-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
To >3. Εάν το ελαστικό σας εμφανίζει σημάδια γήρανσης
Τα ελαστικά δεν έχουν προκαθορισμένη διάρκεια ζωής, Δεν έχει σημασία πότε έχουν κατασκευαστεί. Τα ελαστικά γερνούν, ακόμη και αν δεν χρησιμοποιούνται. ** Ακόμη κι αν χρησιμοποιούνται μόνον ευκαιριακά. ** Υπάρχουν πολλά φαινόμενα τα οποία επηρεάζουν τη ζωή ενός ελαστικού, όπως είναι η θερμοκρασία, η συντήρηση, οι συνθήκες αποθήκευσης και χρήσης, το φορτίο, η ταχύτητα, η πίεση, καθώς επίσης και το στυλ οδήγησης. Όλα αυτά έχουν μεγάλη σημασία σε σχέση με τη διάρκεια ζωής που μπορείτε να προσδοκάτε από τα ελαστικά σας.
γιατι το προσπερασες;
μα αυτα που λεει δεν αλληλοαναιρουνται;;
δηλαδη εαν το εχω στο γκαραζ ή στην κουκουλιτσα του μακρυα απο το να το βαραει ο ηλιος, δεν κανω μπαντιλικια, παω νορμαλ ταχυτητα, φρεναρω ομαλα κτλ...θα τα κρατησω αφοβα 10 χρονια που λεει αυτος;;
υγ παντως το ανθρωπακι στα πλαγια των μισελεν μια χαρα ορατο ειναι ακομα!!!
Μεσα στο γκαραζ θα το οδηγας;
οχι ρε..εκει κανω απλως προπονηση για ντριφτ...
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Παίδες θα ήθελα μια γνώμη...
Για διάσταση 205/55/16 με δείκτη V
Ποιο από τα παρακάτω και γιατί?Ηankook S1 EVO τιμή 340 ευρώ
Μichelin Pilot Sport 3 τιμή 390 ευρώΑν κάποιος έχει εμπειρία από τα παραπάνω θα εκτιμηθεί πολύ η γνώμη του.
Τα λάστιχα θα αντικαταστήσουν τα τέλεια για εμένα Pirelli P Zero Rosso, τα οποία δυστυχώς έπαψε να τα βγάζει στη συγκεκριμένη διάσταση.Σκέφθηκα και τα Ηankook V12 και τα Bridgestone RE002, αλλά βγαίνουν σε δείκτη W, και το σκέφτομαι
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις σας
Νικ μου, δεν έχω οδηγήσει κανένα απ' τα δύο (εξ άλλου το Pilot Sport 3 είναι ολοκαίνουργιο και αντικαθιστά το Exalto), αλλά, βάσει τεχνογνωσίας, νομίζω η Μισλέν δεν παίζεται παρά μόνον κατ' εξαίρεση. Αν δεν σε πονάνε τα έξτρα ευρώ, νομίζω ότι θα αξίζουν αυτή τη διαφορά στο δρόμο.
Εγώ μόλις έβαλα Pilot Sport 2... Πόνεσε, αλλά μ' άρεσε -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Μichelin Pilot Sport 3 τιμή 390 ευρώΑν κάποιος έχει εμπειρία από τα παραπάνω θα εκτιμηθεί πολύ η γνώμη του.
Τα λάστιχα θα αντικαταστήσουν τα τέλεια για εμένα Pirelli P Zero Rosso, τα οποία δυστυχώς έπαψε να τα βγάζει στη συγκεκριμένη διάσταση.Σκέφθηκα και τα Ηankook V12 και τα Bridgestone RE002, αλλά βγαίνουν σε δείκτη W, και το σκέφτομαι
Νικ μου, δεν έχω οδηγήσει κανένα απ' τα δύο (εξ άλλου το Pilot Sport 3 είναι ολοκαίνουργιο και αντικαθιστά το Exalto), αλλά, βάσει τεχνογνωσίας, νομίζω η Μισλέν δεν παίζεται παρά μόνον κατ' εξαίρεση. Αν δεν σε πονάνε τα έξτρα ευρώ, νομίζω ότι θα αξίζουν αυτή τη διαφορά στο δρόμο.
Εγώ μόλις έβαλα Pilot Sport 2... Πόνεσε, αλλά μ' άρεσεΓια ποιο αυτοκίνητο, για τι χρήση ?
