-
Ο χρήστης DUSTER DCI ALIMOS έγραψε:
Αλλαξα και εγω στα 10000χλμ τα λαδακια μου.Κοστος 72 ευρω.Απο αυτα τα 21 ευρω εργασια 50 τα λαδια και 1 ευρω ροδελα. Οι τιμες ειναι με φπα και εχουν εκπτωση 20%.Μπαινοντας μεσα στο συνεργειο το μονο που ανεφερα ειναι οτι θελω λαδια 5-30 θεωρωντας ολα τα αλλα αυτονοητα.Πηγαινοντας να παραλαβω το αυτοκινητο αντι για τα solaris dpf 5 30 ειχαν τοποθετηθει τα evolution sxr 5-30.Με παραξενεψε αλλα ο μηχανικος με καθυσηχασε οτι δεν υπαρχει προβλημα και οτι σου αλλαξαμε μονο λαδια και οχι και το φιλτρο!!!!!!!Πηηγαινοντας σπιτι διαπιστωνω οτι στο βιβλιο χρησης γραφει οτι τα evolution χρησιμοποιουνται για βενζινοκινητηρες!!!!!Επιστρεφω αμεσως πισω και ζητησα αμμεσα αλλαγη των λαδιων πραγμα το οποιο εγινε χωρις καμμια αντιρρηση και κανοντας μου δωρο το φιλτρο.Υπαρχει μια αντιληψη οτι σχεδον τα λαδια ειναι ιδια.Ειναι μεγα λαθος.Αν κοιταξουμε στο site της elf θα δουμε οτι το solaris με το evolution δεν ειναι καθολου μα καθολου ιδια.Το ενα καλυπτει την προδιαγραφη rn720(low rates of sulfur,ashes,and phosphorus)το αλλο οχι.Σιγουρα πιστευω οτι μακροπροθεσμα θα κανει ζημια στο dpf αλλα ποιος νοιαζεται???Αλλος θα πληρωσει.Παω στοιχημα οτι στα περισσοτερα dci δεν εχει ποτε το σωστο λαδι η οι φωτεινες εξαιρεσεις ειναι ελαχιστες.Σε μερικους μπηκαν τα turbodiesel 10-40.Και τουλαχιστον τα 10-40 εχουν διαφορα τιμης.Τα solaris με τα evolution εχουν την ιδια τιμη.Κατα τα αλλα ο μηχανικος με ενημερωσε οτι η αλλαγη γινεται καθε 15000χλμ αλλα γνωμη του ειναι να αλλαζονται καθε 10000χλμ.
ΦΙΛΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΥΛΟΣ!ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ TURBO DIEZEL 10-40!ME 50 EYR Κ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΜΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ DPF ME 100 EYR!!K OTAN RVTHSA GIATI MOY BALATE TA TURBO DIEZEL?ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!Κ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΣΙΕΣ!ΕΓΩ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΤΡΟΥ ΜΙΚΡΟΣΔΙΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ Κ ΑΥΤΟΙ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ Κ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΜΕ 100 ΕΥΡ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΚΑΝΕΙΣ Κ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ!ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΟΛΑΡΙΣ DPF K ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ!!ΜΕ 100 ΕΥΡ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΩΣ!ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ 10000 ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ 50 ΕΥΡ Κ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ!ΤΑ ΛΕΜΕ!
Εχτες ππου εκανα την αλλαγη των λαδιων στο Clio μου αναφερα ενα περιστατικο που ειχα στην πρωτη αλλαγη λαδιων που ζητησα να μου βαλουν Solaris (το αμαξι μου ειναι Euro4 χωρις DPF) και ο αρχιμηχανικος της ΡΕΝΗΛ επεμενε πως αν μου βαλει τα Solaris θα χασω την εγγυηση.... Τελικα εμαθα πως υπαρχουν email που προτεινουν Solaris ΚΑΙ στα Euro4 Non DPF... και πως το αντιθετο (καθε τι εκτος Solaris σε μοτερ με DPF) απαγορευεται!!!
-
Ο χρήστης DUSTER DCI ALIMOS έγραψε:
ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΑΔΙΑ [PDF 5-30] SE LOGIKH TIMH?ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ 5 ΛΙΤΡΑ 100 ΕΥΡΩ!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!Για σε όλους δεν γράφω και εγώ συνεχεία αλλά παρακολουθώ. Πήγα για service στα 45000 αλλαγή λαδιών 5w 30Solaris φύτρο λαδιού μαζί με εργασία 90 euro.καλα χιλιομετρα σε ολους.
