-
Καλησπέρα παιδιά! Θα θελα να μου πείτε πόσο κοστίζει η συντήρηση ενός αυτοκινήτου ανάλογα με τα κυβικά του...
Μιλάμε για ένα 1400cc (π.χ Ibiza Top Gun), 1600cc (π.χ Peugot Rallye 207) και 1800cc (π.χ Celica T - Sport) (Γενικά κάτι ψηλολογικό για τα κυβικά του, όχι κάνα RX-8, γιατί εκεί από όσο ξέρω πάνε πολλά τα έξοδα)... Πόσο κοστίζει η συντήρηση του μαζί με βενζίνες μέσα, τα πάντα... Για μια λογική οδηγική συμπεριφορά, με απείραχτο αμάξι, όχι με tourbo κλπ, με μ.ο χιλιομέτρων τον μήνα, γύρω στα 1.000 - 1500, εκ των οποίων τα μισά θα γίνονται μέσα στην πόλη και τα υπόλοιπα εκτός... Θέλω να μου πείτε μόνο το τελικό πόσο που βγαίνει τον μήνα περίπου, συμπεριλαμβανομένων των παραπάνω συνθηκών συν ασφάλειες, service, σήμα κλπ... Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! -
Καλησπέρα παιδιά! Θα θελα να μου πείτε πόσο κοστίζει η συντήρηση ενός αυτοκινήτου ανάλογα με τα κυβικά του...
Μιλάμε για ένα 1400cc (π.χ Ibiza Top Gun), 1600cc (π.χ Peugot Rallye 207) και 1800cc (π.χ Celica T - Sport) (Γενικά κάτι ψηλολογικό για τα κυβικά του, όχι κάνα RX-8, γιατί εκεί από όσο ξέρω πάνε πολλά τα έξοδα)... Πόσο κοστίζει η συντήρηση του μαζί με βενζίνες μέσα, τα πάντα... Για μια λογική οδηγική συμπεριφορά, με απείραχτο αμάξι, όχι με tourbo κλπ, με μ.ο χιλιομέτρων τον μήνα, γύρω στα 1.000 - 1500, εκ των οποίων τα μισά θα γίνονται μέσα στην πόλη και τα υπόλοιπα εκτός... Θέλω να μου πείτε μόνο το τελικό πόσο που βγαίνει τον μήνα περίπου, συμπεριλαμβανομένων των παραπάνω συνθηκών συν ασφάλειες, service, σήμα κλπ... Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! -
Ενα μικρο κουβαδακι τυπου Twingo σαν το δικο μου με καθημερινη χρηση και με minimum 1200-1500χλμ τον μηνα θελει απο 120 αντε να σου βαλω εως 150€ βενζινες, περιπου 12€ βγαινουν το μηνα τα τελη και γυρω στα 32€ μηνιαιως μια πληρης ασφαλεια. Υπολογισε οτι καθε 10.000χλμ θελει λαδοφιλτρο με κοστος βαρια βαρια 50ρικο και καθε 30.000χλμ τα υπολοιπα αναλωσιμα με κοστος κατω απο κατοσταρικο συνολικα. Ε και καθε 3 χρονια μια τετραδα λαστιχα στα 200€. Και ολα αυτα για ενα πολυ οικονομικο αυτοκινητο πολης. Οσο ανεβαινεις κατηγορια βεβαια θα ανεβαινουν και τα εξοδα.
-
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου zx lover!
-
Είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις έναν αριθμό.
Καλύτερα να το βάλεις κάτω μόνος σου και να κάνεις την αριθμητική σου.- τεκμήριο (μόνο εδώ παίζουν βασικό ρόλο τα κυβικά)
- πάγια έξοδα: σήμα (εδώ τα κυβικά μετράνε μόνο αν παλιό), ΚΤΕΟ κάθε 2 χρόνια, ασφάλεια (διάφορα είδη κλπ κλπ)
- Οι βενζίνες εξαρτώνται από την τεχνολογία του κινητήρα, τον βαθμό απόδοσής του και βέβαια την απόδοσή του. Αλλά και του βάρους του οχήματος, της αεροδυναμικής, των τριβών και σε πολύ σημαντικό βαθμό από το πόσο βαρύ δεξί πόδι έχεις.... και πού το πα φυσικά, άλλο το μποτιλιάρισμα και άλλο η χαλαρή βόλτα σε άδειο επαρχιακό.
- συντήρηση, μεγάλη κουβέντα. Πάλι τα κυβικά δεν θα παίξουν ρόλο, τουλάχιστον για 1400-1800 δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά λόγω κυβικών. Εξαρτάται περισσότερο από κάποιες ιδιαιτερότητες σχεδίασης (πχ ιμάντας ή αλυσίδα), πολιτική εταιρείας, εγγυήσεις, κόστος ανταλλακτικών, συνεργείο που επιλέγεις... Συν υαλοκαθαριστήρες, ζουμί, σαπούνια κλπ για καθαριότητα...
- αναλώσιμα: λάστιχα κάθε πχ 3 χρόνια (που βρίσκεις με 200 αλλά και με >600 ανάλογα με τις ζάντες που θα φοράς, πάλι καμία σχέση με τα κυβικά), αμορτισέρ, δίσκος συμπλέκτη, εξάτμιση κάθε πιο πολλά χρόνια...
- έκτακτα: έξοδα πάρκινγκ, πλύσιμο, διόδια, βελτιώσεις, ζημιές, ατυχήματα ....
-
αναλογος και την ηλικια του αμαξιου
θα σου πω προσωπικα με το τσελικα(1600cc).... κανω γυρω στα 500-600χλμ τον μηνα...
ασφαλεια 190 ευρω 6μηνο (31ευρω/μηνα)
τελη 265 ευρω (22ευρω/μηνα)
οι βενζινες μου ειναι στα ~13 ευρω ανα/100 χλμ (=~60 ευρω/μηνα)
μονο τα παραπανω βγαινουν γυρω στα 110-120 ευρω τον μηνα για να πληρωσω το καθενα στην ωρα του...λαδια φιλτρα ~35-40 ευρω καθε 10.000χλμ
λαστιχα ~270 καθε 3-5 χρονια
κτεο 50ευρω ανα 2 χρονια
κλπ. μεγαλα σερβις etc. -
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά! Από ότι κατάλαβα θες περίπου 250-300 τον μήνα... (χωρίς να χεις και βαρύ πόδι)...
Συντήρηση Αυτοκινήτου