-
Καλησπέρα.Έχω ένα ibiza1.0(2001) και όταν πατάω το γκάζι τέρμα με 2α ή 3η,το αυτοκίνητο κάνει μικροδιακοπές(ένα παρατεταμένο τακ-τακ-τακ),όχι πολύ έντονο.Πιθανολογούσα ότι θα είναι η βένζίνη,μια και ήμουνα σε διακοπές και δεν έβαζα σε συγκεκριμένο βενζινάδικο,αλλά και εδώ που το γέμισα,το κάνει.Το πρόβλημα είναι πιο έντονο με το αιρ κοντισιον.Τι μπορεί να είναι?Πήρα τηλ σε δύο εξουσιοδοτημένα,από τα οποία το ένα μου είπε πως αν δεν το βάλουμε στον εγκέφαλο,δεν μπορεί να μου πει τίποτα και ο άλλος μου μίλησε για μπουζοκαλώδια,αισθητήρα λαμδα κτλ.Έκλεισα ραντεβού σε μία βδομάδα,αλλά κάτι με τρώει και δεν μπορώ να υσηχάσω.Ξέρει κάποιος κάτι?
-
Καλησπέρα.Έχω ένα ibiza1.0(2001) και όταν πατάω το γκάζι τέρμα με 2α ή 3η,το αυτοκίνητο κάνει μικροδιακοπές(ένα παρατεταμένο τακ-τακ-τακ),όχι πολύ έντονο.Πιθανολογούσα ότι θα είναι η βένζίνη,μια και ήμουνα σε διακοπές και δεν έβαζα σε συγκεκριμένο βενζινάδικο,αλλά και εδώ που το γέμισα,το κάνει.Το πρόβλημα είναι πιο έντονο με το αιρ κοντισιον.Τι μπορεί να είναι?Πήρα τηλ σε δύο εξουσιοδοτημένα,από τα οποία το ένα μου είπε πως αν δεν το βάλουμε στον εγκέφαλο,δεν μπορεί να μου πει τίποτα και ο άλλος μου μίλησε για μπουζοκαλώδια,αισθητήρα λαμδα κτλ.Έκλεισα ραντεβού σε μία βδομάδα,αλλά κάτι με τρώει και δεν μπορώ να υσηχάσω.Ξέρει κάποιος κάτι?
-
-
η δεύτερη τηλεφωνική 'διάγνωση' μου ακούγεται πιθανά σωστή. πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει;
-
Πολύ πιθανόν να οφείλεται στο A/C!
Σε πολλά αυτοκίνητα το A/C βγαίνει εκτός λειτουργίας με τέρμα γκάζι!
Ισως και στην περίπτωσή σου να γίνεται κάτι τέτοιο αλλά να μένει σε κατάσταση on/off!!
Η μπορεί πολύ απλά να ακούς τον θόρυβο εμπλοκής του!!Το δεύτερο 'τακ' το ακούς όταν αφήνεις το γκάζι??!
-
Το αυτοκίνητο έχει κάνει 69000 χιλ.Δεν νομίζω να δικαιολογείται.Το τακ-τακ που λεω ότι καταλαβαίνω,δεν είναι από το αιρ κοντίσιον.Φαντάσου 5 τέτοια 'τακ' το δευτερόλεπτο,κάθε φορά σχεδόν που βυθίζεις το πόδι σου στο γκάζι,είτε με είτε χωρίς αιρ κοντίσιον.Ολα αυτά ξεκινήσανε από τις καλοκαιρινές διακοπές και ύστερα,γιαυτό άλλωστε υποπτεύομαι ότι τρέχει κάτι με την βενζίνη.
