-
Των ταξί ήταν αυτός?
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Δεν εχω καταλαβει γιατι κανετε λες και εχουμε πολεμο. Δεν μπορειτε 3 μερες χωρις βενζινη??? Ειδα τον κοσμο εδω κατω παρκαρισμενα τα ειχαν τα αμαξια τους και μολις ακουσαν για απεργια κατι τους επιασε ολους και αειασαν ολα τα βενζιναδικα και τα ξανακλειδωσαν . Εγω δλδ που κινουμαι και κανω χιλιοετρα ερεπε να αυτοκτονησω? Και αν δεν τους επιστρατευε η κυβερνηση μεχρι το τελος της εβδομαδας θα εληγε η απεργια τους. Λιγη λογικη θελει και να μην μασατε την καραμελα των ΜΜΕ.+διακοπές Αυγούστου
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Των ταξί ήταν αυτός?Ναι.Μεγαλη μορφη
-
Δεν εχω καταλαβει γιατι κανετε λες και εχουμε πολεμο. Δεν μπορειτε 3 μερες χωρις βενζινη??? Ειδα τον κοσμο εδω κατω παρκαρισμενα τα ειχαν τα αμαξια τους και μολις ακουσαν για απεργια κατι τους επιασε ολους και αειασαν ολα τα βενζιναδικα και τα ξανακλειδωσαν . Εγω δλδ που κινουμαι και κανω χιλιοετρα ερεπε να αυτοκτονησω? Και αν δεν τους επιστρατευε η κυβερνηση μεχρι το τελος της εβδομαδας θα εληγε η απεργια τους. Λιγη λογικη θελει και να μην μασατε την καραμελα των ΜΜΕ.Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα... Αν δεν έτρεχαν όλοι όσοι ΔΕΝ κινούν τα αυτοκίνητα τους να τα φουλάρουν, τα βενζινάδικα θα είχαν καύσιμα τουλάχιστον μέχρι και σήμερα, οπότε αυτοί που όντως τα χρειάζονται θα μπορούσαν να κινηθούν και για μερικές μέρες παραπάνω. Πρακτικά και 1 εβδομάδα να διαρκούσε η απεργία δεν θα άνοιγε ρουθούνι. Αλλά ας όψεται το κατοχικό σύνδρομο που μας πιάνει συλλογικά μόλις γίνει καμιά τέτοια απεργία
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Των ταξί ήταν αυτός?Ακριβως.Πηγαινε καθε Γεναρη στο Υπουργειο οικονομικων και κανονιζε το ποσο που θα δηλωναν οι πασης φυσεως ταξιτζηδες στις δηλωσεις της εφοριας.Ας εβγαζαν πενταροδεκαρες η εκατομμυρια ,το ποσο που εβαζε ο Προεδρος συνεφερε ολους τους.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Των ταξί ήταν αυτός?
Ακριβως.Πηγαινε καθε Γεναρη στο Υπουργειο οικονομικων και κανονιζε το ποσο που θα δηλωναν οι πασης φυσεως ταξιτζηδες στις δηλωσεις της εφοριας.Ας εβγαζαν πενταροδεκαρες η εκατομμυρια ,το ποσο που εβαζε ο Προεδρος συνεφερε ολους τους.
Φυσικά. ΠΑΝΤΑ αφορολόγητο.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Των ταξί ήταν αυτός?
Ακριβως.Πηγαινε καθε Γεναρη στο Υπουργειο οικονομικων και κανονιζε το ποσο που θα δηλωναν οι πασης φυσεως ταξιτζηδες στις δηλωσεις της εφοριας.Ας εβγαζαν πενταροδεκαρες η εκατομμυρια ,το ποσο που εβαζε ο Προεδρος συνεφερε ολους τους.
κάπου είχα διαβάσει ότι ήταν κάπου στα 16.000 ευρώ.
-
Ερώτηση - σε τι συνίσταται η μέχρι σήμερα 'μαύρη' μεταβίβαση των αδειών φορτηγών/βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης;
Απ' ό,τι έχω καταλάβει.....συνίσταται στο ότι πριν πολλά χρόνια, εκδόθηκε ορισμένος αριθμών αδειών κυκλοφορίας φορτηγών δημοσίας χρήσης. Όπως έγινε και με τα ταξί (ΕΔΧ), και με τα περίπτερα..
Έκτοτε δεν εκδίδονται νέες....απλώς μεταβιβάζονται 'μαύρα' οι υφιστάμενες.