πάντως δεν ισχύει ότι τα W σε σχέση με τα V πχ δεν θα ζεσταίνονται κτλ , κτλ...
δες και τα Hankook Ventus R-S2 Z212σκέψου τι προτεραιότητες έχεις
κάθε πόσο συχνά αντέχεις να τα αλλάζεις
πόσο βαθειά μπορείς να βάλεις το χέρι στη τσέπηκαι επιλέγεις....
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Απο τα 2 πρώτα, σίγουρα τα Hankook.
Μεγαλύτερη διάρκεια απο τα Michelin,
καλύτερη συμπεριφορά εκτός απο κάτι ψιλά
στο βρεγμένο. -
αν θες, ανάλυσε λίγο το 'σίγουρα' από που προκύπτει ...
Σχετικά με τη διάρκεια, έχοντας τα PE2 treadwear 240, volvo v50 1.8 έχω να πω ότι έχω εκπλαγεί ευχάριστα από τη διάρκεια τους, μετά από 35.000χλμ που έχουν χάσει μεν πέλμα (τα έχω κάνει μια φορά μπρος πίσω) εξακολουθούν να μου παρέχουν αίσθηση ασφάλειας, σε αντίθεση με τα τραγικά pirelli p7 που τα πέταξα στα 25.000χλμ δείχνοντας καινούρια ...
Αλλαγή μάλλον το φθινόπωρο ....
που πρέπει να αποφασίσω τα θέλω μου από τα λάστιχα .....
με πρώτες 'συμβατικές' επιλογές τα νέα PC5 ή τα PS3και μετά τα hankook Z212, brigestone Re002 ;h κάτι παρόμοιο,
με τον φόβο όμως εκτός της φθοράς, το ξεβράκωμα της ανάρτησης .... -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
αν θες, ανάλυσε λίγο το 'σίγουρα' από που προκύπτει ...Σχετικά με τη διάρκεια, έχοντας τα PE2 treadwear 240, volvo v50 1.8 έχω να πω ότι έχω εκπλαγεί ευχάριστα από τη διάρκεια τους, μετά από 35.000χλμ που έχουν χάσει μεν πέλμα (τα έχω κάνει μια φορά μπρος πίσω) εξακολουθούν να μου παρέχουν αίσθηση ασφάλειας, σε αντίθεση με τα τραγικά pirelli p7 που τα πέταξα στα 25.000χλμ δείχνοντας καινούρια ...
με πρώτες 'συμβατικές' επιλογές τα νέα PC5 ή τα PS3και μετά τα hankook Z212, brigestone Re002 ;h κάτι παρόμοιο,
με τον φόβο όμως εκτός της φθοράς, το ξεβράκωμα της ανάρτησης ....Πρώτα είχα τα Hankook S1 Evo, μετά τα PS3.
Αμφότερα για 35000+, με το Hankook να κρατάει ικανοποιητικά
ακόμα και στα τελευταία του.
Το Michelin έδειξε σημάδια κούρασης απο τα 15000 onwards, ενώ
δεν άλλαξα στυλ οδήγησης ή κάτι αντίστοιχο.Ποτέ δεν είχε το κράτημα των Hankook κι αυτό μου έμεινε
απο την 1η μέρα δοκιμής.Περίμενα κυριολεκτικά την άσπρη μέραΈχω ακούσει και απο άλλους οδηγούς που είχαν κάποτε
τα Pilot Exalto 2 να ψιλο απογοητεύονται απο τα PS 3.
Απ'ότι φαίνεται δεν είναι απευθείας αντικαταστάτης τους,
έχουν πλέον περισσότερο 'πράσινο' προφιλ.
Για την δικιά σου επιλογή, επειδή ο πατήρ έχει τα PC2 και είναι καλό λάστιχο,
μάλλον θα δοκίμαζα τα καινούργια PC5.
Αν τα Hankook που σε ενδιαφέρουν είναι τεσταρισμένα απο κάποιον ,το κοιτάς. -
Kατ'αρχάς να ευχαριστήσω όλους σας για τις απαντήσεις!
