-
Τη ξερω τη διαδικασια Αρη αλλα τι γινεται αν οι θεατες δε υπακουσουν ή με το που φυγει ο αλυταρχης ξαναγυριζουν στο ιδιο επικινδυνο σημειο; Καθολου απιθανα και τα δυο δυστυχως γιατι οταν τους εκαναν υποδειξεις οι κριτες, τους φωναζαν και οι υπολοιποι θεατες, υπηρχε μια κατακραυγη αν θελεις αλλα αυτοι εκει, ακινητοι. Δεν ιδρωνει το αυτι τους γμτ για κανενα λογο...
Φυσικα το φαινομενο δεν ηταν μονο χθεσινο, γινεται σε καθε αγωνα τουλαχιστον στις αναβασεις που μαζευουν κοσμο. Και ειλικρινα αναρωτιεμαι τι θα μπορουσε να γινει για να μην παιζουμε καθε φορα ρωσικη ρουλετα. Δυο μου ερχονται στο μυαλο: ειτε να ζητηθει η παρουσια αστυνομικης δυναμης που θα εχει τη δικαιοδοσια να απομακρυνει τα τετραποδα (ναι, το ξερω καθολου κομψο δεν ειναι αλλα...), ειτε να μπλοκαριστει με ταινιες ή κατι αλλο το επικινδυνο σημειο. Παντως τα παρακαλια, τα ενημερωτικα φυλαδια και οι απειλες δε φαινεται να φτανουν δυστυχως.
-
Το πρόβλημα Κωστή ξεκινάει από το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι λέσχες ενδιαφέρονται να τελειώνουν μία ώρα αρχήτερα (ειδικά αν έχουν πολλές συμμετοχές) να πάνε να κάνουν ταμείο , και ευελπιστούν ότι δεν θα συμβεί το κακό!
Δυστυχώς στις αναβάσεις , σε αντίθεση με τα ραλύ , οι θεατές είναι λιγώτερο συνειδητοποιημένοι . Θα μπορούσα να τους χαρακτηρίσω και ώς 'ευκαιριακούς θεατές'.
Αν διακόψεις τον αγώνα , όπως ακυρώνονται ε.δ. στο Ακρόπολις όπου ο Κος Μπάρτος δεν σηκώνει και πολλά πολλά , ας βλέπαμε τι θα γινόταν!
Οι αγώνες , οι αγωνιζώμενοι και η λέσχη πρέπει να προστατευθούν , προστατεύοντας τους θεατές!
Ο παρατηρητής της ΕΘΕΑ δεν είναι απλό διακοσμητικό στοιχείο!
Ξέρεις πόσες φορές από τις φορές που έχω πάει σε ανάβαση σαν εκπρόσωπος ΣΟΑΑ η Λέσχη μου έδωσε άδεια να ανέβω , έστω με τον αλυτάρχη για να δώ τα μέτρα ασφαλείας και που είναι ο κόσμος?
ΜΙΑ!
Ξέρεις γιατί? Γιατι αν υπάρχει θέμα ασφαλείας και τους το πώ , όπως και στον παρατηρητή της ΕΘΕΑ δεν έχουν καμμία δικαιολογία σε περίπτωση που συμβεί το παραμικρό!
Η αστυνομία δεν πρόκειται να κάνει τίποτε! Ούτε ο κριτής - υπεύθυνος ασφαλείας έχει την δύναμη να απομακρύνει τον ανεγκέφαλο , αυτό που ο αλυτάρχης έχει την δύναμη να κάνει είναι να σταματήσει ή και να ακυρώσει τον αγώνα για λόγους ασφαλείας!
Είναι προτιμώτερο να συμβεί κάποια στιγμή αυτό παρά να θρηνήσουμε θύματα! Ακόμη και ανεγκέφαλους!
-
Δεκτα ολα αυτα με τη διευκρινηση οτι δε ξερω πως χειριστηκε ο κριτης το θεμα σε επιπεδο ενημερωσης ανωτερου. Δηλαδη δε ξερω αν ειδοποιησε τον αλυταρχη κτλ. Γιαυτο καλυτερα να μη βιαστουμε να κατηγορησουμε ή να χαρακτηρισουμε διακοσμητικο στοιχειο καποιον.
Απο την αλλη εχοντας και την εμπειρια του Ακροπολις δυστυχως νομιζω οτι και αγωνας να μη γινει, τα ανεγκεφαλα (και εχεις δικιο, συνηθως ευκαιριακα) λιγο θα νοιαστουν. Τωρα για το πρωτο που λες, οτι θα ηταν καλυτερα να ειχαμε λιγοτερες συμμετοχες για να υπαρχει καποιος χρονος για παρεμβασεις ασφαλειας, δε μπορω παρα να συμφωνησω.