Η ερώτησή μου είναι.....η άδεια κυκλοφορίας δεν γράφει πάνω όνομα κυρίου οχήματος; Αυτό το όνομα δηλαδή τόσα χρόνια δεν άλλαζε ποτέ, όποιος και αν την είχε στα χέρια του;
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Των ταξί ήταν αυτός?
Για να λεμε την αληθεια εεεε λιγακι παραπανω...εδηλωναν το μηνιαιο ως ετησιο!!!!
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Ερώτηση - σε τι συνίσταται η μέχρι σήμερα 'μαύρη' μεταβίβαση των αδειών φορτηγών/βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης;Απ' ό,τι έχω καταλάβει.....συνίσταται στο ότι πριν πολλά χρόνια, εκδόθηκε ορισμένος αριθμών αδειών κυκλοφορίας φορτηγών δημοσίας χρήσης. Όπως έγινε και με τα ταξί (ΕΔΧ), και με τα περίπτερα..
Η ερώτησή μου είναι.....η άδεια κυκλοφορίας δεν γράφει πάνω όνομα κυρίου οχήματος; Αυτό το όνομα δηλαδή τόσα χρόνια δεν άλλαζε ποτέ, όποιος και αν την είχε στα χέρια του;
Το ονομα αλλαζει αφου γινεται μεταβιβαση http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=356&id=&tid=356
-
Έτσι το σκέφτηκα και εγώ.
Αφού λοιπόν η μεταβίβαση γίνεται νομότυπα, σε τι συνίσταται η απώλεια χρημάτων για το κράτος; Στο γεγονός ότι οι άδειες έχουν απλά περιορισμένο αριθμό, δεν εκδίδονται νέες, και οι υπάρχουσες πωλούνται 'μαύρα' από τον ένα στον άλλο και το ποσό αυτό δεν φορολογείται. Σωστά, ή έχω χάσει κάποιο επεισόδιο;
-
Ερώτηση - σε τι συνίσταται η μέχρι σήμερα 'μαύρη' μεταβίβαση των αδειών φορτηγών/βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης;Απ' ό,τι έχω καταλάβει.....συνίσταται στο ότι πριν πολλά χρόνια, εκδόθηκε ορισμένος αριθμών αδειών κυκλοφορίας φορτηγών δημοσίας χρήσης. Όπως έγινε και με τα ταξί (ΕΔΧ), και με τα περίπτερα..
Πρίν τη χούντα οι ταξιτζήδες και οι φορτηγατζήδες ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν σε μιά χώρα με ανύπαρκτες συγκοινωνίες. Οι κάστες αυτές ήταν τα αλάνια και οι πιό μάγκες της επικράτειας γιατί κυκλοφορούσαν και γνώριζαν πολλά σε αντίθεση με τούς πολλούς που όργωναν χωράφια, βοσκούσαν πρόβατα και ψάχναν να φτάσουν στην Αθήνα για καμμιά δουλειά. Αρχισε να μοιράζει άδειες σε ταξιτζήδες ,φορτηγατζήδες και περιπτεράδες για να έχει ρουφιάνους. Και τούς απόκτησε διαλέγοντας τους. Οι υπόλοιποι τον π_ _ λο.
Ποτέ κανένας κυβερνών δεν φρόντισε να ξεκαθαρίσει τα τών αδειών, όπως και σε πολλά άλλα. Πολιτικό κόστος γάρ. Το μόνο που έκανε κάθε κυβέρνηση ήταν να δίνει κάθε φορά ένα αριθμό νέων αδειών (συνήθως με αποφάσεις και όχι νόμους) ρουσφετολογικά σε ημέτερους. Και σήμερα θέλουν σε μιά βδομάδα να 'καθαρίσουν' τον βόθρο. -
Έτσι το σκέφτηκα και εγώ.Αφού λοιπόν η μεταβίβαση γίνεται νομότυπα, σε τι συνίσταται η απώλεια χρημάτων για το κράτος; Στο γεγονός ότι οι άδειες έχουν απλά περιορισμένο αριθμό, δεν εκδίδονται νέες, και οι υπάρχουσες πωλούνται 'μαύρα' από τον ένα στον άλλο και το ποσό αυτό δεν φορολογείται. Σωστά, ή έχω χάσει κάποιο επεισόδιο;
Δεν εκδιδονται νεες και οι υφισταμενες μεταβιβαζονται εναντι πολλων €€€€€€€€€ χωρις να φαινονται/φορολογουνται πουθενα αυτα τα €€€€ .Τωρα ανοιγει το επαγγελμα και αυτοι που εχουν δωσει τα €€€ για την αγορα δεν μπορουν να συνεχισουν να πουλανε την αδεια με τα λεφτα που θελουν γιατι ο οποιοσδηποτε που εχει τα προσοντα μπορει να φτιαξει εταιρια με φορτηγα.Την αδεια δεν τους την αφαιρει καποιος,αυτο που χανουν ειναι οτι δεν θα αγορασει κανενας τον 'αερα' που εδωσαν αυτοι .
