-
Συγνωμην αλλα αυτο που ισχυριζεσαι θα ηταν πολυ αστειο αν δεν ηταν τοσο σοβαρη η υποθεση.
-
Ο χρήστης VassilisAl έγραψε:
Ποιο ειναι το επαγγελμα σου αν επιτρεπεται?Ιστορικός προσπαθώ να γίνω,ή καλύτερα υποτίθεται οτι είμαι.
Ειμαι σιγουρος γιατι αντιθετα με πολλους καταλαβαινω για τι οδηγους μιλαμε. Ο MS του αφησε ακριβως οσο χωρο χρειαζοταν οχι για να του κανει χαρη αλλα για μην χτυπησουν! Ν αμυνθει ηθελε, οχι να τον χτυπησει. Αν ηθελε το 2ο θα το ειχε κανει!
Το ξέρεις κ ο ίδιος οτι α)δεν είσαι σίγουρος κ β)δεν μπορείς να καταλάβεις αυτά τα περιστατικά.Μπορείς βέβαια όπως όλοι μας να τα προσεγγίζεις,αλλά σε καμία περίπτωση να τα αντιληφθείς-ούμε πλήρως εφόσον υπολείπεσαι-πόμαστε της απαραίτητης εμπειρίας.-δεν είσαι-είμαστε πιλότος-οι της Φ1-.Κοινώς κουβέντα να γίνεται!
Φιλε sosna, εγω δεν μπορω να εξηγησω την σιγουρια σου οτι ξερεις περισσοτερα απ ολους απο την στιγμη που δεν ξερεις ποιοι ειναι οι αλλοι και τι κανουν στην ζωη τους...
Δυστυχώς κάπου παρανόησες.Προσωπικά έχω ως μότο το εν οιδα οτι ουδέν οίδα κ το γηράσκω αει διδασκόμενος,κατά συνέπεια δεν έχω την πεποίθηση της αυθεντίας!
Γνωρίζω πολύ καλά όμως οτι γεννήθηκα με λογική,την οποία στο διηνεκές κ καλλιέργησα-γώ.
Κ για την ιστορία,τα αφοριστικώς επιπόλαια πόστς σου,σε υποτιμούν,αφού δηλώνεις σίγουρος για κάτι που εκ των πραγμάτων αγνοείς.
Σόρρυ αν αισθάνθηκες οτι σε έθιξα,αλλά θα σου πρότεινα να ξαναδεις με κρύο μυαλό κ χωρίς προκατάληψη το περιστατικό.Φαντάσου οτι βλέπεις δύο τυχαία μονοθέσια,πέρα από ονόματα-χρώματα μονοθεσίων-προιστορία κτλ.Η κίνηση αυτή καθαυτή δεν σου φαντάζει επικίνδυνη?
-
Ο χρήστης sosna έγραψε:
Ποιο ειναι το επαγγελμα σου αν επιτρεπεται?
Ιστορικός προσπαθώ να γίνω,ή καλύτερα υποτίθεται οτι είμαι.
Ειμαι σιγουρος γιατι αντιθετα με πολλους καταλαβαινω για τι οδηγους μιλαμε. Ο MS του αφησε ακριβως οσο χωρο χρειαζοταν οχι για να του κανει χαρη αλλα για μην χτυπησουν! Ν αμυνθει ηθελε, οχι να τον χτυπησει. Αν ηθελε το 2ο θα το ειχε κανει!
Το ξέρεις κ ο ίδιος οτι α)δεν είσαι σίγουρος κ β)δεν μπορείς να καταλάβεις αυτά τα περιστατικά.Μπορείς βέβαια όπως όλοι μας να τα προσεγγίζεις,αλλά σε καμία περίπτωση να τα αντιληφθείς-ούμε πλήρως εφόσον υπολείπεσαι-πόμαστε της απαραίτητης εμπειρίας.-δεν είσαι-είμαστε πιλότος-οι της Φ1-.Κοινώς κουβέντα να γίνεται!