-
Χμμμ,ηλεκτρικο μπορει να ειναι το προβλημα αφου δεν φταιει η βενζινη.Θα σε συμβουλευα να αλλαξεις μπουζι και μπουζοκαλωδια.... τα τελευταια ειδικα ξεραινονται με τον καιρο.Ειχα το ιδιο προβλημα με ενα σαξο 1.1 και (διακοπες στις χαμηλες στροφες)και ετσι δοκιμασα τα beru powercables μαζι με μπουζι ngk....τωρα το οχημα ειμαι οκ
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Χμμμ,ηλεκτρικο μπορει να ειναι το προβλημα αφου δεν φταιει η βενζινη.Θα σε συμβουλευα να αλλαξεις μπουζι και μπουζοκαλωδια.... τα τελευταια ειδικα ξεραινονται με τον καιρο.Ειχα το ιδιο προβλημα με ενα σαξο 1.1 και (διακοπες στις χαμηλες στροφες)και ετσι δοκιμασα τα beru powercables μαζι με μπουζι ngk....τωρα το οχημα ειμαι οκΈχω αλλάξει μπουζί πριν 9000 χιλ.
-
Μπορει να εχουν ξεραθει τα μπουζοκαλωδια.Στο δικο μου τα αλλαξα για πρωτη φορα 6 χρονια απο τοτε που πηρα το αυτοκινητο
-
Αυτό το τακ τακ συνοδεύεται και με διακοπές στον κινητήρα που τις καταλαβάινεις στο δρόμο; Κάτι σαν 'βήξιμο' του αυτοκινήτου;
-
Μήπως έπλυνες τη μηχανή; Αυτό που περιγράφεις μου θυμίζει πολύ το Κλιάκι μου που είχε μαζέψει νερό στις πίπες από πλύσιμο μηχανής! Αν είναι έτσι, άφησε το να λειτουργεί στον ήλιο για λίγη ώρα στο ρελαντί και θα σταματήσει να βήχει (αν είναι υγρασία και έχει εξατμιστεί).
-
Το τακ-τακ συνοδεύται από μικρό 'βήξιμο' του κινητήρα.Τ ο σάββατο μου άναψε το λαμπάκι του ηλεκτρονικού κυκλώματος και το πηγα στην αντιπροσωπία.Από πλύσιμου αυτοκινήτου,βρήκε σκουριασμένες τις πίπες από τα μπουζικαλώδια.Σήμερα ποπυ τον πηρα τηλέφωνο,μου είπε ότι έχει ανοίξει την μηχανή και ότι πιθανόν να είναι κάποια βαλβίδα.Κόστος περίπου 800€!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Δεν είναι σίγουρος,όμως.Θα με πάρει τηλ.Ευχηθείτε μου..(μόλις 6 μήνες εκτός εγγύησης.)
-
To αυτοκίνητο αποσύρθηκε από το συνεργείο και πηγαίνει σε συγγενή μου μάστορα να διαπιστώσει ακριβώς τι φταιει.
-
Ελπίζω να είναι κάποιο μικρό πρόβλημα, να πάει στο διάολο, να μην φύγουν και 800Ε! Καλά έκανες που δεν το άφησες στην αντιπροσωπεία!
-
Ο χρήστης IBIZA1_0 έγραψε:
Το τακ-τακ συνοδεύται από μικρό 'βήξιμο' του κινητήρα.Τ ο σάββατο μου άναψε το λαμπάκι του ηλεκτρονικού κυκλώματος και το πηγα στην αντιπροσωπία.Από πλύσιμου αυτοκινήτου,βρήκε σκουριασμένες τις πίπες από τα μπουζικαλώδια.Σήμερα ποπυ τον πηρα τηλέφωνο,μου είπε ότι έχει ανοίξει την μηχανή και ότι πιθανόν να είναι κάποια βαλβίδα.Κόστος περίπου 800€!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Δεν είναι σίγουρος,όμως.Θα με πάρει τηλ.Ευχηθείτε μου..(μόλις 6 μήνες εκτός εγγύησης.)Καλα ουτε για αστειο!!!Με λιγα παραπανω βαζεις τον 1400 με τα 101 αλογα
Μικροδιακοπές