-
πλακα κανεις? η απαγορευση του junk food εχει ακριβως την ιδια λογικη με το να φοραει ζωνη ο οδηγος (αλλο οι επιβατες)
παθαινεις προβληματα τα οποια δεν ειναι δικαιωμα σου να παθεις γιατι επιβαρυνεις το υπολοιπο συνολο κοιταζοντας να περασεις εσυ καλα
-
Όχι, μιλάω αρκετά σοβαρά. Εντάξει, δεν πιστεύω ότι μπορεί να οδηγάς τσίζμπεργκερ...
Αν εγώ τρώω junk food και συνυπάρχουμε, δεν νομίζω ότι επιβαρύνω την υγεία σου.
Αν εγώ τρώω junk food, όντως επιβαρύνω την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων (ή μήπως όχι; για σκέψου το λίγο...)
Αν δεν φοράω ζώνη και εσύ με χτυπήσεις (με το τεράστιο τσίζμπεργκερ), εκεί που θα μπορούσες να είχες ξεφύγει με υλικές ζημιές, ξαφνικά βρίσκεσαι με το θάνατό μου στην πλάτη σου. Άδικο δεν είναι να σε χρεώσω με θάνατο ενώ θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει και οι δύο;
Η επιβάρυνση στα ασφαλιστικά ταμεία και στο Υπουργείο Υγείας θα μπορούσε να έχει τόσες προεκτάσεις που να μην επιτρέπεται τίποτα απολύτως. Για τη ζώνη και το κράνος απλώς προσπαθούν να σωθούν ζωές (και η δική μου αλλά και αυτού που θα με χτυπήσει, if you know what I mean).
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Πολίτες είναι. Αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν και να αποφασίζουν (η πλειοψηφία τουλάχιστον)._
Η δημοκρατία έχει νόημα όταν οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να κρίνουν και να αποφασίζουν.
Έχεις καταλάβει ότι έχω σταματήσει εδώ και βδομάδες να προσπαθώ να κάνω σοβαρό διάλογο στο παρόν θέμα και απλά τρολλάρω, έτσι;
Δεν πειραζει, προσαρμοζομαι ευκολα.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αν δεν φοράω ζώνη και εσύ με χτυπήσεις (με το τεράστιο τσίζμπεργκερ), εκεί που θα μπορούσες να είχες ξεφύγει με υλικές ζημιές, ξαφνικά βρίσκεσαι με το θάνατό μου στην πλάτη σου. Άδικο δεν είναι να σε χρεώσω με θάνατο ενώ θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει και οι δύο;
Υποθετικο ειναι, αν πηγαινεις με 200 κι εγω με 200 ζωνη ξε-ζωνη πουλους θα παρoυμε και οι δυο μαλλον.. και να σου πω την αληθεια δε βλεπω πως εχω το θανατο σου στην πλατη μου, αν υποθεσουμε οτι ο θανατος σου οφειλεται αποκλειστικα και αποδεδειγμενα στην ελλειψη ζωνης (λεμε τωρα αποφασιζει ετσι το ανακριτικο τροχαιας μετα απο ερευνα ξερω'γω), μαλακια σου που δε φοραγες, εγω που κολλαω; Αν ειναι οτι αν φοραγες ζωνη θα ζουσες, με την ιδια λογικη ας απαγορευτουν και τα διτροχα καθως αν πατησω τον παπακουλα με 100 θα τον στειλω στον ταφο ενω αν ηταν με SUV μαλλον θα ζουσε..
-
Η επιβάρυνση στα ασφαλιστικά ταμεία και στο Υπουργείο Υγείας θα μπορούσε να έχει τόσες προεκτάσεις που να μην επιτρέπεται τίποτα απολύτως.
εγω αυτο κραταω
-
Όχι, μιλάω αρκετά σοβαρά. Εντάξει, δεν πιστεύω ότι μπορεί να οδηγάς τσίζμπεργκερ...Αν εγώ τρώω junk food και συνυπάρχουμε, δεν νομίζω ότι επιβαρύνω την υγεία σου.
Αν εγώ τρώω junk food, όντως επιβαρύνω την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων (ή μήπως όχι; για σκέψου το λίγο...)
Η επιβάρυνση στα ασφαλιστικά ταμεία και στο Υπουργείο Υγείας θα μπορούσε να έχει τόσες προεκτάσεις που να μην επιτρέπεται τίποτα απολύτως. Για τη ζώνη και το κράνος απλώς προσπαθούν να σωθούν ζωές (και η δική μου αλλά και αυτού που θα με χτυπήσει, if you know what I mean).