Φιλε sosna, εγω δεν μπορω να εξηγησω την σιγουρια σου οτι ξερεις περισσοτερα απ ολους απο την στιγμη που δεν ξερεις ποιοι ειναι οι αλλοι και τι κανουν στην ζωη τους...
Δυστυχώς κάπου παρανόησες.Προσωπικά έχω ως μότο το εν οιδα οτι ουδέν οίδα κ το γηράσκω αει διδασκόμενος,κατά συνέπεια δεν έχω την πεποίθηση της αυθεντίας!
Γνωρίζω πολύ καλά όμως οτι γεννήθηκα με λογική,την οποία στο διηνεκές κ καλλιέργησα-γώ.
Κ για την ιστορία,τα αφοριστικώς επιπόλαια πόστς σου,σε υποτιμούν,αφού δηλώνεις σίγουρος για κάτι που εκ των πραγμάτων αγνοείς.
Σόρρυ αν αισθάνθηκες οτι σε έθιξα,αλλά θα σου πρότεινα να ξαναδεις με κρύο μυαλό κ χωρίς προκατάληψη το περιστατικό.Φαντάσου οτι βλέπεις δύο τυχαία μονοθέσια,πέρα από ονόματα-χρώματα μονοθεσίων-προιστορία κτλ.Η κίνηση αυτή καθαυτή δεν σου φαντάζει επικίνδυνη?
Συγνωμη, τ οτι προσπαθεις να γινεις ιστορικος σημαινει οτι ξερεις καλυτερα απο εμενα (και αλλους) για παλαιοτερα περιστατικα? Δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Και ειδικα λογω του επαγγελματος σου θα επρεπε να ξερεις πως τετοιες κινησεις εχουν γινει και παλαιοτερα απο οδηγους-θρυλους και ουσιαστικα ειναι αυτο που τους χαρακτηριζει. Και τα περιστατικα συγκρινονται καθαρα γιατι σε ολες τις περιπτωσεις μιλαμε για F1 και για επικινδυνη κινηση.
Σχετικα με την επικινδυνοτητα αυτης του MS, ειλικρινα εχω αρχιζει να κουραζομαι. Εχω γραψει τουλαχιστον 3 φορες οτι δεν ειπα πως δεν ειναι επικινδυνη! Αυτο το παραδεχτηκα! Αυτο που μ ενοχλει ειναι οι ακραιες αντιδρασεις του τυπου 'θα τον σκοτωνε, ο δολοφονος' κλπ! Διαβαστε ρε παιδια τα post πριν πειτε κατι... Κριμα ειναι να λεω συνεχεια τα ιδια πραγματα...
Τελος, δεν αισθανθηκα οτι μ εθιξες. Οταν ομως λες σε καποιον 'επετρεψε μου να ξερω περισσοτερα απο εσενα' οταν εσυ ο ιδιος δεν ξερεις τι ξερω, ε δεν ειναι και ο,τι καλυτερο!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Επιτελους, επιτελους ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, επεσε μια ποινη για αντιαθλητικη αμυνα. Επιτελους. Εχω γραψει απειρα ποστ, οτι αντι να εξαντλουν την αυστηροτητα τους και τη γελοιοτητα τουε σε ποινες εναντιον οδηγων που εχουν αγανακτησει πισω απο σαπακια, ΚΑΠΟΤΕ θα πρεπει να αρχισουν να ριχνουν και καμια ποινη για αντιαθλητικες αμυνες ΜΠΑΣ και αρχισουν οι απο πισω να τολμουν λιγο παραπανω.Βεβαια τζενεραλι σπικιν αν η αυστηροτητα των 2 τελευταιων αγωνων υπηρχε απο την αρχη του πρωταθληματος η βαθμολογία θα ηταν πολυυυυυυυυυυυ διαφορετικη, αλλα δε βαριέ...
ΥΓ Αφου δεν εγραψε κανεις οτι για ολα φταιει ο Αλονσο, παλι καλα.