-
Ο χρήστης tsakirn έγραψε:
Μολις επεστρεψα απο την πορταρια οπου παρακολουθησα εναν ομορφο αγωνα με πολυ ωραιο καιρο και καλο συναγωνισμο αλλα δυστυχως οι τοπικες αρχες με μια απαραδεκτη κινηση τους με επεισαν να μην ξαναεπισκεφτω το πανεμορφο βουνο των κενταυρων. Αφου το χωριο της Πορταριας γεμισε με θεατες και ο ενθουσιασμος ηταν μεγαλος κατα την επιστροφη μας απο την ειδικη εγω και περιπου αλλοι 50 οδηγοι παρατηρησαμε οτι ειχαμε κληση για παρανομο παρκαρισμα και καλουμασταν να πληρωσουμε απο 65 ευρω ο καθε ενας. Να σημιωσω οτι δεν υπηρχε πουθενα ουτε χωρος για παρκαρισμα που να μην ειναι πιασμενος μιας και ο κοσμος ηταν παρα πολυς. Επισης πουθενα δεν υπηρχε ταμπελα που να απαγορευει το παρκαρισμα και οι κλησεις ειχαν πανω την δικαιολογια της παρεμπόδισης της κυκλοφοριας. Το πιο γελιο απο ολα ηταν οτι οταν παρκαραμε τα αυτοκινητα μας εκει υπηρχαν πανω απο 4 αστυνομικοι που μας παρακολουθουσαν και κανενας τους δεν μας εκανε την παραμικρη υποδειξη οτι ενοχλουμε την κυκλοφορια. Ντροπη και ξεφτυλλα για τις τοπικες αρχες. Καιρος να πληρωσουμε την Ολυμπιαδα θα μου πειτε. Τρομερη κινηση ενισχυσης του τοπικου τουρισμου. Κυριολεκτικα περιμεναν ολοι να παρκαρουμε να παμε να παρακολουθησουμε την αναβαση και κατα την διαρκεια της εδωσαν κλησεις στους παντες. Ντροπη.Φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο. Η τροχαία απεδειξε και πάλι τον φοροεισπρακρικό της χαρακτήρα. Η κίνηση αυτή ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Από την στιγμή, μάλιστα, που υπήρχαν ήδη κάποιοι αστυνομικοί στο κέντρο της Πορταριάς θα έπρεπε, τουλάχιστον, να σας υποδείξουν κάποιο άλλο χώρο για να σταθμεύσετε. Είμαι αρκετά δυσαρεστημένος και απογοητευμένος από αυτή τη κίνηση. ΑΙΣΧΟΣ
-
-
Σπάνια διαβάζουμε για αγώνες της ΛΑΒ που να μην γίνονται σοβαρά οργανωτικά λάθη.
Τελικά υπάρχουν κριτήρια στην επιλογή των διοργανωτών αγώνων; -
Γιατί η αποβολή του Σπάρταλη είναι 'μια ακόμα αδικία στο χώρο των ελληνικών αγώνων' ?
-
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
- Σπάνια διαβάζουμε για αγώνες της ΛΑΒ που να μην γίνονται σοβαρά οργανωτικά λάθη.
Ποιο ηταν το λαθος τους;
-
Μα προφανώς δεν υπήρξε καμία συνενόηση με την αστυνομία! (Το έγραψες και εσύ πιο πάνω)
-
παιδιά, για κλήσεις κτλ δε ξέρω αλλά απο τη μεριά του θεατή που πήγε και έφυγε απο Μακρυνίτσα πρέπει να πω οτι είδα πολλούς τροχαίους που έκαναν οτι μπορούσαν για να διευκολύνουν την κίνηση. Μου έκανε... θετική εντύπωση το πόσο βοηθούσαν.
Φυσικά πήγα να μπω απο Ανω Βόλο κτλ και όταν είδα το χάλι με την σταματημένη κίνηση έκανα αναστροφή...
-
Μα προφανώς δεν υπήρξε καμία συνενόηση με την αστυνομία! (Το έγραψες και εσύ πιο πάνω)Εκανα μια υποθεση ειναι το σωστο. Ακομη και αν ειναι σωστη εχουμε δει πολυ χειροτερα. Ας πουμε, ποιος μπορει να ξεχασει εκεινη τη Ριτσωνα που σε αγωνιστικο επετραπηκε να κινηθει αναποδα τη στιγμη που αλλο ανεβαινε.
