-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
αλλά ακόμα και με L ρε γμτ στα 800 υψηλός θόρυβος
Δημητρη,εχεις μαυρα μεσανυχτα ρε συ.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
καλά αυτό το ξέρω, αλλά πες μου πιο συγκεκριμένα τι μπορώ να κάνω ?
ωχ τώρα το δα έγραψα μαλακία: με 50D ήθελα να γράψω, ο φακός δεν 'φτιάχνει' τον θόρυβο (ή μήπως απειροελάχιστα? )
-
Αχ αχ αχ...
Και να πεις οτι δεν σου εχω πει ενα σορό φορές στο παρελθόν πως και τι πρέπει να κάνεις;
Α ρε Δημήτρη... -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Αχ αχ αχ...Και να πεις οτι δεν σου εχω πει ενα σορό φορές στο παρελθόν πως και τι πρέπει να κάνεις;
Α ρε Δημήτρη...επανάληψη μήτηρ μαθήσεως
σοβαρά τώρα, ο τύπος έτρεχε συνέχεια σ'όλη τη σκηνή πέρα δώθε, ο πιο φωτεινός φακός μου είναι 4 (εκτός απ'τον 50 1., ο φωτισμός δεν ήταν αρκετός, τι να έκανα για να βγάλω μια σωστή και καθαρή πόζα ? να τον παρακαλέσω δεν έπαιζε! α και το φλας απαγορευόταν από κοντά
-
α) Από την στιγμή που κάποιος φωτογράφος ξεκινάει μια δουλειά και λέει οκ από σήμερα θα τραβάω και θα πληρώνομαι για αυτό, δεν επιτρέπετε να μην γνωρίζει την μηχανή του, σαν την παλάμη του!
Δεν χρειάζεται να κοιτάς τι κουμπί πρέπει να πατήσεις... πρέπει να το ξέρεις από έξω και να μην βγάλεις καν το μάτι σου από το σκόπευτρο.
Τα περί κουμπί ΟΚ και κουμπί κλικ (κλείστρου) τα ακούω βερεσέ. Και πες οκ, έκανες το λάθος, άνθρωπος είσαι, όπως όοοολοι οι φωτογράφοι μπορούν να κάνουν λάθος. Δεν βλέπεις στην οθονούλα ότι τραβάει Jpeg και όχι raw ;β) Τα κουνιόταν, χόρευε, κάπνισε ή έπαιζε το πουλί του δημοσίως, ούτε αυτά με συγκινούν.
Για να κάνεις μια σωστή δουλειά, δεν σου κάνει μια μηχανή και ένας φακός.
Πάνω από όλα, πρέπει να ξέρεις να τραβάς το θέμα σου.
Έτρεχε; καλώς το έκανε... για αυτό υπάρχει το panning και το al servo.γ) Κακός φωτισμός; Oh lala! 100 ταχύτητα για να τον πιάνεις (ίσως και με λιγότερο και σωστό panning να μην είχες πρόβλημα) και iso από 1250 και πάνω. Και το θέμα κόκκου υπάρχουν ένα σορό προγράμματα που θα σε βοηθήσουν.
Διάφραγμα το χαμηλότερο δυνατό... 4; 4 μια χαρά είναι και αυτό!δ) Και φυσικά εννοείτε ότι το φλας απαγορεύεται δια ροπάλου σε τέτοιες εκδηλώσεις!
Αν δεν μπορείς να τραβάς χωρίς φλας, μην τραβάς καθόλου. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
+1
Επίσης εδώ:
δε μπορούν να κάνουν το κουμπί κλικ για ΟΚ στην canon?
πήγα να επιλέξω από το menu να βγάζει και raw και αντί να πατήσω το μεσαίο οκ πάτησα το κλικ και τράβηξα καμιά 1300 φωτό έτσι
πανάθεμα με αν κατάλαβα τι εννοείς! Αφού η μηχανή κάνει ακριβώς αυτό που ρωτάς!
β) Τα κουνιόταν, χόρευε, κάπνισε ή έπαιζε το πουλί του δημοσίως, ούτε αυτά με συγκινούν.
Για μισό... αν έπαιζε το πουλί του δημοσίως θα ήταν όντως αξιομνημόνευτο!
