-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Χτές,έτυχε νά μιλήσω μέ έναν πωλητή τής Goodyear, o oποίος μου είπε ότι,υπάρχουν ελατωματικές παρτίδες ελαστικών,πού βγαίνουν από τά εργοστάσια παραγωγής τής εταιρίας (τής κάθε εταιρίας) καί τά οποία η ίδια η εταιρία τά βγάζει εκτός κυκλοφορίας από τό δικό της δίκτυο πωλήσεων.
Αυτά τά λάστιχα,τά αγοράζουν όμως διάφοροι έμποροι,μέ πάρα πολύ χαμηλή τιμή (μιλάμε γιά χιλιάδες κομμάτια),καί τά βγάζουν πρός πώληση.
Η εταιρία,αυτά τά ελατωματικά λάστιχα,τά 'σημαδεύει' μέ κάποιο κωδικό στό πλαϊνό του ελαστικού,καί δέν καλύπτει οτιδήποτε προβλημα παρουσιαστεί σέ αυτά.
Αυτά τά λάστιχα,μάλλον πωλούνται από τά Σούπερ-Μάρκετ.Χμ δηλαδη το Χ μεγαλοκατάστημα-πολυεθνική πουλάει κάτι ελλατωματικό και χωρίς εγγύηση;Δύσκολο...
-
Μάρκο αν ήμουν στην θέση σου θα πήγαινα κατευθείαν για Exalto II.
-
εγω μπορει και να πηγαινα και για ιαπωνα.......
-
Στο http://www.elastika-online.gr τα Yokohama A539 έχουν 79 ευρώ, τα Michelin Exalto PE2 123.20 και τα Pirelli P7 94,70... (οι τιμές για 1 λάστιχο και παράδοση στο σπίτι μου - χωρίς τοποθέτηση... ας είναι καλά ο ξάδερφος... ) Η διάσταση που αναφέρομαι είναι 185/55/15 και όλα έχουν δείκτη ταχύτητας V (έως 240 χαω) και όχι Η (έως 210 χαω) που θέλω (τελική του πέζουλα 200χαω).
Με τον δείκτη ταχύτητας δεν νομίζω να αντιμετωπίσω πρόβλημα, αν εξαιρέσει κανείς ότι θα θέλει λίγο παραπάνω να ζεσταθεί. Πάντως οι τιμές έχουν καλή διαφορά και μάλλον οι Γάλλοι είναι εκτός συναγωνισμού. Τα Pirelli μου φαίνονται καλή λύση κι έχω ακούσει και καλά σχόλια από 206 με αυτά τα λάστιχα.
Για να δούμε τι θα πει ο ξάδερφος και τι τιμές θα δώσει και αυτός... Σε λίγο θα είμαι εκεί...
Τελικά μάλλον χλωμό με βλέπω για 195/50, μιας και η διαφορά στη διάμετρο είναι 3,5%... όχι ότι θα με χαλάσει πιο κοντό κιβώτιο, αλλά το 3,5% μου φαίνεται αρκετά μεγάλο...
-
εχεις 185 λαστιχο???
προσωπικα θα εβαζα 195.........και οπως φαινεται και το Α539 που ειανι και φθηνοτερο........ -
Μπορείς να πάς σε 195/50/R15 και να γλιτώσεις αρκετά λεφτά. Τα Exalto τα είχα βρεί 280 ευρώ την τετράδα όταν έψαχνα λάστιχα για συγγενή μου σε αυτή την διαταση και 400 στην 185/55/R15. Γενικά το κατάστημα αυτό δεν είναι τόσο φτηνό όσο λέει στα επώνυμα λάστιχα. ( Michelin, Bridgestone και Continental )
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
εχεις 185 λαστιχο???προσωπικα θα εβαζα 195.........Έχω 195, αλλά παραείναι φαρδύ... Μία δοκιμή θα μας πείσει... Θέλω να πιστεύω ότι με το 185 θα κερδίσω σε προοδευτικότητα κυρίως και ελαφρώς καλύτερη συμπεριφορά στο βρεγμένο.
και οπως φαινεται και το Α539 που ειανι και φθηνοτερο........
Πήγα στον ξάδερφο, ο οποίος είπε ότι σε γενικές γραμμές τα Yokohama είναι αρκετά σκληρά για Ελλάδα και δεν τα συνιστά καθόλου. Ο ίδιος μου είπε επίσης ότι μπορώ να βρω λάστιχα από αλλού φθηνότερα απ' ότι μπορεί να βρει αυτός από τους εμπόρους με τους οποίους συνεργάζεται (του είπα για το http://www.elastika-online.gr) και λέει ότι μάλλον θα μου έρθει φθηνότερα να το αγοράσω εγώ ο ίδιος. Θα κοιτάξει πάντως για Uniroyal ), τα οποία θεωρεί καλύτερα για τις Ελληνικές συνθήκες και έχει και γνωστό στον έμπορο.