-
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΩΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΘΕΑΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΛΚΟΤΕΣΤ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΟΦΟΡΟΥ. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΥΤΟ?
-
Ο χρήστης ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΦΑΓΑΔΑΚΗΣ έγραψε:
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΩΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΘΕΑΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΛΚΟΤΕΣΤ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΟΦΟΡΟΥ. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΥΤΟ?8eofile to mono poy akoysa apo thn omada omada poy htan dipla toy sta pits einai oti ton phran sto tmhma..... Gia alkotest kai aytoforo den gnwrizw....
Ayto poy ema8a omws einai oti allakse h dioikhsh sto bolo kai thn exei dei o typas o m@m@w apo oti moy eipe enas bolioths..... -
Ï áãùíáò çôáí áøïãïò ôïñá áí óôñïõìöáêéá äéìéïõñãéóáí êáðéá ðñïâëéìáôá ïëïé îåñïèìå ôé ................ðïõ åéíá åãù ðáíôïò ìå áñéóôá ôï 10 ðåñíåôáé 9 êáé ãéá ôá ðñïâëéìáôá ôïõ êõêëïöïñéáêïõ ôé èåëáôå íá ãéíåé ïôáí ôïóá áôïìá ðñïóðáèïõí íá êáôåâïõí áðï áðï ôçí ðïñôáñéá åãù ôé íá ðù ðïõ ôï óáââáôï ôï âñáäé ãõñíïíôáò óôï camping êáé ìå êáìéá 120 åéäá åíáí ãáéäáñï íá ðåñíá ôïí äñïìï êáé ï äñïìïò åéôáí .............. êáé öñåíáñï êáé ðåñíåé ðáñáðáíï öïñá åöéíù ôï öñåíï êáé ðñïóðáèù íá ôï áðïöéãù êáé íá ôï ôåô á êå åíáó èåïó îåñåé ðùò ÷ïñåóá óôïí äñïìï êáé ç åõôé÷çò êáôáëçîç ìáò óôáìáôéóå åíá êïëïíáêé(ôóéìåíôåíéï)óôçí áêñç ôïõ äñïìïõ ìå ôïí ðéóù ôñï÷ï óôï ÷áíôáêé êáé ôï ðéóù öôåñù ôïõ 206 íá å÷åé ãéíåé ............... ÅÃÙ ÔÉ ÍÁ ÐÙ !!!!!!!!!!!!!!!!!1
Ç åëëçíéêÞ ãëþóóá åßíáé ôüóï ðëïýóéá, äåí ÷ñåéÜæåôáé íá ÷ñçóéìïðïéåßò ôÝôïéåò ëÝîåéò....
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Μα προφανώς δεν υπήρξε καμία συνενόηση με την αστυνομία! (Το έγραψες και εσύ πιο πάνω)
Εκανα μια υποθεση ειναι το σωστο. Ακομη και αν ειναι σωστη εχουμε δει πολυ χειροτερα. Ας πουμε, ποιος μπορει να ξεχασει εκεινη τη Ριτσωνα που σε αγωνιστικο επετραπηκε να κινηθει αναποδα τη στιγμη που αλλο ανεβαινε.
Δεν είναι δύσκολο βάση του αποτελέσματος να καταλάβεις αν μια υπόθεση είναι σωστή ή λάθος.
Επίσης εγώ δεν είπα πως οι άλλες λέσχες είναι τέλειες.
Ρητορικό είναι το ερώτημα που έκανα για το αν υπάρχουν κριτήρια στην επιλογή των διοργανωτών.
Και ναι είναι η εντύπωσή μου πως η ΛΑΒ είναι η λέσχη που συγκεντρώνει συνεχώς τα περισσότερα κακώς κείμενα.
Μην ξεχνάμε πως για φέτος έχοντας την ευθύνη της διεξαγωγής 2 γύρων των 2 κορυφαίων πρωταθλημάτων μηχανοκίνητου στην Ελλάδα οι προσδοκίες είναι αντίστοιχα κορυφαίες. -
Δεν είναι δύσκολο βάση του αποτελέσματος να καταλάβεις αν μια υπόθεση είναι σωστή ή λάθος.Δεν ειναι και τοσο απολυτο αυτο, ιδιως αν δεν εχει ακουσει την αλλη πλευρα νομιζω. Παντως απο οσο διαβαζω, η ΛΑΒ τα πηγε αρκετα (παραδοξως για μερικους) καλα.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Δεν είναι δύσκολο βάση του αποτελέσματος να καταλάβεις αν μια υπόθεση είναι σωστή ή λάθος.
