-
Θάθελα να θέσω ένα θέμα! Αν έχει ξανατεθεί σόρρυ!
Ξέρετε για το νομικό καθεστώς των τρέιλερ; Βασικά ρωτώ για τα τρέιλερ μεταφοράς σκαφών!
Δεν ρωτώ για την άδεια ρυμούλκησης που βγαίνει εύκολα από το γραφείο μεταφορών της νομαρχίας αλλά:
Χρειάζεται ιδιαίτερη πινακίδα κυκλοφορίας; πρέπει να πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας;
μπορώ δηλαδή να το παρκάρω σε χώρο όπου παρκάρω και το αμάξι μου ή έχω κάποιο περιορισμό; Αν ξέρετε και σχετικά ΦΕΚ θα με βοηθούσατε ακόμη περισσότερο!
Παίζει ρόλο αν το παρκάρω μόνο του χωρίς το σκάφος; Αν έχω πάνω και το σκάφος το παρκάρω όπου θέλω;Για πείτε.... -
Ξέρετε για το νομικό καθεστώς των τρέιλερ; Βασικά ρωτώ για τα τρέιλερ μεταφοράς σκαφών!
Δεν ρωτώ για την άδεια ρυμούλκησης που βγαίνει εύκολα από το γραφείο μεταφορών της νομαρχίας αλλά:
Χρειάζεται ιδιαίτερη πινακίδα κυκλοφορίας; πρέπει να πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας;
μπορώ δηλαδή να το παρκάρω σε χώρο όπου παρκάρω και το αμάξι μου ή έχω κάποιο περιορισμό; Αν ξέρετε και σχετικά ΦΕΚ θα με βοηθούσατε ακόμη περισσότερο!
Παίζει ρόλο αν το παρκάρω μόνο του χωρίς το σκάφος; Αν έχω πάνω και το σκάφος το παρκάρω όπου θέλω;Για πείτε.... -
Δηλαδή;;;;
Δεν το γνωρίζετε το θέμα;;;
Κανείς;;;;;;;;;;; -
Φαίνεται πως αυτοί που ξέρουν για το θέμα έχουν πάρει τα τρέιλερ τους και έχουν πάει διακοπές!!
Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να έχεις άδεια του τρέιλερ, χαρτιά που να δείχνουν ότι το αυτοκίνητο μπορεί να τραβήξει αυτό το τρέιλερ και να βελτιώσεις την ασφάλιση του αυτοκινήτου ώστε να περιλαμβάνει και το ρυμουλκούμενο. Το οποίο καλύπτεται μόνο εφόσον ρυμουλκείται... αν δηλαδή σου φύγει από το κοτσαδόρο δεν σε καλύπτει η ασφάλεια!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Φαίνεται πως αυτοί που ξέρουν για το θέμα έχουν πάρει τα τρέιλερ τους και έχουν πάει διακοπές!!Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να έχεις άδεια του τρέιλερ, χαρτιά που να δείχνουν ότι το αυτοκίνητο μπορεί να τραβήξει αυτό το τρέιλερ και να βελτιώσεις την ασφάλιση του αυτοκινήτου ώστε να περιλαμβάνει και το ρυμουλκούμενο. Το οποίο καλύπτεται μόνο εφόσον ρυμουλκείται... αν δηλαδή σου φύγει από το κοτσαδόρο δεν σε καλύπτει η ασφάλεια!
Eυχαριστώ για την απάντηση, μάλλον θάχουν πάει όλοι διακοπές!
Εντάξει και αυτά που είπες τα ξέρω, αλλο ρωτώ! -
Ίσως εδώ βρεις κάτι χρήσιμο..
http://www.naspor.gr/useful/nomothesia_gia_trailer.htmΕιδικά για τη στάθμευση του τρέιλερ ο ΚΟΚ στο άρθρο 34 παρ. 5 ορίζει:
'Στις κατoικημένες περιoχές απαγoρεύεται η στάθμευση φoρτηγών αυτoκινήτων μέγιστoυ επιτρεπόμενoυ βάρoυς πάνω από 3,5 τόννoυς, λεωφoρείων, μηχανημάτων έργων, αγρoτικών μηχανημάτων, ρυμoυλκoύμενων, τρoχόσπιτων και σκαφών, πέραν από 24 συνεχείς ώρες. Η στάθμευση αυτών μπορεί να πραγματοποιείται σε κατάλληλους περιφραγμένους χώρους που ορίζονται από τους οικείους δήμους ή κοινότητες, οι οποίοι μεριμνούν και για τη φύλαξή τους, ενώ με κοινή απόφαση των Υπουρ-ών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Δημόσιας Τάξης και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής, στην οποία προβλέπονται και οι δαπάνες φύλαξης, συντήρησης κ.λπ..'
