-
Καλησπέρα παιδια ειμαι 22 ετων και εχω να κανω τις εξης ερωτησεις,θελω να αγορασω ενα αυτοκινητο μεταχειρισμενο μεχρι 1300 κιβικα και τιμη 5 με 6 χιλαρικα.Ξερω οτι για τα αυτοκινητα ισχιει το τεκμηριο διαβιωσης και το τεκμηριο αγορας εγω απο την δουλεια μου βγαζω εισοδημα περιπου 4000 το χρονο,λεφτα για να το παρω εχω μιας και εχω καταθεσεις στην τραπεζα το ερωτημα μου ειναι τι ενναλακτικες λυσεις εχω ωστε να καλυψω την αγορα του αυτοκινητου χωρις να πληρωσω καποιο προστιμο,γενικως οποιος ξερει κατι παραπανω για τα τεκμηρια ας μου πει γιατι εχω μπερδεφτει,σας ευχαρηστω.
-
Καλησπέρα παιδια ειμαι 22 ετων και εχω να κανω τις εξης ερωτησεις,θελω να αγορασω ενα αυτοκινητο μεταχειρισμενο μεχρι 1300 κιβικα και τιμη 5 με 6 χιλαρικα.Ξερω οτι για τα αυτοκινητα ισχιει το τεκμηριο διαβιωσης και το τεκμηριο αγορας εγω απο την δουλεια μου βγαζω εισοδημα περιπου 4000 το χρονο,λεφτα για να το παρω εχω μιας και εχω καταθεσεις στην τραπεζα το ερωτημα μου ειναι τι ενναλακτικες λυσεις εχω ωστε να καλυψω την αγορα του αυτοκινητου χωρις να πληρωσω καποιο προστιμο,γενικως οποιος ξερει κατι παραπανω για τα τεκμηρια ας μου πει γιατι εχω μπερδεφτει,σας ευχαρηστω.
-
-
Ο χρήστης giorgoszzr1400 έγραψε:
Καλησπέρα παιδια ειμαι 22 ετων και εχω να κανω τις εξης ερωτησεις,θελω να αγορασω ενα αυτοκινητο μεταχειρισμενο μεχρι 1300 κιβικα και τιμη 5 με 6 χιλαρικα.Ξερω οτι για τα αυτοκινητα ισχιει το τεκμηριο διαβιωσης και το τεκμηριο αγορας εγω απο την δουλεια μου βγαζω εισοδημα περιπου 4000 το χρονο,λεφτα για να το παρω εχω μιας και εχω καταθεσεις στην τραπεζα το ερωτημα μου ειναι τι ενναλακτικες λυσεις εχω ωστε να καλυψω την αγορα του αυτοκινητου χωρις να πληρωσω καποιο προστιμο,γενικως οποιος ξερει κατι παραπανω για τα τεκμηρια ας μου πει γιατι εχω μπερδεφτει,σας ευχαρηστω.Tεκμήρια έχεις διαβίωσης 3000 και κάπου μένεις, αν δεν φιλοξενείσαι που πρέπει να δηλωθεί από τους γονείς τότε έχεις κι από εκεί τεκμήριο. Βάλε και του αυτοκινήτου αλλά για όσους μήνες θα το έχεις το χρόνο. Άρα κάθε χρόνο να φορολογείσαι σαν να βγάζεις τουλάχιστον 3000+σπίτι+αυτοκίνητο.
Επιπλέον την χρονιά που το αγοράζεις θα πρέπει να δικαιολογήσεις και το πόθεν έσχες. Αν έχεις και προηγούμενα χρόνια δηλώσει έσοδα μπορείς να κάνεις ανάλωση κεφαλαίου περασμένων ετών. Πχ έβγαλες και πέρσι 4000. Μόνο που από αυτά θα πρέπει να βγάλεις τα 3000 τεκμήριο διαβίωσης και όσα τεκμήρια έχεις. Αν είχες μόνο διαβίωσης μπορείς να πεις ότι έχω 1000 από πέρσι και άλλα 4000-3000=1000 από φέτος έδωσα 2000 και πήρα αυτοκίνητο.
Για 5-6000 με βάση τα προηγούμενα υπάρχει θέμα.... Τότε ή θα πρέπει να το πάρει άλλος το αυτοκίνητο (πχ γονιός αν δεν έχει πρόβλημα) ή θα το πάρεις με δόσεις αν μπορέσεις ή θα σου κάνουν γονική παροχή όσα σου χρειάζονται για να καλύψεις τη διαφορά (δηλαδή ανάλωση κεφαλαίου περασμένων ετών συν 1000 από φέτος συν γονική παροχή να είναι όσο κάνει το αυτοκίνητο).
Φυσικά δεν είμαι ειδικός, καλύτερα να ρωτήσεις κανέναν τέτοιον!