και ρχομαστε στα λογια του αλλο που τις προαλλες μας ελεγε να φοραμε κρανος σ ολες τις δραστηριοτητες και να μην κυνηγαμε την ηδονη. Μηπως ειχε δικιο αραγες ????
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Πολίτες είναι. Αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν και να αποφασίζουν (η πλειοψηφία τουλάχιστον)._
Η δημοκρατία έχει νόημα όταν οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να κρίνουν και να αποφασίζουν.
Έχεις καταλάβει ότι έχω σταματήσει εδώ και βδομάδες να προσπαθώ να κάνω σοβαρό διάλογο στο παρόν θέμα και απλά τρολλάρω, έτσι;
Δεν πειραζει, προσαρμοζομαι ευκολα.
Θα σου χρειαστεί τώρα που πιάνουν τα κρύα με τόσο μπες βγες...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Θα σου χρειαστεί τώρα που πιάνουν τα κρύα με τόσο μπες βγες...
Τι να κανουμε... Θα το υποστουμε εαν δε γινεται αλλιως.
Το πολυ πολυ να παρω e-cig για εξω...
-
σχόλιο στο http://tvxs.gr/news/υγε% ... ents-title
Το ζήτημα της ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος έχει διχάσει την Αριστερά (ορθόδοξη, αντικαπιταλιστική, ριζοσπαστική ή ανανεωτική) περισσότερο από το θέμα της αποδέσμευσης από την Ε.Ε, τη στάση στα εθνικά θέματα, την υποψηφιότητα Αλαβάνου ή το Αριστερό Βήμα Διαλόγου. Οι πρώην καπνιστές αποδεικνύονται πολύ χειρότεροι από τους πρώην Αριστερους σε όλες τις αποχρώσεις τους. Από τα μέλη και στελέχη του ΕΕΚ μέχρι το ΝΑΡ, το ΚΚΕ (μ-λ), το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ (εκτός της Λιάνας) τουλάχιστον οι μισοί (κατά 90% όσοι δεν καπνίζουν ή έκοψαν προσφάτως το τσιγάρο) τάσσονται με φανατισμό υπερ του φασιστικού χαφιεδο-μέτρου του ΠΑΣΟΚ. Η έλλειψη αλληλεγγύης στους καπνιστές έχει τη βάση της στην περίφημη 'αριστερή καπνιστική τρομοκρατία' των τελευταίων 40 (τουλάχιστων) ετών. Από τη δικτατορία μέχρι τις αρχές της νέας χιλιετίας το 85% των Αριστερών ήταν μανιώδεις καπνιστές. Κάθε φοιτητική ή εργατική συνέλευση θύμιζε θάλαμο αερίων, τα μάτια δάκρυζαν, η μύτη έκαιγε κ.τ.λ. Τώρα αισθάνονται ότι παίρνουν την εκδίκηση τους για όσα πέρασαν από τους 'συντρόφους που τους τράβαγαν από το μανίκι' και 'τους ανάγκαζαν να εισπνέουν τον καπνό τους' . 'Το μέτρο προστατεύει τους μη καπνιστές' είναι η δικαιολογία που προτάσσουν οι εκσυγχρονιστές ακροαριστεροί που δεν προτάσσουν ούτε το ελάχιστο αίτημα τα δισεκατομμύρια που εισπράττει το κράτος από τους φόρους στον καπνό να πηγαίνουν για δωρεάν περίθαλψη όλων των ειδών λευχαιμίας και όχι για να πληρώνουμε τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ή για ενίσχυση των τραπεζών. Το γεγονός ότι εισπνέουμε απείρως περισσότερα και πιο βλαβερά για την υγεία καυσαέρια από τα εκατομμύρια αυτοκίνητα και την ολική καταστροφή του περιβάλλοντος αποσιωπάται. Αυτή η ελάχιστα ταξική προσέγγιση ωστόσο δείχνει και τα όρια της 'αλληλεγγύης' τους. Το μέτρο προβλέπει όσους δεν καπνίζουν να χαφιεδίζουν τους συναδέλφους τους που καπνίζουν. Τα μαγαζιά θα χαφιεδίζουν το ένα το άλλο με συνεχείς καταγγελίες για 'παραβάσεις'. Εκατοντάδες μπάτσοι της αντικαπνιστικής θα παίρνουν πριμ παραγωγικότητας αν πιάνουν περισσότερους παραβάτες. Για τους καπνιστές που καπνίζουν στις τουαλέτες και δεν εξορίζονται στην ύπαιθρο προβλέπεται ακόμα και ποινή φυλάκισης. Παλιότερα ακόμα και στα σχολεία υπήρχαν καπνιστήρια! Τώρα καταργούνται από κάθε εργασιακό χώρο.