+1 ( )
Νομίζω ότι αυτή η χαζομάρα του Σουμάχερ είναι μια καλή ευκαιρία να σταματήσει η μόδα του chop πάνω στη στροφή ή την ευθεία με τη λογική του κόψε γκάζι αλλιώς θα στουκάρεις πάνω μου που έκανε επιστήμη ο αείμνηστος Senna και που βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην 'υπερβολική' ασφάλεια των μονοθεσίων.
Αν ο Σουμάχερ έκανε την ίδια ενέργεια κάποιες δεκαετίες πριν δεν θα τον άφηναν να πλησιάσει πίστα. Τότε που παιζόντουσαν ανθρώπινες ζωές δεν παίρναν κάποια βασικά πράγματα στην πλάκα.
Η ποινή θα πρεπε να είναι αποκλεισμός από ένα αγώνα τουλάχιστον για να εμπεδώσουν άπαντες το μήνυμα. -
Βασικα... πριν απο κατι δεκαετιες επικινδυνες κινησεις και προσπερασματα γινοντουσαν πολυ πιο συχνα απ οτι τα τελευταια χρονια!
-
Δεν θυμάμαι αν ήταν το Μονακό του '85 ή του '86 που σε μια άκυρη φάση στα δοκιμαστικά νομίζω ο Patrese έκλεισε εμφανώς κατά λάθος ένα μονοθέσιο που ερχόταν από πίσω και αποκλείστηκε από τον αγώνα.
Δες όσα βίντεο μπορείς από δεκαετία '70 και πίσω. Τα chop έγιναν μόδα αργότερα. Προσπεράσματα γινόντουσαν και μάλιστα άπλετα γιατί δεν υπήρχε αυτή η μπούρδα-μαγκιά-fighting spirit κλπ του να κλείνεις τον άλλον τελευταία στιγμή δοκιμάζοντας φρένα και αντανακλαστικά του και σε δεύτερο βαθμό την ασφάλεια του μονοθεσίου. -
Προφανως και διαφωνουμε αλλα ο MS δεν εκλεισε τον RB! Τον εσπρωχνε. Αλλο το ενα αλλο το αλλο. Κλεισιμο ειναι να μπεις μπροστα του και να του κλεισεις την πορτα. Αυτο οντως ειναι μαλακια αλλα δεν εγινε σ αυτο το περιστατικο. Σπρωξιματα ομως (οπως αυτο του MS) παντα γινοντουσαν!
-
Ό,τι να ναι θυμόμουνα. Μονακό του 1987 ήταν και τιμωρήθηκε ο Danner (αυτός που λέει κάτι σοφίες με τον Hulkenberg πριν από κάθε αγώνα φέτος) επειδή έστειλε στον τοίχο τον Alboreto.
Και να γιατί πριν κάποιες δεκαετίες δεν κάναν τέτοιες μ@λ@κίες έτσι για πλάκα λες και παίζαν playstation.
http://www.youtube.com/watch?v=kzVs5DcO ... re=related
Για να μη μαζεύουν απανθρακωμένα πτώματα
-
Καλα, το 1ο δεν εχει καμια σχεση. Δεν ηταν μαχη. Απ οτι καταλαβα ο Alboreto ηταν σε γρηγορο γυρο και ο Danner σε αργο και απλα δεν τον ειδε και δεν του εδωσε χωρο. Αυτο πιστευω ειναι ακομα χειροτερο γιατι δειχνει οτι δεν εχεις τον νου σου στους πιο γρηγορους.
Σχετικα με το 2ο, δεν καταλαβα τι εγινε? Στο ασχετο πηρε φωτια το μονοθεσιο?
Σχετικα με το αν γινοντουσαν τετοιες μαχες παλαιοτερα... Μια απο τις καλυτερες μαχες ever (αν οχι η καλυτερη) ηταν με τον Gilles και τον Arnoux οπου συνεχεια ακουμπουσαν τροχους, εκλεινε ο ενας τον αλλον κλπ. Αν εκει πηγαινε κατι στραβα θα ηταν πολυ μεγαλο το ατυχημα. Δεν πηγε ομως και αυτη η μαχη εγινε μια απο τις καλυτερες ever. Και αυτο φυσικα ειναι μονο 1 παραδειγμα που μου 'ρχεται τωρα. Σιγουρα υπαρχουν και αλλα πολλα!
