-
υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει ν'ακολουθείς στο ebay
- πρώτ'απ΄ όλα κοιτάς το feedback του εμπόρου. Πρέπει να έχει πάρα πολλά θετικά, χιλιάδες μη πω και αρκετά sold items.
- συγκρίνεις την τιμή του προϊόντος με τον μέσο όρο στην αγορά. Αν είναι > 50% κάτω τότε κάτι παίζει-αν πρόκειται για καινούριο αντικείμενο φυσικά.
- ψάχνεις στο google για τυχόν αναφορές στο nickname του εμπόρου.
υπάρχει πάντα η πιθανότητα, μικρότερη βέβαια αν έχεις ακολουθήσει τα παραπάνω, να πέσεις σε απάτη.
-
Ασε μας ρε Μάκη βραδιάτικα τώρα που θα λυπηθώ τους έλληνες έμπορους....
Οταν ψωνίζαμε εμείς από ιντερνέτι εδώ αυτοί έφτιαχναν την 3η μεζονέτα. Οπότε το κήρυγμα σου αλλού.
Κουμάντο στο πορτοφόλι μας κάνουμε μόνο εμείς. Αιντε γιατί όταν ζοριζόμαστε θυμόμαστε το φιλότιμο.
Καλά το fake ρολόι το αφήνω ασχολίαστο γιατί μόνο για παιδάκια είναι το παράδειγμά σου. Ελεος δηλ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ασε μας ρε Μάκη βραδιάτικα τώρα που θα λυπηθώ τους έλληνες έμπορους....Aύριο να ψάχνεις για δουλειά κατά Αλβανία μεριά.....
-
Ενώ τώρα δεν ψάχνω...
Και θα σωθώ αν πάρω +50% το αθλητικό παπούτσι από τον έλληνα έμπορΑ γιατί ως αφεντικό αυτός ξέρω ότι θα πληρώσει στην ώρα του, τον φπα, τους μισθούς των 400€ στους υπαλλήλους και τις υπερωρίες τους...
Πως φαίνεσαι ότι ζεις σε άλλη χώρα, Ιαπωνία μήπως;
btw το 80% των αγορών μου γίνεται στην Ελλάδα.
-
καλησπερα.για να κανεις λογαριασμο στη paypal πρεπει να αποκλειστικα εχεις πιστωτκη καρτα η γινετε η δουλεια και με χρεωστικη η προπληρωμενη καρτα?
-
Ο χρήστης trancer έγραψε:
καλησπερα.για να κανεις λογαριασμο στη paypal πρεπει να αποκλειστικα εχεις πιστωτκη καρτα η γινετε η δουλεια και με χρεωστικη η προπληρωμενη καρτα?Μπορεις να κανεις απλη καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμο
https://www.paypal-europe.com/ellinikos/topup.html -
thanx
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
θέλω να πάρω ένα ζευγάρι παπούτσια nike που δεν κυκλοφορούν πια. Πού μπορώ να τα βρω; υπάρχουν στο amazon de αλλά είναι out of stock, ή έστω κανά άλλο φθηνό και εγκεκριμένο eshop ώστε να βρω εδώ το νούμερο κ να παραγγείλω
G60 έρευνα
Σιγά μην κάτσω να ψάξω αν το Χ ρολόι είναι fake ή original.
Και πως να το διαπιστώσω δηλ αλλά και δεν με ενδιαφέρει,να γλυτώσω 40 ευρώ και να το παίξω κορώνα γράμματα?
Δε γαμείς το παίρνω από δω και τελείωσε η δουλειά.
Και στο κάτω κάτω ξυπνήστε,θα δώστε δουλειά σε μαγαζί και στην εισαγωγική εταιρία που δουλεύει κόσμος στην Ελλάδα.
Τι προτιμάς να γλυτώσεις 40 ευρώ και να μείνεις αύριο από δουλειά ή να στηρίξεις τον αγώνα και να έχουν όλοι δουλειά?