-
Σωστα τα λες φιλε σταθις.Τα σολαρις 5w 30 εχουν 12,50 ευρω το λιτρο εδω στην αχαια και με την εκπτωση 20% που ισχυει πανε περιπου στα 10 ευρω το λιτρο με το φπα κομπλε.Βαλε ενα 20 ρικο εργασια και τα υπολοιπα φιλτρο λαδιου και ροδελα ταπας λαδιου και εφτασες κοντα στα 90ευρω.Εμενα απο οτι καταλαβα πρεπει να το εβαλε ολο το 5κιλο το λαδι ενω επρεπε να βαλει 4,5 λιτρα γιατι βλεπω οτι εχω ξεπερασει την πανω γραμμη του δεικτη.Και αν θες να το τραβηξεις τουτες τις εποχες παιρνε το μισοκιλο και στην 10η αλλαγη εχεις το λαδι που χρειαζεσαι!!!!!
-
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Και αν θες να το τραβηξεις τουτες τις εποχες παιρνε το μισοκιλο και στην 10η αλλαγη εχεις το λαδι που χρειαζεσαι!!!!!ή πιο απλα κρατας το μισοκιλο για περιπτωση που χρειαζεται συμπληρωμα το μοτερ (αν δεν καιει καθολου μη με παραξηγατε )
-
Αν κρίνω από το άρθρο του τελευταίου Autobild άρχισε να διατίθεται και στην Ελλάδα το προσθιοκίνητο Duster 1.5 DCi 4x2 με τιμή καταλόγου 17.950.
-
Πολύ ομορφο σε μπορντω και με ωραίες ινοξ λεπτομεριες.
Η μασκα της Renault μ'αρεσει!
-
Καλησπέρα...
Ο πατέρας μου θα είναι εντός ημερών άλλος ένας κάτοχος Duster. Η προσφορά που είχε ήταν για ένα Duster Laureate 1.5 dci χρώματος Cajou με δώρο δερμάτινο σαλόνι στα 16.200 με το κλειδί στο χέρι. Τους πιέζει μήπως το κάνουν 16.500 με την inox ποδιά μπροστά. Καλή προσφορά δεν είναι ?Εγώ το μόνο που θέλω να ρωτήσω τους κατόχους είναι 1. αν ξέρουν πόσο περίπου στοιχίζουν τα πλαστικά φρύδια πάνω από τα λάστιχα και αν αξίζει να τα πάρουμε από την αντιπροσωπεία ή από κάπου έξω και 2. αν έχει κάνει κανείς αύξηση ιπποδύναμης με αλλαγή χαρτογράφησης ή μέσω κάποιον (chip) παράλληλων εγκεφάλων που βλέπω ότι κυκλοφορούν ευρέως. Τα 20 - 25 άλογα που προσφέρουν + την ροπή πιστεύω οτι θα δίνουν άλλο αέρα στο αυτοκίνητο αρκεί να μην καταστρέψουν τον κινητήρα.
Ευχαριστώ και περιμένω απαντήσεις και γνώμες.
-
Ο χρήστης ptzelepis έγραψε:
Καλησπέρα...
Ο πατέρας μου θα είναι εντός ημερών άλλος ένας κάτοχος Duster. Η προσφορά που είχε ήταν για ένα Duster Laureate 1.5 dci χρώματος Cajou με δώρο δερμάτινο σαλόνι στα 16.200 με το κλειδί στο χέρι. Τους πιέζει μήπως το κάνουν 16.500 με την inox ποδιά μπροστά. Καλή προσφορά δεν είναι ?Εγώ το μόνο που θέλω να ρωτήσω τους κατόχους είναι 1. αν ξέρουν πόσο περίπου στοιχίζουν τα πλαστικά φρύδια πάνω από τα λάστιχα και αν αξίζει να τα πάρουμε από την αντιπροσωπεία ή από κάπου έξω και 2. αν έχει κάνει κανείς αύξηση ιπποδύναμης με αλλαγή χαρτογράφησης ή μέσω κάποιον (chip) παράλληλων εγκεφάλων που βλέπω ότι κυκλοφορούν ευρέως. Τα 20 - 25 άλογα που προσφέρουν + την ροπή πιστεύω οτι θα δίνουν άλλο αέρα στο αυτοκίνητο αρκεί να μην καταστρέψουν τον κινητήρα.
