-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Αλήθεια με τι ταχύτητες , τι χρήση και σε τι συνθήκες έχει επιτευχθεί αυτή η τιμή κατανάλωσης?
Έχει συνάδελφος το δικίνητο , αλλά συνήθως βλέπει 8+.2300 στροφες μαξ, 70 τελικη, χωρις συνεπιβατες, στην ευθεια της νεβαδα, χωρις ανεμο.
Το 8+ ειναι μια χαρα, μην προβληματιζεται οτι κανει κατι λαθος.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Αλήθεια με τι ταχύτητες , τι χρήση και σε τι συνθήκες έχει επιτευχθεί αυτή η τιμή κατανάλωσης?
Έχει συνάδελφος το δικίνητο , αλλά συνήθως βλέπει 8+.2300 στροφες μαξ, 70 τελικη, χωρις συνεπιβατες, στην ευθεια της νεβαδα, χωρις ανεμο.
Το 8+ ειναι μια χαρα, μην προβληματιζεται οτι κανει κατι λαθος.
Δεν διαφωνώ , ούτε στην επίτευξη της χαμηλής κατανάλωσης του costaslio , ούτε μου φαίνονται πολλά τα 8+ του συναδέλφου μου.
Απλά , η 'απορία' μου προσπαθεί να καταδείξει ότι είναι ανώφελο να αναζητούμε την ελάχιστη κατανάλωση (αν σκεφτείς ότι με το βενζινοφάγο Bravo μου , πέτυχα 4,2l/100km κάνοντας αλλαγές στις 1800στρ/λεπτό με μέση ταχύτητα 43km/h... ). -
Για δοκιμη το εκανα κι εγω καποια στιγμη. Το ψιλοεκανα και προσφατα με τις απεργιες των βυτιων
Αλλα σε μονιμη βαση, μπορει να οδηγησει ανθρωπος ετσι; Το 5.8 ειναι ουτοπικο, δεν αναφερεται καν στον μεσο οδηγο, στην μεση διαδρομη, κλπ.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Για δοκιμη το εκανα κι εγω καποια στιγμη. Το ψιλοεκανα και προσφατα με τις απεργιες των βυτιωνΑλλα σε μονιμη βαση, **μπορει να οδηγησει ανθρωπος ετσι; **Το 5.8 ειναι ουτοπικο, δεν αναφερεται καν στον μεσο οδηγο, στην μεση διαδρομη, κλπ.
Οχι βέβαια...γι αυτό και επιστρέφουμε στις καταναλώσεις των 8,0-13,5l/100km
Τουλάχιστον μετά σου μένει η ικανοποίηση 'το πάτησα το άτιμο'! -
Ο χρήστης pro έγραψε:
Για δοκιμη το εκανα κι εγω καποια στιγμη. Το ψιλοεκανα και προσφατα με τις απεργιες των βυτιωνΑλλα σε μονιμη βαση, μπορει να οδηγησει ανθρωπος ετσι; Το 5.8 ειναι ουτοπικο, δεν αναφερεται καν στον μεσο οδηγο, στην μεση διαδρομη, κλπ.
Μα σε μόνιμη βάση κάνω αυτό που κάνω!!!!
-
Μπράβο βρε Δαλάι...
-
Εντυπωσιακό νούμερο αυτή η κατανάλωση!
Προς στιγμή νόμισα πως πρόκειται για Pixo Crossover!!! -
Παιδιά.... υπήρξα γκαζάκιας και φτιασίδωνα τα αμάξια μου , έφτασα σε σημείο το 1992 να παίρνω 70.000 δρχ μισθό και να θέλω για βενζίνη 50.000 δρχ και τα υπόλοιπα... φτιασιδώματα!!!!
Τώρα πλέον έχω βάλει μυαλό , μπορεί να σας φαίνομαι υπερβολικός αλλά όταν κάνω ταμείο ... δεν πονάω!!!!! -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Παιδιά.... υπήρξα γκαζάκιας και φτιασίδωνα τα αμάξια μου , έφτασα σε σημείο το 1992 να παίρνω 70.000 δρχ μισθό και να θέλω για βενζίνη 50.000 δρχ και τα υπόλοιπα... φτιασιδώματα!!!!
Τώρα πλέον έχω βάλει μυαλό , μπορεί να σας φαίνομαι υπερβολικός αλλά όταν κάνω ταμείο ... δεν πονάω!!!!!συμφωνω, ειναι πολυ σημαντικο να δινεις 20.000€ για να παρεις νεο αμαξι (πουλωντας το παλιο), για να γλυτωνεις 5€/γεμισμα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
συμφωνω, ειναι πολυ σημαντικο να δινεις 20.000€ για να παρεις νεο αμαξι (πουλωντας το παλιο), για να γλυτωνεις 5€/γεμισμα.Δε κατάλαβες διότι δε θές να καταλάβεις εγώ όμως θα σου το πω και αν θες θα το καταλάβεις!