Μα τι κακία είναι αυτή που έχει ο Ελληνας ρε π@@στη μου να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου......ρε πνιγόμαστε το καταλαβαίνετε και μυαλό πάλι δεν βάζετε?Αν οι τιμές είναι εξωγήινες, θα πάρουν τα πελέ μου... ebay
Δεν γίνεται ρε καρι$^%^λη να πουλάς 150€ ένα ζευγάρι παπούτσια και να το βρίσκω στο ebay με 49$+29$ μεταφορικά=78$=55€(όταν τα πήρα). Και με 150€ που έδωσα πέρυσι για το παλιώτερο μοντέλο, πήρα φέτος και για την γυναίκα μου και για την πεθερά μου(και έμειναν και ρέστα λόγο combined shipping).
Δέχομαι ότι αυτός είναι αποθήκη κλπ κλπ. Αλλά δεν γίνεται να μη δουλεύει με ένα 60-70% κέρδος(20% είναι μόνο το ΦΠΑ). Δηλάδή κοστίζουν 20€ και θες να τα κάνεις 150€;;;;;;;;;;
ΚΛΕΙΣΕ
Επαγγελματίας είμαι και εγώ και ξέρω τι έξοδα έχεις(ΤΕΒΕ, έκτακτες εισφορές, φορολογία κλπ κλπ). Αλλά ρε φούστη ο Αμερικάνος το πουλάει 35€ και εσύ 150€;;;;
Και η λογική ότι δε θα έρθει στη δική μου επιχείριση, είναι εντελώς λάθος. Τον χαρτζηλικώνω δηλαδή για να έρθει να μείνει σε εμένα ή να φάει σε εμένα;; Οι τιμές μου είναι ανταγωνιστικότατες σε σχέση με τις τιμές του εξωτερικού. ΑΠΑΙΤΩ σαν επαγγελματίας ανταγωνιστικές τιμές σε αυτά που αγοράζω -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
θέλω να πάρω ένα ζευγάρι παπούτσια nike που δεν κυκλοφορούν πια. Πού μπορώ να τα βρω; υπάρχουν στο amazon de αλλά είναι out of stock, ή έστω κανά άλλο φθηνό και εγκεκριμένο eshop ώστε να βρω εδώ το νούμερο κ να παραγγείλω
G60 έρευνα
Σιγά μην κάτσω να ψάξω αν το Χ ρολόι είναι fake ή original.
Και πως να το διαπιστώσω δηλ αλλά και δεν με ενδιαφέρει,να γλυτώσω 40 ευρώ και να το παίξω κορώνα γράμματα?
Δε γαμείς το παίρνω από δω και τελείωσε η δουλειά.
Και στο κάτω κάτω ξυπνήστε,θα δώστε δουλειά σε μαγαζί και στην εισαγωγική εταιρία που δουλεύει κόσμος στην Ελλάδα.
Τι προτιμάς να γλυτώσεις 40 ευρώ και να μείνεις αύριο από δουλειά ή να στηρίξεις τον αγώνα και να έχουν όλοι δουλειά?
Μα τι κακία είναι αυτή που έχει ο Ελληνας ρε π@@στη μου να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου......ρε πνιγόμαστε το καταλαβαίνετε και μυαλό πάλι δεν βάζετε?Αν οι τιμές είναι εξωγήινες, θα πάρουν τα πελέ μου... ebay
Δεν γίνεται ρε καρι$^%^λη να πουλάς 150€ ένα ζευγάρι παπούτσια και να το βρίσκω στο ebay με 49$+29$ μεταφορικά=78$=55€(όταν τα πήρα). Και με 150€ που έδωσα πέρυσι για το παλιώτερο μοντέλο, πήρα φέτος και για την γυναίκα μου και για την πεθερά μου(και έμειναν και ρέστα λόγο combined shipping).
