-
Ο χρήστης Greq έγραψε:
Αν δεν πάει οριζόντια τότε πως μου λένε ότι στα παλιά σπίτια περναγε από όλα τα δωμάτια? Με το αλουμινόχαρτο ξέρει κανείς τίποτα?Αν πάρεις καλή σόμπα, δεν πηγαίνουν οριζόντια γιατί σε ζεσταίνει η σόμπα κ όχι ο καπνός, ο οποίος φεύγει σχετικά κρύος.
Αν πάρεις φτηνή σόμπα, ο καπνός φεύγει άκαυτος κ με μεγάλη θερμοκρασία, οπότε πηγαίνουν οριζόντια κ μάλιστα είναι καλύτερα για σένα γιατί σε ζεσταίνουν τα μπουριά περισσότερο από τη σόμπα, κ έτσι ζεσταίνεις λιγότερο τον Θεό κ περισσότερο εσένα.
Αντί αλουμινοταινίας, βάλε μαντεμόκολλα στις ενώσεις και μονωμένο μπουρί έξω.Bill μάλλον αυτή που λες είναι η λύση: να δώσω πιο πολύ κλίση προς τα έξω (κάτι που σημαίνει δυστυχώς ότι πρέπει να σκάψω τον τοίχο). Εξω έχω γωνιά (inox) με απόληξη, με λάστιχο και δοχείο, αλλά στάζει σε τρία σημεία στην κάτω μεριά και μόλις λίγα υγρά φεύγουν από το λάστιχο.
Αμόνωτα μπουριά έξω, έ? Βάλε τα ανάποδα κ στις ενώσεις μαντεμόκολλα.
Για να μην σπας τοίχο, σήκωσε λίγο τα μπουριά στη σόμπα (βάλε ένα κομάτι 10 - 20 εκατοστά ή μια βάση κ σήκωσε ολόκληρη την σόμπα). -
Αναρωτιέμαι.....Πόσοι απο μας που έχουμε και χρησιμοποιούμε τζάια, σόμπες κλπ, έχουμε και πυροσβεστήρα για παν ενδεχόμενο..;;;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αν δεν πάει οριζόντια τότε πως μου λένε ότι στα παλιά σπίτια περναγε από όλα τα δωμάτια? Με το αλουμινόχαρτο ξέρει κανείς τίποτα?
Αν πάρεις καλή σόμπα, δεν πηγαίνουν οριζόντια γιατί σε ζεσταίνει η σόμπα κ όχι ο καπνός, ο οποίος φεύγει σχετικά κρύος.
Αν πάρεις φτηνή σόμπα, ο καπνός φεύγει άκαυτος κ με μεγάλη θερμοκρασία, οπότε πηγαίνουν οριζόντια κ μάλιστα είναι καλύτερα για σένα γιατί σε ζεσταίνουν τα μπουριά περισσότερο από τη σόμπα, κ έτσι ζεσταίνεις λιγότερο τον Θεό κ περισσότερο εσένα.
Αντί αλουμινοταινίας, βάλε μαντεμόκολλα στις ενώσεις και μονωμένο μπουρί έξω.Bill μάλλον αυτή που λες είναι η λύση: να δώσω πιο πολύ κλίση προς τα έξω (κάτι που σημαίνει δυστυχώς ότι πρέπει να σκάψω τον τοίχο). Εξω έχω γωνιά (inox) με απόληξη, με λάστιχο και δοχείο, αλλά στάζει σε τρία σημεία στην κάτω μεριά και μόλις λίγα υγρά φεύγουν από το λάστιχο.
Αμόνωτα μπουριά έξω, έ? Βάλε τα ανάποδα κ στις ενώσεις μαντεμόκολλα.
Για να μην σπας τοίχο, σήκωσε λίγο τα μπουριά στη σόμπα (βάλε ένα κομάτι 10 - 20 εκατοστά ή μια βάση κ σήκωσε ολόκληρη την σόμπα).Ηλία ευχαριστώ για τη βοήθεια. Το σκέφτηκα και εγώ να ανεβάσω το μπουρί 3-4 πόντους (δεν αρκεί;), ώστε να δώσω κλίση προς τα έξω. Ερώτηση: η μαντεμόκολλα ξεκολλάει εύκολα όταν θέλω να καθαρίσω τα μπουριά; Και κάτι ακόμα: αυτό που κάνουν ορισμένοι να βάλουν τα μπουριά ανάποδα, ενδείκνυται;
-
Πάει ένας χρόνος, από όταν πέρασα τη σόμπα. Πότε χρειάζεται, και πως να καθαρίσω τα μπουριά; Τραβάει όπως τραβούσε, δεν έχει κάποιο θέμα.
