-
έχω έναν ηλεκτρικό στίφτη που έχει πλαστικά γρανάζια μέσα τα οποία έχουν φαγωθεί και κάνουν αρκετό θόρυβο. Υπάρχει περίπτωση να βρω σε ακριβώς ίδιες διαστάσεις αλουμινένια ή μεταλλικά ώστε να μπορώ να τα λιπαίνω κιόλας;
-
Στιφτης επαγγελματικος ή οικιακός? Γιατι για το δευτερο δεν νομιζω να υπαρχουν τετοια ανταλακτικα και αν υπάρχουν σιγά μην συμφέρει. Για το πρώτο πάλι το ίδιο σε γενικες γραμμες φαντάζομαι με περισσότερη επιφύλαξη όμως.
-
οικιακός, ένας απλός κινέζικος bluesky.
-
εχει ωραιες ευκαιριες στο ιντερνετ σε καλες τιμες! Ψαξτο λίγο Δεν ειναι και καμια σπουδαια συσκευη που οταν χαλασει να αξιζει να τη φτιάξουμε.
http://www.skroutz.gr/c/445/apoxymwths.html?keyphrase=ΣτιφτεςΥΣ.Κινεζικο και ανταλακτικα που το ακουσες?
-
δεν μίλησα για ανταλλακτικά του συγκεκριμένου. ρώτησα αν μπορώ κάπου να βρω παρόμοια γρανάζια, σίγουρα θα υπάρχουν σχετικά καταστήματα με γρανάζια, όπως πχ βιδάδικα. Αλλιώς θα πάω στον Κύρο
-
Ψάξε και σε συνοικιακά μαγαζιά με είδη για ηλεκτρικές σκούπες κλπ, μπορεί να έχουν τίποτα.
-
Πιστεύω πως δεν αξίζει ο κόπος για μία συσκευή που κάνει 10-15 ευρώ, να ασχοληθείς να βρεις γρανάζια και βιδούλες. Πάρε ένα καινούριο να κάνεις τη δουλειά σου και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Χαλάς χρόνο έτσι...
-
σε είδη μοντελισμού σκέφτηκες να κάνεις μια ερώτηση?
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Πιστεύω πως δεν αξίζει ο κόπος για μία συσκευή που κάνει 10-15 ευρώ, να ασχοληθείς να βρεις γρανάζια και βιδούλες. Πάρε ένα καινούριο να κάνεις τη δουλειά σου και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Χαλάς χρόνο έτσι...γιατί και καινούριο να πάρω πάλι πλαστικά δε θα έχει κ θα χαλάσουν με τον χρόνο;
-
Προφανώς και δεν θα σε πείσω με την απάντηση μου, ό,τι και να σου πω Αν θες να το φτιάξεις και να χάσεις την ώρα σου, μην ξέροντας ότι θα δουλέψει και πάλι άψογα ο στίφτης, τότε καν'το. Αλήθεια, πόσο καιρό τον έχεις; Πιστεύεις πως αξίζει ο κόπος να το φτιάξεις; Άσε που αν πάρεις καινούριο, σίγουρα θα κρατήσει περισσότερο από το επισκευασμένο. Είπες ότι είναι κινέζικο bluesky (και kontra channel), αν ήταν Bosch και είχες εγγύηση, να το έφτιαχνες. Άποψη μου...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εφοσον προκειται να πεταξεις τα σωματα 30ετιας (αλλα προφανως το δικτυο κυκλοφοριας νερου θα παραμεινει),μηπως θα ηταν καλυτερο ( αν εχεις πριζες σουκο) να βαλεις θερμοπομπους;Ερωτηση:
Τι ειναι ο θερμοπομπος? Που κολλαει σε αυτον το δικτυο κυκλοφοριας νερου, κ το αναφερεις?