Επαγγελματίας είμαι και εγώ και ξέρω τι έξοδα έχεις(ΤΕΒΕ, έκτακτες εισφορές, φορολογία κλπ κλπ). Αλλά ρε φούστη ο Αμερικάνος το πουλάει 35€ και εσύ 150€;;;;
Δέχομαι ότι αυτός είναι αποθήκη κλπ κλπ. Αλλά δεν γίνεται να μη δουλεύει με ένα 60-70% κέρδος(20% είναι μόνο το ΦΠΑ). Δηλάδή κοστίζουν 20€ και θες να τα κάνεις 150€;;;;;;;;;;
ΚΛΕΙΣΕ
Και η λογική ότι δε θα έρθει στη δική μου επιχείριση, είναι εντελώς λάθος. Τον χαρτζηλικώνω δηλαδή για να έρθει να μείνει σε εμένα ή να φάει σε εμένα;; Οι τιμές μου είναι ανταγωνιστικότατες σε σχέση με τις τιμές του εξωτερικού. ΑΠΑΙΤΩ σαν επαγγελματίας ανταγωνιστικές τιμές σε αυτά που αγοράζωΕπειδή ακριβώς είσαι επαγγελματίας λοιπόν ΔΕΝ θα έπρεπε να αγνοείς τον βασικότερο κανόνα που διέπει τα κάθε λογής brands στην πολιτική τους στην Ελλάδα αλλά και αλλού!
Και με πολύ λίγα λόγια θα προσπαθήσω να στο εξηγήσω
Η κάθε μεγάλη και επώνυμη εταιρεία του εξωτερικού βρίσκει κάποιον μεγαλοεισαγωγέα και κάνει την εξής συμφωνία μαζί του:
Εταιρεία:εγω το χ προιόν το πουλάω στην Αμερική 30 ευρώ..στον μεγαλοεισαγωγέα όμως που θα έχει την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ των πωλήσεων στη χώρα του,και θα βγάζει εγγυημένα μεγάλα κέρδη,θα το πουλήσω 40 ή 50 ή 60
Εισαγωγέας:Το χ προιόν το χρεώθηκα 40... θα το πουλήσω στον μαγαζάτορα 100,και θα του επιβάλλω να το πουλάει με τη σειρά του 180
Δυστυχώς τα θύματα της υπόθεσης είναι ο μαγαζάτορας που δεν εχει περιθώρια αντίδρασης στις τιμές για να είναι πιο ανταγωνιστικός,και τελικά ο καταναλωτής που πληρώνει
Να λοιπόν αγαπητέ μου γιατί το ίδιο προιόν (αν είναι original),το πουλάει κάποιος 180 και κάποιος άλλος 60 -
Να ένας ακόμα λόγος που καταρρέουμε ως χώρα. Να κλείσει ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ εισαγωγέας. Γιατί η εταιρεία, που το πουλάει 10€ παραπάνω, είναι μια διαφορά που δέχομαι να πληρώσω. ΑΝ δεν υπάρχει δυνατότητα παραεισαγωγης, τότε να κλείσει αναπόφευκτα και το μαγαζί(σε καμιά των περιπτώσεων δεν το θεωρώ θύμα). Γιατί με πιάνουν μλκ ολημερίς. Όπου μπορώ, θα το αποφύγω.
Και γιατί ο Αμερικάνος μαγαζάτορας δεν έχει εισαγωγέα; Δε μιλάω για αμερικάνικες εταιρείες. Π.χ τα αθλητικά που αγοράζω είναι γιαπωνέζικα(asics-mizuno).ΑΡΝΟΥΜΕ να πληρώσω 5 φορές πάνω, αγαθά που μπορώ να βρω αλλού.
Εξωφρενικό θεωρώ και 1,20€ που έχουν τα λεμόνια, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι.
Αλλά μπορώ να κάνω κάτι για την microsd, που το πλαίσιο πουλάει 44,90€, ενώ την πήρα 12€ π.χ. -
Παράγγειλα μια Transcend SDHC Class 6 Card 8GB από το Amazon με την παράδοση στα 11,50 €!