Στο τζάκι τα καθαρίζουμε κάθε χρόνο με βούρτσα επειδή έχει αμιαντοσωλήνα.Μπορώ να βάλω στη σόμπα αυτά τα τούβλα που καίγονται και καθαρίζουν τα μπουριά;; Κάνουν δουλειά;
-
Ο αμιαντος δεν ειναι λιγακι καρκινογονος Κυριακο???
-
Όταν έγινε το τζάκι, δεν υπήρχαν άλλα υλικά. Ή τουλάχιστον αυτό έβαζαν.
-
Kyr80 αναφερθηκε οτι εχεις μια πολυ καλη σόμπα, όπως και με τα λεγόμενα σου.
Ποια ειναι αυτή, δεν θυμαμαι ή δεν δύναμαι να ψάξω στο τοπικ για να δω αν το εχεις αναφερει. -
http://www.lanordica-extraflame.com/en/ ... orno_p8988
-
Καλησπέρα σε όλους σας.Θελω να ρωτήσω κάτι .Η σόμπα που έχω αγοράσει εχει διάμετρο φ120.Οι σωλήνες που αγόρασα ινοχ εχουν διάσταση φ125.Μήπως θα χάσω στη αποδοση της σόμπας ή θα επιστρέφει ο καπνός. ?Δεν μπόρεσα να βρώ φ120 όλοι έχουν φ125 .
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Πάει ένας χρόνος, από όταν πέρασα τη σόμπα. Πότε χρειάζεται, και πως να καθαρίσω τα μπουριά; Τραβάει όπως τραβούσε, δεν έχει κάποιο θέμα.
Στο τζάκι τα καθαρίζουμε κάθε χρόνο με βούρτσα επειδή έχει αμιαντοσωλήνα.Μπορώ να βάλω στη σόμπα αυτά τα τούβλα που καίγονται και καθαρίζουν τα μπουριά;; Κάνουν δουλειά;
Μεχρι να αποφασισεις να αντικαταστησεις την αμιαντοσωληνα με καποιο αλλο υλικο ,μην χρησιμοποιεις ατσαλοβουρτσα για τον καθαρισμο της καμιναδας .
Το τζακι το καθαριζουμε καθε δευτερο χρονο ,εκτος κ καις σαβουρες .Αν καις μονο ελια αντεχει κ τριτο χρονο .
Τα τουβλα ,αν κ τα εχω χρησιμοποιησει κ εξακολουθω να τα χρησιμοποιω δεν εχω πειστει για την αποτελεσματηκοτητα τους . -
Το τζάκι με απασχολεί λίγο.
Το θέμα είναι αν επιτρέπεται να κάψω αυτά τα τούβλα στη σόμπα. Δεν ξέρω αν κάνει ζημιά στα μέταλα ή στο τζάμι. Η καμινάδα της είναι ανοξείδωτη διπλού τοιχώματος, οπότε δε νομίζω να πάθει κάτι. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Το τζάκι με απασχολεί λίγο.
Το θέμα είναι αν επιτρέπεται να κάψω αυτά τα τούβλα στη σόμπα. Δεν ξέρω αν κάνει ζημιά στα μέταλα ή στο τζάμι. Η καμινάδα της είναι ανοξείδωτη διπλού τοιχώματος, οπότε δε νομίζω να πάθει κάτι.παντως κατι κορμοι και φακελακια με σκονη που πωλουνται για καθαρισμο καμιναδας, αναφερουν οτι κανουν και σε σομπες.Τα φακελακια με σκονη, ειναι πολυ φθηνα.Αποτελεσματικοτητα ομως δεν γνωριζω.
