-
Καλησπέρα!
Πέρασε ~μια εβδομάδα που παραλάβαμε το Sportcity Cube, αλλά λόγω σύντομων διακοπών, το χρησιμοποιήσαμε απο την τετάρτη και δώθε!
Απο τετάρτη, λοιπόν και μέχρι αυτήν τη στιγμή, το σκουτεράκι έχει κάνει ~240χλμ...
Τι να πω για το συγκεκριμένο? Το πήραμε στο Aprilia Black (που έχει τις κόκκινες νότες και τις ματ επιφανειες), το οποίο θεωρώ κουκλί. Μπήκε μπαγκαζιέρα μαζί με πλάτη, καθώς επίσης και πλαϊνο stand. Δεν μου άρεσε που χρειάστηκε να κοπεί η 'καρίνα' για να μπεί το πλαϊνο..
Για οσους γνωρίζουν, φοράει το ML28L ή κάπως έτσι το οποίο είναι στην πραγματικότητα 278ψψ. Υγρόψυκτο, ψεκαστό και άγιος ο θεός. Με το που το βάζεις μπρός, εντοπίσεις κάποιους κραδασμούς , ενώ είναι αθόρυβο..
Η δύναμή του, με έχει αφήσει άφωνο... Λόγω στρωσίματος το γκάζι δεν έχει ανοίξει πάνω απο το 1/3 ποτέ κι όμως αργιεύει άσχημα. Φτάνει στα 80χαω για αστειο... Με εντυπωσιάζει και ταυτόχρονα με τρομάζει το πως θα αντιδρούν μηχανές των 100 ιππων, π.χ.
Η σελα σαφώς πιο άνετη και για τους 2 μας, ο συνοδηγός κάθεται ψηλά και αγνατεύει!
Η ανάρτησή του σχεδόν μαγικό χαλί (με τους 2 μας επάνω).Κατανάλωση: για 230χλμ ζήτησε 7,7λτ αμόλυβδης βενζίνης
Πράγμα που σημαίνει πως για κάθε 100χλμ θέλει 3,34λτ.. Καθόλου άσχημα!
Είμαι ερωτευμένος με το όχημα, την δύναμή του και την ησυχία του (τώρα που δουλεύει χαμηλά).. Τι θα ήθελα? Τον χώρο κάτω απ την σέλα του x-max. Χωράει το jet κράνος άνετα, αλλά μέχρι εκεί. 'Εχει κι ενα glove box μπροστά, το οποίο είναι άθλιας πγιότητας και χωράει μόνον το σετ εργαλεία που δίνουν δωράκι -
Καλησπέρα!
Πέρασε ~μια εβδομάδα που παραλάβαμε το Sportcity Cube, αλλά λόγω σύντομων διακοπών, το χρησιμοποιήσαμε απο την τετάρτη και δώθε!
Απο τετάρτη, λοιπόν και μέχρι αυτήν τη στιγμή, το σκουτεράκι έχει κάνει ~240χλμ...
Τι να πω για το συγκεκριμένο? Το πήραμε στο Aprilia Black (που έχει τις κόκκινες νότες και τις ματ επιφανειες), το οποίο θεωρώ κουκλί. Μπήκε μπαγκαζιέρα μαζί με πλάτη, καθώς επίσης και πλαϊνο stand. Δεν μου άρεσε που χρειάστηκε να κοπεί η 'καρίνα' για να μπεί το πλαϊνο..
Για οσους γνωρίζουν, φοράει το ML28L ή κάπως έτσι το οποίο είναι στην πραγματικότητα 278ψψ. Υγρόψυκτο, ψεκαστό και άγιος ο θεός. Με το που το βάζεις μπρός, εντοπίσεις κάποιους κραδασμούς , ενώ είναι αθόρυβο..
Η δύναμή του, με έχει αφήσει άφωνο... Λόγω στρωσίματος το γκάζι δεν έχει ανοίξει πάνω απο το 1/3 ποτέ κι όμως αργιεύει άσχημα. Φτάνει στα 80χαω για αστειο... Με εντυπωσιάζει και ταυτόχρονα με τρομάζει το πως θα αντιδρούν μηχανές των 100 ιππων, π.χ.