-
Ρε Βασίλη άλλο το ρόδα ρόδα που θέλει απίστευτη ικανότητα για να γίνει πράξη χωρίς να γίνει στραβή και άλλο το chop την ώρα που πάει να σε περάσει ο άλλος. Δες λίγο Senna αρχές δεκαετίας '90, ειδικά το '93 που δεν τράβαγε ιδιαίτερα η McLaren πώς υπερασπιζόταν τη θέση του και δες το στιγμιότυπο που λες.
Για μένα αυτή η ελαστική μεταχείριση σε κορυφαίους πιλότους σακάτεψε το θέαμα περισσότερο και από την αεροδυναμική. Αν είχαν πέσει ποινές αφαίρεσης βαθμών το 90 στη Suzuka, δεν θα είχαμε τα ίδια την επόμενη χρονιά, δεν θα είχαμε τα ίδια στην Αυστραλία το '94, δεν θα είχαμε παραλίγο τα ίδια στη Jerez το '97 και πάει λέγοντας.
Για να μην ξεφεύγουμε του θέματος ο Σουμάχερ στη συγκεκριμένη περίπτωση κράτησε τη γραμμή του και την ώρα που ο RB ξεκινούσε το προσπέρασμα (για να μην έχει το περιθώριο να φύγει από την άλλη πλευρά) άρχισε να τον κλείνει.Το δεύτερο στιγμιότυπο που έβαλα είναι κλασσικό παράδειγμα παθητικής ασφάλειας μονοθεσίου προηγούμενων δεκαετιών. Μια έξοδος μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε επώδυνη στούκα η οποία εξίσου εύκολα μπορούσε να οδηγήσει σε έκρηξη και κάψιμο του οδηγού.
Τώρα που βλέπεις τον Kubica να γίνεται χαρταετός και στη συνέχεια κομματάκια πάνω στον τοίχο με πολλά χλμ και να μπορεί να τρέξει στον επόμενο αγώνα δεν έχεις την ίδια ευαισθησία σε τέτοια θέματα. -
Ρε Εντι ακυρα τα βιντεακια σου..Να λιγο help απο εμενα
ειναι και προσφατο
το 1ο βιντεακι...τιμωρηθηκε ο Αυστραλος δεν θυμαμαι..
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ρε Βασίλη άλλο το ρόδα ρόδα που θέλει απίστευτη ικανότητα για να γίνει πράξη χωρίς να γίνει στραβή και άλλο το chop την ώρα που πάει να σε περάσει ο άλλος. Δες λίγο Senna αρχές δεκαετίας '90, ειδικά το '93 που δεν τράβαγε ιδιαίτερα η McLaren πώς υπερασπιζόταν τη θέση του και δες το στιγμιότυπο που λες.
Για μένα αυτή η ελαστική μεταχείριση σε κορυφαίους πιλότους σακάτεψε το θέαμα περισσότερο και από την αεροδυναμική. Αν είχαν πέσει ποινές αφαίρεσης βαθμών το 90 στη Suzuka, δεν θα είχαμε τα ίδια την επόμενη χρονιά, δεν θα είχαμε τα ίδια στην Αυστραλία το '94, δεν θα είχαμε παραλίγο τα ίδια στη Jerez το '97 και πάει λέγοντας.
Για να μην ξεφεύγουμε του θέματος ο Σουμάχερ στη συγκεκριμένη περίπτωση κράτησε τη γραμμή του και την ώρα που ο RB ξεκινούσε το προσπέρασμα (για να μην έχει το περιθώριο να φύγει από την άλλη πλευρά) άρχισε να τον κλείνει.Το δεύτερο στιγμιότυπο που έβαλα είναι κλασσικό παράδειγμα παθητικής ασφάλειας μονοθεσίου προηγούμενων δεκαετιών. Μια έξοδος μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε επώδυνη στούκα η οποία εξίσου εύκολα μπορούσε να οδηγήσει σε έκρηξη και κάψιμο του οδηγού.
