-
τι ανάποδο κολαούζο να βάλω κει μέσα; μιλάμε για πολύ μικρές βίδες
-
Εννοείται ότι αστειευόμουν βρέ παιδί!
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
έχουν φαγωθεί στροφές της κεφαλής από μικρές βίδες κινητού, πώς βγαίνουν τώρα?Oταν λες στροφες τις κεφαλής τι εννοείς? Το σπείρωμα ή το σημείο που εδράζεται το εργαλείο που θα ξεβιδώσει? ειναί τόρξ?
-
το σημείο που εδράζεται. μικρές σταυρωτές είναι
-
Παίδες την βοηθεια σας ....
Στο ψυγειο μου , η καταψυξη τροφοδοτειτε ξεχωριστα και τελευταια παρολο που το εχω ρυθμισει τον θερμοστατη να μην κανει πολυ ψυξη αυτο μου γεμιζει παγους .
Του εκανα αποψυξη , το ξαναρυθμισα μηπως και ειχε κολλησει και παλι τα ιδια .
Βόρειος Πολος......!
Κοιταξα και το λαστιχο στην πορτα μηπως και εχει χαλαρωσει αλλά δεν φενεται να εχει καποια φθορα .
Εχετε καμια ιδεα αν θα μπορουσα να τσεκαρω κατι άλλο πριν καλεσω το service για αλλαγη θερμοστατη? -
Είναι No frost? Βγάζει νερά έξω το ψυγείο?
Αν ναι, έχει από πίσω ένα σωληνάκι που βγάζει νερά και τα πάει σε μια μικρή δεξαμενή όπου παρέχει υψηλή θερμοκρασία και εξατμίζονται. Το σωληνάκι αυτό είναι βουλωμένο!! Βάλε ένα λεπτό σύρμα ή καλώδιο ή καλαμάκι από σουβλάκι και ξεβούλωσε το απ'έξω.Αν δεν γίνει δουλειά, βρες εσωτερικά από που έρχεται (ίσως χρειαστεί να ανοίξεις καπάκι πίσω από την κατάψυξη) και ξεβούλωσε το και από εκεί. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Αν ναι, έχει από πίσω ένα σωληνάκι που βγάζει νερά και τα πάει σε μια μικρή δεξαμενή όπου παρέχει υψηλή θερμοκρασία και εξατμίζονται. Το σωληνάκι αυτό είναι βουλωμένο!! Βάλε ένα λεπτό σύρμα ή καλώδιο ή καλαμάκι από σουβλάκι και ξεβούλωσε το απ'έξω.Αν δεν γίνει δουλειά, βρες εσωτερικά από που έρχεται (ίσως χρειαστεί να ανοίξεις καπάκι πίσω από την κατάψυξη) και ξεβούλωσε το και από εκεί.Η καταψυξη δεν ειναι no frost.
Γραφει ο κατασκευαστης οτι ανα διαστηματα πρεπει να το βγαζεις απο την πριζα και να του κάνεις αποψυξη. Τωρα μετα απο αποψυξη μεσα σε 2 μερες στην πιο υψηλη για καταψυξη θερμοκρασια γεμιζει τετοιους πάγους που δεν μπορεις να ανοιξεις τα συρταρια .
Παλαιοτερα λειτουργουσε χωρις αποψυξη για τουλαχιστον 2 χρονια.
Γιαυτο υποθετω οτι ειναι βλαμενος ο θερμοστατης.
Εχει κανεις καμια άλλη ιδεα? -
Ο παγος δημιουργηται απο την πολυ υγρασια οποτε κανεις οτι λεει το βιβλιο οδηγιων. Ειδικα αν ανοιγοκλεινεται συνεχεια την πορτα του καταψυκτη προστιθεται κιαλλη υγρασια
-
Μα η κατασταση δεν ειναι πια φυσιολογικη .
Με το που θα την ενεργοποιησω την καταψυξη Δευτερα , την Παρασκευη δεν κλεινει η πορτα απο τους παγους.