Στις αμερικάνικες νεανικές χαζοκωμωδίες τα αμερικανάκια καπνίζουν μόνο 'μαύρο' που θεωρείται cool, ενώ καπνό καπνίζουν μόνο οι περιθωριακοί. Εργαζόμενοι απολύονται από τις δουλειές τους στις ΗΠΑ γιατί καπνίζουν εκτός γραφείου παρά την απαίτηση της εργοδοσίας ότι θα απολύονται οι καπνιστές. (υπάρχει συγκεκριμένο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Boston Legal με την αγωγή που κατέβαλε μια καπνίστρια στους εργοδότες της που βασίζεται σε αληθινό γεγονός. Η νομική εταιρεία στη σειρά κερδίζει 19 στις 20 περιπτώσεις. Η αγωγή της απολυμένης καπνίστριας είναι μια από τις μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού υποθέσεις που η εταιρεία 'ηττήθηκε'.) ¨Οπως και οι μη καπνιστές έχουν δικαίωμα να μην εισπνέουν τον καπνό των άλλων έτσι και όσοι καπνίζουν δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως πολίτες 'Β κατηγορίας. Η ολοκληρωτική καταστολή στο 50% του ενεργού πληθυσμού που καπνίζει δεν γίνεται για να προστατεύσει την υγεία μας. Η λογική 'διαίρει και βασίλευε' που εφαρμόζει το κεφάλαιο κυρίως στις εργασιακές σχέσεις στην αντικαπνιστική εκστρατεία είναι πολύ πιο ισχυρή και με μεγάλο έρεισμα στην ελληνική κοινωνία. Νέο κύμα απαγορεύσεων προετοιμάζεται, πολύ πιο σκληρών και περιοριστικών για τις δημοκρατικές και λαϊκές ελευθερίες. Και για άλλη μια φορά η κοινωνία θα διχαστεί, για άλλη μια φορά το 'κόμμα των νοικοκυραίων' θα τεθεί αντιμέτωπο με τον κόσμο που αντιστέκεται στη βαρβαρότητα και το φασισμό. -
-
Απίστευτο γέλιο το κείμενο - μέχρι και αφίσες αριστερών ομάδων εναντίον του νόμου είδα.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Υποθετικο ειναι, αν πηγαινεις με 200 κι εγω με 200 ζωνη ξε-ζωνη πουλους θα παρoυμε και οι δυο μαλλον.. και να σου πω την αληθεια δε βλεπω πως εχω το θανατο σου στην πλατη μου, αν υποθεσουμε οτι ο θανατος σου οφειλεται αποκλειστικα και αποδεδειγμενα στην ελλειψη ζωνης (λεμε τωρα αποφασιζει ετσι το ανακριτικο τροχαιας μετα απο ερευνα ξερω'γω), μαλακια σου που δε φοραγες, εγω που κολλαω; Αν ειναι οτι αν φοραγες ζωνη θα ζουσες, με την ιδια λογικη ας απαγορευτουν και τα διτροχα καθως αν πατησω τον παπακουλα με 100 θα τον στειλω στον ταφο ενω αν ηταν με SUV μαλλον θα ζουσε..
Σταματάω γιατί η συζήτηση θα κρατήσει επ'άπειρον, διαφωνώ με την αναγκαστική γενικοποίηση σε όλα. Δεν μπορεί ο νόμος να βγάλει μια κοινή γραμμή απέναντι σε όλες τις καταστάσεις και σε κάθε περιβάλλον, θα υπάρχουν πάντα σημεία που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν.
Εκτίμησή μου είναι ότι ως skye, στα @@ σου θα με έγραφες και ζώνη να μη φορούσα και θα πατούσες τα μυαλά μου με το παπούτσι σου και φυσικά να περνούσε ο Qsis με το γκόλντεν μπέργκερ του. Αν πάμε όμως στην πραγματικότητα, ως και τις τύψεις θα κουβαλούσες και πιθανότατα κάποιες νομικές ευθύνες, αν εγώ το ζώον δεν φρόντιζα να κάνω το ελάχιστο δυνατό για να σωθώ.