Johnykyr δίνω το στίγμα, όπως ζήτησες
-Το αυτοκίνητο είναι ΒΜW 318 ti E36 , τρώει πολύ ομαλά τα λάστιχα μεταξύ των αξόνων,και δεν έχει πρόβλημα πρόωρης φθοράς
-Θα είναι καθημερινά λάστιχα
-Με ενδιαφέρει πρώτιστα το 'κράτημα' και η 'πληροφόρηση' και δεν με πολυαπασχολεί η άνεση του ελαστικού
-Θα αλλάζονται μετά από 40000 κμ
-Το μέγιστο που θεωρώ λογική τιμή να δώσω είναι τα 400 ευρώ για κάτι πολύ καλόΛέτε να μην φοβηθώ τους W δείκτες?
Σε κάτι σαραβαλιασμένα RE050 που είχα πάντως, μόνο στα Μέγαρα τα ζέσταινα... -
Τα RE050 πάλι καλά που κατάφερνες να τα ζεστάνεις στα Μέγαρα! Εννοείται, καλοκαίρι, με 40+ βαθμούς κελσίου και κουβέρτες σε όλα τα λάστιχα!
Δεν ξέρω γιατί σου άρεσαν τα Pirelli Rosso τόσο, κι εμένα μου αρέσουν μεν (τα έχω στην 1 series), αλλά θέλουν κι αυτά το ζέσταμά τους για ν' αποδώσουν, πιο πριν είναι όλο γλιστρήματα. Με τα Michelin PE2 , και στην Lancia και στην Citroen του πατρός, δεν έχει χρειαστεί ζέσταμα, αποδίδουν αμέσως.Βέβαια, συγκρίνω μήλα με πορτοκάλια το ξέρω, αλλά να μην πω κι εγώ την @@ρια μου;
Τα Hankook δεν τα ξέρω, δεν θα τ' αγόραζα πάντως αν δεν ήταν φθηνότερα.
Προκατειλημμένος ε; -
θα επέλεγα τα νέα PC5. Hankook, είχα δοκιμάσει μόνο τα Z211 (semi) σε 106 από τα οποία είχα μείνει πολύ-πολύ ικανοποιημένος, αλλά ήταν και ειδικά λάστιχα και το αυτοκίνητο είχε GrA ανάρτηση. Για 50Ε+/- μάλλον θα επέλεγα κάτι
επώνυμο πάρα τα hankook, χωρίς αυτό βέβαια να μπορώ να το δικαιολογήσω με επιχειρήματα .@georgetz, thanks για το feedback σχετικά με τα PS3, αφού κι εμένα μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση, πως μπορεί σε σχέση με το PE2, να λέει, ότι βγάζει περισσότερα χλμ να είναι green και να έχει traction AA. Σχετικά με τους δείκτες ταχύτητας, νομίζω ότι έχουν να κάνουν με την αντοχή του σκελετοί του ελαστικού και όχι με το αν ζεσταίνονται. Ενδιαφέρον θα είχε να δούμε αν 2 ίδια λάστιχα που διαφέρουν μόνο στο δείκτη ταχύτητας, έχουν το ίδιο βάρος ή όχι.
050, έχω οδηγήσει μόνο στο VolvoS40T5AWD του volvozeus που μου φάνηκαν πολύ καλά από την 1η στιγμή και με πολύ άκαμπτο σκελετό.
-
Σχετικά με τη διάρκεια, έχοντας τα PE2 treadwear 240, volvo v50 1.8 έχω να πω ότι έχω εκπλαγεί ευχάριστα από τη διάρκεια τους, μετά από 35.000χλμ που έχουν χάσει μεν πέλμα (τα έχω κάνει μια φορά μπρος πίσω) εξακολουθούν να μου παρέχουν αίσθηση ασφάλειας, σε αντίθεση με τα τραγικά pirelli p7 που τα πέταξα στα 25.000χλμ δείχνοντας καινούρια ...
με πρώτες 'συμβατικές' επιλογές τα νέα PC5 ή τα PS3Μια από τα ίδια ακριβώς, λάστιχα, διάσταση, διανυθέντα χλμ και αλλαγή μάλλον το φθινόπωρο, θα ήθελα πολύ να βάλω τα ίδια αλλά δεν βγαίνουν πλέων, τα pirelli p7 που είχες ήταν τα cinturato; τα σκεπτόμουν για να είμαι ειλικρινής λόγο χαμηλού treadwear 260 αν δεν κάνω λάθος.
