-
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
[,επισης να κλαδευεις νοεμβριο μηναεδω πανω, λιγο επιφοβο δεν ειναι, οι παγετοι καραδοκουν -
Ο χρήστης blackpug106 έγραψε:
[,επισης να κλαδευεις νοεμβριο μηνα
εδω πανω, λιγο επιφοβο δεν ειναι, οι παγετοι καραδοκουν
Εξαρταται απο το ποτε αρχιζουν οι παγετοι στην περιοχη σου ,οποτε κλαδευεις ενα μηνα πριν .
-
Τελικα καταφερα την Κυριακη και φυτεψα 10 δενδρα (αχλαδιες,μηλιες,βερυκοκιες,κερασιες και ροδακινιες) αργησα αλλα μου ειπαν οτι επειδη χιονισε προλαβαινα.Ανοιξα λακους 50χ50 και τα στερεωσα με καλαμια.Δεν εβαλα τιποτε αλλο περα απο χωμα και τα ποτισα καλα,μου ειπαν να τα ποτιζω 1 φορα την εβδομαδα και για λιπασμα απο Σεπτεμβρη.
Το προβλημα εναι οτι το εδαφος ειναι πολυ πετρωδες,για να φανταστειτε απο καθε λακο εβγαζα μισο καροτσι πετρες και φοβαμαι οτι δεν θα πιασουν,τελικα το χωμα δεν ειναι και οτι καλυτερο.Καποιος μου ειπε οτι επρεπε ν'ανοιξω μεγαλυτερους λακους και να βαλω αλλο χωμα με λιγη χωνεμενη κοπρια,δεν ξερω κι ελπιζω εστω καποια να πιασουν.
Ερωτηση 1. μου περισεψαν 3 ακομη και τα εβαλα σ'εναν κουβα με νερο για να τα φυτεψω την Κυριακη που ερχεται θ'αντεξουν?
2.Θελω να φυτεψω και τις μανολιες της συζυγου προλαβαινω η εχασα?ΥΓ.Α.μου ειπαν απο εκει που πηρα τα δενδρα να τους κοβω λιγο την ριζα μολις τα φυτευω και να τα κλαδευω 20-30 ποντους απο πανω και το εκανα αλλα επειδη δεν το εχω ξανακουσει,στεκει?
Β.θελω να βγαλω 1 κοκκινη κορομηλια που ειχα φυτεψει πριν 4 χρονια (και που τωρα αρχιζει να μπουμπουκιαζει) η οποια εμεινε ιδια χωρις να μεγαλωσει καθολου (κανει ομως 10-15 καρπους) την οποια ειχα κλαδεψει τον πρωτο χειμωνα και ισως δεν επρεπε η επεσε η κακομοιρα σε κανενα μεγαλο βραχο και γι αυτο δεν μεγαλωσε.Στην θεση της θελω να βαλω την 1 μανολια αλλα φοβαμαι μηπως δεν πιασει κι αυτη. -
Θα βοηθουσε αν μας ελεγες τι χρωμα εχει το χωμα (κοκκινοχωμα ,ασπροχωμα..... ) οι πετρες δεν μας ενδιαφερουν προς το παρον
-
ειναι κοκκινοχωμα.
-
Το κοκκινόχωμα και αυτό που είναι κάπως πιο μαύρο θεωρούνται τα καλύτερα;
-
Ο χρήστης spyros έγραψε:
ειναι κοκκινοχωμα.Το βραδακι περισσοτερα ,εκτος κ σου εχει απαντησει καποιος αλλος κ μ'εχει καλυψει
-
Εισαι διπλά τυχερος
το μαυρο χωμα εχει πολλες θρεπτικες ουσιες και το κοκκινοχωμα επισης , επιπλεον λογο σύστασης κραταει την υγρασια -
Ο χρήστης spyros έγραψε:
Τελικα καταφερα την Κυριακη και φυτεψα 10 δενδρα (αχλαδιες,μηλιες,βερυκοκιες,κερασιες και ροδακινιες) αργησα αλλα μου ειπαν οτι επειδη χιονισε προλαβαινα.Ανοιξα λακους 50χ50 και τα στερεωσα με καλαμια.Δεν εβαλα τιποτε αλλο περα απο χωμα και τα ποτισα καλα,μου ειπαν να τα ποτιζω 1 φορα την εβδομαδα και για λιπασμα απο Σεπτεμβρη.
