-
hjg
-
hjg
-
hjg
-
ευθυγραμιση εκανες τελικα???
-
ναι ευθυγραμμιση εκανα υποχρεωτικα γιατι το αυτοκινητο σερνοταν!
-
ωραια τωρα που κολαμε??
-
κολαμε, στο οτι δε δικαιολογειται να αλλαξει τοσο πολυ η γεωμετρια της αναρτησης επειδη αντικατασταθηκε μονο το αμορτισερ, το οποιο κιολας εννοειτε οτι ταιριαζει σ'αυτο το αυτοκινητο
-
Τα Koni για τις boxer μπαίνουν αφού κοπεί το γόνατο , αν δεν γίνει σωστά η δουλειά ή τα γόνατα είναι στραβά .... άστα !!!
http://www.koni.com ..... ψάξε στον κατάλογο και άνοιξε τα notes
-
Τα ελατηρια λετε να ειναι ενταξει(110000κμ), μηπως τα koni-sport θελουν ελατηρια χαμηλωματος? Επειδη η ευθυγραμμιση φαινεται να ειναι οριακη δε μπορω να εχω το κεφαλι μου ησυχο. υπαρχει μηχανημα που να δειχνει αν υπηρξε προβλημα στην τοποθετηση?
-
Οταν λες *η ευθυγράμμιση είναι οριακή *τι εννοείς ;;
-
ότι το κάμπερ δεν επανέρχεται πλέον με ευθυγράμμιση εντός των εργοστασιακών ορίων
-
Το κάμπερ μπορεί να αλλάξει ... ή από στραβά ψαλίδια , ή από στραβά γόνατα , ή από χαμήλωμα των ελατηρίων.
Εαν τα ψαλίδια τα έχεις αλλάξει μένουν τα άλλα δύο.
Παρατήρησες μήπως να έχει χαμηλώσει μπροστά ;; ... εαν ναι θέλουν τα ελατήρια αλλαγή. (σύγκρινε το και με άλλο αυτοκίνητο να είσαι σίγουρος)
Τα αμπορτισέρ μπροστά αλλάζουν με φυσίγγιο , δηλ. κόβεται το γόνατο και περνιέται μέσα το καινούργιο αμπορτισέρ (μόνο στη boxer). Aυτό όπως καταλαβαίνεις θέλει εμπειρία για να μην γίνει ζημιά.Αν όλα είναι καλά , υπάρχουν κάμπερ κιτ για την 146. Είναι δυο έκκεντρες βίδες που αντικαθιστούν την επάνω βίδα από τις δύο στη στήριξη του γόνατου με την πλύμνη. Ετσι μπορεί να ρυθμίζεται το κάμπερ, που διαφορετικά δεν ρυθμίζεται. Βγάζουν διάφορες εταιρείες H&R , Monroe .. και δεν είναι ακριβά.
Πάντως αν οι τιμές του κάμπερ είναι μέχρι -1,5 μοίρες και ομοιόμορφες δεν είναι άσχημα , ίσως σε βοηθούν κιόλας μέσα στη στροφή.
-
Ο χρήστης alfa1 έγραψε:
Τα ελατηρια λετε να ειναι ενταξει(110000κμ), μηπως τα koni-sport θελουν ελατηρια χαμηλωματος? Επειδη η ευθυγραμμιση φαινεται να ειναι οριακη δε μπορω να εχω το κεφαλι μου ησυχο. υπαρχει μηχανημα που να δειχνει αν υπηρξε προβλημα στην τοποθετηση?Με 110,000 χιλιόμετρα τα ελατήρια σίγουρα θα θέλουν αλλαγή.
-
αν τ'αλλαξω να βαλω μαμα ή χαμηλωματος με τα koni-κιτρινα
jh