Εδώ (στο skroutz) την έχει ο Κατερέλος (eShop είναι και αυτός) με 19+9 = 28 €!Δηλαδή έπρεπε να την πάρω από τον Κατερέλο;
-
Νομιζω οτι ολοι λιγο-πολυ για μικρη διαφορα προτιμαμε τους Ελληνες.
Για διπλασιες τιμες κτλ,ειναι προφανες οτι πρεπει να εισαι ηλιθιος για να το κανεις. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Νομιζω οτι ολοι λιγο-πολυ για μικρη διαφορα προτιμαμε τους Ελληνες.+1 !!!
Για διπλασιες τιμες κτλ,ειναι προφανες οτι πρεπει να εισαι ηλιθιος για να το κανεις.
+2 !!!
-
Να ένας ακόμα λόγος που καταρρέουμε ως χώρα. Να κλείσει ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ εισαγωγέας.
Απ' το στόμα σου και στου Θεού τ' αφτί ήδη κάποια κανονάκια έσκασαν αλλά και κάποια ακόμα έπονται
ΑΝ δεν υπάρχει δυνατότητα παραεισαγωγης, τότε να κλείσει αναπόφευκτα και το μαγαζί(σε καμιά των περιπτώσεων δεν το θεωρώ θύμα). Γιατί με πιάνουν μλκ ολημερίς. Όπου μπορώ, θα το αποφύγω.
Εσυ δηλαδή πιστεύεις οτι ο χ,ψ,ω, μαγαζάτορας τη βρίσκει να πουλάει 100-300% πάνω απο' το net?συνεχίζεις νομίζω να μην καταλαβαίνεις οτι η πολιτική αυτή είναι πολιτική ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ,ΚΑΙ ΟΧΙ του μαγαζάτορα.Όσο για τις παραεισαγωγές θα' πρεπε να ξέρεις οτι έχουν πολύ αυξημένο το ρίσκο της μαιμουδιάς
Π.χ τα αθλητικά που αγοράζω είναι γιαπωνέζικα(asics-mizuno).ΑΡΝΟΥΜΕ να πληρώσω 5 φορές πάνω, αγαθά που μπορώ να βρω αλλού.
Εξωφρενικό θεωρώ και 1,20€ που έχουν τα λεμόνια, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι.Και εγω καλέ μου φίλε πίνω capuccino στην Ιταλία με 80 λεπτά,ενω εδω τον πουλάτε ή τουλάχιστον τον πουλούσατε στα 3-4-5 ευρουλάκια,αλλά αυτός δεν είναι λόγος να σταματήσω να πίνω καφέ εξω.Βέβαια αν ακολουθήσω την δικιά σου λογική αυτό ακριβώς πρέπει να κάνω.Αναλογίσου όμως,αν το κάνουν όλοι αυτό..
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
ΑΝ δεν υπάρχει δυνατότητα παραεισαγωγης, τότε να κλείσει αναπόφευκτα και το μαγαζί(σε καμιά των περιπτώσεων δεν το θεωρώ θύμα). Γιατί με πιάνουν μλκ ολημερίς. Όπου μπορώ, θα το αποφύγω.
Εσυ δηλαδή πιστεύεις οτι ο χ,ψ,ω, μαγαζάτορας τη βρίσκει να πουλάει 100-300% πάνω απο' το net?συνεχίζεις νομίζω να μην καταλαβαίνεις οτι η πολιτική αυτή είναι πολιτική ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ,ΚΑΙ ΟΧΙ του μαγαζάτορα.Όσο για τις παραεισαγωγές θα' πρεπε να ξέρεις οτι έχουν πολύ αυξημένο το ρίσκο της μαιμουδιάς
Οι εταιρείες αυτές θα κλείσουν, όταν κλείσουν και τα μαγαζάκια που πουλάνε τα πανάκριβα είδη τους. Αν ο μαγαζάτορας είναι σωστός και όχι τεμπέλης, τότε να ψαχτεί. Να πάει στο φινάλε στην Αμερική και αντί για 1 ζευγάρι που πήρα εγώ, να αγοράσει 1000. Και σίγουρα θα τα πάρει φθηνότερα. Θα μου πεις δασμοί. Ok, ας τα πάρει από Αγγλία-Γερμανία που έχει 0 δασμούς. Και εκεί είναι φθηνότερα. Τί σκ@τά, όλος ο πλανήτης φοράει μαϊμούδες, και εμείς φοράμε τα γνήσια επειδή τα ακουμπάμε 3-4 φορές από πάνω;;
[
Π.χ τα αθλητικά που αγοράζω είναι γιαπωνέζικα(asics-mizuno).ΑΡΝΟΥΜΕ να πληρώσω 5 φορές πάνω, αγαθά που μπορώ να βρω αλλού.
