-
Κακά τα ψέματα, για να αντιμετωπιστεί η κρίση θα πρέπει να γίνουν κάποια γενναία βήματα από την Ευρώπη.
Κατ' αρχήν θα πρέπει να διερευνηθεί το κατά πόσο αυτή η κρίση είναι κατευθυνόμενη από 'κάποιους' με σκοτεινό σκοπό όπως π.χ.
α. Την διάλυση της ΕΕ.
β. Την Κινεζοποίηση κάποιων χωρών της ΕΕ με σκοπό να χτυπηθεί η κίτρινη λαίλαπα.
γ. Απλά το κέρδος των κερδοσκόπωνΌτι και να ισχύει από τα παραπάνω οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα έπρεπε να αντιδράσουν δυναμικά χτυπώντας αυτούς τους 'κάποιους' ή απλά τα όπλα τους δηλ. τους οίκους αξιολόγησης.
Αυτή την στιγμή ισχύει κάτι το εντελώς παράλογο:
Τρεις ιδιωτικοί οίκοι αξιολόγησης ανεβάζουν και κατεβάζουν κατά βούληση τα επιτόκια των χωρών του πλανήτη οδηγώντας τες στον πλουτισμό ή στην χρεωκοπία!!!!
Δεν υπάρχουν διεθνείς, έγκυροι και αξιόπιστοι κανόνες βάσει των οποίων να υπολογίζονται αυτά τα επιτόκια!!! Απλά αποφασίζουν οι οίκοι αξιολόγησης και οι επενδυτές ακολουθούν!!!!
Το ερώτημα είναι:
Γιατί οι Ευρωπαίοι δεν αντιδρούν σε αυτό
α. Δεν μπορούν (δηλ. ανικανότητα, χλωμό μου φαίνεται)
β. Δεν τους συμφέρει ή είναι και αυτοί στο κόλπο (μάλλον αυτό είναι πιο πιθανό)
γ. Οι οίκοι έχουν δίκιο
Αν ισχύει το (γ) τότε πρέπει οι χώρες αν θωρακιστούν δημοσιονομικά δηλ. να μειώσουν τα χρέη τους και να έχουν ισοσκελισμένους ισολογισμούς.
Αν ισχύει το (β) δηλ. θέλουν την κινεζοποίηση της Ευρώπης τότε το σενάριο της δραχμής τους βολεύει διότι θα επιταχύνει κάπως τα πράγματα.
Σκεφτείτε τι υποβαθμίσεις θα φάει η δραχμή από αυτούς τους οίκους; Μια μπουκιά θα την κάνουν 'εν μια νυκτί' την στιγμή που μπορούν να χτυπάνε τόσο δυνατά το €
Όσο για αυτούς που λένε 'δεν θα πληρώσουμε το χρέος', 'στα @@ μας' κ.λ.π. ας σκεφτούν, απλά, τι εισαγόμενο χρησιμοποιούν καθημερινά, στην ζωή τους και ας το αφαιρέσουν μετά ας δούνε πως θα είναι η ζωή τους.
Σκεφθείτε πόσοι έχουν δανειστεί και θα κληθούν να πληρώνουν επιτόκια 20-30% πλέον.
Σκεφθείτε πόσο θα πάει το κόστος του πετρελαίου με ότι αυτό παρασύρει σε τιμές προϊόντων.
Σκεφθείτε πόσο θα πληρώνει το κράτος σε εξοπλισμούς, με την δραχμή, και μην μου πείτε ότι δεν θα έχει την ανάγκη εξοπλισμών πλέον...
Τώρα θα μου πείτε και τι να κάνουμε; Να καθίσουμε και να την φάμε; Όχι βέβαια! Υπάρχουν τρόποι... -
Σε κουβεντα με οικονομολογο , μου ειπε οτι τα δανεια των ιδιωτων απο Ελ. τραπεζες θα μετατραπουν σε δρχ, οπως εγινε στο περασμα απο την δρχ στο € .Δεν αφορουν ξενο νομισμα, αλλα εθνικο.
Το προβλημα ειναι στα δανεια που εχουν κρατος και ιδιωτες απο ξενες τραπεζες.Αυτο που μας 'συμφερει' ειναι καταρευση της Ευρωζωνης, (γιατι απο το χαος που θα δημιουργηθει, λογω της μετατροπης των δανειων σε εθνικα νομισματα, αναλογα της τραπεζας που τα χορηγησε), ισως μπορεσουμε να αποπληρωσουμε καποιοα απο αυτα.