@qsis
Το σύστημα ασφάλισης χαίρεται μερικές φορές αν πεθαίνουμε. Αρκεί να είναι προς τα 65. -
δεν πεθαινεις ετσι ευκολα και μεχρι να το κανεις θα θες πολυ ακριβη νοσηλεια και φαρμακα
(+ οτι μπορεις να παψεις να εισαι παραγωγικος και να πληρωνεις εισφορες) -
Βλεπω παντως κατι παραδειγματα ρε παιδι μου...
'Τρωω junk food αλλα δεν ενοχλω τους γυρω μου...''---κανω κακο δηλαδη μονο σε εμενα..
''Παω με 200 χαω αλλα σε αδειο δρομο''---οποτε δεν παλι μονο σε εμενα κανω κακο...
Διαβασαμε μεχρι κ οτι ''πηδαω το κατοικιδιο μου''---Αλλα στο σπιτι μου αρα δεν σε αφορα...
Τελικα ο ''εχθρος'' ποιος ειναι?Το τσιγαρο η επιβαρυνση της ''υγειας''?
Γιατι κ εγω κανω καμια μυτια που κ που,σπιτι μου φυσικα,οποτε δεν τρεχει κ τπτ...Αλλα μου λενε πως ειμαι παρανομος..
Τελικα ποιο ειναι το ζητουμενο?
Γιατι ξαφνικα τοση καψα για την ντεμεκ υγεια?
Εγω δεν ειδα κανεναν να παραπονιεται που ο γιος του δεν εχει ενα δημοτικο γηπεδο να παιξει ποδοσφαιρο παντως...
Αρα μαλλον η υγεια δεν ειναι το ζητουμενο...
Γενικα υπαρχουν πολλα που βλαπτουν αλλα δεν γινεται κ αλλιως...
Απο την αλλη τετοια υστερια για το τσιγαρο δεν δικαιολογειται..
Με αυτο το νομο το μοναδικο που εχει συμβει ειναι πως μερικοι νομιζουν πως βρηκαν κωλους να Γ@μησουν..
Ο αλλος δηλαδη που θα παει σε ενα μπαρ μια φορα το μηνα απαιτει να εχει αερα απο το σειχ σου μεσα?..
Κατα τη γνωμη μου ισως θα ηταν καλυτερο να παραπονεθουμε για τιποτα αλλο πρωτα κ οταν λυσουμε σημαντικοτερα
ζητηματα...Τοτε να αναφερθουμε κ στο τσιγαρο... -
Ο χρήστης deltasailor έγραψε:
Γιατι ξαφνικα τοση καψα για την ντεμεκ υγεια?Tι εννοείς με το ντεμέκ υγεία; Τι σημαίνει ντεμέκ;
Η πλάκα είναι πως τόσα χρόνια, εμείς που δεν καπνίζουμε, το μόνο που κάναμε/λέγαμε ήταν πως μυρίζουμε τσιγάρο και πως βήχουμε με τον καπνό σας και έμενε εκεί. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ αυτές τις μέρες ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ υστερικό, εσείς το προκαλέσατε, δεν κάνετε τουμπεκί όπως κάναμε εμείς. Λουστείτε τα, δυστυχώς...
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Γιατι ξαφνικα τοση καψα για την ντεμεκ υγεια?
Tι εννοείς με το ντεμέκ υγεία; Τι σημαίνει ντεμέκ;
Η πλάκα είναι πως τόσα χρόνια, εμείς που δεν καπνίζουμε, το μόνο που κάναμε/λέγαμε ήταν πως μυρίζουμε τσιγάρο και πως βήχουμε με τον καπνό σας και έμενε εκεί. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ αυτές τις μέρες ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ υστερικό, εσείς το προκαλέσατε, δεν κάνετε τουμπεκί όπως κάναμε εμείς. Λουστείτε τα, δυστυχώς...
Λουσου εσυ προς το παρον το νομο που δεν εφαρμοζεται πουθενα...
-
Eδώ που είμαι (Αγγλία) τον λούζομαι πολύ καλά, εφαρμόζεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Όταν κατεβαίνω Ελλάδα, εκεί που πάω για καφέ (τουλάχιστον όλο τον Σεπτέμβριο που ήμουν κάτω) το κάπνισμα είχε μειωθεί τουλάχιστον κατά 80%, οπότε πάλι καλά τον λούστηκα. Περαστικά σας...
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Eδώ που είμαι (Αγγλία) τον λούζομαι πολύ καλά, εφαρμόζεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ. -
πολλα post αγαπης βλεπω...
-
Ενα ωραιο απο Νικο Δημου
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#3] (Το τσιγάρο το τελευταίο...)