-
Ο χρήστης HatmanMotorsport έγραψε:
Οι προδιαγραφές των κρανών για καρτ προσδιορίζονται από δύο παράγοντες:-
Έχουν στενότερο οπτικό πεδίο από ότι τα κράνη των μηχανών (γι’αυτό μπορεί να θεωρούνται και παράνομα για χρήση σε μηχανή)
-
Περιλαμβάνουν ειδική στρώση απορρόφησης πολλαπλών χτυπημάτων, το οποίο δεν διαθέτουν τα κράνη των μοτοσυκλετών.
Το παραπάνω σημαίνει πως τα κράνη των μοτοσυκλετών είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να μπορούν να απορροφήσουν ΕΝΑ και μοναδικό μεγάλο χτύπημα – υποθέτοντας ότι ο αναβάτης που θα πέσει από τη μηχανή κατά μεγάλη πιθανότητα θα προσκρούσει με μεγάλη ορμή σε κάποιο αντικείμενο με ΕΝΑ μοναδικό σημείο του κράνους του και κατόπιν θα δέχεται μικρότερης έντασης χτυπήματα σε άλλα σημεία.
Απεναντίας, τα κράνη προδιαγραφών καρτ είναι φτιαγμένα ώστε να αντέχουν πολλαπλά χτυπήματα στο ίδιο σημείο του κελύφους του κράνους.
Συνήθως μπορείς από 400 ευρώ να αγοράσεις ένα αρκετά καλό κράνος για κάρτ
Με καλή διάθεση πάντα, νομίζω ότι οι παράγοντες που αναφέρεις (τους οποίους σε καμμία περίπτωση δεν αμφισβητώ αφού αναφέρονται στο site της snell ) είναι η απάντηση στο γιατί τα κράνη του καρτ δεν πρέπει να φοριούνται κατά την οδήγηση μοτοσυκλέτας .
Και αναφέροντας την προσωπική μου άποψη, πιστεύω ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει roll cage, ζώνες ασφαλείας κτλ στο καρτ, και μια σύγκρουση το πιθανότερο είναι να οδηγήσει τον οδηγό εκτός καρτ (ή κάτω από αυτό), οι συνθήκες ατυχήματος δεν διαφέρουν σημαντικά από ατύχημα με μηχανή.
Ίσως ακούγεται υπεροπτικό να αμφισβητώ τις αποφάσεις των CIK-FIA , Snell κτλ . Δεν το κάνω. Προφανώς, έχουν δεδομένα τα οποία δε γνωρίζω και με οδηγούν σε διαφορετική άποψη. Απλά αντιμετωπίζω το ζήτημα με κριτική σκέψη.
-
-
να πω την μαυρη μου αληθεια..ουτε εγω καταλαβω αλλα ουτε και συμφωνω σε αυτο που αναφερει ο φιλος πιο πανω, περι πολλαπλων χτυπηματων.
γιατι δλδ στο καρτ θα δεχτεις πολλαπλα χτυπηματα ενω στην μηχανη οχι??
μηπως δεν καταλαβαινω κατι απο τον ορο πολλαπλα χτυπηματα??εν κατακλειδι, το καλυτερο ειναι παντα να χρησιμοποιουμε διαφορετικο κρανος για καθε χρηση.
οπως επισης το καλυτερο θα ηταν να αντεχε η τσεπη μας να αγορασουμε ενα top carbon κρανος.anyway, πιστευω οτι σε περιπτωση που εισαι καθαρος χομπιστας μπορεις να χρησιμοποιεις ενα καλο κρανος μηχανης, τουλαχιστον για ενα αλφα χρονικο διαστημα μεχρι να μπεις στα βαθια και να παρεις π.χ. ενα arai.
-
εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι οι περισσοτεροι ειστε θεωρια και καρτ δεν κανετε και ασχολειστε με ανταλλακτικα κ βλακειες. τραβατε σε καμια πιστα να ξεκαυλ***ετε
-
Ειδικά ο Νίκος ούτε που πατάει σε πίστα.
Όλη μέρα crgblog... Είμαι σίγουρος ότι το κράνος του έχει πιάσει αράχνες από μέσα...
ΥΓ Σε 2 εβδομάδες τρέχω...!!!
-
Ο χρήστης Jean-Paul έγραψε:
εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι οι περισσοτεροι ειστε θεωρια και καρτ δεν κανετε και ασχολειστε με ανταλλακτικα κ βλακειες. τραβατε σε καμια πιστα να ξεκαυλ***ετεκυριακή πίστα?
