-
Κανόνας Νο 0 ... να κάνει την εγκατάσταση ένας καλός μάστορας.
Κανόνας Νο 0.1 ... να μην το τρέχει με το υγραέριο. Εννοώ 80-90-100. Όχι παραπάνω. Με μεγάλη μηχανή φαντάζομαι θα μπορεί να πάει και λίγο περισσότερο. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ο πατερας σκεφτεται σοβαρα να βαλει υγραεριο στο mazda6 (μοντελο 2009, δίλιτρο).Παρακαλω αν οι γνωστες ξερουν κατι για τον συγκεκριμενο κινητηρα και γενικα αν υπαρχουν προτασεις να τις ακουσω
Συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο μου πάρα πάνω, και θα το σκεφτούμε μαζί!. Η μάλλον στης μεταφέρω!.
1)μάρκα μοντέλο χρονολογία.
2) χιλιόμετρα κατ’ έτος και τρόπος οδήγησης.
3) υπάρχοντα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου.
4) ζημιές που έβγαλε μέχρι σήμερα.
5) τα χέρια σου ‘πιάνουν’ για άπλες εργασίες επί αυτού?.
6)Ευρύτερη περιοχή κυκλοφορίας σου.
7) είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις ένα καλό σύστημα?.
Α. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Πληρέστατος είσαι και σε ευχαριστώ.Αυτό το Αριάν μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πάντως.
Δεν ξέρω την τοποθεσία σου, μα αξίζει εάν περάσεις από το μαγαζί!, βαλε και ένα Ταϋγέτου 85!. Είναι σίγουρα μουσειακό. Αν και τελευταία χρόνια που πήρε σύνταξη ο οδηγός, σήμερα 78, το έχει κάνει και προϊόν τεχνικής οικοτεχνίας!. Μα το έχει μονοφώρη συνειδητά, διότι πέρασε και από εκατομμύρια που του έφαγαν αδηφάγοι συγγενής και τράπεζες. Βλέπεις είναι εγωιστής ξερόλας. Μετά που του τα σέρνω, κατεβάζει το κεφάλι.
Πάντα είναι γυρισμένο στο αέριο. Με αυτό παίρνει άμεσα εμπρός, και με αυτό συνεχίζει!. Μα δεν είναι ο μόνος.
Α. -
Θεσσαλονίκη είμαι.
Τι είναι το Ταϋγέτου 85;
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Θεσσαλονίκη είμαι.Τι είναι το Ταϋγέτου 85;
Μωρέεεεεεεεεε τα άλλα τρία στοιχεία της διεύθυνσης μου τα γράφω στο αβαταρ μου!!!!!!....... εάν έρθεις να δεις την ακρόπολη, το επόμενο αξιοθέατο είναι η Αριαν!!!!!!......
Τι να μιλάμε για ΦΕΙΔΙΑ ΜΝΗΣΙΚΛΗ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΛΛΙΜΑΧΟ όταν υπάρχει ο Antonis-team!!!!!!!.......και η Αριαν…. Που ούτε ο ΕΛΓΙΝ & ΜΟΡΟΖΙΝΗΣ κατάφεραν να την πειράξουν!!!!!!...... διότι σήμερα θα κοσμούσε το μουσείο κλεμμένων ελληνικών μαρμάρων και τεχνών….. στο αδελφάτο του Λονδίνου!!!!!!………
Και σίγουρα είναι ελάχιστα νεότερη της Ακροπόλεως, όσο πατάει η γάτα!!!!!!........
Α. -
:
-
Έχει ζέστη σήμερα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχει ζέστη σήμερα.!!!!A.
-
Δεν θα ηταν καλο να γραφαμε πραγματα κατανοητα για ολους; Δεν καταλαβαινω το νοημα να γραφουν 5 ανθρωποι και να μην καταλαβαινει κανεις αλλος.
-
Πές τα Χρυσόστομε.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Προσωπικά και θέλοντας να έχω οικονομία πχ 3l/100, αγόρασα και IQ 1000cc automatic!.
Φιλικά
Α.Aντωνη μου,
μαλλον καποιο λαθος κανεις εδω.
Θελεις να πεις 6+ λιτρα/100 χλμ, ειδικα αφου εχεις και το multidrive.