Μάλλον με βλέπω για τα Ρ7...
-
OXI P7............ELEOS απο το ενα ακρο στο αλλο..........
αν ειναι για γιοκο σκληρα τοτε τα μπριτζεστοουν τι ειναι????
παντως μην κατεβεις διασταση......
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Μπορείς να πάς σε 195/50/R15 και να γλιτώσεις αρκετά λεφτά. Τα Exalto τα είχα βρεί 280 ευρώ την τετράδα όταν έψαχνα λάστιχα για συγγενή μου σε αυτή την διαταση και 400 στην 185/55/R15.Ναι, ρε γμτ... τα προφίλ 55 είναι 80-120ευρώ ακριβότερα σε σχέση με το 50άρι... Αλλά με 195-50 είμαι -3,3% στη διάμετρο... Ήδη ο ξάδερφος μου είπε ότι δεν κάνω σωστά που πάω στο 185/55 (διαφορά -1,8%), οπότε με το 195/50 θα φάω ξύλο... Χώρια που κι εγώ θα προτιμούσα κάτι ψηλότερο...
Γενικά το κατάστημα αυτό δεν είναι τόσο φτηνό όσο λέει στα επώνυμα λάστιχα. ( Michelin, Bridgestone και Continental )
Ναι... Πάντως οι τιμές του είναι αρκετά καλές. Θα δω τι τιμούλα θα βει ο ξάδερφος για Uniroyal.
-
Τα Α539 πρεπει να ειναι τα ελαστικα για τα οποια ακους τις πιο αντικρουομενες αποψεις.Για αλλους ειναι πολυ καλα και για αλλους δεν αξιζουν καθολου.Εγω ανηκω στους πρωτους ,τουλαχιστον μεχρι τις 25000χλμ κρατανε φανταστικα μετα φθινουν (ξερενονται).
-
Pirelli????
Δεν θα το συνιστούσα με τίποτα. Και όπως λέει και Γίαννης μην αλλάξεις δίασταση προς τα κάτω.
Για τα Uniroyal τα 550 ψήνομαι και εγώ.
Μάρκο τι φοραεί σε μαμά διάσταση ο πέζουλας? -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
OXI P7............ELEOS απο το ενα ακρο στο αλλο..........αν ειναι για γιοκο σκληρα τοτε τα μπριτζεστοουν τι ειναι????
Τα Ρ7 είναι Pirelli βρε... Και στο peugeot sport club (http://www.psclub.gr) έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τον συνδυασμό Ρ7 - 206 1,6... Τώρα... όπως πάντα θα δείξει...
παντως μην κατεβεις διασταση......
Γιατί;; Τα 195 μου φαίνονται υπερβολικά...
Τα Α539 πρεπει να ειναι τα ελαστικα για τα οποια ακους τις πιο αντικρουομενες αποψεις.Για αλλους ειναι πολυ καλα και για αλλους δεν αξιζουν καθολου.
Μπαααα... αυτά είναι όλα τα Pirelli...
μεχρι τις 25000χλμ κρατανε φανταστικα μετα φθινουν
Αυτό είναι μειονέκτημα... Να μας βγάλουν και 40-50Κ χλμ... Αλλιώς τα Ρ7 ή τα Exalto γίνονται ξαφνικά πολύ φθηνά...
Pirelli????
Δεν θα το συνιστούσα με τίποτα. Και όπως λέει και Γίαννης μην αλλάξεις δίασταση προς τα κάτω.Είπαμε... τα Pirelli είναι πολύ αντιφατικά ελαστικά... Πάντως ο συνδυασμός Ρ7+206 1,6 πρέπει να δουλεύει καλά... Όσο για το προς τα κάτω θα το δοκιμάσω... δεν πιστεύω να χάσω και τίποτα... Εξάλλου είναι πιο κοντά στη μαμά διάμετρο απ' ότι το 195/50...
Ο πέζουλας φοράει 195/55/15 μαμά, τα Continental Premium Contact που είναι καλά στο βρεγμένο, μέτρια στο στεγνό (και ελπίζω να βρω λάστιχα να σας πω και τι λένε στην πίστα... )
Sorry για το τεράστιο post και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια!
-
Μάρκο έχω το 206 1,6 5θυρο φοράω τα 195/55/15 Yokohama A539 V για περίπου 7000χλμ και είμαι ευχαριστημένος. Δεν είναι σκληρά ούτε μαλακά.
