-
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
το scorpion zero ειναι πολυ χειροτερο του verde..πολυ βουητο και μηδενικο κρατημα σε βρεγμενοτο verde all season ομως ισως ειναι η κορυφαια επιλογη στην κατηγορια..
Κατ'αρχην ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις, αλλα παραμενω μπερδεμένος!
Προσανατολιζομαι προς Pirelli ή να ξαναβαλω τα Bridgestone Dueler H/P (τα οποια ηταν μια χαρα, αν και απο 'μαμα').
Μου κάνει ομως εντύπωση τα κακά λογια που διαβαζω για τα scorpion zero ειδικά οταν στο τεστ που ειχαν κανει οι 4Τ το ειχαν βγαλει απο τα καλύτερα: http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=12619
Να προτιμήσω τα verde, αλλα μηπως θα ειναι επικίνδυνα αν μπουν σε χώμα; -
αλλος ενας που μετα απο 3 χρονια καο 30ΚΧΛΜ τα λαστιχα του βαστανε σαν καινουργια......
-
θα σου πω..δε θεωρω επικινδυνο να μπουνε σε χωμα αλλα σε χαλικοδρομο ναι
οτι ειναι all season και χειμερινο θα σου μαδησει..αναλογα τι χρηση θελεις να του κανεις
αν ομως θελεις να πατησεις σε χιονι η παγωμενο οδοστρωμα το να μη φορεσεις καν αλυσιδες και να πας τρενο ειναι πολυ θετικο για εμενα..δε νομιζεις??:)
θεωρω πως ειναι αρκετα καλυτερα απ'τα dueler χωρις να τα εκμηδενιζω
η bridgestone τουλαχιστον εχει 'ποιοτικα' λαστιχα απο αποψη κατασκευηςσε q7 πολυ καλες κριτικες εχω ακουσει για το goodyear 255/55/18..λογικα efficient grip θα ηταν
-
Μα τα scorpion verde ειναι οντως all season?? Νομιζω ειναι θερινα και αποκλειστικα για άσφαλτο!
-
Ο χρήστης takisot έγραψε:
Κατ'αρχην ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις, αλλα παραμενω μπερδεμένος!
Προσανατολιζομαι προς Pirelli ή να ξαναβαλω τα Bridgestone Dueler H/P (τα οποια ηταν μια χαρα, αν και απο 'μαμα').
Μου κάνει ομως εντύπωση τα κακά λογια που διαβαζω για τα scorpion zero ειδικά οταν στο τεστ που ειχαν κανει οι 4Τ το ειχαν βγαλει απο τα καλύτερα: http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=12619
Να προτιμήσω τα verde, αλλα μηπως θα ειναι επικίνδυνα αν μπουν σε χώμα;Κατ' αρχήν τα Dueler τα είχα κι εγώ από τη μάνα του και το λάστιχο είναι μετριότατο. Το verde πολύ πολύ ανώτερο και απείρως πιο ήσυχο. Η αλήθεια είναι ότι με το verde όποτε έχω πατήσει χώμα έχω σχεδόν κολλήσει. Κατά τα άλλα στην άσφαλτο που είναι και το πιο σημαντικό με έχει βγάλει πολλές φορές ασπροπρόσωπο ενώ είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και στις επαφές με πεζοδρόμια και έχει και εξαιρετικό rim protection. Εγώ το συνιστώ ανεπιφύλακτα και απ' ότι έχει πάρει το μάτι μου μάλλον βγαίνει και σε all season που μάλλον σου κάνει καλύτερα. Φοβάμαι όμως ότι το all season θα έχει άντε λίγο καλύτερες επιδόσεις στο βρεγμένο και ίσως ελαφρά αυξημένο θόρυβο. Στο χώμα δεν πιστεύω να σε βοηθήσει ιδιαίτερα.
-
υπαρχουν και all season και θερινα
-
Thanks guys.
Πάντως στο site της Pirelli δεν λεει πουθενα για allseason:
http://www.pirelli.com/tyre/gr/el/suv/s ... verde.html
Θα τους ρωτησω πάντως.. -
παιδια τα toyo drb τα εχει δοκιμασει κανεις?τα hankook ventus prime 2 ειναι καλα?ποια απο τα 2 προτεινετε?το αυτοκινητο φοραει 185/55/15.αν του βαλω 195/50/15 θα κοπαναει περισσοτερο?θα κοψει σε επιδοσεις?το αμαξι ειναι fiat punto μκ2βσπορτινγκ.το michelin pilot exalto 2 ειναι καλυτερο απο τα toyo και hankook λαστιχα?
-
Ο χρήστης takisot έγραψε:
Thanks guys.
Πάντως στο site της Pirelli δεν λεει πουθενα για allseason:
http://www.pirelli.com/tyre/gr/el/suv/s ... verde.html
Θα τους ρωτησω πάντως..Ρώτησα και μου ειπαν πως τα verde βγαινουν μονο καλοκαιρινα.
-
Ξαναφάγαμε άκυρο για τα 002.
Τα advan sport λένε τίποτα; €680 μου είπε, αλλά δε μου γέμισαν το μάτι.
Οι επιλογές πλέον είναι 050A (που φοράω ήδη) ή hankook v12 evo. Έχετε να προτείνετε τίποτα άλλο για 205(215)/45/17? -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Οι επιλογές πλέον είναι 050A (που φοράω ήδη) ή hankook v12 evo. Έχετε να προτείνετε τίποτα άλλο για 205(215)/45/17?Θα προτιμούσα τα Hankook, ώστε να έχω feedback από σένα μήπως τα βάλω κι εγώ!