Ευχαριστώ και περιμένω απαντήσεις και γνώμες.
Ακομα δεν το οδηγησατε και θες να το τσιπαρεις;
-
Απλά θέλω να ενημερωθώ.....κακό είναι ?
Με ενδιαφέρει πολύ να ξέρω πόσο θα μπορώ να επέμβω....χωρίς να μου μείνει, η καλύτερα στον πατέρα μου, τίποτα στο χέρι.
Για το υπόλοιπο του κειμένου κάποια γνώμη, παρατήρηση...οτιδήποτε. -
Δεν επεμβαίνεις αυθαίρετα μηχανικα κλπ με πατέντες και αμφίβολες ιδιοκατασκευές. Θα χασεις την εγγύηση.
Ο 1,5 παρα τα ονομαστικά λιγα αλογα ειναι πολύ δυνατός και αξιόπιστος. Δεν έχεις κανενα λογο για βελτιώσεις. -
Μπορεί κανείς να μου πεί ενα καλό site ελληνικό ή ξένο που να μπορώ να βρώ αξεσουάρ για το Duster ?
Συγκεκριμένα ψάχνω για κάποιο άλλο radio-cd (και multimedia), φώτα xenon και bluetooth (αν και θα προτιμούσα να είναι ενσωματωμένο στο radio-cd).Ευχαριστώ
-
http://www.shopdacia.com/dacia-duster-p ... a&q=duster.Οπως εχω ξαναγραψει εχει πολλα πραγματα αλλα χρεωνει πολλα μεταφορικα για ελλαδα.
-
Τώρα ξεκινά να πωλείται το duster στη Μ. Βρετανία.
http://www.autoexpress.co.uk/news/autoe ... rices.html
Το εισάγουν σε τρεις εκδόσεις και με λίγο διαφορετικά χαρακτηριστικά (π.χ. υπάρχει USB στο ραδιοCD).
Η τιμή του είναι περισσότερο από 1000€ χαμηλότερη απ` την Ελλάδα ή κάνω λάθος;
-
Το DUSTER 1.5 dCi θα μπαίνει ελεύθερα στον Νέο Πράσινο Δακτύλιο;
-
Με 137 g που εκπέμπει ναι!
-
Το 137 απο που προκυπτει???Σε αλλες χωρες ναι πχ ιταλια.Στο Ελλαδα 145.Αρα εξω απο πρασινο δακτυλιο.Μακαρι να ισχυε το 137 να εχουμε και χαμηλοτερα τελη.Μιλαω για το 1,5 dci 4x4 110.To απλο 1,5 dci 4x2 110 δεν ξερω αν ηρθε ελλαδα λογικα θα εχει χαμηλοτερες εκμπομπες.
-
http://www.dacia.gr/default.asp?pid=133&la=1
Εδώ το αναφέρει.
-
Δυστυχως ειναι λαθος.Στην ιδια ιστοσελιδα στο εντυπο duster λεει 145 που ειναι και το σωστο.Και τα τελη που πληρωσα ηταν 145χ1,7=246,50 και οχι 137χ1,1=150,70!!!!Στην ιταλια ερχονται με 137 στην αδεια κυκλοφοριας.Τα δικα μας ειναι πιο βρωμικα.Μακαρι να γινοταν να γραφτει στην αδεια 137!!!
-
Δεν αποκλείεται πάντως και το σενάριο να εισάγεται πλέον και εδώ το 137 και απλά να μην έχει ενημερωθεί το φυλλάδιο.
Αν περάσει κάποιος από έκθεση και μάθει το ακριβές ας μας πει. -
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Στην ιταλια ερχονται με 137 στην αδεια κυκλοφοριας.Τα δικα μας ειναι πιο βρωμικα.Μακαρι να γινοταν να γραφτει στην αδεια 137!!!δηλαδή το εργοστάσιο στέλνει μοτερ με 137 στην Ιταλία και σε εμάς φτάνει με 145?
μήπως κάτι δεν πάει καλά με την εδώ αντιπροσωπεία?
σε άλλες χώρες ας πούμε τι γίνεται? με πόσους ρύπους το χρεώνουν εκεί?
Dacia Duster