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
να του πουν του καραγκιοζη οτι μακαρι να ειχαμε δικτατορια...
Χα! Ναι θυμάμαι. Ένα ένστολο τσογλανάκι είκοσι χρονών έριξε στην Πανεπιστημίου μια μάνα με ένα χρονώ παιδί κάτω και την κλωτσούσε σαν εαμοβούλγαρος. Dodger παιδί μου (κι ο άλλος), δεν έζησες χούντα.
Δε θα μπω σε αντιπαράθεση μαζί σου γιατί προφανώς δεν άκουσες τον καραγκιόζη να μιλάει στο Μέγκα. Εσύ το πας στο πολιτικό του θέματος 'δικτατορία', εγώ το είπα συναρτήσει αυτών που είπε ο αγράμματος σαπιοκοιλιάς πρόεδρος.
Δικτατορία δεν είναι μόνο η χούντα των συνταγματαρχων που ζήσατε μερικοί, δικτατορία είναι αυτό που δημιούργησε η γενιά του πολυτεχνείου, αυτά που πληρώνουμε τώρα....
-
Δεν εχω καταλαβει γιατι κανετε λες και εχουμε πολεμο. Δεν μπορειτε 3 μερες χωρις βενζινη??? Ειδα τον κοσμο εδω κατω παρκαρισμενα τα ειχαν τα αμαξια τους και μολις ακουσαν για απεργια κατι τους επιασε ολους και αειασαν ολα τα βενζιναδικα ....και τα ξανακλειδωσαν ...... Και αν δεν τους επιστρατευε η κυβερνηση μεχρι το τελος της εβδομαδας θα εληγε η απεργια τους. **Λιγη λογικη θελει **και να μην μασατε την καραμελα των ΜΜΕ.Προσπαθούσα να εξηγήσω στον πεθερό μου που διατηρεί πάντα άψογο και ετοιμοπόλεμο το αυτοκίνητό του ότι δεν χρειάζεται να σπεύσει να τιγκάρει βενζίνη αφού έτσι κι αλλιώς και μια βδομάδα να κρατήσει η απεργία το μισό+ ντεπόζιτο του φτάνει για να κάνει τη συνήθη μια φορά την εβδομάδα διαδρομή μέχρι την άλλη κόρη του ακόμα και 2 και 3 φορές και να πάει και σε γιατρό αν του τύχει. Φυσικά κανένα αποτέλεσμα, παραμονή της απεργίας, από τους πρώτους (προνοητικός δε λέω) το γέμισε και ακόμα μόνο στη λαϊκή έχει πάει...
Εγώ με περίπου 1/3 ντεπόζιτου αδιαφόρησα αφού αυτόν τον καιρό οι ανάγκες μου μετακίνησης με αυτοκίνητο είναι πολύ περιορισμένες και υπολογίζω να καλυφθώ. Στην επόμενη διαδρομή μου ίσως μεθαύριο μάλλον θα μπω ρεζέρβα...
Πάνω από όλα χαίρομαι που δεν χρειάζεται να στήνομαι στην ουρά, να χάνω την ώρα μου και αισθάνομαι στο χέρι του κάθε βενζινά. Θυμάμαι ουρές είχα δει πριν πολλά χρόνια στην Ρουμανία (που έχει και πετρελαιοπηγές). Τότε κάθε αυτοκίνητο έπαιρνε μέχρι 15 λίτρα όποτε υπάρχει. Και τα βενζινάδικα δεν ήταν συνεχώς διαθέσιμα για τους ντόπιους. Τα αυτοκίνητα ήταν παρατημένα στην ουρά για μέρες μέχρι να έρθει η βενζίνη... Εμείς με ξένο αυτοκίνητο δεν νομίζω να είχαμε πρόβλημα...
Δεν το λέω χαιρέκακα αλλά το χαίρομαι που ενώ κάνω αρκετά χλμ τυχαίνει αυτή η ιστορία σε περίοδο που δεν έχω ανάγκη!
