονος οτι ειναι λαδι, νερο κ κρασι? Ακριβως αυτο ειναι κ τιποτα αλλο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και απο που το φέρνουν το νερό του αγιασμού Αντώνη;
Από παντού Βασίλη μου, μα βάζουν και αγιασμό από τους άγιους τόπους, αυγατίζοντας το.
Είναι θέμα πίστης και πνεύματος αγίου.
Στην θρησκεία μου οι όχι ΧΟ δεν είναι αλλόθρησκοι και πρέπει να πεθάνουν….
Αγαπάτε αλλήλους……. Άθεος = άνθρωπος χωρίς πνεύμα. Στο πνεύμα υπάρχει η αγάπη, στο πνεύμα η συμπόνια, στο πνεύμα η προσήλωση, στο πνεύμα η συγχώρεση, στο πνεύμα η θωράκιση για τον καθημερινό αγώνα. Άστο καλύτερα…….
Α. -
-
Είναι και λόγο της ώρας Γιώργο, μπέρδεψες τα πνεύματα με τα οινοπνεύματα!!!!. Σε καταλαβαίνω, στην μοναξιά του πουθενά, μπουκώνει το κεφάλι…….. δεν θέλω άλλο κοκκίνισμα……. Καταλάβαμε.
Όταν συνέρθεις περιμένω μια απάντηση…… στην ερώτηση που σου είχα κάνει….
Α. -
Καθολικοί-Ορθόδοξοι ... Χ στην μάχη στο παγκάρι!
Πριν τρεις μέρες σε αυτή την ορθόδοξη εκκλησία στην Βιέννη το αντίτιμο του κεριού έπρεπε να παει στο χέρι μιας 60άρας που επέβλεπε εκεί το χώρο και όχι στο κουτί που υπήρχε μπροστά από το παγκάρι που φρόντιζε να έχει σκεπασμένο με το χέρι της. Το ακραίο ήταν που έλεγχε τι νόμισμα της δίνει ο κόσμος. Οταν την έκανα παρατήρηση, αυτή κάτι μου είπε στα αυστριακά (μετά έμαθα τι αγενές σχόλιο έκανε) και δυστυχώς είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που διαολοστέλνω άνθρωπο εντος εκκλησίας. Σηκώθηκα και έφυγα ...
Uploaded with ImageShack.usΜια μέρα μετά, στον Καθολικό Ναό του Αγ. Στεφάνου της Βουδαπέστης ένας νεαρός ιερέας έλεγχε έναν έναν όλους τους τουρίστες στην είσοδο αν βάζουν νόμισμα (εκεί δεν είχε ταρίφα τουλάχιστον) στον κουμπαρά τους για να περάσουν μέσα στον ναό. Εκεί απλά ... διαολοστέλνεις στα ιταλικά αν και δεν νομίζω να ξέρουν ...
Άθεος = άνθρωπος χωρίς πνεύμα. Στο πνεύμα υπάρχει η αγάπη, στο πνεύμα η συμπόνια, στο πνεύμα η προσήλωση, στο πνεύμα η συγχώρεση, στο πνεύμα η θωράκιση για τον καθημερινό αγώνα.Προσωπική σου 'ερμηνεία' αυτή προφανώς. Ελπίζω τουλάχιστον γιατί δεν έχει τύχει να την διαβάσω πουθενά ούτε καν σε θεολογικού περιεχομένου βιβλία.
-
Από παντού Βασίλη μου, μα βάζουν και αγιασμό από τους άγιους τόπους, αυγατίζοντας το.
Αγαπάτε αλλήλους……. Άθεος = άνθρωπος χωρίς πνεύμα. Στο πνεύμα υπάρχει η αγάπη, στο πνεύμα η συμπόνια, στο πνεύμα η προσήλωση, στο πνεύμα η συγχώρεση, στο πνεύμα η θωράκιση για τον καθημερινό αγώνα. Άστο καλύτερα…….
Α.Αυτό με τον αγιασμό το έχεις δει κάπου γραμμένο ή το σκέφτηκες μόνος σου;
-
Α.http://en.wikipedia.org/wiki/Voynich_ma ... hypotheses
-
Α.Yπάρχει κάποια πηγή που αναβρύζει αγιασμός στους Αγιους Τόπους;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εκ πείρας και προσωπικής γνώσης. Εγώ το έγραψα και η ευθύνη δική μου.
Ιερά γραφόμενα, και προσωπικές ερμηνείες – εκλαΐκευσης.
Η ιερά γραφή μα και η άγραφη ιερά παράδοση, είναι ελεύθερη στους αποδέκτες διαβαστές, και ακουστές λόγων αγίων πατέρων.
Δεν γίνονται εξετάσεις στους γνώστες - αποδέκτες πολίτες, δεν επιβάλλοντα. Μέσω της αποδοχής των πολιτών γίνετε η εξάπλωση της χριστιανικής πραγματικότητας. Πλέρια δημοκρατία……
Α. -
Εκ πείρας και προσωπικής γνώσης. Εγώ το έγραψα και η ευθύνη δική μου.