Ιδιαίτερη πινακίδα για το τρέιλερ καθώς και τέλη κυκλοφορίας δεν φαίνεται να χρειάζονται...
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Ίσως εδώ βρεις κάτι χρήσιμο..
http://www.naspor.gr/useful/nomothesia_gia_trailer.htmΕιδικά για τη στάθμευση του τρέιλερ ο ΚΟΚ στο άρθρο 34 παρ. 5 ορίζει:
'Στις κατoικημένες περιoχές απαγoρεύεται η στάθμευση φoρτηγών αυτoκινήτων μέγιστoυ επιτρεπόμενoυ βάρoυς πάνω από 3,5 τόννoυς, λεωφoρείων, μηχανημάτων έργων, αγρoτικών μηχανημάτων, ρυμoυλκoύμενων, τρoχόσπιτων και σκαφών, πέραν από 24 συνεχείς ώρες. Η στάθμευση αυτών μπορεί να πραγματοποιείται σε κατάλληλους περιφραγμένους χώρους που ορίζονται από τους οικείους δήμους ή κοινότητες, οι οποίοι μεριμνούν και για τη φύλαξή τους, ενώ με κοινή απόφαση των Υπουρ-ών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Δημόσιας Τάξης και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής, στην οποία προβλέπονται και οι δαπάνες φύλαξης, συντήρησης κ.λπ..'
Ιδιαίτερη πινακίδα για το τρέιλερ καθώς και τέλη κυκλοφορίας δεν φαίνεται να χρειάζονται...
EYXAΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!!!
-
Παλαιό το θέμα, αλλα επίκαιρη η ερώτηση...
Μπορώ να αγοράσω τρέιλερ από το εξωτερικό και να το φέρω οδικώς στην Ελλάδα;
Επειδή το καλοκαίρι θα βρίσκομαι Γερμανία ρωτάω αν μπορώ να αγοράσω απο εκει κάποιο τρέιλερ για μοτοσυκλέτες και να το φέρω οδικως με το αμάξι μου στην Ελλάδα.
Θα πρέπει το τρέιλερ να εκτελωνιστεί; Η απλά το φέρνω και πάω εδώ και βγάζω τα απαραίτητα χαρτιά;;; -
Η παραπάνω βενζίνη που θα κάψεις Γερμανία - Ελλάδα λόγο έλξης του τρείλερ θα είναι μεγαλύτερη απο την τυχών διαφορά του ίδιου εδώ.
-
Νομίζω στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται για χρήση από κοινό αυτοκίνητο τρέιλερ για αυτοκίνητο, επιτρέπεται για μοτοσυκλέτες;;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Νομίζω στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται για χρήση από κοινό αυτοκίνητο τρέιλερ για αυτοκίνητο, επιτρέπεται για μοτοσυκλέτες;;Ρωτας αν μπορεί επιβατικό αυτοκινητο να τραβήξει τρέιλερ για μηχανες?
Αν αυτή ειναι η ερώτηση η απάντηση είναι ΝΑΙ και μάλλιστα 100% νόμιμα. -
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Παλαιό το θέμα, αλλα επίκαιρη η ερώτηση...Μπορώ να αγοράσω τρέιλερ από το εξωτερικό και να το φέρω οδικώς στην Ελλάδα;
Επειδή το καλοκαίρι θα βρίσκομαι Γερμανία ρωτάω αν μπορώ να αγοράσω απο εκει κάποιο τρέιλερ για μοτοσυκλέτες και να το φέρω οδικως με το αμάξι μου στην Ελλάδα.
Θα πρέπει το τρέιλερ να εκτελωνιστεί; Η απλά το φέρνω και πάω εδώ και βγάζω τα απαραίτητα χαρτιά;;;Μη μπλεξεις με εξωτερικό.
Ξέρω δυο ανθρώπους που μπορούν να σου φτιάξουν Ο,ΤΙ τρέιλερ θες, οπως το θες, σε πολυ καλη τιμη.
