-
Ολιγον τι ξεκαρφωτο το post αυτο, αλλα βρηκα την ΠΙΣΤΑΡΑ της VARENNES στην Γαλλια on board, 1500μ μηκος, 8-10μ πλατος, σιγουρα στις 5 καλυτερες ισως του κοσμου. Εκει αλλωστε γινονται οι περισοτεροι τελικοι CIK-FIA και WSK για το World Cup και European Cup.
Δειται και ονειρευτειτε!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.kartcom.com/fr/news/2011/5/3 ... e-varennes -
Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
-
Κατα την προσωπικη μου αποψη και απο την πολυ μικρη - ελλαχιστη - εμπειρια που εχω στο καρτ θεωρω οτι απο τα μεγαλυτερα σχολεια πιστες στην Ελλαδα ( αν οχι η μεγαλυτερη ) ειναι η SpeedPark στον Ασπροπυργο!!!
Οποιος μπορει να οδηγησει σωστα και γρηγορα τον Ασπροπυργο μπορει να οδηγησει αντιστοιχα σχεδον ολες τις πιστες... σε αντιθεση με τις Αφιδνες που η πιστα εκει ειναι λιγο.... οτι να ναι!!!
Επικυνδηνη δεν λεω, χωρις εξοδους διαφυγης, και δεν συνχωρει λαθη... αλλα ειναι πολυ μεγαλο σχολειο!!!
Πραγματικα ΘΡΥΛΙΚΗ!!!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
επειδή κ εγώ το σκέφτομαι
άρα με κανά 1000αρικο παίρνεις κάτι 'αξιοπρεπές'? το ότι θα είναι δίχρονο κ μεταχειρίσμενο τί σημαίνει από άποψη βλαβών κ κόστος αυτών?Κοίτα η άποψή μου είναι ότι αν φτάσεις στο 1000άκο, αξίζει να δώσεις ένα 500άκο παραπάνω να πάρεις κάτι όντως αξιοπρεπές. Όπως καταλαβαίνεις, ό,τι πληρώνεις παίρνεις...οπότε θέλει λίγο ψάξιμο να βρεις κάτι καλό. Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα σασί σε ΠΟΛΥ καλή κατάσταση στα 1.200 ευρώ, αλλά θέλει μοτεράκι.
Μοτέρ μπορείς αρχικά να ψάξεις ένα 100άρι ή ακόμα καλύτερα (κατά την άποψή μου) ένα 125.
...επίσης τί άλλα λειτουργικά έξοδα έχει με χρήση πχ δυο φορές το μήνα? ερασιτεχνική πάντα. ρωτάω γιατί αν είναι να βγει το κόστος σαν ένα δεύτερο αμάξι σε κόστος (βλαβες, φύλαξη στη πίστα, χρονοχρέωση για χρήση αυτής κ ακριβά αναλώσιμα) κ άγχος (θα δουλέψει δε θα δουλέψει, τρέχα στο μάστορα) με βλέπω να διαλέγω για χόμπυ το jogging στο κτήμα Τρίτση.
αν μπορεί κάποιος φίλος να γράψει λίγο αναλυτικά...Καλά δεύτερο αμάξι δε βγαίνει...αλλά δεν είναι jogging ...είναι όμως η πιο φθηνή μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αν σου αρέσει, το κάνεις.
Από κόστη έχουμε και λέμε:
Πίστα - ΣΚ 25€, Καθημερινές 20€ (χρήση όλη μέρα)
Φύλαξη - 30€ το μήνα (καρτόδρομο)
Βενζίνες - χοντρικά υπολόγισε να σου κάψει 7-8 λίτρα τη μέρα. Άρα πες πάνω κάτω 13€ τη φορά
Λάδια - με ένα μέσο όρο 3% στη μίξη, τα 8λτ που θα καταναλώσεις θα σου κάψει 240ml και κοστίζει 15€/λτ περίπου...άρα υπολόγισε περίπου άλλα 4 ευρώ τη φορά.
Λάστιχα - 160 ευρώ η 4άδα, στην αρχή πες θα αλλάζεις κάθε 6 μήνες. Άρα χοντρικά 320 ευρώ το χρόνο λάστιχα...δηλαδή αν το αναγάγεις στο μήνα είναι περίπου 26€ επιπλέον.Τις ζημιές δε μπορείς να τις προβλέψεις.
Άρα για δυο προπονήσεις το μήνα που λες θα σου κοστίζει περίπου 130€ το μήνα με λάστιχα, λάδια, βενζίνες, φύλαξη και εισιτήριο πίστας. Ή αλλιώς 65€ τη προπόνηση. Κατά τη προσωπική μου άποψη για αυτό που σου προσφέρει είναι ΤΣΑΜΠΑ.
Τώρα το αν δουλέψει ή όχι...το γλιτώνεις αν πάρεις όσο το δυνατόν πιο καινούριο καρτ (σασί) και μοτέρ.