Τα PC5 ποια είναι;
-
pirelli, δεν βάζω .... ήταν ΤΡΑΓΙΚΗ η εμπειρία μου από τα P7, όχι cinturato
continental premium contact 5 (νεο)
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Conti ... tact-5.htm
-
pirelli, δεν βάζω .... ήταν ΤΡΑΓΙΚΗ η εμπειρία μου από τα P7, όχι cinturatocontinental premium contact 5 (νεο)
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Conti ... tact-5.htm
Ευχαριστω πολυ
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Απο τα 2 πρώτα, σίγουρα τα Hankook.
Μεγαλύτερη διάρκεια απο τα Michelin,
καλύτερη συμπεριφορά εκτός απο κάτι ψιλά
στο βρεγμένο.Την μεγαλυτερη χιλιομετρικη αποδοση την εχουν τα Michelin ,οχι μονο απτα Hankook βεβαια,γενικα .
Αν το Hankook ηταν σιγουρα καλυτερο οπως λες,εγω σου λεω οτι σιγουρα θα περναγε ή θα πλησιαζε σε πωλησεις την Michelin . -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Σε 195/45-15 για Πάντα 100, βλέπω διαδικτυακώς καλή τιμή για Goodyear Eagle F1, και αρκετά υψηλότερη για το σίγουρα καλύτερο Michelin Pilot Exalto 2, που νόμιζα ότι είχε καταργηθεί (απ' το Primacy σε πιο νορμάλ και απ' το Pilot Sport 3 σε πιο σπορ).
Καμιά άλλη ιδέα; Το Pirelli P7 το έχει δοκιμάσει κανείς;Καλα τι εχετε παθει με την σιγουρια ολοι σας;
Το Eagle F1 ειναι πιο σπορ προδιαγραφων λαστιχο,σε αντιθεση με το Pilot Exalto 2 που ειναι πιο νορμαλ.Αποψη μου,δες και τα kleber hydraxer,τα οποια εχουν αρκετα καλη τιμη .
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Καλα τι εχετε παθει με την σιγουρια ολοι σας;Η απολυτότητα είναι συνήθως η καλύτερη ένδειξη ημιμάθειας... όπως και οι γενικεύσεις.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τα RE050 πάλι καλά που κατάφερνες να τα ζεστάνεις στα Μέγαρα! Εννοείται, καλοκαίρι, με 40+ βαθμούς κελσίου και κουβέρτες σε όλα τα λάστιχα!Εννοείται καλοκαίρι!!
Δεν ξέρω γιατί σου άρεσαν τα Pirelli Rosso τόσο, κι εμένα μου αρέσουν μεν (τα έχω στην 1 series), αλλά θέλουν κι αυτά το ζέσταμά τους για ν' αποδώσουν, πιο πριν είναι όλο γλιστρήματα.
Λοιπόν στο δέικτη V μού ταίριαξαν απόλυτα!
Πολύ καλό τιμόνι, και πολύ καλή αίσθηση στο στεγνό, ενώ ήταν απίθανα στο βρεγμένο, πού όπως και να το κάνεις, η Compact θέλει τον τρόπο της...Τα ξαναέβαζα άνετα!!
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Την μεγαλυτερη χιλιομετρικη αποδοση την εχουν τα Michelin ,οχι μονο απτα Hankook βεβαια,γενικα .
Αν το Hankook ηταν σιγουρα καλυτερο οπως λες,εγω σου λεω οτι σιγουρα θα περναγε ή θα πλησιαζε σε πωλησεις την Michelin .Ρε συ Χρήστο...συγνώμη δηλαδή,αλλά τα έχουμε ξαναπεί.......Με εκπλήσουν τόσο οι γνώσεις σου όσο και οι τοποθετήσεις σου!!!!Μήπως πρέπει να αλλάξεις επάγγελμα;
ΥΓ.Και η VW,πρώτη σε πωλήσεις είναι....σημαίνει οτι έχει τα καλύτερα τουτού; -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Την μεγαλυτερη χιλιομετρικη αποδοση την εχουν τα Michelin ,οχι μονο απτα Hankook βεβαια,γενικα .