-
Ο χρήστης Ζάνος έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους σας.Θελω να ρωτήσω κάτι .Η σόμπα που έχω αγοράσει εχει διάμετρο φ120.Οι σωλήνες που αγόρασα ινοχ εχουν διάσταση φ125.Μήπως θα χάσω στη αποδοση της σόμπας ή θα επιστρέφει ο καπνός. ?Δεν μπόρεσα να βρώ φ120 όλοι έχουν φ125 .τελικά ποια αγόρασες;
-
tim sistem λεντερατα
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
http://www.lanordica-extraflame.com/en/wooden-stoves-serie-armony/stefany-forno_p8988Το χώρο που ζεσταινεις είναι ενιαιος? Αναρτιεμαι δηλαδη για ενα χωρο ~70τμ ενιαιο και 2 υπνοδωματια μπορει να το ζεστανει μια σόμπα? Αυτη ειναι στα 9kw και βαση χαρακτηριστικων είναι για 90τμ.
Επισης δεν μπορω να καταλαβω ποιες οι διαφορες με αυτη
http://www.frigohellas.gr/product_detail.jsp?prdId=735130
που βαση σχεδιου και χαρακτηριστικων αποδοσης είναι ίδιες ωστε να εχουν διαφορά τιμης ~1000€ ( απο το ιδιο καταστημα). -
Ο χρήστης CHANIOT έγραψε:
... Το σκέφτηκα και εγώ να ανεβάσω το μπουρί 3-4 πόντους (δεν αρκεί;), ώστε να δώσω κλίση προς τα έξω. Ερώτηση: η μαντεμόκολλα ξεκολλάει εύκολα όταν θέλω να καθαρίσω τα μπουριά; Και κάτι ακόμα: αυτό που κάνουν ορισμένοι να βάλουν τα μπουριά ανάποδα, ενδείκνυται;3-4 εκατοστά είναι λίγο, αλλά εύκολο να το δοκιμάσεις: Σήκωσε την σόμπα τόσο κ δες το αποτέλεσμα, μετά αποφασίζεις.
Ναι, σπάει εύκολα κ πέφτει. Στην πραγματικότητα δεν είναι κόλλα.
Για μένα, όχι. Για τους κατασκευαστές, ούτε. Πατέντα είναι, ομολογώ ότι το έχω κάνει κ εγώ σε μια πολύ περίεργη περίπτωση. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
http://www.lanordica-extraflame.com/en/wooden-stoves-serie-armony/stefany-forno_p8988
Το χώρο που ζεσταινεις είναι ενιαιος? Αναρτιεμαι δηλαδη για ενα χωρο ~70τμ ενιαιο και 2 υπνοδωματια μπορει να το ζεστανει μια σόμπα? Αυτη ειναι στα 9kw και βαση χαρακτηριστικων είναι για 90τμ.
Επισης δεν μπορω να καταλαβω ποιες οι διαφορες με αυτη
http://www.frigohellas.gr/product_detail.jsp?prdId=735130
που βαση σχεδιου και χαρακτηριστικων αποδοσης είναι ίδιες ωστε να εχουν διαφορά τιμης ~1000€ ( απο το ιδιο καταστημα).Ο χώρος δεν είναι ενιαίος, αλλά είναι 'βολικός'. Ζεσταίνω 45-50 τ.μ με αυτόν τον τρόπο. Μια σαλοκουζίνα και ένα δωμάτιο + wc επισκεπτών.
Το ζεσταίνει υπεραρκετά, αλλά 90 τ.μ. δε πιστεύω να ζεστάνει. Αλλά το σπίτι είναι μονοκατοικία πρώτο στο κύμα. Όταν καίμε το καλοριφέρ στο υπόλοιπο σπίτι(με τα σώματα κλειστά στα 45 αυτά τ.μ.) η σόμπα λειτουργεί πολύ λιγότερο γιατί τα δίπλα δωμάτια που συνορεύουν δεν είναι κρύα. Τα 90 τ.μ αναφέρονται σε καλά μοινωμένο χώρο. Σε πολυκατοικία ίσως να αρκεί.Τη διαφορά θα την καταλάβεις μόνο αν τις δεις από κοντά. Έχουν ίδιο σώμα αλλά δεν έχουν τα κεραμικά και το φουρνάκι. Τα κεραμικά έχυν μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση και κάποια μικρή διαφορά(αμελητέα) στην θέρμανση. Γιατί υποτίθεται ότι κρατάνε θερμοκρασίανκαι την αποδίδουν για περισσότερη ώρα. Κλάιν μάιν, οι άλλες δεν άρεσαν και στην συμβία. Οπότε
-
Ο χρήστης Ζάνος έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους σας.Θελω να ρωτήσω κάτι .Η σόμπα που έχω αγοράσει εχει διάμετρο φ120.Οι σωλήνες που αγόρασα ινοχ εχουν διάσταση φ125.Μήπως θα χάσω στη αποδοση της σόμπας ή θα επιστρέφει ο καπνός. ?Δεν μπόρεσα να βρώ φ120 όλοι έχουν φ125 .Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα από τα μπουριά (από την διαφορά των 5 χιλιοστών, εννοώ).