Oσο για το γενικο που λες 'οικονομια' δεν πολυβλεπω να ισχυει γιατι με 6+ λιτρα καταναλωση/100 χλμ (εκτος και αν εννοεις να κινεισαι μονο σε εθνικη με 50 χλμ την ωρα και αδειος, αν και αυτα τα αυτοκινητα οπως και εσυ γνωριζεις δεν ειναι τοσο για εθνικη αλλα για πολη, για ευνοητους λογους) την αποσβεση των 16 χιλιαρικων περιπου που κανει καινουργιο και με δεδομενο την οχι καλη χρηστικοτητα του (οπως δηλαδη και τα αυτοκινητα τυπου Smart της κατηγοριας του), ποτε προκειται να την κανεις? Βεβαια μπορει να το εχεις παρει μεταχειρισμενο οποτε το κοστος ελαττωνεται.
Ας μην ξεγελιομαστε και τα Smart και τα IQ προσφερουν στυλ και ειδικα το IQ και διαφορετικοτητα, αλλα μεχρι εκει και για κινηση μεσα στην πολη. Υπαρχουν και κανονικα 'μικρα' αυτοκινητα με κανονικους χωρους και πολλαπλη χρηστικοτητα και με αναλογη οικονομια, αν οχι καλυτερη ειδικα αν θελεις πετρελαιο, και με αρκετα λιγωτερα χρηματα.
Εγω πχ με το μικρο μου το Colt 1300 που εχει και 100 περιπου αλογακια, ειναι πενταπορτο και 1000 κιλα και σειριακο αυτοματο εξαταχυτο, στην διαδρομη για τη δουλεια μου απο Ν. Ηρακλειο για Βουλα μεσω Εθνικης και παραλιακης, στο κατεβασμα το πρωι εχω μεση καταναλωση 4.7-4.8 λιτρα και στην επιστροφη (ανεβασμα) 5.5-5.6. Αυτα βεβαια τωρα που δεν υπαρχει και πολυ κινηση, διαφορετικα ο μεσος ορος ειναι γυρω στα 5.5 με 6. Και τους χωρους μου εχω και την ασφαλεια μου αλλα και το γκαζι μου για οπου χρειαζεται, ειδικα σε καμμια προσπεραση και γι'αυτο μπορω να κινηθω εκτος Αθηνων αν και για λογους περισσοτερης ασφαλειας δεν το κανω και παιρνω το 'γκαζαδικο' μεγαλυτερο.
Ειχα δωσει 13900 ευρω το 2008 με το κλειδι στο χερι, που δεν ηταν καθολου λιγα, και πιστευω οτι εκανα μια καλη επιλογη και ολα αυτα τα χρονια δεν ειχα το παραμικρο προβλημα εκτος απο αλλαγη μπαταριας μεσα στην εγγυηση. Και με 10 χρονια εγγυηση στα μηχανικα αλλα περισσοτερο και στο σειριακο κιβωτιο (υπηρχε τοτε ειδικη προσφορα απο την εισαγωγικη).
Σημερα λοιπον αν το 1000αρι IQ αυτοματο κανει κοντα στα 16+ χιλιαρικα το θεωρω αρκετα υψηλο για τον χαρακτηρα του οπως φυσικα θεωρω το ιδιο και για τα αναλογα Smart αν και αυτα τα δυο εχουν το προτερημα να χωνονται ακομα και σε τρυπες για παρκαρισμα, αλλα μονο μεχρι εκει.
Για παραδειγμα υπαρχουν τωρα εκτος απο τα κορεατικα Picanto, i10 και τα up, citigo, mii, που και 5πορτα αυτοματα κανουν γυρω στα 10500-1000 και προσφερουν και την αναλογη οικονομια στην καταναλωση αλλα προσφερουν και χωρους και ασφαλεια.
Τελος παντων για την καταναλωση του iq αρχισα και κατεληξα να διαφημιζω αυτοκινητα. -
τελειως fail το iq.
-
Η πλακα ειναι οτι το πηρε η Aston Martin το μετονομασε σε Cygnus (η κατι τετοιο) του εβαλε τα σηματα της και τα δερματα της και το πουλαει για 40-50 χιλ ευρω.
Παλι εκτος θεματος ομως!
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
τελειως fail το iq.
IQ!.
Όταν δεν γνωρίζεις καλό είναι να μην μιλάς!.
Σίγουρα είναι πολύ ποιο ανώτερο από smart.
Σίγουρα με πεσμένο το ένα κάθισμα πίσω, παίρνει δυο άτομα και δυο λογικές βαλίτσες.
Στης στροφές είναι αξεκόλλητο.
Έχει πολύ καλά φρένα.
Η μηχανή του έχει τεχνολογία αιχμής.