Τώρα που βλέπεις τον Kubica να γίνεται χαρταετός και στη συνέχεια κομματάκια πάνω στον τοίχο με πολλά χλμ και να μπορεί να τρέξει στον επόμενο αγώνα δεν έχεις την ίδια ευαισθησία σε τέτοια θέματα.Ακριβως! Το σκηνικο με τον MS ηταν ροδα-ροδα και οχι chop! O MS τον εσπρωχνε για να τον κανει να υποχωρησει (φανταζομαι). Δεν τον εκλεισε. Οπως ειπα και πριν κλεισιμο ειναι να μπαινεις μπροστα απο τον αλλον και να του κλεινεις την πορτα. Κλεισιμο ηταν αυτο που εκανε ο Danner. Ο MS οταν βγηκε για το προσπερασμα ο RB δεν μπηκε μπροστα του να τον κλεισει. Τον αφησε να ερθει διπλα του και τον εσπρωχνε. Υπαρχουν πολυ βασικες διαφορες μεταξυ σπρωξιματος και κλεισιματος! Επισης τοσες φορες εχουμε γραψει για το σκηνικο Senna-Prost το '88 στο Estoril. Ακριβως ιδια περιπτωση για εμενα. Απλα κρατησε πολυ λιγοτερο χρονο.
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Ρε Εντι ακυρα τα βιντεακια σου..Να λιγο help απο εμεναειναι και προσφατο
το 1ο βιντεακι...τιμωρηθηκε ο Αυστραλος δεν θυμαμαι..
Πολυ σωστος! Το ειχα ξεχασει εντελως αυτο! Ακριβως ιδιο σκηνικο!
-
Βασικά το σωστό βίντεο για τη φάση που συζητάμε είναι αυτό
Με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις λέει ο λαός...
Εδώ του κάνει ιδιαίτερο για να του λύσει τυχόν απορίες
http://www.youtube.com/watch?v=0cz2NPHX ... re=related
-
Οσο περισσοτερα video βαζεις τοσο αποδεικνυεις αυτο που λεω. Οτι δλδ παλια γινοντουσαν παρομοια σκηνικα συνεχεια. Κανεις ομως δεν επαιρνε τιμωρια γιατι ηταν δεκτο.
-
Ένα τελευταίο σχόλιο γιατί το ζαλίσαμε. Θυμίσου λίγο τη φάση στη Βαρκελώνη του 91 με Mansell και Senna δίπλα δίπλα. Αυτό ήταν η μάχη που έχει στο μυαλό σου. Αν ο μακαρίτης τον έκλεινε στον τοίχο θα ήταν αυτό που έγινε προχτές.
Αυτό πάντως λεω ότι είναι η ρίζα του προβλήματος. Το ότι δεν τιμωρήθηκε τότε και έγινε νόμος.
Αφού πάντως παραδέχτηκε και ο ίδιος τη βλακεία που έκανε δεν καταλαβαίνω τι αναλύουμε ακόμα. -
Οχι δεν ειχα αυτη στο μυαλο μου. Σου ειπα πριν ποια ειχα. Αν ψαξεις θα τη βρεις την φαση. Αυτη η φαση δεν εχει καμια σχεση. Ουτε σπρωξιμο υπαρχει ουτε τπτ.
Ο λογος που τ αναλυουμε... κουβεντα να κανουμε
-
...Άσχετο, αλλά επειδή είχε ζητηθεί και μια και το θυμήθηκα..... :
.
-
Ο χρήστης washcloud έγραψε:
Μόνο εμένα μου φαίνεται σαν τρ@β€λi?
-
Βασίλη, http://www.formula1.com/news/headlines/ ... 11118.html
2010 Hungarian Grand Prix