Στο ερωτημα του θεματος, θελω ενα νομισμα που να μου επιτρεπει να ζησω σαν ανθρωπος. Αν με το Ευρω φτασουμε να 'ζουμε' με 300€ το μηνα , δεν θα μπορουμε να αγορασουμε τιποτα εισαγωμενο.
Ισως τοτε η δραχμη να ειναι καλυτερη. -
Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά λογικά, αν με 300 ευρώ ή 500 μπορείς ν' αγοράσεις λίγα πράγματα, με υπερυποτιμημένη δραχμή, δεν θα μπορείς ν' αγοράσεις πρακτικά τίποτα από το εξωτερικό.
ΟΥΤΕ τρόφιμα ή φάρμακα. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό... -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Αυτο που μας 'συμφερει' ειναι καταρευση της Ευρωζωνης, (γιατι απο το χαος που θα δημιουργηθει, λογω της μετατροπης των δανειων σε εθνικα νομισματα, αναλογα της τραπεζας που τα χορηγησε), ισως μπορεσουμε να αποπληρωσουμε καποιοα απο αυτα.
Ευσεβείς πόθοι.
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Όσο για αυτούς που λένε 'δεν θα πληρώσουμε το χρέος', 'στα @@ μας' κ.λ.π. ας σκεφτούν, απλά, τι εισαγόμενο χρησιμοποιούν καθημερινά, στην ζωή τους και ας το αφαιρέσουν μετά ας δούνε πως θα είναι η ζωή τους.
Σκεφθείτε πόσοι έχουν δανειστεί και θα κληθούν να πληρώνουν επιτόκια 20-30% πλέον.
Σκεφθείτε πόσο θα πάει το κόστος του πετρελαίου με ότι αυτό παρασύρει σε τιμές προϊόντων.
Σκεφθείτε πόσο θα πληρώνει το κράτος σε εξοπλισμούς, με την δραχμή, και μην μου πείτε ότι δεν θα έχει την ανάγκη εξοπλισμών πλέον...
Τώρα θα μου πείτε και τι να κάνουμε; Να καθίσουμε και να την φάμε; Όχι βέβαια! Υπάρχουν τρόποι...Να σε δω να αγοραζεις εισαγομενο προιον με 300 ευρώ μισθό και τι στο καλό... (το ιδιο ισχυει για δανεια, εξοπλισμους, πετρελαια κλπ)
Αυτο που ανέφερα και σε προηγουμενο μου ποστ... ειτε με ευρώ ειτε με δραχμη... ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ.... τουλαχιστον με την δραχμη εισαι κυριος του εαυτου σου και αναλαμβανεις την τυχη σου. Αυτά σε περίπτωση που οι Ευρωπαιοι θέλουν να δείξουν την 'αλληλεγγύη' τους απεναντί μας.
Στην τελική τελική... με δραχμη ζήσαμε δεκαετιές... Δεν καταλαβαίνω γιατι θα πρέπει ντε και καλά να την εμφανίζουμε ως μπαμπούλα, όταν το εναλλακτικό σενάριο της Ευρώπης είναι αμείλικτο.
Τονίζω ξανά πως και γω προτιμώ ευρώ, όχι ομως με παράδοση ανευ όρων.
-
corsair το μισθό 300 ευρώ που το βασίζεις?
γιατί απο όσο ξέρω καμία χώρα εντός ευρώ δεν έχει ελάχιστο μισθό 300 ευρώ. μέχρι τώρα τουλάχιστον. -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Σε κουβεντα με οικονομολογο , μου ειπε οτι τα δανεια των ιδιωτων απο Ελ. τραπεζες θα μετατραπουν σε δρχ, οπως εγινε στο περασμα απο την δρχ στο € .Δεν αφορουν ξενο νομισμα, αλλα εθνικο.
Το προβλημα ειναι στα δανεια που εχουν κρατος και ιδιωτες απο ξενες τραπεζες.Μάλλον έτσι θα γίνει απλώς μετά τα επιτόκια θα πάνε στο 30% οπότε η θα αυξηθεί αντίστοιχα και η δόση του δανείου και θα είναι πρακτικά αδύνατο να την αποπληρώσει κάποιος!!! Για να μην δημιουργηθεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα θα πρέπει το κράτος να προβεί σε 'κούρεμα' ή επιμήκυνση αυτών των δανείων άρα και επιπλέον στήριξη των τραπεζών με επιπλέον τύπωμα χρήματος και ξανά υποτίμηση και αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων κ.ο.κ. ξανά από την αρχή, κάτι μου θυμίζει αυτό.
Αυτο που μας 'συμφερει' ειναι καταρευση της Ευρωζωνης, (γιατι απο το χαος που θα δημιουργηθει, λογω της μετατροπης των δανειων σε εθνικα νομισματα, αναλογα της τραπεζας που τα χορηγησε), ισως μπορεσουμε να αποπληρωσουμε καποιοα απο αυτα.
Πως ακριβώς θα γίνει αυτό
Στο ερωτημα του θεματος, θελω ενα νομισμα που να μου επιτρεπει να ζησω σαν ανθρωπος. Αν με το Ευρω φτασουμε να 'ζουμε' με 300€ το μηνα , δεν θα μπορουμε να αγορασουμε τιποτα εισαγωμενο.
Ισως τοτε η δραχμη να ειναι καλυτερη.Δηλ. η δραχμή θα έχει περισσότερη δύναμη από το €
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Το προβλημα ειναι στα δανεια που εχουν κρατος και ιδιωτες απο ξενες τραπεζες.Μάλλον έτσι θα γίνει απλώς μετά τα επιτόκια θα πάνε στο 30% οπότε η θα αυξηθεί αντίστοιχα και η δόση του δανείου και θα είναι πρακτικά αδύνατο να την αποπληρώσει κάποιος!!! Για να μην δημιουργηθεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα θα πρέπει το κράτος να προβεί σε 'κούρεμα' ή επιμήκυνση αυτών των δανείων άρα και επιπλέον στήριξη των τραπεζών με επιπλέον τύπωμα χρήματος και ξανά υποτίμηση και αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων κ.ο.κ. ξανά από την αρχή, κάτι μου θυμίζει αυτό.
Πως ακριβώς θα γίνει αυτό
Τι να σου πω, δεν ξερω , αλλος μου τα ειπε.
Ισως τοτε η δραχμη να ειναι καλυτερη.Δηλ. η δραχμή θα έχει περισσότερη δύναμη από το €
Θυμαμαι πριν το €, τα πραγματα που παραγαμε στην χωρα, ηταν φθηνα. Ισως με δραχμη να γινει το ιδιο. Αν αυτο μπορει να γινει με το €, δεν το ξερω.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Να σε δω να αγοραζεις εισαγομενο προιον με 300 ευρώ μισθό και τι στο καλό... (το ιδιο ισχυει για δανεια, εξοπλισμους, πετρελαια κλπ)
Αυτο που ανέφερα και σε προηγουμενο μου ποστ... ειτε με ευρώ ειτε με δραχμη... ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ.... τουλαχιστον με την δραχμη εισαι κυριος του εαυτου σου και αναλαμβανεις την τυχη σου. Αυτά σε περίπτωση που οι Ευρωπαιοι θέλουν να δείξουν την 'αλληλεγγύη' τους απεναντί μας.
Στην τελική τελική... με δραχμη ζήσαμε δεκαετιές... Δεν καταλαβαίνω γιατι θα πρέπει ντε και καλά να την εμφανίζουμε ως μπαμπούλα, όταν το εναλλακτικό σενάριο της Ευρώπης είναι αμείλικτο.
εισαι κυριος του εαυτου σου μάλλον δεν θα είσαι ποτέ!
Εγώ τρέμω στην ιδέα ότι τα ρεμάλια που μας κυβερνάνε θα έχουν την δυνατότητα να τυπώνουν χρήμα για να κάνουν 'πελατειακές' σχέσεις ή, τέλος πάντων, ότι ξέρουν να κάνουν καλά ως τώρα δηλ. να καταστρέφουν την χώρα
Εδώ δεν πτοήθηκαν όταν τους δίνανε δάνεια, από την ΕΕ, για να χτίσουν την χώρα και τα ξεκοκαλήσανε αλύπητα, τώρα που θα έχουν πλήρη έλεγχο φανταστείτε τι θα κάνουν...
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ικανός πολιτικός σήμερα, στην Ελλάδα, που θα ενδιαφερθεί πραγματικά για το καλό της χώρας.
Οι τελευταίες μέρες δείξανε με τι (ληστρικές συμμορίες) έχουμε να κάνουμε!!!
Λυπάμαι που το λέω, αλλά πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να πιαστούμε από το τρένο της Ευρώπης, μπας και πάμε λίγο παραπέρα, παρά να αφεθούμε έρμαιο στις ορέξεις αυτών!
Στο κάτω κάτω δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να διαφωνεί στο ότι στην χώρα μας υπάρχουν πολλά 'κακώς κείμενα' που πρέπει να διορθωθούν για το κοινό καλό.
Αν είχαμε έναν πραγματικό ηγέτη 'πατριώτη' τότε ΝΑΙ να πάμε μόνοι μας αλλά δεν βλέπω κανέναν τέτοιο σήμερα στην πολιτική σκηνή... -
Ο χρήστης klong έγραψε:
Να σε δω να αγοραζεις εισαγομενο προιον με 300 ευρώ μισθό και τι στο καλό... (το ιδιο ισχυει για δανεια, εξοπλισμους, πετρελαια κλπ)
Εγώ τρέμω στην ιδέα ότι τα ρεμάλια που μας κυβερνάνε θα έχουν την δυνατότητα να τυπώνουν χρήμα για να κάνουν 'πελατειακές' σχέσεις ή, τέλος πάντων, ότι ξέρουν να κάνουν καλά ως τώρα δηλ. να καταστρέφουν την χώρα
Εδώ δεν πτοήθηκαν όταν τους δίνανε δάνεια, από την ΕΕ, για να χτίσουν την χώρα και τα ξεκοκαλήσανε αλύπητα, τώρα που θα έχουν πλήρη έλεγχο φανταστείτε τι θα κάνουν...
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ικανός πολιτικός σήμερα, στην Ελλάδα, που θα ενδιαφερθεί πραγματικά για το καλό της χώρας.
Λυπάμαι που το λέω, αλλά πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να πιαστούμε από το τρένο της Ευρώπης, μπας και πάμε λίγο παραπέρα, παρά να αφεθούμε έρμαιο στις ορέξεις αυτών!
Στο κάτω κάτω δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να διαφωνεί στο ότι στην χώρα μας υπάρχουν πολλά 'κακώς κείμενα' που πρέπει να διορθωθούν για το κοινό καλό.
Αν είχαμε έναν πραγματικό ηγέτη 'πατριώτη' τότε ΝΑΙ να πάμε μόνοι μας αλλά δεν βλέπω κανέναν τέτοιο σήμερα στην πολιτική σκηνή...Ο μεγαλος κινδυνος της δραχμης ειναι ακριβως αυτος,να αναλαβουν πληρως και ανενοχλητοι οι ΣαμαροΠαπανδρέηδες,Ρεππες,Βορίδηδες,ΓΕΝΟΠίτες και στο τελος της ημερας να εχουμε στερηθει το επιπεδο διαβιωσης μας χωρις να εχουμε αποκτησει καμια προοπτικη για το μελλον,αντιθετως θα ειμαστε σε χειροτερη θεση εκκίνησης.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
γιατί απο όσο ξέρω καμία χώρα εντός ευρώ δεν έχει ελάχιστο μισθό 300 ευρώ. μέχρι τώρα τουλάχιστον.που το βασιζω.... αυθαιρετο εν μέρη... αλλα κάποτε ηταν τα 700... μας το κανανε 500.... και σημερα εμαθα πως θα ξανασυζητισουμε τους μισθους του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.... οποτε πάμε για sub-500... Τι 500, τι 300... και στις 2 περιπτωσεις... δεν μπορεις να ζησεις.
Αυτα κιολας τα επίσημα... να μην μιλησουμε για το τι γίνεται ανεπισημα, τι δηλώνετε στο ΙΚΑ και τι γινεται στην πράξη....
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Αν είχαμε έναν πραγματικό ηγέτη 'πατριώτη' τότε ΝΑΙ να πάμε μόνοι μας αλλά δεν βλέπω κανέναν τέτοιο σήμερα στην πολιτική σκηνή...Κάνεις ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ περι κακοδιαχείρισης.... Με συγχωρείς... αλλα οτι νόμισμα και να έχεις, αμα είσαι μαλακας, πουτάνα θα τα κανεις. Φοβάσαι για το τύπωμα τον χρημάτων.... και δίκαια. Εχεις αντιληφθεί ομως οτι τα κάναμε πουτάνα ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ? Δεν τους εμπόδιζε κανένας να δανείζονται και να σπαταλούν αλόγιστα.
Οταν μιλάμε για οικονομικά σενάρια, στην εξίσωση δεν μπορείς να βάζεις όρους κακόπιστης διαχείρισης και λοιπές ανάλογες μεταβλητές τέτοιας κατηγορίας.
Μέσα στο Ευρώ, εφόσον ολοι δεν έχουν ισότιμο και ισόβαρο λόγο, τότε ΕΙΣΑΙ ερμαιο των ορέξεων τους και αυτό έχει αποδειχτεί με αυτά που ζητούν να υπογραψεις (παράδοση ανευ όρων) Πες μου τι χειροτερο θα μπορούσε να συμβει?
Τουλάχιστον με την δραχμη παίρνεις τα ρίσκα σου, και την τύχη σου. Στο χέρι μας είναι να ψηφίσουμε συνετους και έντιμους ανθρωπους (δλδ κανενα απο αυτους που ηταν και ειναι στην βουλη)
Σε τέτοια Ευρώπη δεν θελω να βρίσκομαι. Ψοφάω και μόνος μου αμα λάχει... δεν χρειάζομαι 'βοηθεια'.
-
ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ περι κακοδιαχείρισης.... Με συγχωρείς... αλλα οτι νόμισμα και να έχεις, αμα είσαι μαλακας, πουτάνα θα τα κανεις. Φοβάσαι για το τύπωμα τον χρημάτων.... και δίκαια. Εχεις αντιληφθεί ομως οτι τα κάναμε πουτάνα ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ? Δεν τους εμπόδιζε κανένας να δανείζονται και να σπαταλούν αλόγιστα.
Οταν μιλάμε για οικονομικά σενάρια, στην εξίσωση δεν μπορείς να βάζεις όρους κακόπιστης διαχείρισης και λοιπές ανάλογες μεταβλητές τέτοιας κατηγορίας.
Μέσα στο Ευρώ, εφόσον ολοι δεν έχουν ισότιμο και ισόβαρο λόγο, τότε ΕΙΣΑΙ ερμαιο των ορέξεων τους και αυτό έχει αποδειχτεί με αυτά που ζητούν να υπογραψεις (παράδοση ανευ όρων) Πες μου τι χειροτερο θα μπορούσε να συμβει?
Τουλάχιστον με την δραχμη παίρνεις τα ρίσκα σου, και την τύχη σου. Στο χέρι μας είναι να ψηφίσουμε συνετους και έντιμους ανθρωπους (δλδ κανενα απο αυτους που ηταν και ειναι στην βουλη)
Σε τέτοια Ευρώπη δεν θελω να βρίσκομαι. Ψοφάω και μόνος μου αμα λάχει... δεν χρειάζομαι 'βοηθεια'.
Πολλα χειροτερα μπορουν να συμβουν,πχ γραφεις γιατι...εχεις internet.
Μετα θα πας πχ στην ταβερνα, γιατι η ταβερνα εχει κρεας, και εσυ εχεις λεφτα.
Μετα θα παρεις ασπιρινη γιατι πονεσε το κεφαλι σου ή θα πας στο νοσοκομειο γιατι εσπασε το ποδι σου.
Ολα αυτα τα θεωρεις δεδομενα,δεν ειναι ομως. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ περι κακοδιαχείρισης.... Με συγχωρείς... αλλα οτι νόμισμα και να έχεις, αμα είσαι μαλακας, πουτάνα θα τα κανεις. Φοβάσαι για το τύπωμα τον χρημάτων.... και δίκαια. Εχεις αντιληφθεί ομως οτι τα κάναμε πουτάνα ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ? Δεν τους εμπόδιζε κανένας να δανείζονται και να σπαταλούν αλόγιστα.
Μετα θα παρεις ασπιρινη γιατι πονεσε το κεφαλι σου ή θα πας στο νοσοκομειο γιατι εσπασε το ποδι σου.
Ολα αυτα τα θεωρεις δεδομενα,δεν ειναι ομως.Ακριβώς.... με την παράδοση ανευ όρων που μας ζητήται... ολα αυτά έχουν γίνει πραγματικότητα (ηδη το δείχνουν οι στατιστικές απο αποσυνδεσεις τηλεφώνων, καθετη μειωση στις εξόδους ταβέρνας, ελειψη φαρμάκων, έλειψη περιθαλψης), θα χειροτερέψουν κι αλλο...και το χειρότερο, δεν υπάρχει καμια απολυτως προοπτικη ανάκαμψης. (οχι με τον (αυτο)σχεδιασμό που ακολουθεί η ΕΕ)
τουλάχιστον για το ευρώ, στην παρούσα φάση ετσι οπως διαμορφώνονται τα πράγματα, δεν έχω λόγο να αισιοδοξω.
-
το πρόβλημα μας είναι οι πολιτικοί μας. και εξ'επαγωγής, αφού αυτό στην ουσία το συντηρεί, είναι ο τεράστιος δημόσιος τομέας που έχει προκύψει λόγω μονιμότητας.
έχω βαρεθεί να το λέω έχετε βαρεθεί να το διαβάζετε αλλά τρόπος παράκαμψης αυτού του προβλήματος δεν υπάρχει. είτε εντός είτε εκτός ευρώ.προτιμώ να το πολεμήσω αυτό το, πραγματικά κολοσσιαίο, πρόβλημα εντός ευρώ.
-
Ολα αυτα τα θεωρεις δεδομενα,δεν ειναι ομως.Ακριβώς.... με την παράδοση ανευ όρων που μας ζητήται... ολα αυτά έχουν γίνει πραγματικότητα (ηδη το δείχνουν οι στατιστικές απο αποσυνδεσεις τηλεφώνων, καθετη μειωση στις εξόδους ταβέρνας, ελειψη φαρμάκων, έλειψη περιθαλψης), θα χειροτερέψουν κι αλλο...και το χειρότερο, δεν υπάρχει καμια απολυτως προοπτικη ανάκαμψης. (οχι με τον (αυτο)σχεδιασμό που ακολουθεί η ΕΕ)
τουλάχιστον για το ευρώ, στην παρούσα φάση ετσι οπως διαμορφώνονται τα πράγματα, δεν έχω λόγο να αισιοδοξω.
Νομιζω συμφωνουμε λιγο-πολυ.
Το ευρω, ετσι οπως ειναι η κατασταση τωρα ειναι ενας αργος στραγγαλισμος μας απο τους 'διασωστες' μας και τους πολιτικους μας,που χωνουν φορους για να αρπαξουν οτι μπορουν πριν το μεγαλο μπαμ.
Θελει ομως προσοχη η μεταβαση στην δραχμη για να μην γινουμε σαν την Ρωσία μετα την καταρρευση.
Παρόλλα αυτα,το φευγιο απο το μαντρι μπορει να ειναι πολυ επωδυνο. -
γιατί απο όσο ξέρω καμία χώρα εντός ευρώ δεν έχει ελάχιστο μισθό 300 ευρώ. μέχρι τώρα τουλάχιστον.Η Εσθονια εχει ~250 ευρω κατωτατο. Η Σλοβακια, 300. Μετα αρχιζουν οι πιο πλουσιοι (450 η Πορτογαλια, 500 η Σλοβενια, 580 η Ελλαδα κλπ). Εχει αρθρο η wiki με τον κατωτατο μισθο ανα χωρα.
-
έχεις δίκιο. το τελευταίο update που είχα κάνει ήταν πριν την είσοδο εσθονίας, τότε που η Πορτογαλία ακόμα ήταν η τελευταία με ελάχιστο μισθό 500ευρώ (μειώθηκε και εκεί απο όσο βλέπω)
-
έχεις δίκιο. το τελευταίο update που είχα κάνει ήταν πριν την είσοδο εσθονίας, τότε που η Πορτογαλία ακόμα ήταν η τελευταία με ελάχιστο μισθό 500ευρώ (μειώθηκε και εκεί απο όσο βλέπω)Ανεξαρτητα απο τις αλλες χωρες, 580 στην Ελλαδα full time με εργασιακα δικαιωματα ανυπαρκτα μπορει ευκολα να σημαινει 300 στο χερι για δηλωμενη part time απασχοληση με πραγματικα ωραρια σκοπανθρωπου του Ελληνικου Στρατου. Η ΕΕ/Ευρωζωνη 2 ταχυτητων δεν ειναι καν ταμπου πλεον. Και θα'ναι χειροτερα απο ΗΠΑ, εκει μιλας τη γλωσσα -> εφυγες απο Αλαμπαμα για αλλες πολιτειες. Εδω αντε τραβα να δουλεψεις στη Σουηδια ή τη Γερμανια χωρις γλωσσα. Σαν Πακιστανο θα σε εχουν, να μαζευεις φραουλες με τους Πολωνους και να καθαριζεις χεστρες.
-
γνωστά αυτά. το συμπέρασμα ποιο είναι?
καλύτερα με δραχμή?
Θα βγούμε από το ευρώ? Θέλετε να βγούμε?