-
Καλησπέρα και καλή πρωτοχρονιά σε όλους.
Έχω ένα μικρό προβληματάκι με τη ζώνη του οδηγού στο αυτοκίνητο μου τις τελευταίες μέρες, μη φανταστείτε τίποτα χοντρό, αλλά κολλάει και δεν ανεβαίνει μόνη της όταν τη βγάζω και θέλει σπρώξιμο με τα χέρια για να πάει στη θέση της.
Αυτό μπορεί να λυθεί με κάνα σπρέυ ή κάποιο λιπαντικό για να ξεκολλήσει πχ ή θα χρειαστώ καμιά αλλαγή σε μηχανισμό;
Ελπίζω το πρώτο τουλάχιστον. -
Έχω ένα μικρό προβληματάκι με τη ζώνη του οδηγού στο αυτοκίνητο μου τις τελευταίες μέρες, μη φανταστείτε τίποτα χοντρό, αλλά κολλάει και δεν ανεβαίνει μόνη της όταν τη βγάζω και θέλει σπρώξιμο με τα χέρια για να πάει στη θέση της.
Αυτό μπορεί να λυθεί με κάνα σπρέυ ή κάποιο λιπαντικό για να ξεκολλήσει πχ ή θα χρειαστώ καμιά αλλαγή σε μηχανισμό;
Καθάρισε την με σαπουνόνερο!
-
Εμένα σε κάποιο σέρβις μου έριξαν προληπτικά χωρίς να έχω πρόβλημα ένα σπρέυ αλλά δεν πρόσεξα τι ήταν....
Ξεκίνα με μια καλή καθαριότητα πρώτα! -
Δεν νομιζω οτι ενα απλο καθαριμα της ζωνης θα ηταν αποτελεσματικο.Το πιο πιθανο ειναι να υπαρχει το προβλημα στον μηχανισμο που μαζευει τη ζωνη.Πιστευω πως καποιο σπρει οπως αναφερει ο onyx! θα κανει δουλεια.Ρωτα λοιπον τον μηχανικο σου,μαλλον θα ξερει περισσοτερο.Καλη χρονια.
-
Κι εγώ έτσι θα περίμενα αλλά το σπρέυ το έριξαν όχι στο μηχανισμό αλλά στην ίδια τη ζώνη....!! Οπότε δεν είναι για να επηρεάσει το μηχανισμό αλλά για να μειώσουν τις τριβές μεταξύ ζώνης και σημείου αγκύρωσης στην κολώνα.
Όπως είπα δεν είχα ακόμα πρόβλημα αλλά το ρούφηγμα της ζώνης βελτιώθηκε. -
Σε κάποια αυτοκίνητα ένα καθαρίσματάκι έχει κάνει δουλειά που δεν το πίστευα. Εξάλλου δεν κοστίζει τίποτα!
-
Οβελίιιιξ, δηλαδή προτείνεις πλύσιμο ζώνης πριν την επέμβαση στον μηχανισμό, που ανάθεμά με αν καταλαβαίνω πώς θα τον ανοίξω χωρίς να γίνει 2012;
-
Προτείνω καθαρισμό πριν την αντικατάσταση αιδεσιμότατε. Επέμβαση στον μηχανισμό τις ζώνης δεν το συζητάω για λόγους ασφαλείας.
-
Λοιπόν σήμερα το μεσημεράκι ασχολήθηκα για 5 λέπτα (δεν είχα πολύ χρόνο δυστυχώς) ακολουθώντας αυτά που μου είπατε.
Έβαλα απλά λίγο νερό σε ένα πανάκι χωρίς σαπουνόνερο και την περασα στα γρήγορα αφού τη ξετύλιξα και καθάρισα λίγο τα τριγύρω και μέσα πλαστικά της ζώνης έως εκεί που έφτανε το δάχτυλο μου και μπορούσα.
Επιτέλους μαζεύει μόνη της και πάλι, βέβαια όχι όπως στις αρχές αλλά βελτιώθηκε δραματικά η κατάσταση.Έχω ακόμα δύο ερωτησούλες όμως.
Νομίζω είχα δει σε ένα ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων πριν αρκετό καιρό ένα σπρέυ της wurth για ζώνες ασφαλείας μήπως είναι για αυτή τη δουλειά; Το γνωρίζει κανείς;Τι σαπούνι να της ρίξω γιατί σκέφτομαι να κάτσω να την πλύνω σχολαστικά μια μέρα που θα βρω χρόνο. Αλλά φοβάμαι μη φθαρεί ή ξεθωριάσει....
Και σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια! Καλή χρονιά να έχετε
-
Σπρέυ ειδικό για ζώνες δεν έχω δει. Μήπως είναι αφρός καθαρισμού ταπετσαρίας? Κι αυτό κάνει.
Στο μαγαζί το κάνω με το σαπούνι που πλενόμαστε και δεν έχω ποτέ πρόβλημα. -
Απλά δες και το μάνιουαλ του οχήματος σου, γιατί λένε τι μπορείς και τι δεν μπορείς να χρησιμοποιείς στον καθαρισμό των ζωνών ασφαλείας. Προφανώς προέρχεται 99% από αμερικανοθρεμμένη παντοφοβία και 1% είναι ουσιαστικό αλλά δεν παύει και αυτό το 1% να είναι σημαντικό.
Προβληματάκι με ζώνη