Η σελα σαφώς πιο άνετη και για τους 2 μας, ο συνοδηγός κάθεται ψηλά και αγνατεύει!
Η ανάρτησή του σχεδόν μαγικό χαλί (με τους 2 μας επάνω).Κατανάλωση: για 230χλμ ζήτησε 7,7λτ αμόλυβδης βενζίνης
Είμαι ερωτευμένος με το όχημα, την δύναμή του και την ησυχία του (τώρα που δουλεύει χαμηλά).. Τι θα ήθελα? Τον χώρο κάτω απ την σέλα του x-max. Χωράει το jet κράνος άνετα, αλλά μέχρι εκεί. 'Εχει κι ενα glove box μπροστά, το οποίο είναι άθλιας πγιότητας και χωράει μόνον το σετ εργαλεία που δίνουν δωράκι -
Καλησπέρα!
Ο χρήστης tm έγραψε:
Με εντυπωσιάζει και ταυτόχρονα με τρομάζει το πως θα αντιδρούν μηχανές των 100 ιππων, π.χ.Όποτε θες, χτυπάς τηλέφωνο να σε πάω βόλτα για να δεις. Ξέρεις πολύ καλά οτι βρίσκομαι συχνότατα στα μέρη σου.
Καλορίζικο ρε! Να τα εκατοστήσεις!
-
Ρε, λες να 'χουν δίκιο αυτοί που λένε, πως στα σκούτερ ο ψεκασμός και τα περισσότερα κυβικά, βοηθούν στο χαμηλότερο στροφάρισμα, άρα και στην επίτευξη χαμηλότερης κατανάλωσης ;
Καλορίζικο κι από μένα και, για να τρολλάρουμε και λίγο, μήπως το πουλάς ...;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
για να τρολλάρουμε και λίγο, μήπως το πουλάς ...;Κάτσε να το στρώσει πρώτα και μετά.
Καλορίζικο κι από μένα.
-
μεγειες!!!
αυτό το όχημα θα το ευχαριστηθείς, αφού εχει τη σωστή δύναμη, αρα θα οδηγάς ΠΟΛΥ πιο ξεκουραστα κ με μεγαλύτερη ενεργητική ασφάλεια
μπορείς να το οδηγάς με το μικρό δίπλωμα?
Η κατανάλωση σε σχεση με το 125αρι δείχνει ότι είναι πιο σωστός κινητήρας για το βάρος του -
Έχω μπλεχτεί εντελώς... Ποιος αγόρασε σκουτεράκι;
Ο tm δεν είχε 2-3-4 μηχανάκια, μηχανές, σκούτερ;
Πάντως καλοτάξιδο να είναι όποιος και να το αγόρασε...
-
χαχαχα, ο tm το αγόρασε, πούλησε τη μηχανή του και πήρε αυτό!
Καλοτάξιδο κι από μένα!
-
Ποιο δίτροχο πούλησε;
Τώρα πόσα έχει; -
Καλησπέρα!
Ουσιαστικά έκανα ανταλλαγή το RS50 με το Sportcity Cube..
Παναγιωτη, δεν εχει να κανει με το βαρος και το μοτερ η μειωμενη καταναλωση.. Βαζω στοιχημα οτι το 'μικρο' το χαντακωνει η χαζη ρυθμιση που εχει το CVT του.. Αντιθετα στο Cube ειναι οπως θα πρεπει να ειναι!
Το 'μικρο' διπλωμα σου επιτρεπει να οδηγεις οποιοδηποτε μηχανακι ειναι κατω των 33 ιππων ή εχουν πανω απο μια συγκεκριμενη αναλογια κιλων/ιππο. Το συγκεκριμενο εκτος απο βαρυ ειναι και στα 23 αλογα περιπου...
Γεγονος οτι ειναι κατι παραπανω απο 1 κατηγορια πανω απ το One (μην ξεχναμε και την διαφορα στην τιμη, περα απ το μοτερ), τα περισσοτερα χλμ τα καναμε το σ/κ... Πηγαμε και γυρισαμε μεχρι Γλυφαδα περι τις 4 φορες!
Καθησαμε και καναμε ενα συγκεντρωτικο καταναλωσεων για το μικρο!
Παω εκει για να γράψω!! -
επόμενη η RSV4 ?
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Καλησπέρα!