Μειονέκτημα ότι είναι V τώρα που έχει κρύο και αργούν να ζεσταθούν (για τα στροφιλίκια) όχι για νορμάλ οδήγηση που είναι πολύ ΟΚ !!!
Και εγω παλαιότερα έκανα πειράματα με τις διαστάσεις και κατέληξα ότι τα 195/55/15 είναι overall η πιό σοφή επιλογή.
Πριν αποφασίσεις πρέπει να ξέρεις τι προτεραιότητα έχεις πχ μεγάλη διάρκεια ή πολύ καλό τιμόνι ή άνεση κλπ, για τι είδος οδήγηση μιλάμε και σε ποιά μέρη πχ πόλη, βουνό, Εθνική κλπ. -
Ο χρήστης TONY PAP έγραψε:
Μάρκο έχω το 206 1,6 5θυρο φοράω τα 195/55/15 Yokohama A539 V για περίπου 7000χλμ και είμαι ευχαριστημένος. Δεν είναι σκληρά ούτε μαλακά.
Μειονέκτημα ότι είναι V τώρα που έχει κρύο και αργούν να ζεσταθούν (για τα στροφιλίκια) όχι για νορμάλ οδήγηση που είναι πολύ ΟΚ !!!ΟΚ, σε δεύτερη συζήτηση με τον ξάδερφο μου είπε ότι φθείρονται και αρκετά γρήγορα... Τι να πω;;; Γενικά, τον θεωρώ σοβαρό άνθρωπο, που δεν θα έλεγε κάτι αν δεν το γνωρίζει. Βέβαια, ουδείς άσφαλτος ( )
Και εγω παλαιότερα έκανα πειράματα με τις διαστάσεις και κατέληξα ότι τα 195/55/15 είναι overall η πιό σοφή επιλογή.
Πιθανότατα έχεις δίκιο, αλλά θα ήθελα να το δοκιμάσω κι εγώ αυτό. Αλήθεια, τι εμπειρίες είχες με 185/55; (τα είχες φορέσει αυτά έτσι;;; )
Πριν αποφασίσεις πρέπει να ξέρεις τι προτεραιότητα έχεις πχ μεγάλη διάρκεια ή πολύ καλό τιμόνι ή άνεση κλπ, για τι είδος οδήγηση μιλάμε και σε ποιά μέρη πχ πόλη, βουνό, Εθνική κλπ.
Βασικά πόλη αυτό τον καιρό, με κάποια ταξιδάκια, αλλά τα θέλω να είναι καλά και στο στροφιλίκι. Λίγο απ' όλα δηλαδή...
-
Το αμάξι μαμά 5θυρο (2001) φορούσε 185/65/14 και εγω δοκίμασα 185/60/14.
Οι σχέσεις κόντιναν και οι ρεπρίζ βελτιώθηκαν αλλά στην Εθνική έψαχνα για 6η και στο φρενάρισμα σίγουρα δεν ήμουν καλύτερα απο πριν.
Το 185/55/15 Η είναι μια καλή λύση και μάλιστα αρχικά τα 3θυρα 1,6 φορούσαν αυτή την διάσταση πριν η peugeot πάει σε 195/55/15.
Δεν ξέρω τι επιλογές υπάρχουν σε αυτήν την διάσταση.
Για τα στροφιλίκια και την πόλη τα Α539 είναι πολύ καλά αλλά σίγουρα όχι για πάνω απο 25000χλμ (πάνω κάτω) που σημαίνει ότι για κάποιον που κάνει πολλά χλμ το χρόνο δεν είναι η επιλογή του. -
Ο χρήστης TONY PAP έγραψε:
Το 185/55/15 Η είναι μια καλή λύση και μάλιστα αρχικά τα 3θυρα 1,6 φορούσαν αυτή την διάσταση πριν η peugeot πάει σε 195/55/15.
Χμμμ, αυτό δεν το ήξερα... ενδιαφέρον και ευχαριστώ!
Για τα στροφιλίκια και την πόλη τα Α539 είναι πολύ καλά αλλά σίγουρα όχι για πάνω απο 25000χλμ (πάνω κάτω) που σημαίνει ότι για κάποιον που κάνει πολλά χλμ το χρόνο δεν είναι η επιλογή του.
Ε, ναι, εγώ χωρίς να κάνω πολλά χλμ το χρόνο (πλέον) θέλω να μου κρατήσουν για καμιά 40-50Κ χλμ, ή καμιά 3ετία (αν δεν εξαφανιστούν στις Σέρρες εντωμεταξύ... )
Αλλαγή ελαστικών