-
Εχω και εγω μια ΕLCO στο χωριο,ελληνικες κουζινες ELCO-VAYONIS,αν θυμιζει κατι το ονομα vayonis ειναι γιατι ειχε απασχολησει την Ελληνικη δικαιοσυνη πριν μερικα χρονια με εναν φονο(εκεινο ντε που ειπε κυριε προεδρε εγω κρατουσα το μαχαιρι και ηρθε αυτη και επεσε επανω του,για την ιστορια δικηγορος ο Λυκουρεζος,κριμα στο κοριτσι που πηρε φορα και επεσε πανω στο μαχαιρι,μερικα χρονια μεσα και μετα τσουπ εξω)
Και το site .
http://www.elco.gr/ -
Ναι θυμάμαι τον Βαγιωνή. Ήταν νομίζω ο γιος του ιδιοκτήτη της elco. Όμως αυτό είναι άσχετο με τα προιόντα της εταιρίας. Εγώ απλά ρώτησα αν ξέρει κανείς που κατασκευάζονται τα τωρινά της μοντέλα.
-
Γιατί δεν τους ρωτάς;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί δεν τους ρωτάς;Πόσο αφελείς είμαστε
Θα πάρεις την Elco τηλ (και την κάθε Elco) και θα σου πεί ναι κύριε τα πλυντήρια και οι καταψύκτες μας τα κατασκευάζει φασόν η τούρκικη (τυχαία επιλογή) Beko γιατί έχουν φθηνότερο κοστολόγιο και μπορούμε να πουλάμε -
Υποθέτω ότι και το ταμπελάκι Made in... θα είναι μούφα.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αν θες να αγοράσεις συγκεκριμένη μάρκα, όπως πχ αυτή που ανέφερες (ούτε εγώ τη γνωρίζω), θα έπρεπε να μπεις στο νετ να βρεις σε ποια καταστήματα τη πουλάνε και να πας να την αγοράσεις.. Απλά κι ωραία..
Χαίρω πολύ,από κοντά ήθελα να τα δω(έιδα κάποια από σκόρπια μαγαζιά) τη λύση που μου προτείνεις και η περιπτερού την ξέρει.
Το ότι δεν ξέρεις την ariston δεν εκπλήσομαι,ο έλληνας από μερσεντε και πεμβέ ξέρει......έτσι κι αλλιώς και το πλυντήριο για να το δείχνει στο γείτονα το αγοράζει.Λογικά δεν θα έπρεπε να είχατε από ΟΛΕΣ τις εταιρίες όλη τους την γκάμα να δει ο πελάτης και να απαοφασίσει?
Ε, ναι, τί ποιό λογικό...;; Θα έπρεπε να έχουν ΟΛΕΣ τις εταιρίες που υπάρχουν, ΟΛΑ τα προιόντα των εταιριών αυτών, ΟΛΑ τα μοντέλα των προιόντων τους, ΟΛΑ σε στοκ ωστε να τα αγοράσουμε εμείς επι τόπου, να έχουν πωληταράδες-γνώστες της δουλειάς τους ωστε να μας εξυπηρετουν και να μας κατατοπίζουν για τη μια ωρα που θέλουμε ο καθένας μας να τους απασχολουμε, να είναι επαρκής ο αριθμός τους ωστε να μην περιμένουμε 47 'πελάτες' τους 7 πωλητες και ΟΛΑ αυτά σε πολύ-πολύ φθηνές τιμές, ωστε αφου γυρίσουμε στο σπίτι μετά την υπέροχη βολτα στο πολυκαταστημα, να μπούμε στο skroutz, να βρουμε και να παραγγείλουμε μεσω νετ το ακόμη φτηνότερο (πχ) πλυντήριο απο ένα άλλο κατάστημα, που ακριβώς λόγω του οτι δεν θα έχει όλα τα παραπάνω 'προτερήματα', θα το έχει φτηνότερο...!!!
Δεν σου είπα να μου πεις τι συμβαίνει,τα βλέπω.
Το νόημα του πολυκαταστήματος που εμπορεύετε σχεδόν μόνο έναν όμιλο μπορείς να μου πεις?
Να παω να δω τι,απ το φυλάδιο?
Ε πάω ρε φίλε και στο κατάστημα της γειτονιάς.
Κι αν δεν μπορεί να κάνει στον το media ποιός μπορεί?(που στα @@@@@@ μου αν μπορεί ή όχι,λεφτά έτσι κι αλλιώς δεν τους δίνω).
Για 200 πλυντήρια siemens όμως μπορεί......
Καλά κάνουν οι πολυεθνικές και τα SM και μας γονάτισαν,μας ήπιαν το αίμα.
Κάντε τη miesens ακόμα ποιό πλούσια μ@λάκες -
Μανο το ψυγειο δουλευει ,γιατι συνηθως τριτωνει το κακο
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Υποθέτω ότι και το ταμπελάκι Made in... θα είναι μούφα.Γιατί οι Γερμανοί που μετρέψανε τα εργοστάσια σε γραφεία logistics σου λένε ότι τα φίλτρα Χ μας κάνει ο τάδε κινέζος και μας βάζει τη στάμπα πάνω?