Δηλαδη λειτουργει 2 μερες και 4 χρειαζεται αποψυξη.........!!! -
Ο χρήστης spn147 έγραψε:
Αν ναι, έχει από πίσω ένα σωληνάκι που βγάζει νερά και τα πάει σε μια μικρή δεξαμενή όπου παρέχει υψηλή θερμοκρασία και εξατμίζονται. Το σωληνάκι αυτό είναι βουλωμένο!! Βάλε ένα λεπτό σύρμα ή καλώδιο ή καλαμάκι από σουβλάκι και ξεβούλωσε το απ'έξω.Αν δεν γίνει δουλειά, βρες εσωτερικά από που έρχεται (ίσως χρειαστεί να ανοίξεις καπάκι πίσω από την κατάψυξη) και ξεβούλωσε το και από εκεί.Η καταψυξη δεν ειναι no frost.
Γραφει ο κατασκευαστης οτι ανα διαστηματα πρεπει να το βγαζεις απο την πριζα και να του κάνεις αποψυξη. Τωρα μετα απο αποψυξη μεσα σε 2 μερες στην πιο υψηλη για καταψυξη θερμοκρασια γεμιζει τετοιους πάγους που δεν μπορεις να ανοιξεις τα συρταρια .
Παλαιοτερα λειτουργουσε χωρις αποψυξη για τουλαχιστον 2 χρονια.
Γιαυτο υποθετω οτι ειναι βλαμενος ο θερμοστατης.
Εχει κανεις καμια άλλη ιδεα?Kανε αυτο που σου λεει ο cmarin ,ανοιξε την πορτα της συντηρησης κ ψαξε να βρεις μια τρυπα στην πλατη του ψυγειου .
Αντιμετωπισαμε ακριβως το ιδιο προβλημα ,τα συρταρια επιαναν τετοιο παγο που δεν εκλεινε η πορτα του καταψυκτη . -
Έχει ασχοληθεί κανένας με τοποθέτηση υαλότουβλου?
Θέλω να φτιάξω μια προέκταση ενός τοίχου με υαλότουβλο για ένα μέτρο (επί 2,5 μέτρα περίπου ύψος). Είναι δύσκολο να ασχοληθώ μόνος μου? -
Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο.Αν πιάνει το χέρι σου το καταφέρνεις. Αυτό που θα χρειαστείς είναι κατι ειδικοί οδηγοί-σταυρουδάκια τα οποία τοποθετουνται αναμεσα στα τουβλα και τα στηρίζουν κιολας μεταξύ τους, ενω η απόσταση αναμεσα είναι κοντά στον πόντο. Μόνο που ενα μερος τους μετά την τοποθετηση μένα μεσα. Στα καταστήματα υπάρχουν μεχρι και ειδικές κόλλες, αλλα απ΄οσο ξέρω και καλές κολλες πλακιδιών, κάνουν....Αφου τα τοποθετήσεις με κόλλα σε όλες τις πλευρές τους, χωρίς απαραιτητα να γεμίζεις κάθε πλευρά στο φούλ, καθαρίζεις την κόλλα που θα 'ξερνάει' σχετικά βαθιά, ωστε να τα αρμολογήσεις με αρμό που υπάρχει επίσης στο εμπόριο. Στο νετ φανταζομαι θα υπάρχουν και σχετικά βιντεάκια...
-
Ευχαριστώ. Το χέρι μου πιάνει σε ... 'χειροτεχνίες' και κατασκευές. Θα δω και για τίποτα σε βιντεάκια αν υπάρχουν.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
το σημείο που εδράζεται. μικρές σταυρωτές είναιΠάρε το κατσαβιδάκι και ένα κολητήρι λίωσε λίγο καλάϊ ανάμεσα στο καταβίδι και την βίδα και άστο να κολλήσει.
Το αποτέλεσμα είναι προφανές
Σημείωση: το κατσαβιδάκι να μην είναι μαντεμένιο. -
Ο χρήστης spn147 έγραψε:
Παίδες την βοηθεια σας ....