Εξωφρενικό θεωρώ και 1,20€ που έχουν τα λεμόνια, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι.Και εγω καλέ μου φίλε πίνω capuccino στην Ιταλία με 80 λεπτά,ενω εδω τον πουλάτε ή τουλάχιστον τον πουλούσατε στα 3-4-5 ευρουλάκια,αλλά αυτός δεν είναι λόγος να σταματήσω να πίνω καφέ εξω.Βέβαια αν ακολουθήσω την δικιά σου λογική αυτό ακριβώς πρέπει να κάνω.Αναλογίσου όμως,αν το κάνουν όλοι αυτό..
Όταν κάνετε μερικοί συγκρίσεις με χώρες του εξωτερικού, νομίζετε ότι εμείς δεν έχουμε βγει ποτέ από το σπίτι μας. ΠΟΥ είχε στην Ιταλία 80cents ο καφές;; Στο όρθιο. Για παλουκώσου κάτω, ζήτα εμφυαλωμένο νερό και κανένα συνοδευτικό και υπολόγισε τιμή. Δε συζητάω πως σε όποια πλατεία της Ιταλίας(Ρώμη-Μιλάνο-Μπολόνια) έχω κάτσει, οι τιμές ήταν ακριβότερες από τις ελληνικές. Σε ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ μαγαζιά. Και στο μισάωρο, μάζευε το τραπέζι ο σερβιτόρος και ρωτούσε τι θέλουμε(για να ξαναπαραγγείλουμε). Γιατί έλα στο χωριό σε μια χαρά μαγαζάκι, να πιεις καφέ με 1,20€. Και όχι τώρα, από το 2006 έχει αυτές τις τιμές.
Επιπλέον κάνεις το λάθος να συγκρίνεις μια παροχή υπηρεσίας, με την αγορά ενός αντικειμένου. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Εξωφρενικό θεωρώ και 1,20€ που έχουν τα λεμόνια, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι.Και εγω καλέ μου φίλε πίνω capuccino στην Ιταλία με 80 λεπτά,ενω εδω τον πουλάτε ή τουλάχιστον τον πουλούσατε στα 3-4-5 ευρουλάκια,αλλά αυτός δεν είναι λόγος να σταματήσω να πίνω καφέ εξω.Βέβαια αν ακολουθήσω την δικιά σου λογική αυτό ακριβώς πρέπει να κάνω.Αναλογίσου όμως,αν το κάνουν όλοι αυτό.. [/quote]
Όταν κάνετε μερικοί συγκρίσεις με χώρες του εξωτερικού, νομίζετε ότι εμείς δεν έχουμε βγει ποτέ από το σπίτι μας. ΠΟΥ είχε στην Ιταλία 80cents ο καφές;; Στο όρθιο.** Για παλουκώσου κάτω, ζήτα εμφυαλωμένο νερό και κανένα συνοδευτικό και υπολόγισε τιμή. **Δε συζητάω πως σε όποια πλατεία της Ιταλίας(Ρώμη-Μιλάνο-Μπολόνια) έχω κάτσει, οι τιμές ήταν ακριβότερες από τις ελληνικές. Σε ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ μαγαζιά. Και στο μισάωρο, μάζευε το τραπέζι ο σερβιτόρος και ρωτούσε τι θέλουμε(για να ξαναπαραγγείλουμε). Γιατί έλα στο χωριό σε μια χαρά μαγαζάκι, να πιεις καφέ με 1,20€. Και όχι τώρα, από το 2006 έχει αυτές τις τιμές.