Ιερά γραφόμενα, και προσωπικές ερμηνείες – εκλαΐκευσης.
Η ιερά γραφή μα και η άγραφη ιερά παράδοση, είναι ελεύθερη στους αποδέκτες διαβαστές, και ακουστές λόγων αγίων πατέρων.
Δεν γίνονται εξετάσεις στους γνώστες - αποδέκτες πολίτες, δεν επιβάλλοντα. Μέσω της αποδοχής των πολιτών γίνετε η εξάπλωση της χριστιανικής πραγματικότητας. Πλέρια δημοκρατία……
Α. -
Άθεος = άνθρωπος χωρίς πνεύμα. Στο πνεύμα υπάρχει η αγάπη, στο πνεύμα η συμπόνια, στο πνεύμα η προσήλωση, στο πνεύμα η συγχώρεση, στο πνεύμα η θωράκιση για τον καθημερινό αγώνα.είναι εύκολο να αφήνεις τους άλλους να καθορίζουν τους ηθικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθείς όταν δε διαθέτεις κρίση
το δύσκολο είναι να μπορείς από μόνος σου να διακρίνεις το τι είναι σωστό και τι όχι και να προσπαθείς να το εφαρμόζεις στη καθημερινότητά σουτο κακό βέβαια με πολλούς 'θεούσους' είναι ότι πολύ συχνά ερμηνεύουν τα πράγματα με το δικό τους τρόπο και δεν ακολουθούν καν αυτούς τους τυπικούς κανόνες, αλλά το ότι αγαπούν το θεό στα λόγια και πάνε σε κάνα μοναστήρι να χαριεντιστούν με κάνα καλόγερο είναι αρκετό ώστε να διαγραφούν οι όποιες αμαρτίες τους
και το χειρότερο από όλα είναι ότι έχουν το θράσος να κριτικάρουν τους γύρω τους, πράγμα που δε θα έκανε καν ο Χριστός τον οποίο τόσο λένε ότι αγαπούν
-
Αντώνη είσαι ένας μικρός θεουλης
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Α.Yπάρχει κάποια πηγή που αναβρύζει αγιασμός στους Αγιους Τόπους;
Χωρίς να έχω πάει, στον άγιο τάφο.
Διευκρινίζοντας και κατά την γνώμη μου, άθεος = αυτός που δεν πιστεύει πουθενά, και συγκεκριμένα σε ένα ανώτερο πνεύμα. Χους ην και εις χουν απελεύσητω και μετά από αυτό τίποτα?. Και οι πνευματιστές λένε ψέματα?. Και οι φιλόσοφοι λένε ψέματα?. και οι πνευματιστικές συγκεντρώσεις είναι ανύπαρκτες?. Και η φυσική τηλεκινητική ικανότατα, χάνετε?. Και το ότι ο άνθρωπος στέλνει κύματα που συλλαμβανόμενα από τα μάτια μας και τον βλέπουμε δεν είναι αλήθεια?. Δεν ξέρω…….
Σίγουρα η αμάθεια ορισμένων δεν τους οδηγεί στην ‘μούγκα’ μα τους εκτραχύνει την σκέψη. Μέχρι κάποιο σημείο είναι ανεκτό.
Ότι δεν μπορούμε να εξηγήσουμε δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει.
Ο αθεϊσμός καλλιεργείτε από ολοκληρωτικά κόμματα, για την πλήρη και ολοκληρωτική χειραφέτηση των «οπαδών» τους.Α.
-
εδω πιστευει τον Σαμαρα,τον Θεο δεν θα πιστεψει?
-
Έχω λάβει spam email (αυτά με τις τυχαίες λέξεις) που βγάζουν περισσότερο νόημα .
-
Ορισμος του αθεος,ποιος ειναι?
Αυτος που δεν πιστευει στο Θεο,ή αυτος που δεν πιστευει γενικως(Θεο/σατανα/βουδα/δωδεκαθεο/λιακοπουλο...),παρα μονο σε αυτα που βλεπουν τα ματακια και πιανουν τα χερακια του?Μου φαινεται δυσκολο να μην πιστευεις σε κατι παντως...εστω και στον ιδιο σου το ευατο...
Η πρωτη ερωτηση που κανω παντα σε εναν αθεο,ειναι σε τι πιστευει εκεινος...εκει ερχεται η αμηχανια και ξεδιπλωνονται τα σεντονια σαχλμαρας (συνηθως)...
-
Σε τιποτα. Εν ετει 2013 ολα μπορουν να εξηγηθουν/ειναι αποδεδειγμενα επιστημονικα. Θεοι κ λοιπα φαντασματα ειναι παραμυθια.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Α.http://en.wikipedia.org/wiki/Voynich_ma ... hypotheses
Τιμή μου να είναι αλήθεια. Διότι από τους καθηγητές, ιδικούς στα κείμενα, οριοθετούν ονόματα του 500 – 600 μχ με μεγάλη αξία. Μετεμψύχωση?, μακάρι. Ευχαριστώ.
Α -
Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα.
Περί εκκλησίας [#3]