Οδηγώντας στην Αθήνα είχα κατανάλωση 10 λίτρα , εδώ έχω 6 λίτρα ! Κάνω 1000 χιλιόμετρα τον μήνα , άρα αντί για 100 λίτρα βενζίνη (οδηγώντας ... γρήγορα) θέλω 60 λίτρα! Τα 40 λίτρα που κερδίζω κάνουν 60€ !!! 60€ πληρώνω για τα Γερμανικά που κάνει η κόρη μου κάθε μήνα!!!! Τα 20.000 τα έδωσα για να έχω ένα ασφαλές αμάξι για την οικογένεια και για μένα και με ευχαριστεί να το οδηγώ , δεν είναι απαραίτητο να τρέχω σαν τρελός για να το ευχαριστηθώ!!!!!
Κατάλαβες ή όχι και αν κατάλαβες δεν γλυτώνω 5€ το γέμισμα αλλά 60€ τον μήνα ή 720€ τον χρόνο!!!! -
αν σε ενδιαφεραν τα 60€/μηνα, δε θα αλλαζες αυτοκινητο
αλλωστε, εκει που κινεισαι, με μωτ 20χαω, ολα ασφαλη ειναι.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αν σε ενδιαφεραν τα 60€/μηνα, δε θα αλλαζες αυτοκινητοαλλωστε, εκει που κινεισαι, με μωτ 20χαω, ολα ασφαλη ειναι.
Με το άλλο ήθελα 1000€ τον χρόνο για σέρβις ανταλλακτικά και 700€ περισσότερα τον χρόνο από αυτό για βενζίνη! Και ταξιδεύω 2-3 φορές τον χρόνο(θέμα ασφάλειας) !!! Και με πείραζαν τα παιδιά έτριζε το άλλο και έκανε θόρυβο!!!! Οικονομία έκανα που το πήρα , ειλικρινά στο λέω !!! Χώρια το πρεστίζ διότι αναβαθμίστηκα και επαγγελματικά!!!!
-
καταναλωση qq 2.0 απο computer αυτ/του.
αθηνα-ξανθη 700 χλμ =9.3 λιτρα/100 χλμ.
επιβατες+αποσκευες=300 κιλα.
μ.ω.τ.=112χλμ/ωρα.
διαρκεια ταξιδιου=6.15.
το cruise control συνεχεια στα 135-140 αλλα λογω κινηση μεχρι θηβα-διοδια-Τεμπη μου επεσε στα 112.Τα ιδια εκαψε και στο γυρισμο αν και πηραμε κουραμπιεδες,καριοκες και ουζα και βαρυνε λιγο παραπανω!!!!
Και κατι για το cruise=στις μεγαλες ανηφορες θελει λιγη βοηθεια απο τον οδηγο [πατημα γκαζι απο πριν] γιατι το εβλεπα να κουραζοταν αφου ειναι το χειροκινητο.
Γενικα καλο ταξιδι λογω καλου καθισματος οδηγου.Μονο στις στροφες πανω απο την καβαλα εγερνε αρκετα στα 130-140. -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Χώρια το πρεστίζ διότι αναβαθμίστηκα και επαγγελματικά!!!!Μουνοπαγίδα το qashqai.
-
Μετά τα πρώτα 5000 χιλιόμετρα με το κασκάι 1,6 εδώ στην Σάμο έβγαλα τα τελικά αποτελέσματα περί κατανάλωσης!!!!
Ο υπολογιστής του αμαξιού μου έγραψε για τα 896 χιλιόμετρα που έκανα: 5,7 λ/100χιλιόμετρα, στην πραγματικότητα όμως αφού έβαλα 54,70 λίτρα βενζίνης το έφερε 6,1 λ/100χιλιόμετρα!!!
Συμπέρασμα καίει 30% λιγότερο από το παλιό μου αμάξι !!!!
Πάρα πολύ καλό!!!
Ευχαριστώ! Γειά σας!!! -
το παλιο αμαξι στη Σαμο η στην Αθηνα?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το παλιο αμαξι στη Σαμο η στην Αθηνα?Σάμο.....
-
Costaslio ... αμάρτησα..
Σήμερα πήγα και έκλεισα το Octavia.. -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Costaslio ... αμάρτησα................καλοτάξιδο!!!!!
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Costaslio ... αμάρτησα..
Σήμερα πήγα και έκλεισα το Octavia..Με το καλό η παραλαβή!
Δεν είσαι εσύ ο αμαρτωλός. Η επιλογή σου είναι ... θελκτική σαν 'αμαρτεία'!
ΥΓ. Τι μου κάνεις τωρα ... τρεις μέρες πριν κλειστεί το λευκό QQ!!! Πάλι στη Skoda θα βρεθώ!
Στο τέλος κληρωση θα γίνει!
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)