Οχι αλλά έχομε εμπιστοσύνη στο Γερμανό -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Μανο το ψυγειο δουλευει ,γιατι συνηθως τριτωνει το κακο -
Ε, ναι, τί ποιό λογικό...;; Θα έπρεπε να έχουν ΟΛΕΣ τις εταιρίες που υπάρχουν, ΟΛΑ τα προιόντα των εταιριών αυτών, ΟΛΑ τα μοντέλα των προιόντων τους, ΟΛΑ σε στοκ ωστε να τα αγοράσουμε εμείς επι τόπου, να έχουν πωληταράδες-γνώστες της δουλειάς τους ωστε να μας εξυπηρετουν και να μας κατατοπίζουν για τη μια ωρα που θέλουμε ο καθένας μας να τους απασχολουμε, να είναι επαρκής ο αριθμός τους ωστε να μην περιμένουμε 47 'πελάτες' τους 7 πωλητες και ΟΛΑ αυτά σε πολύ-πολύ φθηνές τιμές, ωστε αφου γυρίσουμε στο σπίτι μετά την υπέροχη βολτα στο πολυκαταστημα, να μπούμε στο skroutz, να βρουμε και να παραγγείλουμε μεσω νετ το ακόμη φτηνότερο (πχ) πλυντήριο απο ένα άλλο κατάστημα, που ακριβώς λόγω του οτι δεν θα έχει όλα τα παραπάνω 'προτερήματα', θα το έχει φτηνότερο...!!!
Aρκετα λογικη η περιγραφη, ακου τωρα και τη συνεχεια οταν 'ανοιξα σπιτι'. Παω στη γωνία και του λεω:
Κοιτα Μίλτο, κατεληξα σ'αυτο, αυτό κι αυτό. Τα εχω βρει τόσο (2.200 συγκεκριμενα), θελω να μου πεις πόσο μου τα αφηνεις γιατι εγω θελω να ψωνισω απο σένα.
Μου τα αφησε 2.000 και μου εκανε κι ενα δωρο.Και καθε φορα για μικρότερη αγορά παω και του λέω 'Βρηκα το Χ τόσο' και μου το δίνει όσο το βρηκα
-
Τάδε εφη Spartan στις 9-3-10...
Αγόρασα πρόσφατα ηλεκτρικές συσκευές 5,000 ευρώ, απο μικρομάγαζο ηλεκτρικών συσκευών....Αν και με έκπληξη διαπιστωσα οτι απο τις 4 προσφορές που πήρα ηταν ο φτηνότερος, (συμπεριλαμβανομένων των μεγαθηρίων Κωτσόβολος, Media Markt....) ακόμη και λίγο ακριβότερος να ηταν, θα τον προτιμούσα....!viewtopic.php?f=13&t=42419&p=1800375&hilit=%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82+%CF%83%CF%85%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82#p1800375
Με αφορμή άλλη κουβέντα βέβαια, αλλα κι εγω αυτό κάνω (κυρίως όπως λέω και στο λινκ) για να στηρίζω την τοπική αγορά.
Ο συγκεκριμμένος που έλεγα παραπανω, μου έκανε κι εμένα δώρο την παρακάτω καφετιέρα για καφε φίλτρου και ήρθε και ψωνισε απο το μαγαζί μου...Φυσικά έχω γίνει πια πελάτης του όποτε χρειάζομαι κάτι, ελεγχωντας πάντα βέβαια τις τιμές του.
-
Σκοπεύω να μεταφέρω με το αυτοκίνητό μου ένα ψυγείο με ύψος περίπου 1.5m. Το ψυγείο έχει να δουλέψει περίπου 3 χρόνια και όλο αυτό το διάστημα είναι εκτός πρίζας.
Αν το μεταφέρω ξαπλωτό και όχι όρθιο (όπως είναι το σωστό) και το αφήσω και πάλι δυο-τρεις μέρες πριν το συνδέσω, θα υπάρχει πρόβλημα στην μετέπειτα λειτουργία του; -
O X I
-
Ψυγείο,ο θερμοστάτης του με κλίμακα απ το 1 εώς το 7 το βάζεις στο 5 και βαράει συνέχεια χωρίς σταματημό
Οταν παίξεις με το θερμοστάτη χαμηλότερα σταματάει και το αντίστροφο.
Στο 5 κι αφού πριν το σταμάτησες με χαμήλωμα του θερμοστάτη πχ στο 3 ξεκινάει πάλι μόνο του μετά από ώρα αλλά δε λέει να σταματήσει.
Τώρα αν σταματήσει μετά από 12 χρόνια δεν ξέρω
Η ψύξη και γενικά η λειτουργία του είναι άψογη.