Οτιδήποτε άλλο θες...εδώ ήμαστε!
edit: ΥΓ. Και κάτι άλλο που θυμήθηκα...τα 130 ευρώ το μήνα είναι σαν να λέμε 9 10λεπτα με νοικιάρικα. ...δηλαδή σαν να πηγαίνεις κάθε ΣΚ και να κάνεις από δύο 10λεπτα! Όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει σύγκριση και οι συγκινήσεις που προσφέρει το αγωνιστικό είναι 10000000000000000000000000000000 φορές καλύτερες, ανώτερες κλπ.
Να συμπληρωσω στο ποστ του Νικου,οτι στη πιστα στα Σπατα στην οποια πηγαινω γιατι ειναι κοντα στο σπιτι μου
Πίστα - ΣΚ και Καθημερινές 15€ (χρήση όλη μέρα)
Φύλαξη - 20€ το μήνα(εκτος και αν εχεις καποιο βανακι,αγροτικο η' τρειλερ και το παιρνεις σπιτι σου)Και το παιδι που εχει τη πιστα παντα προθιμο να σε βοηθησει σε καθε προβληματακι!
-
Ο χρήστης Nikos 125 έγραψε:
Τον άλλο μήνα έχω τα βαφτίσια του δεύτερου γιού μου του Χάρη, δεν το συζητώ οτι περιμένω πως και πως να
αλωνίσουμε οι τρείς μας όλες τις πίστες αλλα και να ασχολούμαστε όλη την ώρα με τα κάρτ μας.Θοδωρή θα γίνουμε Tuners NO 2
Γι'αυτό τον λόγο το αγωνιστικό ημερολόγιο του Χάρη ξεκινάει απο τον άλλο μήνα
ΝΙκο να σου ζησουν και να ευτυχισουν οι μπομπιρες!Αν ειναι ετσι τα προσκλητηρια της βαφτισης οπως φαινεται στη φωτο....παιζει να εφτασαν πολυ γρηγορα στους καλεσμενους
Ειχα διαβασει σε παλαιοτερο ποστ σου οτι το φιλτροκουτι της freeline εχει βαση,τι βαση ειναι αυτη??
-
To καλό που του θέλω, το Σάββατο να έχει καλό καιρό να καρτάρουμε!
Πλησιάζει το Σάββατοοοο
-
Μαθαίνω ότι (ξανα)κατεβαίνει τυφώνας από βορειοδυτικά...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Μαθαίνω ότι (ξανα)κατεβαίνει τυφώνας από βορειοδυτικά...Ποτεεεεε;;;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Μαθαίνω ότι (ξανα)κατεβαίνει τυφώνας από βορειοδυτικά...
Ποτεεεεε;;;
Sent from my iPhone using Tapatalk
μη του τα λες ετσι θα μας μεινει!!!!!!
-
Aν όλα πάνε καλά, θα είμαι πίστα το Σάββατο πριν το επόμενο Rotax (4/6?).
-
Ο χρήστης Thodwris έγραψε:
Κατα την προσωπικη μου αποψη και απο την πολυ μικρη - ελλαχιστη - εμπειρια που εχω στο καρτ θεωρω οτι απο τα μεγαλυτερα σχολεια πιστες στην Ελλαδα ( αν οχι η μεγαλυτερη ) ειναι η SpeedPark στον Ασπροπυργο!!!
Οποιος μπορει να οδηγησει σωστα και γρηγορα τον Ασπροπυργο μπορει να οδηγησει αντιστοιχα σχεδον ολες τις πιστες... σε αντιθεση με τις Αφιδνες που η πιστα εκει ειναι λιγο.... οτι να ναι!!!
Επικυνδηνη δεν λεω, χωρις εξοδους διαφυγης, και δεν συνχωρει λαθη... αλλα ειναι πολυ μεγαλο σχολειο!!!
Πραγματικα ΘΡΥΛΙΚΗ!!!
Με τον συνονοματο φιλο μου θα διαφωνησω στο εξης. Εγραψε*** οι Αφιδνες που η πιστα εκει ειναι λιγο...οτι να ναι!!***
Το Καρτοδρομο ειναι η πιστα με τα πιο πολλα g.force στην Ελλαδα, εαν δεν εχω κανει καποιο λαθος εχω ακουσει για περιπου 3 g.force, νουμερο πολυ μεγαλο, ειναι πολυ πατημενη χωρις τα πεταλα που για τα αυτοματα ειναι σπαζοκεφαλια, και στην κατηφορα κατω στο τελος με δυνατο εργαλειο μπορεις να δεις πανω απο 140χλμ, επισης μεγαλη ταχυτητα για καρτ.
Στον Ασπροπυργο εχω παει αν θυμαμαι καλα τρεις φορες πριν πολλα χρονια δεν μου αρεσει η χαραξη της, λογο των πολλων Μικυ μαους που εχει, οχι το οτι ειναι μικρη, γενικως δεν μου αρεσουν τα πεταλα, ασε που τωρα οπως εχει γινει κανεις οβαλ απο κατω το καρτ, και λεφτα για να αλλαζουμε σωληνες δεν υπαρχουν.
