-
Καλη μαγκια αμα δε χρειαζεται και ενισχυτη,αρχισε να με ξυνει ο κ*λος μου τωρα ,τελικη ερωτηση,αλλαγη ηχειων ή προσθηκη ενεργου μπασου?(δεν νομιζω να φταιει η πηγη ε?)
-
Ποια πηγή είναι?
Όπως και να έχει αν θέλεις να έχεις μπάσο πρέπει να βάλεις sub. Ξεκίνα από αυτό και αν δεν καλυφθείς προχωράς και στα ηχεία. -
Kenwood KDC-W6641
Καλη ειναι? -
Αν δεν κάνω λάθος έχει και 2 εξόδους rca για ενισχυτή ή sub με ενσωματωμένο ενισχυτή.
Δεν βλέπω το λόγο να μην είναι αξιοπρεπές μηχάνημα.
Μήπως τα ηχεία σου είναι μικρά σε μέγεθος και χαμηλής σχετικά ποιότητας? -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος έχει και 2 εξόδους rca για ενισχυτή ή sub με ενσωματωμένο ενισχυτή.Σε εχασα...Ενα rca εχει σιγουρα γιατι εχω τραβηξει καλωδιο
Μήπως τα ηχεία σου είναι μικρά σε μέγεθος και χαμηλής σχετικά ποιότητας?
Μεγαλυτερα δεν παιρνει η θηκη της πορτας,εχω και 2 τουιτερ πακετο με τα ηχεια ηταν,τωρα για ποιοτητα δε ξερω μου τα πασαρε για καλα τα hertz,στο Παπανδρεου(που ειναι κοντα στη νομαρχια) τα εβαλα
-
Στον Τάσο τον ξέρω. Απλά και η hertz όπως όλες οι εταιρίες έχουν 3 - 4 ποιότητες ηχείων. Άλλο ήχο βγάζει η χαμηλή σειρά και άλλο η top. Αν έχεις και μικρές θέσεις και είσαι απαιτητικός ακροατής τα πράγματα δυσκολεύουν
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Εκτός αν είναι ενεργό το sub δλδ έχει ενσωματωμένο ενισχυτή όπως αυτό http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=9126 ή αυτό http://www.alpine-electronics.co.uk/pro ... -1000.html .
Αλλά δεν ξέρω αν θα βγάζει καλό μπασάκι ή ρηχό. Δυστυχώς οι επειρίες - γνώσεις μου είναι περιορισμένες. Ωστόσο από το τπτ σίγουρα θα είναι καλλίτερα.Μακρια απο ενεργα sub.....μακριααααα
-
Ο φίλος είπε ότι δεν έχει καθόλου χώρο. Από το τπτ δεν είναι κάτι καλλίτερο?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ο φίλος είπε ότι δεν έχει καθόλου χώρο. Από το τπτ δεν είναι κάτι καλλίτερο?Καλοριζικη η πηγη
Σε σμαρτ roadster εχω βαλει ενεργο σαμπακι την καμπινα την γεμιζει μια χαρα
-
εγώ νομίζω ότι με τον φίλο δε φταίνε τα ηχεία αλλά το γενικότερο στήσιμο και ρυθμίσεις στην πηγή. δες μήπως είναι ενεργοποιημένο το high pass filter, βάλε το bass στο +2 με 3 και ρίξε λίγο τα treble να ναι κι αυτά στα +2. ακόμα και 13ρι μπορεί να βγάλει μπάσο με αυτές τις ρυθμίσεις. αλλιώς άνοιξε πόρτες και δες τι συμβαίνει και επί την ευκαιρία βάλε και dynamat
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Ο φίλος είπε ότι δεν έχει καθόλου χώρο. Από το τπτ δεν είναι κάτι καλλίτερο?
Καλοριζικη η πηγη
Σε σμαρτ roadster εχω βαλει ενεργο σαμπακι την καμπινα την γεμιζει μια χαρα
Tell me more ,πισω απο το καθισμα του συνοδηγου η στα ποδια του συνοδηγου?
Θα αρχισω να το ξανασκαλιζω μπας και δω φως,και ερχεται και το dynamat,αυτο το βαζω γυρω απο τα ηχεια στη βαση τους ε?Ειδα οτι πολοι το βαζουν και πισω απο τα ηχεια αλλα εμενα αν κατεβασεις το παραθυρο περναει ακριβως πισω απο τα ηχεια και το εξωτερικο κομματι της πορτας οποτε μαλλον δεν εχει νοημα ε?
Eδιτ:τα ηχεια ειναι 5,5 ιντσες/13cm
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Εκτός αν είναι ενεργό το sub δλδ έχει ενσωματωμένο ενισχυτή όπως αυτό http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=9126 ή αυτό http://www.alpine-electronics.co.uk/pro ... -1000.html .
Αλλά δεν ξέρω αν θα βγάζει καλό μπασάκι ή ρηχό. Δυστυχώς οι επειρίες - γνώσεις μου είναι περιορισμένες. Ωστόσο από το τπτ σίγουρα θα είναι καλλίτερα.τόσα τους λείπουν ;
240 ευρώ ;;
-
Σχετικό-άσχετο:
υπάρχει καμιά πατέντα για να συνδέσω ράδιο-cd αυτοκινήτου (αν γίνεται και κομπλέ με τα ηχεία του) σε κανονική πρίζα σπιτιού; -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Σχετικό-άσχετο:
υπάρχει καμιά πατέντα για να συνδέσω ράδιο-cd αυτοκινήτου (αν γίνεται και κομπλέ με τα ηχεία του) σε κανονική πρίζα σπιτιού;Φυσικά, το συνδέεις σε κάποια πηγή ρεύματος τάσης 12-14 βόλτ και επαρκούς ισχύος. Μπορείς να πάρεις τροφοδοτικό 13,8V που χρησιμοποιούνται από ροαδιοερασιτέχνες ή να πάρεις ρεύμα από τροφοδοτικό ΗΥ (αυτόνομο αν περισσεύει αλλιώς συνήθως περισσεύουν μερικές λήψεις για έξτρα σκληρούς...) Ή χρησιμοποιείς κανένα φορτιστή μπαταρίας. Για καλύτερη ποιότητα (εντελώς DC ρεύμα) μπορείς να βάλεις καμιά παλιά μπαταρία αυτοκινήτου με το φορτιστή να ανάβει μόνο αν χρειάζεται.