Δεν ειναι και τοσο απολυτο αυτο, ιδιως αν δεν εχει ακουσει την αλλη πλευρα νομιζω. Παντως απο οσο διαβαζω, η ΛΑΒ τα πηγε αρκετα (παραδοξως για μερικους) καλα.
Για μένα τουλάχιστον κάτι τέτοιο είναι μέγα παράδοξο!!!
Άλλαξε τίποτα στην ΛΑΒ (διοίκηση, μέλη, τους έβαλαν χέρι), ήταν θέμα τύχης, ή έβαλαν τελικά μυαλό μόνοι τους, αν όντως τα πήγαν καλά;
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Παντως απο οσο διαβαζω, η ΛΑΒ τα πηγε αρκετα (παραδοξως για μερικους) καλα.
Για μένα τουλάχιστον κάτι τέτοιο είναι μέγα παράδοξο!!!
Άλλαξε τίποτα στην ΛΑΒ (διοίκηση, μέλη, τους έβαλαν χέρι), ήταν θέμα τύχης, ή έβαλαν τελικά μυαλό μόνοι τους, αν όντως τα πήγαν καλά;
Δε ξερω τι αλλαξε (και αν αλλαξε) παντως το αποτελεσμα ηταν ικανοποιητικο λενε. Βεβαια, επιτυχια πλεον βαφτιζουμε απλα πραγματα οπως το να υπαρχουν αρκετοι γερανοι της ΕΛΠΑ για να μαζευουν τους ατυχους, να δινονται γλυκακια στους οδηγους, να υπαρχει χωρος για προθερμανση κλπ κλπ. Αυτα εγιναν και ολοι εμειναν χαρουμενοι, ομως για θεματα οπως η παρουσια χορηγων, η ενημερωση των θεατων για αποτελεσματα (που κανει η Κυμη) και διαφορα αλλα μαυρη ειναι η νυχτα.
Για την ακριβεια, το μοναδικο απο εμπορικης πλευρας που απασχολησε την ΛΑΒ ηταν να ζητησει απο το πανο που ειχαν φτιαξει και κρατουσαν τα πιτσιρικια του φαν κλαμπ του Κοσμοπουλου να αφαιρεθει το Renault Clio Team γιατι χορηγος του αγωνα ηταν ο τοπικος αντιπροσωπος της Citroen.
-
Ουσιαστικά λοιπόν εκτός το βασικό ψωμοτύρι στα άλλα σκίσαμε πάλι...
Να πάρει, ούτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γιάννας δεν ξηλώσανε τελικά πανώ και σημαίες που παρέβαιναν τους κανονισμούς!!Πάντως με τους γερανούς, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά δεν περίμενα και λιγότερα... Ειδικά από την ΛΑΒ, που ένας της αγώνας (Κένταυρος παλιότερα) κόπηκε στην μέση και ακυρώθηκε γιατί δεν είχαν πυροσβεστικά και ένα αμάξι έπιασε φωτιά και έσβησε όταν κάηκε ολοσχερώς...
Σε μια λαμπρή τους στιγμή όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες αρνήθηκαν να συνεχίσουν...Πάντως ας εξασφαλίσουμε τα προβλεπόμενα και ένα βήμα παραπέρα για την ασφάλεια, και αφού ζήσουμε βλέπουμε και την περεταίρω προβολή...
(Άκου ξηλώσαν το πανώ του Κοσμόπουλου που μιας και είναι τοπικός έπρεπε απεναντίας να του κάνουν και διαφήμιση 'δείτε τι καλούς οδηγούς έχουμε στο Βόλο' κλπ!! Απαράδεκτη κίνηση, ουσιαστικά χωρίς λογική...)
-
CIVIC VTI GROUP A PIGENE POLI KALA AX KAI NA ITAN PIO KAINOURIO TI THA EKANE ARAGE STO CLIO?
-
Τελικά γιατί ανάγκασαν τους πιτσιρικάδες να βγάλουν το πανό που εγγραφε 'COSMOSRALLY'? Τους ενοχλούσε το Ονομα του COSMOπουλου ή το RENAULT CLIO που εγγραφε απο κάτω με μικρά γράμματα? ΕΡΏΤΗΣΗ ΚΑΝΩ...
-
Και κατι θετικό για την Οργάνωση: Τα κυπελα ηταν απιστευτα πραγματικά!!!!!!!
Παιδια ουτε στην απονομή των πρωταθλημάτων της ΕΛΠΑ δεν θα ειναι τοσο ωραία τα κύπελα αλλα και μεγάλα!
ΑΝΑΒΑΣΗ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