-
Kαλησπέρα σε όλους σας.Σήμερα τοποθέτησα την σόμπα lenterata με μπουριά ινοχ .Η σόμπα είναι όντως εντυπωσιακή αλλά για θέμα ζέστης θα σας πω αργότερα.
Θέλω μέσα απο το φόρουμ να ευχαριστήσω τον Ηλία για όλες τις τεχνικές και μη συμβουλές που μου έδωσε σπαταλώντας τον πολύτιμο χρόνο του.Εχει ξεφύγει πολύ μπροστά στις γνώσεις του αντικειμένου.
Παρότι ξεκινήσαμε την αναζήτηση με τον χανιοτ καταλήξαμε στο τέλος σε διαφορετικές ξυλόσομπες.Βλέπω τη βρήκες την ακρη.
Τη συγκεκριμένη την πρωτογνώρισα απο τις αναφορές του περιστερι και kournianos παρότι τον τελευταίο τον ήθελα να μου στείλει μηνυμα για τη χρήση της.
ΗΛΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
... Το σκέφτηκα και εγώ να ανεβάσω το μπουρί 3-4 πόντους (δεν αρκεί;), ώστε να δώσω κλίση προς τα έξω. Ερώτηση: η μαντεμόκολλα ξεκολλάει εύκολα όταν θέλω να καθαρίσω τα μπουριά; Και κάτι ακόμα: αυτό που κάνουν ορισμένοι να βάλουν τα μπουριά ανάποδα, ενδείκνυται;
3-4 εκατοστά είναι λίγο, αλλά εύκολο να το δοκιμάσεις: Σήκωσε την σόμπα τόσο κ δες το αποτέλεσμα, μετά αποφασίζεις.
Ναι, σπάει εύκολα κ πέφτει. Στην πραγματικότητα δεν είναι κόλλα.
Για μένα, όχι. Για τους κατασκευαστές, ούτε. Πατέντα είναι, ομολογώ ότι το έχω κάνει κ εγώ σε μια πολύ περίεργη περίπτωση.Ηλία, κατ' αρχάς να σε ευχαριστήσω και εγώ από την πλευρά μου για την τεχνογνωσία σου που μου δίνεις. Σήμερα σήκωσα το κάθετο μπουρί της σόμπας 12 πόντους, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη κλίση προς τα έξω στο οριζόντιο, πρόσθεσα και στο κάθετο μπουρί που είναι εκτός σπιτιού ένα ακόμα μέτρο, αλλά η σόμπα πάλι έσταζε. Με τα πολλά σταμάτησε, τώρα καίει μια χαρά, ζεσταίνει το χώρο πολύ καλά. Αύριο θα βάλω στις ενώσεις των μπουριών μαντεμόκολλα ή μαύρη σιλικόνη, όπως πρότεινες και θα δώσω λίγη ακόμα κλίση. Ένα λάθος μάλλον είναι ότι έβαλα τη ραφή των μπουριών προς τα κάτω, ενώ θα πρέπει να πάει προς τα πάνω. Ισχύει;; Να υποθέσω πως και η πυρίμαχη σιλικόνη αφαιρείται εύκολα για το καθάρισμα των μπουριών; Τέλος, με προβληματίζει αυτό που είπε στον Otso ένας έμπορος ότι η συγκεκριμένη σόμπα δεν δουλεύει σωστά με οριζόντιο μπουρί. Είναι δηλαδή κάτι παρόμοιο με τη λειτουργία του τζακιού; Ξέρει κανείς παρόμοιες ξυλόσομπες που δεν πρέπει να έχουν οριζόντιο μπουρί;
Ξυλόσομπα