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Ειδικά ο Νίκος ούτε που πατάει σε πίστα.Όλη μέρα crgblog... Είμαι σίγουρος ότι το κράνος του έχει πιάσει αράχνες από μέσα...
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Όλη μέρα crgblog... Είμαι σίγουρος ότι το κράνος του έχει πιάσει αράχνες από μέσα...
:Ιδιοφυές! Αράχνες=ιστός= ένα επιπλέον στρώμα απορρόφησης ενέργειας και προστασίας σε περίπτωση που, ας πούμε, πέσει από την καρέκλα την ώρα που γράφει στο φόρουμ. Γιατί όπως είπαμε, πίστα ποτέ...
-
Ειδικά ο Νίκος ούτε που πατάει σε πίστα.Όλη μέρα crgblog... Είμαι σίγουρος ότι το κράνος του έχει πιάσει αράχνες από μέσα...
Kυριακη...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Kυριακη...
Σε 20 ώρες
-
Γαμιέστε...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Kυριακη...
Σε 20 ώρες
Aspropyrgos ring η kartodromo?
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Kυριακη...
Σε 20 ώρες
Aspropyrgos ring η kartodromo?
None of the above.
Megaroring
-
Ειναι ανοιχτα;
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Ειναι ανοιχτα;Σάββατο ναι, κανονικά.
Μάλιστα προβλέπω να είναι και σχετικά χαλαρά γιατί είχε rotax το προηγούμενο ΣΚ και είναι κάποιες ομάδες στην Ιταλία για το ROK Cup.
Γιατί δεν έρχεσαι αύριο με Ξιφ?
-
Γιατι θα ναι ασπροπυργο και δε με πολυψηνει οποτε προτιμησα τη μοναξια του καρτοντρομο την κυριακη..
-
καλημερα!!!
ειμαι αναμεσα σε 2 καρτ birel η intrepid...!!! για να ακουσο αποψεις!! -
Ο χρήστης GeorgeShi έγραψε:
καλημερα!!!
ειμαι αναμεσα σε 2 καρτ birel η intrepid...!!! για να ακουσο αποψεις!!Και τα δυο είναι εξίσου καλά, υποστηρίζονται στην Ελλάδα, αλλά το θέμα είναι αν υπάρχει υποστήριξη εκεί.
Οπότε τσέκαρε πρώτα αυτό και μετά αποφάσισε.
Αν υποστηρίζονται και οι δυο εταιρίες, πάρε όποιο σου αρέσει περισσότερο.
Από τα δυο πάντως θα προτιμούσα το birel.
-
9 καρτ ήμασταν σήμερα κάτω από τη τέντα της CRG:
Εντάξει...ΛΙΩΣΑΜΕ. Μια ολόκληρη πίστα δικιά μας. Απίστευτα ήταν.
20 λίτρα βενζίνη έκαψα.
Περισσότερες φώτο εδώ: http://www.kartinfo.gr/home/savato.html
-
Νικο σε ζηλευω
κ τα δυο υποστηριξη εχουνε εδω..
το τι μου αρεσει εμενα ειναι το intrepid, το birel μου φενεται πιο φθηνιαρικο απο το αλλο,
αν γνωριζει καποιος σχετικες λεπτομερειες για αρνητικα, θετικα κ καλυτερο ας τις αναφερει...
κ αν καποιοι εχουν οδηγησει τα συγκεκριμενα σασι..επειδη ενας σαν εμενα δεν μπορει να το καταλαβει με την ματια κ το μονο που θα κοιταξει καθαρα ειναι η ομορφια!
-
Ο χρήστης GeorgeShi έγραψε:
το τι μου αρεσει εμενα ειναι το intrepid, το birel μου φενεται πιο φθηνιαρικο απο το αλλο
καθε αλλο,εκτος αν μιλας για το easykart.. τα birel εχουν ακριβα ανταλλακτικα σαν αρνητικο για αρχη. Σε σχεση με intrepid δεν ξερω αν ειναι πιο ακριβα αλλα γενικως ειναι λιγο τσουχτερα...
Γενικα μην το πας στο πιο ειναι πιο ομορφο απο το αλλο οπτικα γτ σ αυτον τον τομεα κατα 90% μονο τα πλαστικα και τα χρωματα αλλαζουν τα καρτ μεταξυ τους. Πηγαινε στις πιστες που εχετε,μιλησε με αγωνιζομενους,χομπιστες αντιπροσωπους και θα καταληξεις,μην περιμενεις να σου πει καποιος απο δω αυτο ειναι το καλυτερο παρτο και τελειωνε.Ετσι κι αλλιως σαν αρχαριος δεν προκειται να δεις διαφορες.@Οχια
8 ωρες μεινανε...
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