Επιπλέον κάνεις το λάθος να συγκρίνεις μια παροχή υπηρεσίας, με την αγορά ενός αντικειμένου.[/quote]+1, ούτε ένα ποτήρι νερό δεν σου φέρνουν. Περιμένουν να το παραγγείλεις .
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
καλησπερα.για να κανεις λογαριασμο στη paypal πρεπει να αποκλειστικα εχεις πιστωτκη καρτα η γινετε η δουλεια και με χρεωστικη η προπληρωμενη καρτα?
Μπορεις να κανεις απλη καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμο
https://www.paypal-europe.com/ellinikos/topup.htmlΜπορεις ανετα να χρησιμοποιήσεις χρεωστική καρτα ή προπληρωμενη καρτα την οποια θα συνδεσεις με το Paypal
Εγώ χρησιμοποιώ χρεωστικη για να αποφεύγω τις χαζοχρεώσεις φόρτισης των προπληρωμένων κσρτών..
-
Οι εταιρείες αυτές θα κλείσουν, όταν κλείσουν και τα μαγαζάκια που πουλάνε τα πανάκριβα είδη τους. Αν ο μαγαζάτορας είναι σωστός και όχι τεμπέλης, τότε να ψαχτεί. Να πάει στο φινάλε στην Αμερική και αντί για 1 ζευγάρι που πήρα εγώ, να αγοράσει 1000. Και σίγουρα θα τα πάρει φθηνότερα. Θα μου πεις δασμοί. Ok, ας τα πάρει από Αγγλία-Γερμανία που έχει 0 δασμούς. Και εκεί είναι φθηνότερα.
Όταν ενα θέμα ΔΕΝ το κατέχεις εκ των εσω,ΜΗΝ εκφέρεις άποψη γιατί εκτίθεσαι.Διαβάζοντας αρλούμπες οσο καλή διάθεση κι αν εχω δεν μπορώ να μην απαντήσω.Λοιπόν για να μαθαίνεις και λίγο την πραγματικότητα του εμπορίου,αν ο μαγαζάτορας παει στην Αμερικάνικη λιανική να ψωνίσει δεν θα μπορέσει ποτέ να πάρει τις ποσότητες που θέλει..για να τις πάρει θα πρέπει να παει στην εκει εταιρεία η οποία θα τον παραπέμψει στον εδω εισαγωγέα που λέγαμε πριν αν θυμάσαι..Άκυρα λοιπόν τα περί να παει να ψαχτεί κ.λ.π.
Όταν κάνετε μερικοί συγκρίσεις με χώρες του εξωτερικού, νομίζετε ότι εμείς δεν έχουμε βγει ποτέ από το σπίτι μας. ΠΟΥ είχε στην Ιταλία 80cents ο καφές;; Στο όρθιο.
Ναι 80 εχει στο όρθιο.Εσυ και οι συναδελφοί σου δηλαδή τον χρεώνετε λιγότερο στο όρθιο;
Εγω τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια που πίνω καφέ εξω συχνά-πυκνά,δεν το εχω δει ποτέΓια παλουκώσου κάτω, ζήτα εμφυαλωμένο νερό και κανένα συνοδευτικό και υπολόγισε τιμή.
Εσείς δηλαδή όλοι δίνετε εμφιαλωμένο νερό (30 λεπτά στην Ιταλία-50 εδω),και συνοδευτικά με τον καφέ;
Δε συζητάω πως σε όποια πλατεία της Ιταλίας(Ρώμη-Μιλάνο-Μπολόνια) έχω κάτσει, οι τιμές ήταν ακριβότερες από τις ελληνικές. Σε ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ μαγαζιά.
Αν πας στην πλατεία San Marco της Βενετίας ή αντίστοιχη,και βέβαια θα τον πληρώσεις ακριβά.Αλλά εσυ υπολογίζεις την εξαίρεση και εγω τον κανόνα
Και στο μισάωρο, μάζευε το τραπέζι ο σερβιτόρος και ρωτούσε τι θέλουμε(για να ξαναπαραγγείλουμε).