Ουσιαστικά έκανα ανταλλαγή το RS50 με το Sportcity Cube..αχά! καλοτάξιδο το νέο απόκτημα!...
-
ποσο θα 'θελα να ειναι η RSV4... Αν θα μπορουσα, θα επαιρνα καμμια Dorsoduro ή καπως ετσι!
οι SS μας τελειωσαν... -
άρα έχασες γύρω στο 1000ρικο από την ανταλλαγή.Λογικό-ανεκτό
για τη ρύθμιση του φυγοκεντρικού μάλλον είναι έτσι λόγω έλλειψης ροπής. Κ τα αγκίλιτυ 125 καίνε επίσης πολύ, όπως κ τα 150.
Κ νομίζω πως τελικά σε πραγματικά συνθήκες όλα τα 125αρια καίνε όσο τα 250αρια, από το λίγο που το είχα ψάξει στο νετ πιο παλιά
Κ εγώ μέτρησα το παπί (125αρι κινέζικο) κ μου έβγαλε κατανάλωση 3,1
Δικάβαλος όμως με βάρος επιβαινοντων 85+60=145 κιλά -
αναφορά κατανάλωσης:
Ημ/νια km Ολ. Km μερικά Ε/λτ Ευρώ lt/100km
6/18/11 463 223 1.619 13 3.60Το σκουτερ εχει φτασει τα 560+ km και το γκαζι ανοιγει λιγο παραπανω.. Ειναι εντυπωσιακο και σβελτο!
Τι δεν μου αρεσει: Ο ζαβος δεικτης της βενζίνης... Μεχρι τα 100km περιπου, μενει καρφωμενος στο Full και υστερα κανει αγωνα δρομου για να φτασει το Empty -
Ο χρήστης tm έγραψε:
...Τι δεν μου αρεσει:ωχ...
αρχισε να βρισκει μειον...
αραγε ετοιμαζεται να το κανει ανταλλαγη;αυτο μαλιστα ειναι σκουτερ. σου τα λεγαμε παλιοτερα κ μας εβριζες, ομως.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
αναφορά κατανάλωσης:Ημ/νια km Ολ. Km μερικά Ε/λτ Ευρώ lt/100km
6/18/11 463 223 1.619 13 3.60Το σκουτερ εχει φτασει τα 560+ km και το γκαζι ανοιγει λιγο παραπανω.. Ειναι εντυπωσιακο και σβελτο!
Τι δεν μου αρεσει: Ο ζαβος δεικτης της βενζίνης... Μεχρι τα 100km περιπου, μενει καρφωμενος στο Full και υστερα κανει αγωνα δρομου για να φτασει το EmptyΣε ολα ετσι ειναι ο δεικτης ,αλλα απο την αλλη οταν αρχισει να πεφτει εχεις αλλα τοσα χλμ.
Το δικο μου ειναι 250 και καιει 4λ/100χλμ. Βεβαια δεν παω σιγα, ισα-ισα.
Α... Καλοριζικο και με την πρωτη ευκαιρια, αλλαξε λαστιχα, αν φοραει Maxxis. -
Καλημερα!
Ευχαριστώ, για τις ευχες! Παντως ειναι λιγο ενοχλητικο αυτο με τον δεικτη, μεχρι να το συνηθισεις.. Αθανατα Ιταλικα ρε πστ μου! Μου ερχονται στο μυαλο οι παλιες καλες εποχες με την Α75
Τα λαστιχα του δεν με προβληματισαν ποτε, μεχρι στιγμης και σιγουρα δεν ειναι Maxxis. Ξεχασα να δω και τι μαρκα ειναι, αλλα θα ενημερωσω αυτο το ποστ, μολις θυμηθω να τους ριξω μια ματια! -
Πάντως είναι γενικό φαινόμενο στις μηχανές ο δείκτης να δείχνει ό,τι να 'ναι και αυτό λόγω της φύσεως της μηχανής (γέρνει) και του σχήματος των ρεζερβουάρ τους, που είναι κάπως ακανόνιστο.
Εγώ πάντως είμαι φαν της παλιάς κλασικής σχολής με το διακοπτάκι όταν μπαίνεις στη ρεζέρβα, είσαι πιο σίγουρος έτσι.
Sportcity ^3 (Cube)