-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Πάντως ακόμη μένω χωρίς μύλο και παρότι η καφετιέρα μου ειναι non pres (la pavonni)
φτιάχνει ρε παιδιά γαμώ τους καφέδες... μετά από 10 χρόνια
Αν πάρω απλό μύλο... θα κερδίσω άρωμα...
Αν παρω φτηνό μύλο θα είναι χειρότερα στις non press μηχανές??? Δηλαδή αν ο μύλος δεν κόβε πολύ ψηλά, τότε θα ειναι χειρότερο για τέτοια μηχανή?To σιγουρο ειναι οτι δεν θα ειναι χειροτερα εγω εχω http://www.antonisloumidis.gr/eshop/esh ... 3&item=980 κανω την δουλεια μου αλλα λερωνει
Παντως η pavoni χωρις μυλο δεν μπορει να σου αποκαλυψει τις δυνατοτητες της , ειναι κινηση υποχρεωτικηΑρα δεν πειράζει που η μηχανή μου είναι non press.
Αν πάρω μύλο θα αποκτήσω πιο άρωμα και κρέμα...
Ακόμα κι αν εχει μία μηχανή (εχω κι άλλη φτηνότερη) των 100 ευρω ένας μύλος έστω και των 30-40 ευρω θα βγάλει αποτέλεσμα καλύτερα από τον καφέ του σουπερ μάρκετ?Θα παω στο mall να ρωτησω αν αξίζει να πάρω ελεύθερο φίλτρο. Τωρα θα πάρω μύλο της σειράς και θα το κρατήσω για γαλλικό στην χειρότερη
http://www.skroutz.gr/c/446/koptika/f/1 ... .html.html
Το λέω γιατί δεν είμαι προετοιμασμένο ψυχολογικά να δωσω 150 τωρα
Φυσικα δεν πειραζει ,δεν παυει να ειναι pavoni
Αν χρησιμοποιεις καφε σκονη του εμποριου (σουπερ-μαρκετ) δεν κανουν για την pavoni γιατι ειναι χοντροκομμενοι
θελει ψιλοκομμενο καφε για να σου δωσει πλουσιο καιμακι ,το αρωμα εξαρταται απο την ποικιλια κ το καβουρδισμα (ενα κλικ παραπανω ) .Μπορεις να αγορασεις pellini (κοκκο ) απο το ιντερνετ στα 22 ευρω το κιλο .
O ascaso δεν ειναι κακος μυλος κ μπορεις να τον αγορασεις με εκπτωση κ σε εξι δοσεις .
Ποια pavoni εχεις τελικα ,γιατι ενας αντιπροσωπος ειναι στο mall στο Μαρουσι ,μπορω να σου δωσω το τηλεφωνο του κ θα λυσεις τις αποριες σου η αν δισταζεις τον ρωταω εγω ,αρκει να μου πεις το μοντελο .eurobar κατι εχω..
Την προηγούμενη βδομάδα μου κόψανε καφέ για μπρίκι μάλλον. Στο μπρίκι που δοκίμασα κομπλέ. Στην lapavoni δεν εβγαζε καφέ καθόλου. Στουμπωσε.Τα φιλτρο που βάζουμε τον καφέ μέσα πως τα ξανανοιγουμε από τους βουλωμένους καφέδες? ΓΙατί δεν είναι πλέον τέλεια καθαρό? Κανένα κόλπο να διαλυθεί ο καφές στις τρυπίτσες?
-
Το βαζω μεσα σε ενα μπρικι κ το βραζω το βγαζω κ το χτυπαω αναποδα κ αυτο το επαναλαμβανω μεχρι να καθαρισει τελειως .
Ειναι ενας αποτελεσματικος τροπος κ χρειαζεται να το επαναλαμβανεις κατα διαστηματα .
Μπορει καποιος να μας προτεινει κατι καλυτερο ??? -
θα το βάλω σε ζεστό ξύδι...
το σκέφτομαι -
-
Βackflushing (εάν η μηχανή εχει τριοδη βαλβίδα) με σκετο νερό όταν τελειώνουμε μια σειρά καφέδων, και εβδομαδιαία, ή έστω μηνιαία αν δεν πίνετε πολλούς καφέδες, καθάρισμα με PulyCaff ή Cafiza (ειδικά απορρυπαντικα για την αφαίρεση των ελαίων του καφέ - οι επαγγελματιες (πρέπει να) τα χρησιμοποιούν κάθε μερα ή και δυο φορές την ημέρα όταν το μαγαζι έχει πολύ κίνηση).
Εάν τηρούνται αυτά, η γεύση του καφέ θα είναι πολύ καλύτερη και τα φίλτρα και η ντουζιέρα θα είναι πάντα πεντακάθαρα σαν καινούρια.Τώρα αν τα έλαια έχουν γίνει βερνίκι από την θερμοκρασία λόγω έλλειψης τακτικού καθαρισμού, δεν νομίζω ότι υπάρχει λύση εκτος από την αντικατασταση του φιλτρου και της ντουζιέρας.