Αν είναι παλιό ή καινούριο και τι μάρκα είναι μη ρωτάτε,ας απαντήσουν οι ειδήμονες(εγώ είμαι άσχετο ) και μετά θα πέσει η χριστοπαναγία στον κατασκευαστή -
Κατά π'ασα πιθανότητα απ' ότι βλέπω πρέπει να θέλει φρέον
Για να ιδούμε το service της Candy κατά πόσο φευγαλέο είναι...... -
Λοιπόν, το πλυντήριο πιάτων έβγαλε τελικά (τι παράξενο ) τη χειρότερη ζημιά, πλακέτα.
Βρήκα κι έβαλα μόνος μου, τουλάχιστον γλίτωσα τα περαστικά. Τώρα, με εξαίρεση ένα λαμπάκι που αρνείται να ανάψει , δουλεύει πάλι. 150 γιούροζ. Λυπήθηκα όμως να το πετάξω...Χθες, χύθηκε πολύ σιρόπι από γλυκό κουταλιού στο μάτι της κεραμικής. Μας την έσκασε το άτιμο, φούσκωσε πολύ απότομα! Χαμός!
Τελικά, μετά από πολύ ξύσιμο, έμειναν χιλιάδες βαθουλωματάκια σε μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας. Δουλεύει όμως...ΥΓ: το ψυγείο δουλεύει ρολόι, μόνο κάτι πλαστικά συρτάρια έχουν σπάσει από το ζόρι. Η υπερκαταναλωτική κοινωνία φταίει.
-
Δουλευε γιατι αυτη την στιγμη δεν γνωριζεις αν δουλευει ,μη χρησιμοποιουμε λαθος χρονο κ εχω ενα κακο προαισθημα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χθες, χύθηκε πολύ σιρόπι από γλυκό κουταλιού στο μάτι της κεραμικής. Μας την έσκασε το άτιμο, φούσκωσε πολύ απότομα! Χαμός!
Τελικά, μετά από πολύ ξύσιμο, έμειναν χιλιάδες βαθουλωματάκια σε μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας. Δουλεύει όμως...Νομίζω γάλα και ζάχαρη (το γλυκό κουταλιού πάει σε αυτήν την κατηγορία) δεν κάνει να πέσουν στην κεραμική. Ξέρει κανένας γιατί, με ποιον τρόπο δηλαδή την φθείρουν;
Και τι πρέπει να κάνεις άμα γίνει το κακό; Πρέπει να το ξύσεις ή όχι; Πρέπει να το καθαρίσεις άμεσα όσο είναι ζεστό ή να περιμένεις; Υπάρχει ένα καθαριστικό σπρέυ που υποτίθεται καθαρίζει κεραμικές αρκετά πετυχημένα θα έλεγα για γενική χρήση δεν ξέρω τι κάνει στην κακιά ζημιά.
Έχω κεραμική αλλά παραδέχομαι ότι με τα παραδοσιακά μάτια είναι πολύ πιο εύκολο να κεντράρεις την κατσαρόλα και να το καθαρίσεις και δεν ανησυχείς μην το σπάσεις αν σου πέσει κάτι επάνω (όσο κι αν σου λένε ότι αντέχει). -
Σίγουρα δεν κάνει να ρίξεις νερό, πιθανότατα θα ραγίσει και θα πάει για πέταμα tout de suite.
Την ώρα του κακού χαμού, άρπαξα μια φαρδιά σπάτουλα για στόκο (μαστορεύουμε κιόλας κι ήταν εύκαιρη) και πήρα ό,τι προλάβαινα πριν πετρώσει σαν τη λάβα της Σαντορίνης. Κάηκα λίγο, ΟΚ όμως, μετά δεν ήταν πολύ παχύ το στρώμα.
Δεν ξέρω γιατί το παθαίνει αυτό το κεραμικό, κάπως πρέπει να σχετίζεται με την κρυσταλλική δομή της ζάχαρης.Το βράδυ θα το γιορτάσω με ένα martini με ελιά και πολύ πάγο.
-
Επανέρχομαι με αυτό:
Ο χρήστης doule έγραψε:
Σκοπεύω να μεταφέρω με το αυτοκίνητό μου ένα ψυγείο με ύψος περίπου 1.5m. Το ψυγείο έχει να δουλέψει περίπου 3 χρόνια και όλο αυτό το διάστημα είναι εκτός πρίζας.
Αν το μεταφέρω ξαπλωτό και όχι όρθιο (όπως είναι το σωστό) και το αφήσω και πάλι δυο-τρεις μέρες πριν το συνδέσω, θα υπάρχει πρόβλημα στην μετέπειτα λειτουργία του;Το ψυγείο τελικά μετακινήθκε όρθιο σε αγρότη pick-up.
Χθες το πρωί το έβαλα στη πρίζα, αλλά μέχρι σήμερα δείχνει να μην ψύχει καθόλου. Το λαμπάκι είναι ανοιχτό, αλλά από ψύξη τίποτα!
Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω μόνος μου (π.χ. συμπλήρωση υγρών), ή μήπως θέλει μάστορα;
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....