-
Οι επιλογές πλέον είναι 050A (που φοράω ήδη) ή hankook v12 evo. Έχετε να προτείνετε τίποτα άλλο για 205(215)/45/17?Pilot Sport 3;
Conti SportContact 5; -
Όταν κάποιος λέει ότι προτιμάει φθαρμένα καλά από καινούργια τρίτα θεωρώ με το φθαρμένα δεν εννοεί τελειωμένα. Και έτσι το δέχομαι, με κάπως φθαρμένα ελαστικά ξέρεις τι έχεις και έχεις προσαρμοστεί. Αν όμως εννοεί τελειωμένα θα είμαι αντίθετος.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Οι επιλογές πλέον είναι 050A (που φοράω ήδη) ή hankook v12 evo. Έχετε να προτείνετε τίποτα άλλο για 205(215)/45/17?Pilot Sport 3;
Conti SportContact 5;Όχι, γιατί απ' ό,τι διάβασα έχουν μαλακά πλαϊνά και γενικά μου φαίνονται λάστιχα για οικογενειακά αυτοκίνητα.
@HF και εγώ αυτά σκέφτομαι πιο πολύ. 050Α θα βάλω μόνο αν τα βρω σε πολύ καλή τιμή.
-
... έχουν μαλακά πλαϊνά και γενικά μου φαίνονται λάστιχα για οικογενειακά αυτοκίνητα.Με αφορμή το παραπάνω αλλά αναφερόμενος γενικά δέχομαι ότι υπάρχουν διαφορές στις επιδόσεις και ίσως περισσότερο στην αίσθηση μεταξύ πιο οικογενειακών και πιο σπορτίφ ελαστικών. Όμως ενώ εκτός δρόμου τα ελαστικά αποτελούν τον κύριο παράγοντα του πώς θα πάει το αυτοκίνητο στην άσφαλτο το αυτοκίνητο παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο. Οι όποιες διαφορές (έστω και μετρήσιμες εργαστηριακά) μεταξύ αξιοπρεπών ελαστικών να λέμε την αλήθεια είναι περισσότερο υπόθεση αίσθησης και εμπιστοσύνης που προσφέρουν στον οδηγό. Να ξεκαθαρίσω ότι νιώθω τη διαφορά αλλά ο θόρυβος, η μειωμένη άνεση, αυξημένη φθορά και κατανάλωση και αυξημένη τιμή δεν ξέρω αν δικαιολογούν την ελάχιστα καλύτερη επίδοση σε τιμόνι και μέγιστη πρόσφυση για τη συνήθη χρήση στο δρόμο (και όχι πίστα). Και πραγματικά αναρωτιέμαι μήπως η αίσθηση που δίνει το πιο σπορ δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερες επιδόσεις μια και η πιο απόλυτη συμπεριφορά στο όριο περιορίζει τον ενθουσιασμό αρκετών. Ίσως να έχει σχέση με τον τρόπο οδήγησης αλλά βρίσκω πιο πολύτιμη την φιλικότητα από την απόλυτη συμπεριφορά.
-
Δε διαφωνώ με αυτά που γράφεις, απλά μιλάμε για προτιμήσεις. Δεν θα απέτρεπα κάποιον να αγοράσει τα παραπάνω ελαστικά, που όπως διαβάζω σε κριτικές είναι πολύ καλά. Εγώ δεν έχω σαν προτεραιότητα ούτε την άνεση, ούτε τον ησυχία οπότε αυτή την φιλικότητα δεν τη χρειάζομαι.
-
Οι επιλογές πλέον είναι 050A (που φοράω ήδη) ή hankook v12 evo. Έχετε να προτείνετε τίποτα άλλο για 205(215)/45/17?205 η 215??τι αυτοκινητο?
τα 050 τα ξερεις και μονος σου..τα hankook v12 215/45 καμια σχεση η τιμη για 215 τουλαχιστον..απο μερικες αλφα που ξερω
εχουν μαλακοτερα πλαινα και απ'τα advan και τα 050 και ειναι πολυ ευκολα προβλεψιμα και παιχνιδιαρικα..
βεβαια οχι πλαινα conti..ουτε καντα advan απλως τα εχω δει απο κοντα και τα πλαινα τους γερνουν προς το 050 ενω ο σκελετος φαινεται αρκετα στοιβαρος..δεν εχω αλλη αποψη αλλα εχουν reviews σχετικα καλα..ακριβα μεν
για τα 002 τι σου ειπαν??
-
205 θέλω, αλλά μπορώ να πάω το πολύ μέχρι 215 για να βρω μοντέλο που δεν υπάρχει σε 205 και σε περίπτωση που η διαφορά στην τιμή είναι πολύ μεγάλη. Για MX5 είναι.
Ξέρεις τι τιμές περίπου παίζουν για τα V12; -
αα..mx5
το 215 σε mito και gt 490ευρω
το 205 δεν ξερω..ισως ακριβοτερο αλλα μη φανταστειςγια το 050 ποια ειναι η αποψη σου γενικα?μηπως και μπορω να σε βοηθησω σε σχεση με το v12..μπορω να τα συγκρινω
-
Το 050Α πολύ σκληρό πλαϊνό και γενικά πολύ ανθεκτικό. Του συμπεριφέρθηκα άγρια, αλλά αντέχει πολύ καλά.
Το αυτοκίνητο δεν το έχω οδηγήσει με άλλα λάστιχα, αλλά με αυτά έχει πολύ καλό κράτημα ακόμη και τώρα με 45K.
Σε άλλο mx5 που έχω μπει με 17άρες, αλλά άλλο λάστιχο μου φάνηκε πιο μαλακό.
Επίσης κάνει πολύ θόρυβο, ειδικά σε κακό οδόστρωμα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]