Το προβλημα εναι οτι το εδαφος ειναι πολυ πετρωδες,για να φανταστειτε απο καθε λακο εβγαζα μισο καροτσι πετρες και φοβαμαι οτι δεν θα πιασουν,τελικα το χωμα δεν ειναι και οτι καλυτερο.Καποιος μου ειπε οτι επρεπε ν'ανοιξω μεγαλυτερους λακους και να βαλω αλλο χωμα με λιγη χωνεμενη κοπρια,δεν ξερω κι ελπιζω εστω καποια να πιασουν.
Ερωτηση 1. μου περισεψαν 3 ακομη και τα εβαλα σ'εναν κουβα με νερο για να τα φυτεψω την Κυριακη που ερχεται θ'αντεξουν?
2.Θελω να φυτεψω και τις μανολιες της συζυγου προλαβαινω η εχασα?
Θα πιασουν ,αρκει να τα ποτιζεις με αφθονο νερο κ να συνεχισεις κ οταν εισαι σιγουρος οτι εχουν πιασει .
Τα φυτα πιστευω να αντεξουν ,αρκει να μην εχουν βλαστησει πολυ.
Οι μανολιες ειναι με μπαλα δεν εχουν προβλημα ,μονο που θα χρειαστει να προσθεσεις στον λακο φυτοχωμα ,το καλυτερο για την μανολια ειναι το καστανοχωμα ,αλλα κανει κ το κουμαροχωμα/ρεικοχωμαΥΓ.Α.μου ειπαν απο εκει που πηρα τα δενδρα να τους κοβω λιγο την ριζα μολις τα φυτευω και να τα κλαδευω 20-30 ποντους απο πανω και το εκανα αλλα επειδη δεν το εχω ξανακουσει,στεκει?
Πολυ σωστα σου ειπανΒ.θελω να βγαλω 1 κοκκινη κορομηλια που ειχα φυτεψει πριν 4 χρονια (και που τωρα αρχιζει να μπουμπουκιαζει) η οποια εμεινε ιδια χωρις να μεγαλωσει καθολου (κανει ομως 10-15 καρπους) την οποια ειχα κλαδεψει τον πρωτο χειμωνα και ισως δεν επρεπε η επεσε η κακομοιρα σε κανενα μεγαλο βραχο και γι αυτο δεν μεγαλωσε.Στην θεση της θελω να βαλω την 1 μανολια αλλα φοβαμαι μηπως δεν πιασει κι αυτη.
Μηπως την αφηνες μεγαλα χρονικα διαστηματα αποτιστη
-
Εχετε να προτείνεται καποιο καλο βιβλίο για την ελια?
Με πληροφοριες και κυριως οδηγιες για περιποιηση, κλαδεμα ραντισμα κλπ για ελαιόδενδρα? -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Εχετε να προτείνεται καποιο καλο βιβλίο για την ελια?