Και μην ξεχνιόμαστε, δεν έχει σημασία τι βγάζεις αλλά τι δηλώνεις. -
σε ευχαρηστω για την απαντηση,εγω μενω στο σπιτι με τους γονεις μου και το αυτοκινητο θα το κυκλοφορω μονο 6 μηνες το χρονο τους υπολοιπους 6 θα εχω την μηχανη, ξερεις αν θα μειωνεται και το τεκμηριο διαβιωσης εφοσων θα παραδιδω πινακιδες για ενα 6μηνω;και επιπλεων εχω και εκαθαριστικο του 2010 που ειχα δουλεψει για 1 εξαμηνο σε μια επιχειρηση και ειχα δηλωσει 5.500 ευρω ξερεις αν αυτο μετραει;να σημειωσω οτι δεν εχω κατι αλλο στο ονομα μου μονο το αυτοκινητο που θα αγορασω, η μηχανη ειναι στο ονομα του πατερα μου.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Tεκμήρια έχεις διαβίωσης 3000 και κάπου μένεις, αν δεν φιλοξενείσαι που πρέπει να δηλωθεί από τους γονείς τότε έχεις κι από εκεί τεκμήριο. Βάλε και του αυτοκινήτου αλλά για όσους μήνες θα το έχεις το χρόνο. Άρα κάθε χρόνο να φορολογείσαι σαν να βγάζεις τουλάχιστον 3000+σπίτι+αυτοκίνητο.
Επιπλέον την χρονιά που το αγοράζεις θα πρέπει να δικαιολογήσεις και το πόθεν έσχες. Αν έχεις και προηγούμενα χρόνια δηλώσει έσοδα μπορείς να κάνεις ανάλωση κεφαλαίου περασμένων ετών. Πχ έβγαλες και πέρσι 4000. Μόνο που από αυτά θα πρέπει να βγάλεις τα 3000 τεκμήριο διαβίωσης και όσα τεκμήρια έχεις. Αν είχες μόνο διαβίωσης μπορείς να πεις ότι έχω 1000 από πέρσι και άλλα 4000-3000=1000 από φέτος έδωσα 2000 και πήρα αυτοκίνητο.
Για 5-6000 με βάση τα προηγούμενα υπάρχει θέμα.... Τότε ή θα πρέπει να το πάρει άλλος το αυτοκίνητο (πχ γονιός αν δεν έχει πρόβλημα) ή θα το πάρεις με δόσεις αν μπορέσεις ή θα σου κάνουν γονική παροχή όσα σου χρειάζονται για να καλύψεις τη διαφορά (δηλαδή ανάλωση κεφαλαίου περασμένων ετών συν 1000 από φέτος συν γονική παροχή να είναι όσο κάνει το αυτοκίνητο).
Φυσικά δεν είμαι ειδικός, καλύτερα να ρωτήσεις κανέναν τέτοιον!
Και μην ξεχνιόμαστε, δεν έχει σημασία τι βγάζεις αλλά τι δηλώνεις.σε ευχαρηστω για την απαντηση,εγω μενω στο σπιτι με τους γονεις μου και το αυτοκινητο θα το κυκλοφορω μονο 6 μηνες το χρονο τους υπολοιπους 6 θα εχω την μηχανη, ξερεις αν θα μειωνεται και το τεκμηριο διαβιωσης εφοσων θα παραδιδω πινακιδες για ενα 6μηνω;και επιπλεων εχω και εκαθαριστικο του 2010 που ειχα δουλεψει για 1 εξαμηνο σε μια επιχειρηση και ειχα δηλωσει 5.500 ευρω ξερεις αν αυτο μετραει;να σημειωσω οτι δεν εχω κατι αλλο στο ονομα μου μονο το αυτοκινητο που θα αγορασω, η μηχανη ειναι στο ονομα του πατερα μου.
-
Με τεκμήριο διαβίωσης 3000 και εισόδημα 4000 (δηλωμένο) δεν έχεις πολλά περιθώρια στο ετήσιο τεκμήριο, απλά δεν σου χωράει αν έχεις αυτοκίνητο.
Αν δίνεις πινακίδες φυσικά ελαττώνεις το τεκμήριο του αυτοκινήτου ανάλογα με το ποσοστό επί του έτους αλλά και πάλι χλωμό σε βλέπω.... -
Το τεκμήριο ενός αυτοκινήτου 1200 κ.ε. είναι 4000. Αν είναι 5-10 ετών είναι 2800 και άνω των 10 ετών 2000€. Υπολόγισε και τις 3000€ τεκμήριο διαβίωσης που είπαν οι προλαλήσαντες. Στην ουσία όμως παρόλο που το πραγματικό σου εισόδημα είναι 4000 με το νέο σύστημα της έκπτωσης φόρου το αφορολόγητο ανεβαίνει στις 9500€. Άρα ακόμη κι αν το τεκμαρτό σου εισόδημα είναι 3000+4000 = 7000€ δεν θα πληρώσεις καθόλου φόρο.
