-
Ας ξεθαψω το θεμα να ρωτησω μηπως γνωριζει κανεις. Υπαρχει περίπτωση η τσιμούχα του στροφάλου να 'φαει' το κομματι του ιδιου του στροφαλου που παταει και να κανει αυλακώσεις;
-
Η αλήθεια είναι ότι αφήνει μια αμυχή.
-
σκληρο ελαστικο να ''φαει'' μεταλλο,χλωμο το βλεπω.......
εκτος και αν ερθει σε επαφη με ενα μεταλλικο σπιραλ που εχουν μερικες στον εσωτερικο δακτυλιο -
Κι όμως το κάνει .
Κάπου διάβασα ότι η χαρακιά προέρχεται από τη βρωμιά που μαζεύεται γυρώ από το χείλος της τσιμούχας.
-
Μάλιστα... και δεν νομιζω να υπαρχει τροπος να φτιαχτει μετα αυτο.
-
Από όσο ξέρω, δεν το φτιάχνει κανένας αυτό. Απλώς βάζουν μια καινούργια τσιμούχα. Πρόσεξε όμως, αν η μανίσια τσιμούχα είναι από εκείνες τις καφέ με το διπλό χείλος και τις ραβδώσεις, μη βάλεις απλή. Πάρε τη μανίσια και θα δουλέψει μια χαρά. Την έχω πατήσει δυο φορές ως τώρα έτσι.
-
Συνήθως όταν αλλάζεται η τσιμούχα ο μάστορας προσέχει να μην τοποθετήσει την καινούρια ακριβώς στην ίδια θέση. Τοποθετείται είτε λίγο πιο μέσα είτε λίγο πιο έξω.
-
Σας ευχαριστω για τις απαντήσεις, ετσι εγινε τοποθετήθηκε λιγο πιο εξω για να μην πατησει στις αυλακώσεις που ειχε κανει η προηγούμενη. Αν και παλι εχω αμφιβολίες για το ποσο θα κρατήσει, γιαυτο ρώτησα αν υπάρχει κάποιος τρόπος επισκευής.
-
Σήμερα με την αλλαγή λαδιού στα 190.000χλμ διαπίστωσε ο μάστορας εκτεταμένη απώλεια λαδιού η οποία επειδή έπεφτε στην επένδυση της ποδιάς δεν γινόταν αντιληπτή.
Εγώ για να είμαι ειλικρινής με έζωσαν τα φίδια όταν συμπλήρωσα δυο φορές από σχεδόν 300ml κάτι το οποίο απέδωσα στον νέο τύπου λιπαντικό που έβαλα (motul 8100 5w30 FE).
Το ζασμάν από κάτω είχε γύρω γύρω λάδια παλιά και καινούργια. Επίσης έβαλα και ένα δυνατό καθαριστικό της weg μέσα στο λάδι για να καθαρίσω τα δαχτυλίδια από τα πιστόνια αφού απέδωσα την υποτιθέμενη απώλεια λαδιού. Επειδή σήμερα ήταν κρύα μέρα με πολύ βροχή συμφωνήσαμε με τον μάστορα να στεγνώσει ο καιρός και να πλυθεί από κάτω για να δούμε από που είναι η απώλεια.
Εκτιμώ ότι είναι από τον στρόφαλο, συνηθισμένη αιτία απώλειας σε πολλά αυτοκίνητα.
Το αυτοκίνητο είναι το mazda 6 2004 1,8 me 190.000χλμ
Την βοήθειά σας παρακαλώ
Πιθανόν τσιμούχα στρόφαλου-Υπάρχει κίνδυνος?