-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Ζήση, είναι ολοκληρωμένος - τελικός ενισχυτής. Άρα είτε θα τον συνδέσεις σε κάποια πηγή (κάρτα ήχου, cd player), είτε θα βάλεις πιο πριν ένα προενισχυτή και πάνω σε αυτόν θα συνδέσεις τις πηγές σου.
Πάνο σόρρυ για τις πολλές (και χαζές ερωτήσεις) αλλά δεν τα πολυκατέχω ακόμη...
Λεπόν, βρήκα αυτά
http://www.thomann.de/gr/fane_sovereign_8225.htm
http://www.thomann.de/gr/fane_sovereign_12_200.htmΓι' αυτό είμαστε εδώ.
- Αν δεν μου πεις τα αντίστοιχα από το παλιό ηχείο, δεν μπορώ να απαντήσω.
- Θα χρειαστείς και tweeter.
- Crossover;
- Μετρήσεις;
Επιμένω ότι είναι πιο εύκολο να φτιάξεις ένα καινούργιο σύστημα.
Το παλιό είναι 100watt και αντιστασης 8ohm, για ευαισθησια εχω στειλει mail στην εταιρια Δεν το γραφει πουθενα
Για tweeter, crossover τι προσεχω; -
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Ζήση, είναι ολοκληρωμένος - τελικός ενισχυτής. Άρα είτε θα τον συνδέσεις σε κάποια πηγή (κάρτα ήχου, cd player), είτε θα βάλεις πιο πριν ένα προενισχυτή και πάνω σε αυτόν θα συνδέσεις τις πηγές σου.
Πάνο σόρρυ για τις πολλές (και χαζές ερωτήσεις) αλλά δεν τα πολυκατέχω ακόμη...
Λεπόν, βρήκα αυτά
http://www.thomann.de/gr/fane_sovereign_8225.htm
http://www.thomann.de/gr/fane_sovereign_12_200.htmΓι' αυτό είμαστε εδώ.
- Αν δεν μου πεις τα αντίστοιχα από το παλιό ηχείο, δεν μπορώ να απαντήσω.
- Θα χρειαστείς και tweeter.
- Crossover;
- Μετρήσεις;
Επιμένω ότι είναι πιο εύκολο να φτιάξεις ένα καινούργιο σύστημα.
Το παλιό είναι 100watt και αντιστασης 8ohm, για ευαισθησια εχω στειλει mail στην εταιρια Δεν το γραφει πουθενα
Για tweeter, crossover τι προσεχω;Ότι πρέπει να είναι ίδια με τα εργοστασιακά, διαφορετικά δεν πρόκειται να πετύχεις τον ίδιο ήχο. Άλλα πράγματα θα παίζει το καινούργιο ηχείο και άλλα το παλιό.
-
Όντως... Το έχω διαπιστώσει με το μικρό...
-
Το θέμα των Crossover είναι κομμάτι δύσκολο ακόμα και για τους μυημένους, έχει να κάνει με την ευαισθησία του κάθε μεγαφώνου, με τον συντονισμό του στον ελεύθερο αέρα, με τον συντονισμό του σε κλειστό κουτί ( ηχείο ακουστικής ανάρτησης ) ή σε κουτί bass reflex, με τον όγο του ηχείου σε λίτρα, με την τάξη του crossover που πρέπει να επιλέξεις, πχ πόσα db ανά οκτάβα θα κόβει, κλπ άλλες πολλές λεπτομέρειες.
Τα χαρακτηριστικά των μεγαφώνων τα δίνουν οι κατασκευαστές τους με τις προτάσεις τους με γενικές οδηγίες.
-
@ Zisis 1992
Συμφωνώ με Ernani και Quadra21.
Ειδικά το ηχείο, δεν είναι ένα κουτί που το κάνω στις διαστάσεις που θέλω, τοποθετώ και 2-3 μεγάφωνα παρεμβάλλοντας το x crossover και είμαι ΟΚ !
Και με το σημερινό χαμηλό κόστος τους, καλύτερα να αφήσεις τη δουλειά για τους 'κατασκευαστές' !
Γνώμη μου, για να κάνεις τη δουλειά σου:
Ενισχυτής Sherwood RX-4109 ή Pioneer - A-209R
Ηχεία KEF C1 ή MAGNAT Monitor Supreme 200
Με 400€ περίπου, είσαι έτοιμος και αναβαθμισμένος !!!
Ξεκίνα με την αγορά των ηχείων, δούλεψέ τα με τον ενισχυτή σου , και μετά περνάς σε κάποιον από τους προτεινόμενους. -
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!
@dbekos για τον ενισχυτή έεεεεχω ακόμη (γιατί απλά δεν υπάρχουν λεφτά... )Αν και αυτός που έχω με έχει βγάλει ασποπρόσωπο (εμένα και τον πατέρα μου, εδώ και 20 χρόνια ). Για τα ηχεία που μου έδωσες λινκ δεν βρήκα την ευαισθησία τους... -
.δεν βρήκα την ευαισθησία τους...Για τα KEF , η ευαισθησία: 87dB, για τα Magnat η ευαισθησία : 88db.
Αν ψάχνεσαι για ευαισθησία > 90 db, οι τιμές των ηχείων είναι άπιαστες για το budget σου! -
Tα ηχεία με μεγάλη ευαισθησία 92-96 db προορίζονται για μικρούς ακριβούς λαμπάτους ενισχυτές το πολύ μέχρι 2Χ30 με κόστος μεγαλύτερο από ένα μέσο αυτοκίνητο, συνήθως είναι ογκώδους κατασκευής για να χωρέσει το μήκος της κόρνας, γιατί δυστυχώς σχεδόν μόνο οι κόρνες έχουν αυτή την μεγάλη ευαισθησία.