Στο ψυγειο μου , η καταψυξη τροφοδοτειτε ξεχωριστα και τελευταια παρολο που το εχω ρυθμισει τον θερμοστατη να μην κανει πολυ ψυξη αυτο μου γεμιζει παγους .
Του εκανα αποψυξη , το ξαναρυθμισα μηπως και ειχε κολλησει και παλι τα ιδια .
Βόρειος Πολος......!
Κοιταξα και το λαστιχο στην πορτα μηπως και εχει χαλαρωσει αλλά δεν φενεται να εχει καποια φθορα .
Εχετε καμια ιδεα αν θα μπορουσα να τσεκαρω κατι άλλο πριν καλεσω το service για αλλαγη θερμοστατη?Την προηγουμενη εβδομαδα επισκευασα τον δικο μου ψυγειο/καταψυκτη με τα ιδια συμπτωματα που περιγραφεις, η διαγνωση ? κολλημενος θερμοστατης και προβληματικο μοτερ
Το εβλεπα απο το καλοκαιρι οτι παρολο που ειναι Nofrost μεσα σε λιγες ημερες μαζευε παγους και στην συντήρηση και στην καταψυξη και η ψυξη του ηταν πολυ δυνατη αλλα δεν ειχα δωσει ιδιαιτερη σημασια , τωρα τον τελευταιο καιρο το ακουγα οτι δουλευε συνεχεια μαζευε ακομα περισσοτερους παγους αλλα παλι δεν εδωσα πολυ σημασια εως οτου ενώ δούλευε σταματησε να παγωνει, τι ειχε γινει ?
Ειχε κολλησει ο θερμοστατης σε χαμηλη θερμοκρασια με αποτελεσμα να λειτουργει συνεχεια το μοτερ για να πιασει αυτους τους βαθμους και να γεμιζει παγους ,μετα απο την συνεχη λειτουργεια το μοτερ καηκε και σταματησε να παγωνει.
Το συνολικο κοστος εφτασε τα 270€ το εφτιαξα γιατι ειναι καλο και ακριβο ψυγειο , ειναι εντοιχιζόμενο και με 270€ φυσικα και δεν επαιρνα κατι αντιστοιχο -
Nταξ ρε π@υστη που ακριβώς δικαιολογήθηκαν αυτά τα λεφτά
Θερμοστάτη άλλαξες όχι μοτέρ! -
@ tractioner Διάβασε πιό προσεκτικά:
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
.....Ειχε κολλησει ο θερμοστατης σε χαμηλη θερμοκρασια με αποτελεσμα να λειτουργει συνεχεια το μοτερ για να πιασει αυτους τους βαθμους και να γεμιζει παγους ,μετα απο την συνεχη λειτουργεια το μοτερ καηκε -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
@ tractioner Διάβασε πιό προσεκτικά:.....Ειχε κολλησει ο θερμοστατης σε χαμηλη θερμοκρασια με αποτελεσμα να λειτουργει συνεχεια το μοτερ για να πιασει αυτους τους βαθμους και να γεμιζει παγους ,μετα απο την συνεχη λειτουργεια το μοτερ καηκε
'Εχεις δίκιο !
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
το σημείο που εδράζεται. μικρές σταυρωτές είναι
Πάρε το κατσαβιδάκι και ένα κολητήρι λίωσε λίγο καλάϊ ανάμεσα στο καταβίδι και την βίδα και άστο να κολλήσει.
Το αποτέλεσμα είναι προφανές
Σημείωση: το κατσαβιδάκι να μην είναι μαντεμένιο.Πού να κολλήσει κει μέσα, θα λιώσει και το πλαστικό με το κολλητήρι
-
Όπως βλέπω τή βίδα,μέ ένα σταυροκατσάβιδο που να εφάπτεται ακριβώς ( όχι τα μεταλλικά που ειναι σετάκια ), κανονικό με πλαστική χειρολαβή ,θα κάνεις δουλειά.
Μήν το φοβάσαι , πίεσετο λίγο από πάνω ταυτόχρονα μέ την αριστερόστροφη ώθηση , και θα ξεβιδώσει.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]