Μάλλον σε άλλο πλανήτη πήγες και δεν το πήρες χαμπάρι
Γιατί έλα στο χωριό σε μια χαρά μαγαζάκι, να πιεις καφέ με 1,20€. Και όχι τώρα, από το 2006 έχει αυτές τις τιμές.
Πάλι η εξαίρεση
Επιπλέον κάνεις το λάθος να συγκρίνεις μια παροχή υπηρεσίας, με την αγορά ενός αντικειμένου.
Γιατί λάθος;δεν τα πληρώνουμε εξίσου;τι θα πω δηλαδή;οτι εντάξει στην παροχή υπηρεσίας θα τα δώσω αέρα,ενω στην αγορά θα το ψάξω περισσότερο;
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Οι εταιρείες αυτές θα κλείσουν, όταν κλείσουν και τα μαγαζάκια που πουλάνε τα πανάκριβα είδη τους. Αν ο μαγαζάτορας είναι σωστός και όχι τεμπέλης, τότε να ψαχτεί. Να πάει στο φινάλε στην Αμερική και αντί για 1 ζευγάρι που πήρα εγώ, να αγοράσει 1000. Και σίγουρα θα τα πάρει φθηνότερα. Θα μου πεις δασμοί. Ok, ας τα πάρει από Αγγλία-Γερμανία που έχει 0 δασμούς. Και εκεί είναι φθηνότερα.
Όταν ενα θέμα ΔΕΝ το κατέχεις εκ των εσω,ΜΗΝ εκφέρεις άποψη γιατί εκτίθεσαι.Διαβάζοντας αρλούμπες οσο καλή διάθεση κι αν εχω δεν μπορώ να μην απαντήσω.Λοιπόν για να μαθαίνεις και λίγο την πραγματικότητα του εμπορίου,αν ο μαγαζάτορας παει στην Αμερικάνικη λιανική να ψωνίσει δεν θα μπορέσει ποτέ να πάρει τις ποσότητες που θέλει..για να τις πάρει θα πρέπει να παει στην εκει εταιρεία η οποία θα τον παραπέμψει στον εδω εισαγωγέα που λέγαμε πριν αν θυμάσαι..Άκυρα λοιπόν τα περί να παει να ψαχτεί κ.λ.π.
Άκυρα ξε-άκυρα, όταν έψαχνα ιταλικά ψυγεία και βιτρίνες για το μαγαζί μου, παρέκαμψα τον εισαγωγέα. Και τα πήρα στη μισή τιμή. Και όταν το έμαθε ο εισαγωγέας πήγε να κάνει 'ντα' τον κατασκευαστή, και πήρε τα πελέ του...
Όταν κάνετε μερικοί συγκρίσεις με χώρες του εξωτερικού, νομίζετε ότι εμείς δεν έχουμε βγει ποτέ από το σπίτι μας. ΠΟΥ είχε στην Ιταλία 80cents ο καφές;; Στο όρθιο.
Ναι 80 εχει στο όρθιο.Εσυ και οι συναδελφοί σου δηλαδή τον χρεώνετε λιγότερο στο όρθιο;
Εγω τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια που πίνω καφέ εξω συχνά-πυκνά,δεν το εχω δει ποτέΈχεις πρόβλημα με τα μάτια σου τότε. Με εξαιρέσεις ορισμένα φθηνά μαγαζιά(1 έως 1,5€), τα περισσότερα 'ακριβά' έχουν άλλη τιμή στο πακέτο-όρθιο. Το ίδιο και εμείς, ΧΩΡΙΣ να είμαστε εξαίρεση. Κάποια βέβαια δεν έχουν τιμή πακέτο.
Για παλουκώσου κάτω, ζήτα εμφυαλωμένο νερό και κανένα συνοδευτικό και υπολόγισε τιμή.