-
Ζορζ δεν πατησα το μεσαίο αλλά του κλειστρου
Θάνο έχεις χίλια δικια όμως δε το πήρα χαμπάρι
Με servo ήμουν btw.ποιο προγράμμα εξαλείψει εντελώς τον θορυβο;καλύτερα δεν είναι να βγαίνει εξαρχής καλά η φωτογραφία από το να βασίζεται σε προγράμματα
Μετά;Θ ανάβασω καμία αύριο
Γάμων τη διόρθωση του αιφον!
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Ρε συ,μηπως παιρνεις κατι;
Γαμω το μου ρε συ,αλλα ειλικρινα σε εχω χασει εντελως.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ρε συ,μηπως παιρνεις κατι;
Γαμω το μου ρε συ,αλλα ειλικρινα σε εχω χασει εντελως.
Το iphone έχει αυτόματη διόρθωση η οποία προφανώς του χαλάσε το πόστ
Μπορείς να την απενεργοποιήσεις πάντως. -
Ανδρέα αυτό που λέει ο mirage
-
Τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Κιάτου έχουμε κινήσει τις διαδικασίες, ώστε να ιδρυθούμε νόμιμα ως λέσχη, να έχουμε καταστατικό, Δ.Σ. κτλ. Φυσικά ο λόγος όλης αυτής της ταλαιπωρίας (γιατί μόνο εύκολο δεν είναι...) είναι το δικαίωμα επιχορηγήσεων και άλλα έσοδα.
Έχετε καμία ιδέα για το όνομα της λέσχης; Θα είναι πχ 'Φωτογραφική Λέσχη Κιάτου - Διάφραγμα (λέμε τώρα)'. Έχετε καμία ιδέα να προτείνετε; Δε μου κατεβαίνει τίποτα το καλό
-
Με το καλό Θύμιο για την ίδρυση της Λέσχης! Και σκέτο Φωτογραφική Λέσχη Κιάτου μια χαρά μου ακούγεται.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Κιάτου έχουμε κινήσει τις διαδικασίες, ώστε να ιδρυθούμε νόμιμα ως λέσχη, να έχουμε καταστατικό, Δ.Σ. κτλ. Φυσικά ο λόγος όλης αυτής της ταλαιπωρίας (γιατί μόνο εύκολο δεν είναι...) είναι το δικαίωμα επιχορηγήσεων και άλλα έσοδα.Έχετε καμία ιδέα για το όνομα της λέσχης; Θα είναι πχ 'Φωτογραφική Λέσχη Κιάτου - Διάφραγμα (λέμε τώρα)'. Έχετε καμία ιδέα να προτείνετε; Δε μου κατεβαίνει τίποτα το καλό
Δες το nick μου στο flickr.
[pm για να συζητήσουμε τα royalty fees ] -
Σωστός ο balo!
-
Barely legal photo club.
(εγγυημένη επισκεψιμότητα)
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Έχετε καμία ιδέα για το όνομα της λέσχης; Θα είναι πχ 'Φωτογραφική Λέσχη Κιάτου - Διάφραγμα (λέμε τώρα)'. Έχετε καμία ιδέα να προτείνετε; Δε μου κατεβαίνει τίποτα το καλό
Το 'διαφραγμα' κατι απο αντισύλληψη μου κανει
Το κλικ ομως ?Συμφωνω με τον Νick-K αφηστε το σχετο.
-
Και το Μπάμπης καλό είναι ρε παιδιά...
-
htanso να το κάνετε εις χάρην του καθηγητή που σας δίδαξε και σας έβαλε στον σωστό το δρόμο αχάριστα τομάρια
Θάνο, παίζει να κάνεις κανά σεμινάριο πιο κοντά φέτος ?
-
Άγνωστο μαν...
-
Έχω ξεκινήσει και ασχολούμαι και εγώ με την φωτογραφία εδώ και 2 μήνες περίπου, με την αγορά μια Canon 500D. Διαβάζω και το βιβλίο του Τάσου Σχίζα παράλληλα, το οποίο είναι εκπληκτικο!
Ωστόσο θα ήθελα μια γνώμη σχετικά με τις φωτογραφίες μου, αν γίνεται.Ευχαριστώ
Φωτογραφία. Ασχολείστε;