-
Για ποιό φίλτρο μιλάμε?
Για αυτό που έχει το μπρίκι, με ένα σφουγγαράκι - χτύπημα- νερό με πίεση και ξέπλυμα-πάλι με πίεση απο την αντίθετη μεριά που έχει το ''ακροφύσιο' που αντλεί το νερό.
Για οποιοδήποτε φίλτρο επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις μιά παλιά οδοντόβουρτσα και να το τρίψεις, επιδιώκοντας οι τρίχες να περάσουν στις τρύπες, ξεπλένοντας και χτυπώντας το -προσεκτικά-στο νεροχύτη .
Αν έχεις τηλέφωνο νεροχύτη ή μπάνιου που ρυθμίζει τη ροή στα 'πιτσιλιστήρια' του , βάλτο στη θέση της υπερπίεσης και ξέπλυνε δουλεύοντας με τον ίδιο τρόπο.
Non ho nient altri suggestioni !Βλέπω ότι όσο έγραφα, έπεσαν απαντήσεις.
Αλλά, ... γιατί νομίζω ότι ρωτάει για το φίλτρο που βάζουμε τον καφέ και όχι της ροής της εσπρεσιέρας ??? -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
θα το βάλω σε ζεστό ξύδι...
το σκέφτομαιΜην το σκεφτεσαι καθολου το εχω κανει δεκαδες φορες ,το βρασιμο επιταχυνει την διαδικασια καθαρισματος
Υπαρχει πιθανοτητα να παω αυριο στο mall k μαλλον θα εχω χρησιμες πληροφοριες για την μηχανη σου . Ο τυπος (αντιπροσωπος) ειναι πολυ 'φιλικος' με τα αγορακια κ την καταβρισκει να μιλα για τις pavoni του ,οποτε ας το εκμεταλευτουμε -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ο τυπος (αντιπροσωπος) ειναι πολυ 'φιλικος' με τα αγορακια κ την καταβρισκει να μιλα για τις pavoni του ,οποτε ας το εκμεταλευτουμε -
Την pavoni την βρήκα μόνος μου το 1998 στο κολωνάκι σε καφετέρια που τις πούλαγε...
Ετσι την αγόρασα... και πόναγαν τότε τα 100 χιλιάρικαΕνας μαύρος μου την πούλησε (ή κάπως μελαμψός ίσως) Τότε ειχε έναν εισαγωγέα στους αγ, αναργύρους
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Την pavoni την βρήκα μόνος μου το 1998 στο κολωνάκι σε καφετέρια που τις πούλαγε...
Ετσι την αγόρασα... και πόναγαν τότε τα 100 χιλιάρικαΕνας μαύρος μου την πούλησε (ή κάπως μελαμψός ίσως) Τότε ειχε έναν εισαγωγέα στους αγ, αναργύρους
Η αντιπροσωπεια ειναι στην Παιανια κ λεγεται COFFEE CONNECTION ABΕΕ ,ειναι αυτη που εισαγει κ την ποικιλια jamaica Blue Mountain 200 ευρω το κιλο Arabica 30ευρω το κιλο κτλ
-
τωρα, εγω λεω για το 1998
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Ο τυπος (αντιπροσωπος) ειναι πολυ 'φιλικος' με τα αγορακια κ την καταβρισκει να μιλα για τις pavoni του ,οποτε ας το εκμεταλευτουμε
Για τις αναγκες του τοπικου θα θυσιαστουμε για το συνολο μας διακρινει ενας αλτρουισμος
-
Εντάξει τώρα, μην κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία.
-
Δεν ξαναγράφω στο τοπικό. Είναι γεμάτο ύποπτους τύπους !
Αλλος κάνει παρέα τύπους που ... δείχνουν στα αγοράκια τη PAVONI τους, άλλος ψωνίζει PAVONI απο ..... μελαμψούς και μαύρους !
Εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμορα .
Για αυτό λοιπόν ... μπουρλότο, πρίν μου πείτε κανένα τα θέλει και σένα ο οργανισμός σου ! -
Βρετανός mod δηλώνει ενθουσιασμένος με το Χριστουγεννιάτικο δώρακι που του ήρθε μέσω FCO -
Ο Εγγλέζος έστησε κώλο και πήρε τον καφέ ή απλά τον αγόρασε;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ο Εγγλέζος έστησε κώλο και πήρε τον καφέ ή απλά τον αγόρασε;Αναρωτιέμαι αν ξέχασα να γράφω Ελληνικά
-
Γελάσαμε;
-
Βράσιμο, ξύδι, απορρυπαντικό πλυντηρίου το άφησα όλο το βράδυ και τελικά με λίγο σφουγγαράκι τα εβγαλα σχεδόν όλα...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Βρετανός mod δηλώνει ενθουσιασμένος με το Χριστουγεννιάτικο δώρακι που του ήρθε μέσω FCOΜετά από 7-8 καφέδες με τους συγκεκριμένους κόκκους στη μόκα μου, δηλώνω εντυπωσιασμένος. Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια δε στην άλεση.
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)