Παράδειγμα oι Audio Note, με 2Χ8 έως 2Χ27 τα διάφορα μοντέλα, σε τάξη Α με λυχνίες RΒ300 single ended, με μετασχηματιστές τυλιχτούς με ασημένιο σύρμα, πυκνωτές με ασημένια φύλλα σε λάδι, ψάξτε για τιμές, θα έχει πολύ πλάκα, πουλάς το Nissan GTR για να αγοράσεις μόνο ενισχυτή.
http://www.audionote.co.jp/pwramp/index.htm
Εντάξει, το παράκανα, αλλά ήθελα να δείξω ότι υπάρχει ένας άγνωστος κόσμος στους πολλούς, που όσο ανεβαίνουν οι απαιτήσεις, τόσο ανεβαίνει η κλίμακα του χρήματος και τόσο μειώνονται οι διαφορές στην απόδοση, πχ για μια καλύτερη απόδοση 5% από ένα σημείο και μετά πρέπει να δώσεις τα διπλά - τριπλά χρήματα.
Μακάρι αυτοί που μπορούν και αγοράζουν τα συστήματα των πολλών εκατοντάδων χιλιάδων € να τα χαίρονται και να μπορούν να τα εκτιμήσουν και όχι για να κάνουν επίδειξη στους καλεσμένους τους.
Νομίζω ότι ο φίλος μας θα μπορούσε να βρεί ένα ζευγάρι ηχεία, ακόμα και στη χρυσή ευκαιρία, πάει τα ακούει και τα πέρνει με το 1/3 των χρημάτων τους.
-
+1000 σε 21 Quadra και dbekos.
Ζήση, σκέψου και το συστηματάκι που σου πρότεινα με βάση το μικρό ενισχυτή της trends audio. Πρόκειται για εξαιρετική SET υλοποίηση.
-
Ευχαριστώ πολύ και πάλι!
Τότε πραγματικά δεν ξέρω που να αποδώσω το ότι το μικρό ηχείο παίζει απίστευτα πιο χαμηλά σε σύγκριση με το μεγάλο... -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
+1000 σε 21 Quadra και dbekos.Ζήση, σκέψου και το συστηματάκι που σου πρότεινα με βάση το μικρό ενισχυτή της trends audio. Πρόκειται για εξαιρετική SET υλοποίηση.
Δεν λέω, αλλά βγαίνει παραπάνω απ' όσα μπορώ να δώσω...
-
Ευχαριστώ πολύ και πάλι!
Τότε πραγματικά δεν ξέρω που να αποδώσω το ότι το μικρό ηχείο παίζει απίστευτα πιο χαμηλά σε σύγκριση με το μεγάλο...Είναι σίγουρα και τα 2 ηχεία στα 8 Ohm ???
-
+1000 σε 21 Quadra και dbekos.
Ζήση, σκέψου και το συστηματάκι που σου πρότεινα με βάση το μικρό ενισχυτή της trends audio. Πρόκειται για εξαιρετική SET υλοποίηση.
Δεν λέω, αλλά βγαίνει παραπάνω απ' όσα μπορώ να δώσω...
Πριν από 4 χρόνια είχα δώσει περί τα 160 ευρώ για τον ενισχυτή από το δάσκαλο Θέμη και κάτι λιγότερο για τα μικρά ηχεία από ένα στο Χαλάνδρι. Νομίζω ότι είναι εξαιρετική τιμή για την ηχητική νιρβάνα.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ και πάλι!
Τότε πραγματικά δεν ξέρω που να αποδώσω το ότι το μικρό ηχείο παίζει απίστευτα πιο χαμηλά σε σύγκριση με το μεγάλο...Είναι σίγουρα και τα 2 ηχεία στα 8 Ohm ???
Ναι, 8άρια και τα 2
Πριν από 4 χρόνια είχα δώσει περί τα 160 ευρώ για τον ενισχυτή από το δάσκαλο Θέμη και κάτι λιγότερο για τα μικρά ηχεία από ένα στο Χαλάνδρι. Νομίζω ότι είναι εξαιρετική τιμή για την ηχητική νιρβάνα.
Σίγουρα, αλλά...
-
Μέχρι πόσα διαθέτεις για ενισχυτή και ηχεία?
-
Ζήση, κάνε υπομονή και βάλε κάποια λεφτά στην άκρη. Μετά μίλησε με το δάσκαλο.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Μέχρι πόσα διαθέτεις για ενισχυτή και ηχεία?Κοίτα, έλεγα να δώσω ως 100 Ευρώ για ένα ηχείο, και να διώξω το μικρό που έχω (150watt 8ohm) και να κρατήσω το μεγάλο (100watt 8ohm, αλλά πολύ πιο δυνατό)
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Ζήση, κάνε υπομονή και βάλε κάποια λεφτά στην άκρη. Μετά μίλησε με το δάσκαλο.Ανυπόμονος...
-
Μέχρι πόσα διαθέτεις για ενισχυτή και ηχεία?
Κοίτα, έλεγα να δώσω ως 100 Ευρώ για ένα ηχείο, και να διώξω το μικρό που έχω (150watt 8ohm) και να κρατήσω το μεγάλο (100watt 8ohm, αλλά πολύ πιο δυνατό)
Ελεγες,τώρα τι λες?
Ενισχυτής θα μείνει ο ίδιος? -
Το ίδιο λέω
Ναι, ο ίδιος θα μείνει
Home Hi-Fi