Εσείς δηλαδή όλοι δίνετε εμφιαλωμένο νερό (30 λεπτά στην Ιταλία-50 εδω),και συνοδευτικά με τον καφέ;
Δε συζητάω πως σε όποια πλατεία της Ιταλίας(Ρώμη-Μιλάνο-Μπολόνια) έχω κάτσει, οι τιμές ήταν ακριβότερες από τις ελληνικές. Σε ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ μαγαζιά.
Αν πας στην πλατεία San Marco της Βενετίας ή αντίστοιχη,και βέβαια θα τον πληρώσεις ακριβά.Αλλά εσυ υπολογίζεις την εξαίρεση και εγω τον κανόνα
Ναι δίνουμε συνοδευτικά με τον καφέ. Και αν όχι εμφυαλωμένο(εμείς ΑΥΡΑ δίνουμε), είναι φλιτραρισμένο νερό που δίνεται στον πελάτη ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς να το ζητήσει. Όχι στο πακέτο ή στο όρθιο. Καμιά εξαίρεση. Σε όποια πλατεία πήγα, ήταν ακριβότερα των Ελληνικών. Ο κανόνας δηλαδή στην Ιταλία είναι τα 80cents;; Σε τραπέζι πόσο είναι;; Και εκτίθομαι εγώ μετά.... ok.
Και στο μισάωρο, μάζευε το τραπέζι ο σερβιτόρος και ρωτούσε τι θέλουμε(για να ξαναπαραγγείλουμε).
Μάλλον σε άλλο πλανήτη πήγες και δεν το πήρες χαμπάρι
Τότε σε άλλο πλανήτη ΕΖΗΣΑΝ επί χρόνια(όχι τουρίστας η επισκέπτης), τα πεθερικά μου. Και άλλον επισκέφθηκα εγώ. Ας είναι. Καλά που υπάρχει ένας άνθρωπος εδώ μέσα που πέρνει χαμπάρι τι γίνεται.
Γιατί έλα στο χωριό σε μια χαρά μαγαζάκι, να πιεις καφέ με 1,20€. Και όχι τώρα, από το 2006 έχει αυτές τις τιμές.
Πάλι η εξαίρεση
Δηλαδή τα μπουγατσάδικα σε τί τιμές πουλούσανε τον καφέ πρό κρίσης;; Εκτός αν ήμουνα και πάλι σε άλλο πλανήτη, που υπάρχει χώρα Ελλάδα...
Αφιέρωση :http://www.youtube.com/watch?v=4WvRue-bp5kΕπιπλέον κάνεις το λάθος να συγκρίνεις μια παροχή υπηρεσίας, με την αγορά ενός αντικειμένου.
Γιατί λάθος;δεν τα πληρώνουμε εξίσου;τι θα πω δηλαδή;οτι εντάξει στην παροχή υπηρεσίας θα τα δώσω αέρα,ενω στην αγορά θα το ψάξω περισσότερο;
Μη δίνεις αέρα πουθενά. Αυτό λεώ. Εσύ δικαιολογείς τον αέρα στο δικό σου επάγγελμα. Εγώ δεν τον δικαιολογώ σε κανένα. Στο φινάλε, εγώ έχω τη λύση του ebay-amazon. Εσύ άμα θέλεις να πιεις καφέ εκτός σπιτιού, τί θα κάνεις; Θα πάρεις σπαστό στο παγκάκι; Επίσης έχεις επικεντρώσει την επιχειρηματολογία σου με παράδειγμα τον καφέ στην Ιταλία. Σαν να λέμε τις πουτ@νες στην Ταυλάνδη.... Επίσης χωρίς να έχεις ιδέα το τι σερβίρουμε ως προϊόν και σε τι χώρο. Χωρίς να ξέρεις τιμές σχέση αξίας-τιμής, κατ'εξακολούθηση εκφράζεις ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ και γενικεύεις.
-
Ειμαστε οfftopic...
Αλλα μια εικονα ιισον χίλιες λέξεις! πριν ενα μήνα στη ρώμη...

Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)