Πόσο το βρίσκεις έξω?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Θα πρέπει το τρέιλερ να εκτελωνιστεί; Η απλά το φέρνω και πάω εδώ και βγάζω τα απαραίτητα χαρτιά;;;Μη μπλεξεις με εξωτερικό.
Ξέρω δυο ανθρώπους που μπορούν να σου φτιάξουν Ο,ΤΙ τρέιλερ θες, οπως το θες, σε πολυ καλη τιμη.
Πόσο το βρίσκεις έξω?
Νικο ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
ΑΛΛΑ, δεν παίρνω χειροποίητο τρέιλερ. Θεωρώ πως τα τρειλερ που κατασκευάζονται απο γραμμη παραγωγής και απο εταιρίες που ειναι εξευδικευμένες πάνω σε αυτό είναι καλύτερα.
Το τρέιλερ που θελω να πάρω παίζει στα 600-650 € από Γερμανία.
Σε ενα μηνα φευγω και πάω εξωτερικό. Αν μπορούσα να το βρω στην Ιταλία θα με βολευε καλυτερα μιας και θα το έπαιρνα και θα έμπαινα κατευθειαν καράβι και πισω Ελλάδα.
Το πρόβλημα μου είναι τι γίνεται με τον εκτελωνισμο του ?????????? -
αν ειναι απο ευρωπη δεν εχεις να εκτελωνησεις... ομως θα εχεις το τιμολογειο αγορας και με ενα πιστοποιητικο μηχανολογου μπορεις να παρεις το χαρτι που θα το ταιριαζει με το αυτοκινητο που θελεις να το τραβαει...(πρεπει να εχεις το πιστοποιητικο ελξης του οχηματος.... )
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Πόσο το βρίσκεις έξω?
Νικο ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
ΑΛΛΑ, δεν παίρνω χειροποίητο τρέιλερ. Θεωρώ πως τα τρειλερ που κατασκευάζονται απο γραμμη παραγωγής και απο εταιρίες που ειναι εξευδικευμένες πάνω σε αυτό είναι καλύτερα.
Το τρέιλερ που θελω να πάρω παίζει στα 600-650 € από Γερμανία.
Σε ενα μηνα φευγω και πάω εξωτερικό. Αν μπορούσα να το βρω στην Ιταλία θα με βολευε καλυτερα μιας και θα το έπαιρνα και θα έμπαινα κατευθειαν καράβι και πισω Ελλάδα.
Το πρόβλημα μου είναι τι γίνεται με τον εκτελωνισμο του ??????????Δημήτρη, όλα τα τρέιλερ είναι χειροποίητα. Δεν υπάρχει γραμμή παραγωγής, ούτε ρομπότ που τα φτιάχνει.
Ένας άξονας είναι, ένας μεταλλικός σκελετός, ζυγισμένος με πλατφόρμα.
Οι άνθρωποι που σου λέω, έχουν φτιάξει πάρα πολλά τρέιλερ και με περίπου 500-600 ευρώ θα έχεις ένα τρέιλερ όπως ακριβώς θέλεις εσύ, με καλύτερα υλικά, ζυγισμένο και με χαρτιά από μηχανικό. Είναι εξειδικευμένοι πάνω σ'αυτό το πράγμα και η δουλειά τους είναι ΠΟΛΥ καλύτερη από επώνυμες εταιρίες. Για να μη σου πω να ψάξεις σε αγγελίες στο car.gr μήπως βρεις κάτι εκεί.
Το τρέιλερ που λες, θα σου κοστίσει ένα 100άρι όταν το φέρεις Ελλάδα για να το περάσεις από μηχανικό, θα φας άλλο ένα 100άρι σε βενζίνες για να το μεταφέρεις (τουλάχιστον!).
Δε προσπαθώ να σου αλλάξω τη γνώμη, αλλά νομίζω ότι θα ξοδέψεις πολύ περισσότερα χρήματα για κάτι που μπορείς να φτιάξεις ή να αγοράσεις εδώ με τα μισά.
-
Εχει κανεις καμμια ακρη με το καταστημα Σαββας τρειλερ-κοτσαδοροι στην Λ.Βουλ/νης; :?:
-
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω τρειλερ-μπαγκαζιερα για μεταφορά ξύλων κλπ μέχρι 750kg.
Έχετε κάτι να μου προτείνετε; Με τι κριτήρια να επιλέξω, τι να προσέξω και σε τι να δώσω βάρος;
Περί τρέιλερ!