Αν το Hankook ηταν σιγουρα καλυτερο οπως λες,εγω σου λεω οτι σιγουρα θα περναγε ή θα πλησιαζε σε πωλησεις την Michelin .Ρε συ Χρήστο...συγνώμη δηλαδή,αλλά τα έχουμε ξαναπεί.......Με εκπλήσουν τόσο οι γνώσεις σου όσο και οι τοποθετήσεις σου!!!!Μήπως πρέπει να αλλάξεις επάγγελμα;
ΥΓ.Και η VW,πρώτη σε πωλήσεις είναι....σημαίνει οτι έχει τα καλύτερα τουτού;Ατυχες παραδειγμα! Προφανως και την εχει μεγαλυτ... εε εχει τα καλυτερα!
Εχω γενικως την εντυπωση οτι πιο δυσκολα μπορει να πει καποιος οτι ενα ελαστικο ειναι σιγουρα καλυτερο απο ενα αλλο που εχει τον αντιστοιχο στοχο, ιδιως οταν μιλαμε για τις κορυφαιες μαρκες κι οχι τις δευτεροτριτες. Πιο πολυ εχει να κανει με την προτιμηση του καθενος και κυριως την αισθηση και την σιγουρια που του δινει το καθε ελαστικο. Αλλωστε αμφιβαλλω αν ενα μεγαλο ποσοστο των οδηγων θα καταλαβουν ή θα αξιοποιησουν το καλο Hankook που ειναι καλυτερο απο το καλο Michelin (ή το αντιστροφο).
-
εμείς εδώ μέσα ... ψειρίζουμε τη μαϊμού !!!! χαχαχα
θεωρώ χρήσιμες τις απόψεις διατυπώνονται και ο καθένας μας μπορεί να τις λαμβάνει τόσο σοβαρά υπ όψιν, όσο νομίζει.την προηγούμενη εβδομάδα πήγα για ζυγοστάθμιση , γιατί στα 110 κάτι με χάλαγε .....
όλα τα λάστιχα θελαν το πολύ 0-10γρ +/-. Οι περισσότεροι δεν θα έδιναν 10Ε που έδωσα για αυτή τη δουλειά ή πχ η γυναίκα μου δεν καταλάβαινε τπτ ....
ως δια μαγείας σε όλο το φάσμα ταχυτήτων και ειδικά στα 110χαω το αυτοκίνητο ήταν Οκ !!! Ικανοποίηση 110%περιττό να πω βέβαια , ότι ο λαστιχάς, έχοντας δώσει 8.000€ (απ ότι μου είπε) για το καινούριο ψηφιακό μηχάνημα, δεν ήξερε ?/ δεν ήθελε? να το χρησιμοποιήσει σωστά ... 'read the fucking manual'.
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Την μεγαλυτερη χιλιομετρικη αποδοση την εχουν τα ,οχι μονο απτα Hankook βεβαια,γενικα .
ΥΓ.Και η VW,πρώτη σε πωλήσεις είναι....σημαίνει οτι έχει τα καλύτερα τουτού;Φιλε μου,πριν μου κανεις κριτικη ,αναρωτησου το μεριδιο αγορας της καθε εταιριας παγκοσμιως και θα καταλαβεις,η μια ειναι πρωτη και η αλλη κατω απο πολλες αλλες.
Η Michelin ξοδευει χιλιαδες ωρες σε τεστ και πεταει εκκατομυρια λαστιχα πριν βγαλει ενα προιον στην αγορα.
Αν εσυ πιστευεις οτι το Χανκοοκ ειναι καλυτερο λαστιχο,δικαιωμα σου να πιστευεις οτι θελεις και δικαιωμα σου να το τοποθετησεις στο αυτοκινητο σου.
Αλλωστε μια χαρα λαστιχο ειναι αλλα οχι καλυτερο.Οσον αφορα την VW ,σιγουρα ειναι απτις κορυφαιες εταιριες στον κοσμο ειτε σαρεσει ειτε οχι.
Για να ειναι το golf διαχρονικα πρωτο σε πωλησεις,ε κατι προσφερει δεν νομιζεις;Ενα προιον θα πρεπει να ειναι ολοκληρωμενο,που σημαινει οτι θα ειναι πολυ καλο σε ολους τους τομεις και οχι σε συγκεκριμενους ή μεμονωμενους .
Τοτε το προιον αυτο δικαιως χαρακτηριζεται κορυφαιο απτους ειδικους.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]