Δεν μπορείς να κλέψεις τίποτα από μέσα, διότι δεν θα έχεις που να το βάλεις!.
Δεν έχει κλειδιά πουθενά!. Το πλησιάζεις και ξεκλειδώνει!. Με ένα κουμπί παίρνει εμπρός με το ίδιο σβήνει, αρκεί να έχεις πάντα ένα κουτάκι στην τσέπη σου.
Μα και αναμένω να είναι, εάν απομακρυνθείς σβήνει και ασφαλίζει.
Με τεράστιες ζάντες που εύκολα σκαρφαλώνει παντού.
Και σίγουρα όταν έχεις πληρώσει πριν ένα χρόνο, 17680ε παραγγελία. Αυτά που ζήτησα τα βρήκα στο διαδίκτυο.
Δεν θέλω πλέον αυτοκίνητα λεωφορεία δεν μου χρειάζονται, τα πούλησα. Δεν θέλω συνεταίρους ασφαλιστικές, διυλιστήρια και το κράτος!.
Και κάτι άλλο και αποδεικτικό της τεχνολογίας αιχμής.
Πάω κάθε εβδομάδα στο εξοχικό, και κάνω εθνική 250 περίπου χιλιόμετρα, με κλιματιστικό. Η ταχύτητα μου 100 – 130.
Αυτό με σκάρτες 3 χιλιάδες στροφές, αφού ξεφορτώσει όλες της αυτόματες ταχύτητες, έχει στο καντράν 125χιλιομετρα/ωρα.
Έχει ECO ένδειξη στο καντράν, και στο display με μπάρα και ξεχωριστά ένδειξη με ψηφιακούς αριθμούς, για την κατανάλωση /100κμ.
Πάω με 4,2 και έως 4.8 λιτρα/100 με κλιματισμό!.
Και εδώ η αιτιολόγηση της τεχνολογίας αιχμής.
Πάντα μετά τα διόδια, και για να ‘καθαρίζει’ σανιδώνω, για κανά χιλιόμετρο. Το ECO σβήνει, η μπάρα γεμίζει….. και ο ψηφιακός αριθμός φτάνει το 30 l/100!!!! Και ερωτώ, ποιο 1000cc μπορεί να μετασχηματίσει τόση μεγάλη ποσότητα βενζίνας?. Και μάλιστα η θέση του λεβιέ στο D και όχι στο S. Φεύγει σφαίρα…..
Για αποκαταστήσουμε την τιμή του!!!!!......
Α. -
-
Πάντως το δικό μου iQ με κλιματισμό πέφτει δύσκολα κάτω από 6,5 λίτρα.....
-
Ο χρήστης orck έγραψε:
Δεν θα ηταν καλο να γραφαμε πραγματα κατανοητα για ολους; Δεν καταλαβαινω το νοημα να γραφουν 5 ανθρωποι και να μην καταλαβαινει κανεις αλλος.
Μετά από 700 σελίδες στο αντικείμενο, υπάρχει σε κάποιον που δεν απαντήθηκε κάτι?. Και ας υπέβαλε την ερώτηση που μπορεί και να έχει απαντηθεί και 300 φόρες!. Όταν δεν υπάρχει φόρτος εργασίας, εξοκείλουμε και λιγάκι!!!!!.... .
Άλλωστε η ενότητα έχει διαχρονικό προορισμό.
Α. -
για να καταλαβω,εδωσες 17χιλιαρικα για να παρεις ενα αυτοκινητο με χωρους glx,επιδοσεις glx και καταναλωση 5glx μαζι.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Πάντως το δικό μου iQ με κλιματισμό πέφτει δύσκολα κάτω από 6,5 λίτρα.....
Είναι 1000αρι αυτόματο?. Και με τι ταχύτητα καίει τόσο?.
Το κατά 5 μήνες παλαιότερο (και τα δυο καινούργια) Jimny VVTI 1328cc θεωρητικά διότι έχει σε αυτό μακρύ στρόφαλο κοντές μπιέλες( με ότι συνεπάγετε αυτό!!!) , και με μέτρια αεροδυναμική σχεδίαση, στην ίδια διαδρομή χωρίς κλιματιστικό, όλο τον χειμώνα, 6,8 περιπου/100 με 120 περίπου χιλιόμετρα στο καντράν.
Α. -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
για να καταλαβω,εδωσες 17χιλιαρικα για να παρεις ενα αυτοκινητο με χωρους glx,επιδοσεις glx και καταναλωση 5glx μαζι.
NAI
A.
Υγραεριοκίνηση!