Με πληροφοριες και κυριως οδηγιες για περιποιηση, κλαδεμα ραντισμα κλπ για ελαιόδενδρα?http://www.stamoulis.gr/ViewShopProduct ... tId=398717
http://www.stamoulis.gr/ViewShopProduct ... tId=401094
http://www.stamoulis.gr/ViewShopProduct ... tId=399355
http://www.stamoulis.gr/ViewShopProduct ... tId=395407 -
Η Καστανια δεν πιστευω να εχει προβλημα στα πεδινα??? (Αθηνα)
Ειχαμε φερει κατι καστανα απο το χωριο τον Οκτωβρη-Νοεμβρη και καμποσα καστανα ξεχαστηκαν στο μπαλκονι και ξεπεταχθηκαν . Σκεφτομαι το ενα να το δωσω να φυτευθει σε κηπο φιλικου σπιτιου και τ ααλλα θα μπουν σε γλαστρουλες . Θελει καμια ειδικη φροντιδα?? -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ειχαμε φερει κατι καστανα απο το χωριο τον Οκτωβρη-Νοεμβρη και καμποσα καστανα ξεχαστηκαν στο μπαλκονι και ξεπεταχθηκαν . Σκεφτομαι το ενα να το δωσω να φυτευθει σε κηπο φιλικου σπιτιου και τ ααλλα θα μπουν σε γλαστρουλες . Θελει καμια ειδικη φροντιδα??Aν μενεις στον Διονυσο η στο Κεφαλαρι οχι παντως δεν χανεις τιποτα να προσπαθησεις ,θα χρειαστεις τυρφη /κομποστα η καστανοχωμα κ ενα δροσερο σημειο .
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ειχαμε φερει κατι καστανα απο το χωριο τον Οκτωβρη-Νοεμβρη και καμποσα καστανα ξεχαστηκαν στο μπαλκονι και ξεπεταχθηκαν . Σκεφτομαι το ενα να το δωσω να φυτευθει σε κηπο φιλικου σπιτιου και τ ααλλα θα μπουν σε γλαστρουλες . Θελει καμια ειδικη φροντιδα??Aν μενεις στον Διονυσο η στο Κεφαλαρι οχι παντως δεν χανεις τιποτα να προσπαθησεις ,θα χρειαστεις τυρφη /κομποστα η καστανοχωμα κ ενα δροσερο σημειο .
Τα καστανα ερχονται απο το χωριο (περι τα 950 υψομετρο). Για αρχη θα τα φυτεψουμε σε γλαστρακια .Ευχαριστω για τις πληροφοριες
-
θελουν πολυ κρυο παντος οι καστανιες
εδω στην καλαματα δεν προοδευουν -
Η Αιτωλ/νια ειναι ευλογημενος νομος :iconcool
Εντιτ: Τι ειναι η τυρφη και η κομποστα??? που τα βρισκω?? (Ανθοπωλεια ή Φυτωρια?) -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Η Αιτωλ/νια ειναι ευλογημενος νομος :iconcool
Εντιτ: Τι ειναι η τυρφη και η κομποστα??? που τα βρισκω?? (Ανθοπωλεια ή Φυτωρια?)Γκουγκλισε το τυρφη/κομποστα κ θα παρεις τις απαντησεις που θελεις τα ανθοπωλεια πουλανε ακριβα αν εχουν κ πολλες φορες πριονιδια σε γεωπονους ισως
-
Εχω τα παρακατω συμπτωματα στα φυτα μου , άλλα ειναι φυτεμενα στον κηπο και άλλα σε γλαστρα σε εσωτερικο χωρο .Εκανα ριζοποτισμα με χειλικό σιδηρο , τα παρακολουθω πως τα πανε και σε κανα μηνα θα ριξω λιπασμα σε κοκους .
Λεμονια 10ετων στον κηπο

Γαρδενια 1 ετους φυτεμενη σε γλαστρα σε εξωτερικο χωρο

Συγκονιο 2 ετων φυτεμενο σε γλαστρα σε εσωτερικο χωρο

-
εμενα οι λεμονιες γινοταν ετσι (και χιροτερα ) απο το κρυο, και στα μικρα δεντρα εβαζα γυρο γυρο καλαμια και εβαζα ναυλον (απο εκεινο με της φουσκαλες που βαζουν στα δεματα) για να μιν τη χτυπα το κρυο
κηπος-φυτά