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Προφανώς και δεν θα σε πείσω με την απάντηση μου, ό,τι και να σου πω Αν θες να το φτιάξεις και να χάσεις την ώρα σου, μην ξέροντας ότι θα δουλέψει και πάλι άψογα ο στίφτης, τότε καν'το. Αλήθεια, πόσο καιρό τον έχεις; Πιστεύεις πως αξίζει ο κόπος να το φτιάξεις; Άσε που αν πάρεις καινούριο, σίγουρα θα κρατήσει περισσότερο από το επισκευασμένο. Είπες ότι είναι κινέζικο bluesky (και kontra channel), αν ήταν Bosch και είχες εγγύηση, να το έφτιαχνες. Άποψη μου...με το να ζητάω πληροφορίες για κάτι απ'το να κάνω αυτό στην τελική έχει μεγάλη διαφορά
άλλωστε μ'αρέσει να πειράζω -
Καλά κάνεις Μήτσε, άλλωστε είσαι στο κατάλληλο τοπίκιον
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εφοσον προκειται να πεταξεις τα σωματα 30ετιας (αλλα προφανως το δικτυο κυκλοφοριας νερου θα παραμεινει),μηπως θα ηταν καλυτερο ( αν εχεις πριζες σουκο) να βαλεις θερμοπομπους;
Ερωτηση:
Τι ειναι ο θερμοπομπος? Που κολλαει σε αυτον το δικτυο κυκλοφοριας νερου, κ το αναφερεις?
Ο θερμοπομπος οπως θα δεις απο μια απλη ερευνα στο Google ειναι ενα σωμα που δουλευει με ρευμα αλλα οικονομικα και αποδοτικα,σε συνδιασμο με νυχτερινο ρευμα θα ειναι πολυ οικονομικη λυση.
Δεν κολλαει καθολου με το δικτυο,δεν το εθεσα καλα,απλως λεω οτι το δικτυο σου ειναι προφανως παλιο και θα εχει τα θεματα του,οποτε ισως ειναι καλυτερα να αποσυρθει τελειως,εκτος εαν πας για φυσικο αεριο.
Παντως στο πετρελαιο δεν πρεπει να μεινεις,αυτο ειναι το μονο σιγουρο. -
Αυτοί που προτείνουν θερμοπομπούς σε παλιά σπίτια, έχουν γνώση επί του θέματος;;
Μέχρι 9 kw σηκώνουν τα παλιά σπίτια. Και κατά μεγάλο ποσοστό θερμοπομποί άνω του 1,5kw θα χρειαστούν αλλαγή καλωδίωσης στην πρίζα που θα μπούνε.
Οπότε αν έχεις να ζεστάνεις 4 δωμάτια τί κάνεις;;; Για να ανάψεις θερμοσίφωνο ή κουζίνα ή ένα σεσουάρ για τα μαλιά κλπ κλπ -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εφοσον προκειται να πεταξεις τα σωματα 30ετιας (αλλα προφανως το δικτυο κυκλοφοριας νερου θα παραμεινει),μηπως θα ηταν καλυτερο ( αν εχεις πριζες σουκο) να βαλεις θερμοπομπους;
Ερωτηση:
Ο θερμοπομπος οπως θα δεις απο μια απλη ερευνα στο Google ειναι ενα σωμα που δουλευει με ρευμα αλλα οικονομικα και αποδοτικα ,σε συνδιασμο με νυχτερινο ρευμα θα ειναι πολυ οικονομικη λυση.
Δεν κολλαει καθολου με το δικτυο,δεν το εθεσα καλα,απλως λεω οτι το δικτυο σου ειναι προφανως παλιο και θα εχει τα θεματα του,οποτε ισως ειναι καλυτερα να αποσυρθει τελειως,εκτος εαν πας για φυσικο αεριο.
Παντως στο πετρελαιο δεν πρεπει να μεινεις,αυτο ειναι το μονο σιγουρο.Ε μα για αυτο μπερδευτηκα κ εγω. Δηλαδη ηξερα οτι ειναι ενα ηλεκτρικο καλοριφερ ουσιαστικα, που παει πανω στον τοιχο κ ζεσταινεται γρηγορα, ζεσταινει τον χωρο γρηγορα (?), παγωνει γρηγορα κ αυτο κ ο χωρος απαξ κ το σβησεις. Καλα τα λεω μεχρι εδω?