Τα τεκμήρια αυτοκινήτου:
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 109353.asp -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Το τεκμήριο ενός αυτοκινήτου 1200 κ.ε. είναι 4000. Αν είναι 5-10 ετών είναι 2800 και άνω των 10 ετών 2000€. Υπολόγισε και τις 3000€ τεκμήριο διαβίωσης που είπαν οι προλαλήσαντες. Στην ουσία όμως παρόλο που το πραγματικό σου εισόδημα είναι 4000 με το νέο σύστημα της έκπτωσης φόρου το αφορολόγητο ανεβαίνει στις 9500€. Άρα ακόμη κι αν το τεκμαρτό σου εισόδημα είναι 3000+4000 = 7000€ δεν θα πληρώσεις καθόλου φόρο.Τα τεκμήρια αυτοκινήτου:
http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/109353.aspκαταλαβα,καποιος γνωστος μου ειπε επισης οτι για να δικαιολογισω την αγορα αν κανει πχ το αυτοκινητο 5000 να συνενοηθω με αυτων που το πουλαει να κανουμε 2 υπευθηνες δηλωσεις οτι και καλα μου το πουλησε 2000 η και 1000,για να μην πληρωσω καποιων επιπλεων φορο,thanks για την απαντηση.
-
ρε παιδιά έχω μπερδευτεί λίγο (βασικά ο λογιστής με μπερδεψε)
αμαξια του 2003 και 2004 θεωρούνται δεκαετίας για το 2013 κ έχουν έκπτωση στο τεκμήριο 50%? Ρωτάω για την δήλωση που θα κάνουμε ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, δηλαδή για την κατοχή τους το 2013 -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
αμαξια του 2003 και 2004 θεωρούνται δεκαετίας για το 2013 κ έχουν έκπτωση στο τεκμήριο 50%? Ρωτάω για την δήλωση που θα κάνουμε ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, δηλαδή για την κατοχή τους το 2013Αυτοκίνητα του 2003 φέτος κλέινουν 10ετία, άρα στη δήλωση που θα γίνει του χρόνου το τεκμήριο θα είναι 50% μειωμένο. Του 2004 είναι 30% μειωμένο για φέτος.
-
Ο χρήστης giorgoszzr1400 έγραψε:
Το τεκμήριο ενός αυτοκινήτου 1200 κ.ε. είναι 4000. Αν είναι 5-10 ετών είναι 2800 και άνω των 10 ετών 2000€. Υπολόγισε και τις 3000€ τεκμήριο διαβίωσης που είπαν οι προλαλήσαντες. Στην ουσία όμως παρόλο που το πραγματικό σου εισόδημα είναι 4000 με το νέο σύστημα της έκπτωσης φόρου το αφορολόγητο ανεβαίνει στις 9500€. Άρα ακόμη κι αν το τεκμαρτό σου εισόδημα είναι 3000+4000 = 7000€ δεν θα πληρώσεις καθόλου φόρο.
Τα τεκμήρια αυτοκινήτου:
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 109353.aspκαταλαβα,καποιος γνωστος μου ειπε επισης οτι για να δικαιολογισω την αγορα αν κανει πχ το αυτοκινητο 5000 να συνενοηθω με αυτων που το πουλαει να κανουμε 2 υπευθηνες δηλωσεις οτι και καλα μου το πουλησε 2000 η και 1000,για να μην πληρωσω καποιων επιπλεων φορο,thanks για την απαντηση.
Μην μπερδεύεις το τεκμήριο αγοράς που αφορά μόνο τη χρονιά που το αγόρασες και το ποσό που έδωσες για την αγορά με το τεκμήριο διαβίωσης που προκύπτει από την κατοχή του κάθε χρόνο
-
ωραια γιατί είμαστε οριακά αν δεν πουληθεί το ένα
Eυχαριστώ -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
αμαξια του 2003 και 2004 θεωρούνται δεκαετίας για το 2013 κ έχουν έκπτωση στο τεκμήριο 50%? Ρωτάω για την δήλωση που θα κάνουμε ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, δηλαδή για την κατοχή τους το 2013Αυτοκίνητα του 2003 φέτος κλέινουν 10ετία, άρα στη δήλωση που θα γίνει του χρόνου το τεκμήριο θα είναι 50% μειωμένο. Του 2004 είναι 30% μειωμένο για φέτος.
Είσαι σίγουρος;
Νομίζω ότι πρέπει να χει κλείσει 10ετία στην αρχή του έτους. Αν συμπληρώσεις δεκαετία μέσα στο 2013 δεν έχεις μειωμένο κατά 50% τεκμήριο χρήσης για το 2013.
ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΑