-
Τα Ah είναι η χωρητικότητα, και το Α είναι η «δύναμη» της μπαταρίας, πόσα αμπέρ μπορεί να δώσει στιγμιαία.
Για 2 ή 5 Ah παραπάνω δεν δημιουργείται πρόβλημα στη φόρτιση, οπότε αν συμφέρει και η τιμή...
-
Το 420 είναι αυτό που είπε ο φίλος από πάνω ή αν θες αλλιώς το CCA (Cold Cranking Amps)δλδ το ρεύμα που δίνει η μπαταρία για 30' σε θερμοκρασίες -18 βαθμών μέχρι ή τάση να πέσει σε χαμηλά επίπεδα, νομίζω 7,2 volt.
-
Ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης Madwalker έγραψε:
Το 420 είναι αυτό που είπε ο φίλος από πάνω ή αν θες αλλιώς το CCA (Cold Cranking Amps)δλδ το ρεύμα που δίνει η μπαταρία για 30' σε θερμοκρασίες -18 βαθμών μέχρι ή τάση να πέσει σε χαμηλά επίπεδα, νομίζω 7,2 volt. -
Έχω ετούτη εδώ, αλλά δε νομίζω να βγάλει τον επόμενο χειμώνα καθώς το φθινόπωρο κλείνει 6 χρόνια και φέτος μερικές φορές ζοριζόταν λίγο (δίνοντας όμως ζωή στον κινητήρα πάντα με την πρώτη 'μιζιά', η οποία ποτέ δεν ξεπερνούσε τα 3-5 δευτερόλεπτα). Το πολύμετρο δείχνει, μετά από αρκετές ώρες ηρεμίας, μεταξύ 12.25 και 12.35 V.
Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τη μπαταρία αυτή, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η κακομεταχείριση που έχει υποστεί (συχνά το αυτοκίνητο έμενε ακίνητο για διαστήματα άνω των 10 ημερών).
Λέω να την αντικασταστήσω με αυτή, τι λέτε;
-
Διαβάζω στην techlink:
Μπαταρία 12V/300 A
Γεννήτρια 70 Aμήπως είναι πρόβλημα που έβαλα 65άρα και πρέπει να πάω σε ποιο μικρή; Το έκανα επειδή έχω ενισχυτή...
χαζομάρα; -
Δεν είναι τίποτα σπουδαίο τα 5 επιπλέον αμπερώρια, εκτός αν το ορίζει κατηγορηματικά ο κατασκευαστής.
-
Τα επιπλέον CCA είναι πρόβλημα; Η μπαταρία που κοιτάω δίνει 60 παραπάνω σε σχέση με την εργοστασιακή (540 Α vs. 480 A, 60 Ah και οι δύο όμως).
-
Και η BOSCH (S5) με την οποία είχα αλλάξει τη μαμά VARTA του δικού μου αναφέρει παραπάνω Cold Cranking Amps (520 αντί 480). Αν θυμάμαι καλά είναι το πόσα αμπέρ μπορεί να δώσει για 30 συνεχόμενα δευτερόλεπτα στους -15 ή -20 βαθμούς.
-
Αν αγοράσω σήμερα μια μπαταρία αυτοκινήτου κλειστού τυπου πόσο χρόνο μπορώ να την έχω στην αποθήκη μου; Τι σκέφτομαι;;;; Να πάρω μια μπαταρία, σε λίγες μέρες που θα είμαι Περιστέρι, να την φέρω να την βάλω στην αποθήκη μου στην Σάμο και όταν και όταν τα ΄΄φτύσει΄΄ η μπαταρία του πεζό να την βάλω πάνω!!!!!
-
Πόσο συχνά είσαι στη Σάμο?
Αν είσαι κάθε 8-10 μήνες ΟΚ, της κάνεις μια 'φόρτιση συντήρησης' με κατάλληλο φορτιστή για μολύβδου-οξέως και διατηρείται. -
Και πως ξέρεις πόσο σύντομα θα χαλάσει η μπαταρία για να βάλεις την καινούργια;
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Και πως ξέρεις πόσο σύντομα θα χαλάσει η μπαταρία για να βάλεις την καινούργια;To μαντεύω !!! Δεν είναι δύσκολο , εαν έχεις μια μπαταρία 7 χρόνια σε ένα αμάξι , δεν έχει πολύ ζωή ακόμα........
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Τα Ah είναι η χωρητικότητα, και το Α είναι η «δύναμη» της μπαταρίας, πόσα αμπέρ μπορεί να δώσει στιγμιαία.Για 2 ή 5 Ah παραπάνω δεν δημιουργείται πρόβλημα στη φόρτιση, οπότε αν συμφέρει και η τιμή...
Το αυτοκίνητο είχε πάνω 55άρα όταν το αγόρασα εγώ πριν 4 χρόνια. Τώρα έβαλα 65άρα. Χαζομάρα; (και δεν γνωρίζω τι είχε μαμά, μιλάμε για citroen xantia '96)
-
To δυναμό της XANTIA 1,6 είναι τουλάχιστον 75-80Α, οπότε είσαι ΟΚ.
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
To μαντεύω !!! Δεν είναι δύσκολο , εαν έχεις μια μπαταρία 7 χρόνια σε ένα αμάξι , δεν έχει πολύ ζωή ακόμα........
Και γιατί τη νέα θες να την αφήσεις στην αποθήκη και δεν την αλλάζεις κατευθείαν?
Αξίζει να το ρισκάρεις για το ένα 10ρικο που θα γλιτώσεις το χρόνο αν αφήσεις την παλιά να κλείσει 8ετία? -
+1 στην πρόταση του nidosan, ειδικά αφού ξεπέρασε κατά πολύ και την 5ετία.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
To δυναμό της XANTIA 1,6 είναι τουλάχιστον 75-80Α, οπότε είσαι ΟΚ.Μήπως να βάλει 75αρα να είναι σίγουρος; Δλδ και γω που έχω 80Α δυναμο να βάλω 65αρα;
To 2λιτρο Χantia είχε 90αρι δυναμο και 60αρα μπαταρία. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
To μαντεύω !!! Δεν είναι δύσκολο , εαν έχεις μια μπαταρία 7 χρόνια σε ένα αμάξι , δεν έχει πολύ ζωή ακόμα........
Και γιατί τη νέα θες να την αφήσεις στην αποθήκη και δεν την αλλάζεις κατευθείαν?
Αξίζει να το ρισκάρεις για το ένα 10ρικο που θα γλιτώσεις το χρόνο αν αφήσεις την παλιά να κλείσει 8ετία?Μάλλον βλέπω πως έχεις δίκιο !!!!!! Μαλλον αυτό θα κανω !!!! Ευχαριστώ!!!!
-
Οι μπαταριες που πουλάνε τα μαγαζια, πόσο καιρό τις έχουν εκει;; διοτι βλέπω σε μερικά μαγαζιά πολύ στοκ από μπαταριες , αδ΄νατο να τις πουλήσουν όλες!!!
Μπαταρία αυτοκινήτου...