Το δικτυο μου 'αποσυρθηκε' απο την χρηση γιατι οι υπολοιποι ενοικοι αποφασισαν να μην παρουμε καθολου πετρελαιο φετος κ εγω που ειμαι σε ρετιρε ανοιχτο απο τρεις μεριες,
-
Τελείως άκυρη πρόταση, με προφανή μειονεκτήματα, αλλά άμα έβαφε κάποιος τη ταράτσα του με μαύρο χρώμα, θα παρατηρείτο αυξηση της θερμοκρασίας στον αμέσως κατώτερο όροφο;
-
Παίδες, μην ξεχνάτε τη θερμομόνωση πριν βάλετε θερμοπομπούς, σόμπες, τζάκια κλπ.
Εγώ ρώτησα για μόνωση της πυλωτής μου με Dow (θερμομονωτικό που μοιάζει σαν πεπιεσμένο, συμπυκνωμένο φελιζόλ),
Τα υλικά έχουν κόστος 1100 ευρώ για 100τ.μ.
Για τοποθέτηση μου 'πε 1000 ευρώ και παραπάνω. Δεν θυμάμαι ακριβώς, μιας και δεν με ενδιέφερε, αν τα τοποθετήσω, θα τα τοποθετήσω μόνος μου.
Θα πάω να ρωτήσω και σε άλλα μαγαζιά να πάρω προσφορές.
Για δώστε καμιά σχετική πληροφορία, υλικά, καμιά συμβουλή. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ερωτηση:
Ο θερμοπομπος οπως θα δεις απο μια απλη ερευνα στο Google ειναι ενα σωμα που δουλευει με ρευμα αλλα οικονομικα και αποδοτικα ,σε συνδιασμο με νυχτερινο ρευμα θα ειναι πολυ οικονομικη λυση.
Παντως στο πετρελαιο δεν πρεπει να μεινεις,αυτο ειναι το μονο σιγουρο.Ε μα για αυτο μπερδευτηκα κ εγω. Δηλαδη ηξερα οτι ειναι ενα ηλεκτρικο καλοριφερ ουσιαστικα, που παει πανω στον τοιχο κ ζεσταινεται γρηγορα, ζεσταινει τον χωρο γρηγορα (?), παγωνει γρηγορα κ αυτο κ ο χωρος απαξ κ το σβησεις. Καλα τα λεω μεχρι εδω?
Το δικτυο μου 'αποσυρθηκε' απο την χρηση γιατι οι υπολοιποι ενοικοι αποφασισαν να μην παρουμε καθολου πετρελαιο φετος κ εγω που ειμαι σε ρετιρε ανοιχτο απο τρεις μεριες,
Το αν παγωνει γρηγορα ενας χωρος εξαρταται κυριως απο την μονωση του οχι απο την πηγη θερμοτητας του.
Απλα οταν εχεις πχ μια μαντεμένια σομπα,αυτη ειναι σε θεση να βγαζει καποια Χ θερμοτητα για Ψ ωρα αφου σβησει.
Ναι οι θερμοπομποι δεν θα κρατησουν για πολυ ωρα την ζεστη τους,γιατι ειναι εξισου γρηγοροι και στο 'αρπαγμα' και στο σβήσιμο.Παντως και αυτο που λεει ο kyr80 ειναι πιθανως σωστο,πρεπει να δεις τι παιζει με τις πριζες πρωτα.
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Τελείως άκυρη πρόταση, με προφανή μειονεκτήματα, αλλά άμα έβαφε κάποιος τη ταράτσα του με μαύρο χρώμα, θα παρατηρείτο αυξηση της θερμοκρασίας στον αμέσως κατώτερο όροφο;Τον χειμωνα μην ξεχνας εχουμε λιγοτερη ηλιοφάνεια.
Οποτε τα 'οφέλη' θα εμφανιστουν περισσοτερο το καλοκαιρι
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]