Μικρη ωραια ειναι τα Σπατα, πατημενη πιστα με ανηφοροκατηφορα, και ωραια χαραξη.
Τα πεταλα δυο η τρια το πολυ ειναι ωραια σε μεγαλες πιστες, ανω των 1250μ. -
Ο χρήστης Βillys έγραψε:
Τον άλλο μήνα έχω τα βαφτίσια του δεύτερου γιού μου του Χάρη, δεν το συζητώ οτι περιμένω πως και πως να
αλωνίσουμε οι τρείς μας όλες τις πίστες αλλα και να ασχολούμαστε όλη την ώρα με τα κάρτ μας.Θοδωρή θα γίνουμε Tuners NO 2
Γι'αυτό τον λόγο το αγωνιστικό ημερολόγιο του Χάρη ξεκινάει απο τον άλλο μήνα
ΝΙκο να σου ζησουν και να ευτυχισουν οι μπομπιρες!Αν ειναι ετσι τα προσκλητηρια της βαφτισης οπως φαινεται στη φωτο....παιζει να εφτασαν πολυ γρηγορα στους καλεσμενους
Ειχα διαβασει σε παλαιοτερο ποστ σου οτι το φιλτροκουτι της freeline εχει βαση,τι βαση ειναι αυτη??
Είναι ένα μπράτσο που στηρίζει το φιλτροκούτι το οποίο απο την μια πλευρά βιδώνει επάνω στο σασσί και απο την άλλη
έχει μια μεταλλική χούφτα στην οποία πατάει επάνω το φίλτρο και παράλληλα δένεται επάνω της με 2 λαστιχά. -
Θελω την γνωμη ολων σας...εαν μπορειτε να βοηθησετε βεβαια!Για προστατευτικο πλευρων ψαχνω και βρηκα εδω στη θεσσαλονικη της freem με 130 ευρω και θελω να ξερω αν ειναι ακριβο και αν ναι που μπορω να βρω πιο φτηνο;
-
Ο χρήστης zx12r έγραψε:
Θελω την γνωμη ολων σας...εαν μπορειτε να βοηθησετε βεβαια!Για προστατευτικο πλευρων ψαχνω και βρηκα εδω στη θεσσαλονικη της freem με 130 ευρω και θελω να ξερω αν ειναι ακριβο και αν ναι που μπορω να βρω πιο φτηνο;Ποσοοοο??? Σε συγκριση με το παρακατω site,και απο χρυσο να ειναι δεν νομιζω οτι αξιζει τα χρηματα του.
http://www.rallyshop.it/index.php?main_page=index&cPath=19_1090_1095
-
Ο χρήστης Βillys έγραψε:
Θελω την γνωμη ολων σας...εαν μπορειτε να βοηθησετε βεβαια!Για προστατευτικο πλευρων ψαχνω και βρηκα εδω στη θεσσαλονικη της freem με 130 ευρω και θελω να ξερω αν ειναι ακριβο και αν ναι που μπορω να βρω πιο φτηνο;
Ποσοοοο??? Σε συγκριση με το παρακατω site,και απο χρυσο να ειναι δεν νομιζω οτι αξιζει τα χρηματα του.
http://www.rallyshop.it/index.php?main_page=index&cPath=19_1090_1095
Συμφωνώ...της ΟΜΡ πάρε. Φαίνεται πολύ καλό, ένα παρόμοιο έχω.
-
Για εμένα, το freem αξίζει τα λεφτά του μέχρι τελευταίο ευρώ...
-
Για εμενα το κaλυτερο που εχω δοκιμασει ειναι της Tillett Ribtec R4
http://www.demon-tweeks.co.uk/Karting/K ... /1489/6340
To ΟΜP το ειχα και το εβγαλα γιατι απο μεσα εχει κατι σαν μαξιλαρακια που κανουν κατι γωνιες στο τελειωμα και με χτυπουσαν αυτα!!! Για πιο soft καταστασεις υπαρχει και ενα της MIR αλλα δεν προστατευει ιδιαιτερα
-
εγω λεω καντε χωρις. γυμναζεται τα πλευρα και εχετε και λιγοτερο βαρος. less is more
-
Ο χρήστης Jean-Paul έγραψε:
εγω λεω καντε χωρις. γυμναζεται τα πλευρα και εχετε και λιγοτερο βαρος. less is moreμπορει να τυχει σε μια στουκα να χτυπησεις δυνατα(χτυπα ξυλο) και το χρειαζεται σε τετοιες περιπτωσεις.γενικως εμενα με βοηθαει και στην αναπνοη λιγο,αναπνεω λιγο πιο ελευθερα κυριως στη στροφη που αν σε πιεζει το καθισμα κατευθειαν στα πλευρα σου κοβεται η ανασα.
-
τα 100άρια με εξωτερική μίζα πως ακριβώς δουλεύουν?
έχουν φυγοκεντρικό?
παίρνουν εύκολα μπρος?
η μίζα δουλεύει με αέρα ή με ρεύμα?
πρέπει να έχει η πίστα τέτοια μίζα για να το βάλεις μπρος?
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