Παρόλα αυτά λίγους μόνο λυπάμαι από όσους στήθηκαν στην ουρά γιατί λίγοι έχουν πραγματικά ανάγκη. Για όλους τους άλλους που κλείνουν τους δρόμους και εμποδίζουν την κυκλοφορία (χαμός τις προάλλες στο φανάρι της Ν Ερυθραίας που έχει βενζινάδικο πάνω στο φανάρι και προσπαθούσαν να μπούνε από παντού! και σήμερα κάπου αλλού νόμιζα ότι ήμουν στην Αγγλία αφού βγήκα σε δρόμο που η δεξιά κατεύθυνση ήταν πιασμένη από αυτοκίνητα ερχόμενα ανάποδα οπότε εγώ δεν μπορούσα να πάω στη λωρίδα μου και οι κανονικοί ανάποδοι έβλεπαν εμένα ανάποδα.... σας μπέρδεψα εεε!!) χωρίς να έχουν πραγματική ανάγκη που να βρείτε τρύπα από κοτσαδόρο στο ψυγείο σας.... -
Μου έλεγε ένας φίλος πριν λίγο που μιλάγαμε τι τράβηξε από τη Δευτέρα στην εταιρία που δουλεύει η οποία βρίσκεται στα Μεσόγεια και έχουν βόθρο (πόσο γελοία λέξη είναι αυτή? ). Επειδή δεν ερχόταν τα βυτία (δεν το γράφω με τη σωστή του έννοια ) τους πήγαν στην εταιρία χημικές τουαλέτες
Μιλάμε για σκηνικά κυριολεκτικά τριτοκοσμικής χώρας...
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Δικτατορία δεν είναι μόνο η χούντα των συνταγματαρχων που ζήσατε μερικοί, δικτατορία είναι αυτό που δημιούργησε η γενιά του πολυτεχνείου, αυτά που πληρώνουμε τώρα....(Μισό ον μισό Οφφ τόπικ αλλά αξίζει τον κόπο.)
Μη χάνεις τη σημασία των λέξεων. Δικτατορία είναι η θέληση του ενός. Αυτό που ζούμε τώρα είναι το μπάχαλο της επιβολής της θέλησης των πολλών. Των πάρα πολλών μάλλον.
Ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα οι πολλοί και διάσπαρτοι δεν είχαν τόση δύναμη. Γιατροί μπορούν και παραλύουν το σύστημα υγείας. Δικηγόροι το σύστημα απονομής δικαιοσύνης. Εκπαιδευτικοί, το εκπαιδευτικό σύστημα. Βυτιοφορείς το σύστημα διανομής καυσίμων. Εναέριοι ελεγκτές τις πτήσεις. Τελωνειακοί τα σύνορα. Δεν ξέρω που να τελειώσω. Μόνο που αυτό δεν είναι δημοκρατία αλλά συντεχνιακός μεσαίωνας για τον οποίο δεν ευθύνεται η αφηρημένη 'γενιά του πολυτεχνείου' αλλά μια συγκεκριμένη κυβέρνηση μια συγκεκριμένης οκταετίας που δίδαξε το θράσος, την αρπαχτή και τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό του σαπιοκοιλιά. -
Κι εγιναν ολα αυτα σε μια 8ετια????
Ουτε εγω τη γουσταρα την προηγουμενη κυβερνηση, αλλα ενταξει, δε μπορει να φταινε μονο αυτοι.. Ισως βεβαια να ειχαν 'πεινασει' αρκετα και ξεδωσαν πολυ πιο εντονα/ συντομα ομως αυτη η 'νεολληνικη νοοτροπια' καλλιεργουταν για μεγαλο διαστημα. Εκ του αποτελεσματος εκφερω αποψη λογω ηλικιας -δεν εζησα παλαιοτερες εποχες- κι αυτο δειχνει οτι η 'φουσκα' που εσκασε τωρα διογκωνοταν για πολυυυυυυυ καιρο...
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Κι εγιναν ολα αυτα σε μια 8ετια????Ναι. '81 - '89.
-
Ναι σωστα η προηγουμενη ηταν 6 χρονων!!
Παντως και πριν δε νομιζω να ητανε καλυτερα τα πραγματα... Αναλογιζομενος και την ιστορια της χωρας μας, στην πολιτικη σχεδον παντα ειμασταν σε αθλια κατασταση.. Πληρης αδιαφορια για το εσωτερικο, και εξωτερικη πολιτικη προασπισης των συμφεροντων ισχυροτερων χωρων..
Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα δηλαδη, πραγματικα δε βλεπω πως μπορει να προοδευσει αυτος ο τοπος...
Βενζίνη ώρα μηδέν!