Τα ηχεία τα συνδέεις κανονικά, ό,τι ηχεία κι αν είναι, αυτοκινήτου ή όχι (2-4-6-8Ω). -
Σχετικό-άσχετο:
υπάρχει καμιά πατέντα για να συνδέσω ράδιο-cd αυτοκινήτου (αν γίνεται και κομπλέ με τα ηχεία του) σε κανονική πρίζα σπιτιού;Θες ενα μετασχηματιστή-τροφοδοτικό με είσοδο 220V AC και έξοδο 12~13,8 V, στα 5 με 6Α συνεχόμενα .
Στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών (πχ στην πλ. Κλαυθμώνος-Στοά Κάνιγγος) θα βρεις με αυτά τα χαρακτηριστικά, μέχρι 20 ευρω max.
ΥΓ: Αν δεν ειναι καλός ο μετασχηματιστής, υπάρχει περίπτωση να σου βγάζει στα ηχεία 'βόμβο', εξηγησέ τους για ποιό σκοπό τό θες. -
Ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό. Πήρα ένα παλιό τροφοδοτικό σκληρού δίσκου, του οποίου το βύσμα έχει 4 ακροδέκτες: 12V, 5V και δύο γειώσεις. Συνέδεσα τις γειώσεις με τη γείωση του ραδιοcd και τα 12V με το κόκκινο και το κίτρινο μαζί και δουλεύει μια χαρά (τα στοιχεία του τροφοδοτικού είναι 12V-2A [και 5V-2A])! Τώρα μένει να προσθέσω και τα ηχεία και να σουλουπώσω την κατασκευή!
Σε ευχαριστώ πολύ onyx!
Edit: @dbekos: grazie man, ελπίζω τα 2Α να φτάνουν, τουλάχιστον έτσι δείχνει. Αν δω ότι δεν επαρκούν όταν βάλω ηχεία κλπ τότε θα πάω να αγοράσω ένα μετασχηματιστή με παραπάνω Α.
-
Αυτά είναι! Γουστάρω Μαϊγκαβερίστικες καταστάσεις!
-
Επειδή παλιά είχα τέτοιο σύστημα στο φοιτητικό μου δωμάτιο με την παλιά μπαταρία αυτοκινήτου είχα την καλύτερη απόδοση. Μπορεί να φτάνουν τα 2Α για απαλή background μουσική με ραδιόφωνο αλλά καλό είναι να μπορείς να δώσεις λίγο ή μάλλον αρκετά παραπάνω.
Πολύ φτηνά για τα αμπέρ τους είναι τα τροφοδοτικά των ΗΥ. Εγώ βρήκα ένα κουτί Η/Υ πεταμένο και βούτηξα το τροφοδοτικό μόνο 300W, μικρό για σύγχρονο PC αλλά δίνει πάνω από 10Α στα 12V. Δεν το έχω δοκιμάσει για τέτοια δουλειά όμως και δεν ξέρω αν βγάζει βόμβο. -
............... (τα στοιχεία του τροφοδοτικού είναι 12V-2A [και 5V-2A])! Τώρα μένει να προσθέσω και τα ηχεία και να σουλουπώσω την κατασκευή!
Σε ευχαριστώ πολύ onyx!
Edit: @dbekos: grazie man, ελπίζω τα 2Α να φτάνουν, τουλάχιστον έτσι δείχνει. Αν δω ότι δεν επαρκούν όταν βάλω ηχεία κλπ τότε θα πάω να αγοράσω ένα μετασχηματιστή με παραπάνω Α.Τα Αμπερ ειναι συνήθως ευθέως ανάλογα του ενισχυτή της πηγής. Οταν Βάλεις τα ηχεία, δεν θα αλλάξει τίποτε. Αν δουλεύει νορμάλ στα 2Α, ΟΚ! Ριξε πάντως μια ματιά στην ασφάλεια που εχει συνήθως στο πίσω μερος η πηγή, θα γράφει τα Αμπέρ της. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται σχετικά μικρότερος σε Αμπέρ μετασχηματιστής, απο τα αναγραφόμενα στην ασφάλεια .
Προσοχή μην ξεχαστείς και ξεκινήσεις τη λειτουργία της πηγής και ανεβασμένο volume, χωρίς σύνδεση ηχείων . -
Όλα καλά, συνέδεσα και ένα σετ παλιά ηχειάκια που θυμήθηκα ότι είχα στο μπαλκόνι από το Τέμπρα και παίζουν μια χαρά. Η ασφάλεια της πηγής είναι 10A.
Spare τροφοδοτικό από desktop δεν είχα για να δοκιμάσω αλλά αφού δουλεύει με το μετασχηματιστάκο αυτόν δε με πειράζει καθόλου!
Θα ποστάρω φωτο από το τελικό αποτέλεσμα. Μένει κεραία, μια τετράδα ηχεία, συμμάζεμα καλωδίων, γενική τακτοποίηση και τοποθέτηση.
Car audio [#2]